menu

12.4 C
Czech
Pátek 17. května 2024

Německá média si kladou otázku, co stálo ze útokem na premiéra Fica

Německá média si kladou otázku, co stálo za středečním střeleckým útokem na slovenského premiéra Roberta Fica. Zpravodajská relace Tagesschau veřejnoprávní televize ARD uvedla, že slovenská společnost je extrémně polarizovaná. Deník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) napsal, že představitelé Ficovy strana Směr-sociální demokracie odpovědnost připsali opozici a liberálním médiím.

Slovenská horolezkyně Lucia Janičová zdolala Everest se smysluplným poselstvím

Lucia Janičová, vědkyně, vášnivá horolezkyně a matka, nedávno jako první Slovenka zdolala Mount Everest. Inspirována svou dcerou podstoupila Janičová rok a půl náročného tréninku, aby dosáhla tohoto pozoruhodného výkonu. Její výstup se nejen zapsal do historie, ale nesl také symbolické poselství podpory osamělých rodičů.

Milenka rovná se bezohledná mrcha? Občas je hlavní viník někde úplně jinde

Sledujte nás na sítích

Dá se žena ve vztahu se zadaným mužem označit jednou jedinou nálepkou – potvora, tedy ta špatná? Na téma milenka promluvily ženy, muži, ty, co randí se ženáčem i ti podvádění.

Reklama

Milenky jsou většinou společností automaticky řazeny do škatulky „mrchy“. Ženy, které spřádají sítě na ženáče a rozvrací manželství, rodiny… Za sebou nechávají spoušť v podobě zhrzených manželek a zmatených dětí. Pak je tu ale ještě jeden tábor. A ten má pro ženy – milenky – pochopení. Má za to, že je „vina“ především na straně mužského protějšku (nevěrníka). Jak je to ale doopravdy?

Neomluvitelné

„Žena, která nemá morální problém být se zadaným chlapem, je štětka. Až tak jednoduché to je a pohled z druhé strany na tom nic nemění,“ je přesvědčený Petr H. v internetové diskuzi na toto téma.

Foto: Pexels

„Jediný omluvitelný případ v takové situaci je nevědomost manželství. Respektive milenka NEVÍ, že je zadaný/ženatý. Všechno ostatní ukazuje na zvrácenou povahu a dotyčná JE mrcha,“ myslí si paní Hana S.

„Jsou to ženy bez sebeúcty, ať už to vypadá jakkoli. Která žena by chtěla muži hrát druhé housle,“ říká další diskutující.

Reklama

Dokonce se ozvala i žena, která se k avantýrám se ženáči hrdě hlásí. Sama se bez skrupulí tituluje mrchou. „Jsem mrcha, ale mně ženatí/zadaní muži vyhovují, protože mám jistotu, že se nebudou chtít vázat a taky chodí spát domů. Já se s někým v posteli pořádně nevyspím. Navíc mají asi špatné svědomí, takže i dárečky a tak…,“ nebere si servítky jistá Jannyz S. Z následujících výpovědí je však zřejmé, že nelze házet všechny do jednoho pytle. A co člověk, to názor.

Jsou v tom nevinně?

„Pokud žena není zadaná, mrcha není. Proč by měla. Využila situace, kdy pán nemyslí mozkem, ale jinou částí těla. V tom se panáček musí vyznat sám. Takové to obviňování typu – ona jí sebrala manžela… Copak je manžel nějaké zvířátko, aby se dal sebrat? Jsem toho názoru – pokud ‚se dal sebrat‘, tak není o co stát,“ má jasno paní H.

„Každý normální chlap (i žena) někoho má. Omezit se s výběrem pouze na nezadané by byla chyba. To by ti/ty hledající vybírali/y z nějakého totálního šrotu. Za mě je tedy ‚dělat do zadaného‘ v pořádku,“ napsala drsně Helena F. Do role milenky se zcela nechtěně dostala třiatřicetiletá Klára.

Srdci neporučíš

„Sama jsem nevěru odsuzovala. Protože i můj otec rozbil naši rodinu kvůli milence, s níž pak odešel a založil novou. Nemohla jsem mu to odpustit. Pak jsem ale spadla do vztahu se ženatým, ani jsem nevěděla jak,“ vypráví.

Foto: Pexels

„Příčilo se mi to. Pořád jsem bojovala sama se sebou. Ale cítila jsem, že je mezi námi opravdu výjimečné pouto. Že k sobě patříme. Naprosto stejný humor, v posteli nám to taky klapalo. Navíc mě ubezpečoval, že s manželkou jsou spolu už jen formálně. Kvůli dětem (které velmi miluje) spolu zůstávají, ale mají dávno oddělené ložnice a každý si žije svým životem. Zatím se stále jen vídáme. Ale vím, že on je můj osudový,“ svěřila se Klára. Ze vztahu prý už není cesty ven.

„Začít nový vztah – proč ne – ale nejprve ukončit ten první. Nehrát to na obě strany,“ má k tomu jasné stanovisko pisatelka Zuzana.

Věci mezi nebem a zemí

Alena N., která se sama stala podváděnou, pak mluví o mužích, kteří mají nevěru jako sport. Zapomínáte na muže, které nevěra prostě jen baví. Můj exmanžel podváděl obě své předešlé partnerky. Říkala jsem si, že se mnou má všechno, co si může přát. Že mně se to nestane. Byla jsem aktivní, jak hospodyně v kuchyni, tak v ložnici, pozorná, milující, snažila se být pro něho pořád hezká, a stejně podvedl i mě,“ uvedla na internetu svoji zkušenost.

Co říci závěrem? Snad jen to, že každá nevěra je o dvou lidech. O dvou svědomích a rozhodnutích. Pokud váš vztah stojí na pevných základech a oba víte naprosto přesně, že toho pravého máte jeden v druhém, nemusíte mít strach. Nemá šanci ho rozbít ani ta největší „potvora“. Proto je tak důležité spojit svůj život s tím, s kým tvoříme silnou dvojku a komu můžeme důvěřovat.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Vesmírné agentury EU a USA chtějí spolupracovat při vyslání vozítka na Mars

Evropská vesmírná agentura (ESA) a její americký protějšek NASA ve čtvrtek oznámily rozšíření spolupráce na primárně evropském projektu, jehož cílem je vyslat na Mars průzkumné vozítko pátrající po možných stopách minulého života na rudé planetě. Program s názvem ExoMars běží již několik let, zbrzdily ho ovšem odklady spojené s pandemií covidu-19 a ruskou invazí na Ukrajinu.
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

ANALÝZA: Ruský postup u Charkova je mimo jiné selháním Západu

Ruská vojska postupují. Ruský taktický úspěch. Probíhající obranné boje. Na takové fráze lze na internetu v posledních dnech narazit opakovaně. Rusové skutečně postupují, situace je kritická a může za to vedle dalších faktorů naše nerozhodnost. Lze to označit za demonstraci toho, co se stane, když přestaneme Ukrajinu podporovat. Pro Západ to budiž lekcí, neboť Rusko se ekonomicky připravuje na dlouhou válku.

Po americkém provizorním mole se do Gazy dostaly první kamiony s pomocí

Do Pásma Gazy se dnes ráno dostaly první kamiony s humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve čtvrtek dokončila americká armáda. Informovala o tom agentura AP. V oblasti se v posledním týdnu dále zhoršila humanitární krize poté, co izraelská armáda minulý týden obsadila přechod Rafáh na jihu Pásma Gazy, jímž se na toto palestinské území dostával největší objem pomoci. Palestinské ministerstvo zdravotnictví ovládané hnutím Hamás dnes oznámilo, že izraelská ofenziva od října stála život nejméně 35.303 Palestinců, téměř 80.000 dalších utrpělo zranění.

Martin Nečas se může připojit k českému hokejovému týmu na mistrovství světa

Martin Nečas, útočník Caroliny Hurricanes, projevil zájem reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v hokeji. Jako nejproduktivnější Čech v play off NHL by mohl významně posílit národní tým. Generální manažer české hokejové reprezentace, Petr Nedvěd, potvrdil probíhající jednání s Nečasem a očekává se, že rozhodnutí o jeho účasti bude brzy oznámeno.

Nejméně čtyři oběti si vyžádala prudká bouře v Houstonu

Nejméně čtyři lidé přišli o život při silných bouřkách, které se ve čtvrtek přehnaly přes město Houston v americkém státě Texas, uvedla dnes agentura AP s odvoláním na úřad starosty. Čtyři úmrtí potvrdila starostova poradkyně Mary Bentonová. Silné bouřky vyrážely okna ve výškových budovách, kácely stromy a připravily o elektrický proud téměř 900.000 domácností a podniků ve městě a v okolí. Jihovýchod Texasu živly zasáhly již podruhé v tomto měsíci, napsala AP.

Radičová: Radikalizace na Slovensku probíhá dlouhodobě, politiku respektu nahradila politika agrese

Po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica se země ocitla ve vypjaté situaci, kterou politologové spojují s polarizací a radikalizací společnosti. „Nevzniklo to ani za pár týdnu, ani za pár měsíců, ale je to dlouhodobý proces,“ prohlásila bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová. Jednou z příčin je podle ní nekulturnost a vulgarizace politiky, která rozbíjí společnost na znepřátelené tábory.

Francouzská policie zabila muže, který se snažil vypálit synagogu v Rouenu

Francouzská policie zastřelila ozbrojeného muže po žhářském útoku na synagogu ve městě Rouen na severozápadě Francie. Muž, který měl údajně v ruce nůž a železnou tyč, byl zastřelen, když postupoval směrem k policii.
Reklama

DOPORUČUJEME

Vesmírné agentury EU a USA chtějí spolupracovat při vyslání vozítka na Mars

Evropská vesmírná agentura (ESA) a její americký protějšek NASA ve čtvrtek oznámily rozšíření spolupráce na primárně evropském projektu, jehož cílem je vyslat na Mars průzkumné vozítko pátrající po možných stopách minulého života na rudé planetě. Program s názvem ExoMars běží již několik let, zbrzdily ho ovšem odklady spojené s pandemií covidu-19 a ruskou invazí na Ukrajinu.

Odsouzenci ve věznici údajně otrávili dozorce syntetickou drogou, když pro ně vařili „speciální kari“

Ve věznici s vysokou ostrahou v britském Kentu došlo k „hromadné otravě“, při níž bylo dotčeno až 25 zaměstnanců. Vězni údajně přidali do jídla pro zaměstnance syntetickou drogu. K incidentu došlo ve věznici HM Swaleside na ostrově Sheppey, kde jsou vězni pracující v kantýně pro zaměstnance podezřelí z toho, že „speciální kari pro personál“ ochutili drogou známou jako spice, syntetickým kanabinoidem a novou psychoaktivní látkou (NPS).

Revoluční způsob, jak zahnat černé myšlenky a usnout za pár vteřin. Hravě!

Žádné složité dýchací techniky ani usilovné představy „klidné vodní hladiny v záři slunce“. Princip nové metody je jednoduchý, pohodlný a zároveň neuvěřitelně účinný. Díky němu se na lůžko mohou těšit i ti největší nespavci!

Britští turisté v Turecku vyvolali paniku, do moře rozprášili popel zesnulého

Nevhodné chování britských turistů v zahraničí nezná mezí. Skupinka Britů na pláži v Turecku rozptýlila do moře popel svého zesnulého kamaráda bez ohledu na místní obyvatele, kteří se chodí do vody koupat. Incident vyústil v uzavření pláže a vyšetřování.
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

ANALÝZA: Ruský postup u Charkova je mimo jiné selháním Západu

Ruská vojska postupují. Ruský taktický úspěch. Probíhající obranné boje. Na takové fráze lze na internetu v posledních dnech narazit opakovaně. Rusové skutečně postupují, situace je kritická a může za to vedle dalších faktorů naše nerozhodnost. Lze to označit za demonstraci toho, co se stane, když přestaneme Ukrajinu podporovat. Pro Západ to budiž lekcí, neboť Rusko se ekonomicky připravuje na dlouhou válku.

Oxid uhličitý se hromadí v atmosféře nejrychleji za posledních 50 tisíc let

Koncentrace oxidu uhličitého (CO2) rostou nejrychleji za posledních 50 tisíc let, prozradila studie amerických a skotských vědců založená na analýze vzorků antarktického ledu. K emisím skleníkového plynu docházelo přirozenou cestou již v minulosti, jejich současný nárůst ale pohání spalování fosilních paliv.

Po americkém provizorním mole se do Gazy dostaly první kamiony s pomocí

Do Pásma Gazy se dnes ráno dostaly první kamiony s humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve čtvrtek dokončila americká armáda. Informovala o tom agentura AP. V oblasti se v posledním týdnu dále zhoršila humanitární krize poté, co izraelská armáda minulý týden obsadila přechod Rafáh na jihu Pásma Gazy, jímž se na toto palestinské území dostával největší objem pomoci. Palestinské ministerstvo zdravotnictví ovládané hnutím Hamás dnes oznámilo, že izraelská ofenziva od října stála život nejméně 35.303 Palestinců, téměř 80.000 dalších utrpělo zranění.

Martin Nečas se může připojit k českému hokejovému týmu na mistrovství světa

Martin Nečas, útočník Caroliny Hurricanes, projevil zájem reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v hokeji. Jako nejproduktivnější Čech v play off NHL by mohl významně posílit národní tým. Generální manažer české hokejové reprezentace, Petr Nedvěd, potvrdil probíhající jednání s Nečasem a očekává se, že rozhodnutí o jeho účasti bude brzy oznámeno.

Nejméně čtyři oběti si vyžádala prudká bouře v Houstonu

Nejméně čtyři lidé přišli o život při silných bouřkách, které se ve čtvrtek přehnaly přes město Houston v americkém státě Texas, uvedla dnes agentura AP s odvoláním na úřad starosty. Čtyři úmrtí potvrdila starostova poradkyně Mary Bentonová. Silné bouřky vyrážely okna ve výškových budovách, kácely stromy a připravily o elektrický proud téměř 900.000 domácností a podniků ve městě a v okolí. Jihovýchod Texasu živly zasáhly již podruhé v tomto měsíci, napsala AP.

Radičová: Radikalizace na Slovensku probíhá dlouhodobě, politiku respektu nahradila politika agrese

Po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica se země ocitla ve vypjaté situaci, kterou politologové spojují s polarizací a radikalizací společnosti. „Nevzniklo to ani za pár týdnu, ani za pár měsíců, ale je to dlouhodobý proces,“ prohlásila bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová. Jednou z příčin je podle ní nekulturnost a vulgarizace politiky, která rozbíjí společnost na znepřátelené tábory.

Francouzská policie zabila muže, který se snažil vypálit synagogu v Rouenu

Francouzská policie zastřelila ozbrojeného muže po žhářském útoku na synagogu ve městě Rouen na severozápadě Francie. Muž, který měl údajně v ruce nůž a železnou tyč, byl zastřelen, když postupoval směrem k policii.

O další léčbě a převozu Fica má podle médií rozhodnout konzilium v pondělí

Lékařské konzilium by v pondělí mělo rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci, a o jeho možném převozu do Bratislavy. Uvedla to slovenská média. O termínu konzilia a o případném převozu ministerského předsedy se zmínil také zvolený prezident Peter Pellegrini, který ve čtvrtek navštívil Fica v nemocnici. Podle čtvrtečních informací byl Fico ve stabilizovaném stavu, který je ale nadále označován jako vážný.

Násilí v Nové Kaledonii se nedaří dostat pod kontrolu, Francie tam posílá stovky policistů

Francouzské zámořské území v Tichém oceánu Nová Kaledonie vstoupilo do čtvrtého dne intenzivních nepokojů. Paříž tam vyslala posily. Násilnosti vedly ke smrti pěti lidí včetně dvou policistů. Nepokoje tam vyvolala nová reforma, jež podle místních oslabuje vliv volebních hlasů domorodců.
Reklama
Reklama