menu

12.4 C
Czech
Pondělí 29. dubna 2024

Několik jezdeckých koní řádilo v centru Londýna a zranilo několik lidí

Ve středu ráno došlo v centru Londýna k děsivému incidentu, kdy několik koní Household Cavalry, včetně jednoho zakrváceného, řádilo ve městě a čtyři lidé museli být hospitalizováni. Koně, kteří byli pravděpodobně na cvičení na Horse Guards Parade poblíž Buckinghamského paláce, byli viděni až několik kilometrů daleko v londýnské City.

MWC Barcelona 2023: Uspíšení prosperity 5G vyžaduje spolupráci v oboru, připomíná Huawei

Sledujte nás na sítích

Barcelona (Španělsko) 1. března 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Prezident společnosti Huawei Carrier BG Li Peng v úterý na veletrhu MWC Barcelona 2023 přednesl hlavní projev o novém pojetí podnikání v oblasti 5G, posílení pokrytí 5G sítí a transformaci 5G technologií. V tomto projevu se Li podělil o postřehy ohledně uživatelských zkušeností a nejnovějšího vývoje 5G. Připomněl také, že akcelerace prosperity 5G technologií vyžaduje spolupráci v rámci odvětví.

Urychlení prosperity 5G pomocí neustálých inovací

Technologie 5G se od svého uvedení do komerčního provozu před třemi lety prudce rozvíjela. Do konce roku 2022 sledovala více než 1 miliarda uživatelů 5G přenosy velkých mezinárodních sportovních akcí ve vysokém rozlišení a přístup k širokopásmovému připojení 5G mělo více než 10 milionů domácností. „Technologii 5G trvalo pouhé tři roky dosáhnout pokroku, kterého sítě 4G dosáhly za pět let. Z tohoto pohledu již 5G úspěchu dosáhla,“ řekl Li.

Pokrytí 5G je však v řadě regionů a zemí stále nerovnoměrné. Část spotřebitelů očekává od sítí 5G lepší zkušenost, zatímco digitalizace průmyslu má na 5G ještě vyšší požadavky. „Chceme-li dosáhnout většího úspěchu 5G, musíme v rámci odvětví přepracovat podnikání v oblasti 5G, posílit 5G pokrytí a transformovat 5G technologie,“ upozornil Li.

Přepracovat podnikání v oblasti 5G pro podporu inovací zaměřených na zážitek

Skutečná hodnota 5G spočívá v přirozené lidské touze po lepších zážitcích. Nedávný průzkum zjistil, že při sledování tříminutového HD videa vyprodukuje lidský mozek stejné množství dopaminu, jako při 30minutovém běhu.

S rozvojem možností sítě 5G mohou uživatelé sledovat videa ve vyšším rozlišení a z více úhlů pohledu, což vytváří nový standard pro další generaci zážitků. Za lepší zážitky v 5G je přitom již nyní ochotno zaplatit 70 % uživatelů. Díky tomu mohou operátoři přijmout model sítě jako služby (network-as-a-service, NaaS) a podpořit tak prosperující ekosystém aplikací a obsahu 5G.

Robustnější síťové kapacity navíc umožní operátorům dále rozšiřovat své působení na trhu pro domácnosti a malé a střední podniky (MSP). Ve světě stále funguje 200 milionů měděných širokopásmových linek, které naléhavě potřebují modernizaci, a více než 60 milionů malých a středních podniků má zájem o služby pronajatých linek. Jeden z evropských operátorů již díky poskytování pevného bezdrátového přístupu (fixed wireless access, FWA) 5G dosáhl Net Promoter Score (NPS) přes 90 % a zvýšil průměrné tržby na uživatele (average revenue per user, ARPU) o více než 60 %.

Posílit 5G pokrytí pro zajištění lepších zážitků více uživatelům

Hlubší pokrytí 5G umožňuje operátorům lépe zpeněžit uživatelskou zkušenost. Důkazem je 20 nejlepších světových operátorů v oblasti zavádění sítí 5G, kteří v loňském roce dosáhli výrazně vyššího růstu ARPU a příjmů, než je celosvětový průměr.

Světoví operátoři také věnují více pozornosti tomu, jak rozšířit pokrytí 5G z venkovních do vnitřních prostor a z městských do příměstských a venkovských oblastí. Zesílením pokrytí základnovými stanicemi 5G a umožněním průniku signálu 5G přes více zdí a budov mohou přinést lepší zážitky většímu počtu uživatelů.

Transformovat technologie 5G pro nový pokrok v oblasti kapacity a pokrytí sítě

Pro zajištění hlubšího pokrytí by bylo nutné inovovat i vybavení základnových stanic 5G. S tímto cílem uvedla společnost Huawei již v roce 2022 na trh MetaAAU, svou třetí generaci AAU (active antenna unit, aktivních anténních jednotek) pro základnové stanice 5G. V porovnání se svým protějškem z předchozí generace nabízí MetaAAU přibližně o 30 % vyšší kapacitu a pokrytí, což z ní činí hlavní volbu pro operátory usilující o hlubší pokrytí 5G.

V letošním roce společnost Huawei uvedla na trh také Meta BladeAAU, která umožňuje jednoduché nasazení sítí 2G, 3G, 4G a 5G na jediném sloupu.

Od 5G k 5.5G: desetinásobné možnosti pro stonásobné příležitosti

Přední operátoři nyní s výhledem do budoucna úzce spolupracují s 3GPP, aby posunuli standard 5G a uskutečnili přechod k 5.5G.

5.5G bude navazovat na 5G, bude však rychlejší, automatizovanější a inteligentnější a bude podporovat více frekvenčních pásem.

Technologie 5.5G přinese desetkrát větší možnosti sítě, které se promítnou do stonásobně větších příležitostí. Díky tomuto pokroku v 5G se bude rychle rozvíjet free-viewpoint video (umožňující sledování z jakéhokoli úhlu), cloudifikace podniků, mobilní privátní sítě, pasivní IoT či integrované snímání a komunikace.

Na závěr svého projevu Li zdůraznil, že pro urychlení tohoto skoku v prosperitě 5G budou muset všichni partneři v odvětví spolupracovat a nepřetržitě inovovat.

Mobilní veletrh MWC Barcelona 2023 se koná od 27. února do 2. března ve španělské Barceloně. Společnost Huawei představuje své produkty a řešení na stánku 1H50 v hale 1 výstaviště Fira Gran Via. Společně s globálními operátory, odborníky z oboru a názorovými vůdci se věnujeme tématům, jako je obchodní úspěch 5G, příležitosti technologie 5.5G, ekologický rozvoj, digitální transformace a naše vize využití obchodního plánu GUIDE k vybudování základů pro 5.5G a navázání na úspěch 5G pro ještě vyšší prosperitu. Další informace najdete na adrese: https://carrier.huawei.com/en/events/mwc2023.

Foto –
https://mma.prnewswire.com/media/2010693/Li_Peng_President_Carrier_BG_Huawei_delivers_a_keynote_speech.jpg

KONTAKT: Tao Ling, 020-18520121896, [email protected]

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

DOPORUČUJEME

Arménský politický vězeň Ruben Vardanyan dostal povolení promluvit s rodinou, která jej žádá o ukončení hladovky

Jerevan (Arménie) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po dvaceti dnech izolace a zhoršujícího se zdravotního stavu umožnili Ázerbájdžánci humanitárnímu a obchodnímu vůdci díky obrovské...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

O. J. Simpson zemřel na metastázu rakoviny prostaty

Vykonavatel pozůstalosti zveřejnil příčinu smrti zesnulé hvězdy NFL O. J. Simpsona. Malcolm LaVergne, Simpsonův zástupce od roku 2009, v pátek časopisu People potvrdil, že Simpson zemřel 10. dubna po boji s metastatickou rakovinou prostaty.