menu

13.6 C
Czech
Čtvrtek 16. května 2024

Maďarský premiér Viktor Orbán se snaží připojit k evropské konzervativní straně

Ve snaze připojit se k Evropským konzervativcům a reformistům se maďarský premiér Viktor Orbán obrátil na italskou premiérku Giorgii Meloni. Česká ODS se však postavila proti vstupu Orbánovy strany Fidesz do konzervativní frakce. Orbánova kontroverzní politika vůči Ukrajině a jeho vztahy s ruským režimem narážejí na odpor některých evropských politiků. Nyní je v Bruselu napjatá atmosféra před nadcházejícími evropskými volbami a očekává se výrazný pravicový posun v politice EU.

Rusko hlásí sestřelení ukrajinského dronu u Moskvy, Kyjev pěti ruských

Ruská protivzdušná obrana zlikvidovala jižně od Moskvy ukrajinský dron mířící na metropoli, uvedl dnes moskevský starosta Sergej Sobjanin na síti Telegram. Dalších pět bezpilotních letounů zlikvidovalo Rusko v Belgorodské a Brjanské oblasti hraničící s Ukrajinou, oznámilo podle agentury Reuters ruské ministerstvo obrany. Kyjev hovoří o pěti ruských dronech, které se podařilo sestřelit ukrajinské obraně

Nové kryptoměny se zajímavým případem využití v dubnu 2024 – top 2 projekty

Sledujte nás na sítích

Aktuálně se na trhu s kryptoměnami a altcoiny nachází mírná volatilita. Například v prvních dnech dubna 2024 jsme mohli zaznamenat pád bitcoinu ze 70 tisíc dolarů na 65 tisíc. Druhá největší kryptoměna, ethereum, zaznamenala také propad, a to ze své hodnoty 3 600 USD na 3 200 USD. 

Reklama

Na trh ale vstupuje řada nových kryptoměn s rozmanitými způsoby využití – a právě ty mohou být pro investory dychtící po novinkách rozhodující. I z tohoto důvodu pro vás máme 2 projekty – 5th Scape a eTukTuk, které svým uplatněním v praxi zaujmou. Pojďte s námi prozkoumat jejich využití, a co mohou tyto projekty nabídnout.

5th Scape – nová kryptoměna mění pojetí virtuální blockchainové reality

Projekt 5th Scape představuje inovativní projekt, který chce přinést uživatelům rozmanité zážitky prostřednictvím virtuální a rozšířené reality. S podporou utility tokenu $5SCAPE umožňuje ekosystém platformy všem držitelům tokenu přístup k široké škále her, zábavy a vzdělávání. 

Vše vyvíjí tým 5thScape – od filmů po hry s bojovníky MMA. Uživatelé tak získají přístup k rozmanitému a vzrušujícímu obsahu VR, který přináší úžasné zážitky. Blockchain pro VR krypto hry navíc zajistí bezpečnost a ještě lepší uživatelský zážitek ze hry. Kromě originálního nápadu spojení blockchainu a virtuální reality reaguje 5th Scape svým případem využití na široké portfolio 171 milionů uživatelů, kteří už technologie VR používají.

Foto: Inzerce

Vydejte se s 5thscape na jedinečnou cestu, na které nevznikají jen hry, ale formuje se nová a pohlcující realita. Jako vývojář ekosystému VR si tým projektu 5th Scape klade za cíl nově definovat herní prostředí tím, a to plynulým propojením náhlavní soupravy VR a speciálního křesla. Nabídne tak nevídaná dobrodružství v neprobádaných virtuálních prostředích.

Reklama

Token $5SCAPE se již nyní těší oblibě uživatelů a i nárůstu poptávky, protože se očekává, že počet uživatelů platformy 5th Scape poroste exponenciálně s rychlým růstem  VR krypto trhu. Cena tokenů v předprodeji představuje pro potenciální investory a obchodníky skvělou vstupní pozici na trh. Po uvedení tokenů na burzu se předpokládá, že cena výrazně stoupne.

Obrázek
Obrázek

Předprodej 5th Scape se blíží k milníků 4 milionů 

V současné době bylo v předprodeji vybráno více než 3,6 mil. dolarů a předprodej rychle postupuje. Cena tokenu $5SCAPE v současné době činí pouze 0,00248 USD. Při uvedení na burzu by měla cena tokenu činit 0,01 USD. To při koupi tokenu za současné ceny představuje více než 300% nárůst hodnoty.

Co se týče tokenomiky, do předprodeje bylo přiděleno 80 % z celkové zásoby tokenů. Dalších 10 % připadne na další vývoj a pokladnu. A zbylých 10 % bude vyčleněno na likviditu na burzách. 

Foto: Inzerce

Roadmapa je rozdělena na 4 části. V první fázi se projekt soustředí na úspěšný předprodej a trailer pro první hru, kterou je Cage Conquest. V dalších fázích se pak dočkáme představení dalších her jako je např. Epic Arena, Immersive Kick Off nebo Archery Master. Ve třetí fázi roadmapy by mělo dojít k uvedení tokenu $5SCAPE na burzy a zalistování na decentralizovaných burzách.

Obrázek
Obrázek

eTukTuk – revoluční iniciativa s prvky AI pro udržitelnou dopravu

Nový zelený projekt eTukTuk chce změnit svět dopravní infrastruktury tak, jak ho známe, a to zejména v rozvojových zemích. Každý, kdo cestoval po Asii nebo sledoval cestopisné pořady, ví, že na ulicích Srí Lanky nebo Thajska kralují rikši nebo tuktuky poháněné spalovacími motory.

Cílem projektu eTukTuk je snížit emise, a to zavedením elektrických tuktuků s infrastrukturou pro jejich nabíjení. Zároveň projekt nabídne řešení na blockchainu, které bude efektivní a bude uživatelům nabízet mnohem více, než jen elektrické vozidla.

Foto: Inzerce

Nový token $TUK bude pohánět celý ekosystém projektu. Podle roadmapy budou moct řidiči e-tuktuků prostřednictvím tokenů platit za možnost využívat nabíjecí stanice. Zároveň pasažeři budou moct využívat token k platbě za jízdy a nebo také k zisku pasivního příjmu.

Možnost podílet se na zelené revoluci a podpořit sdílenou ekonomiku jsou jistě argumenty, které osloví mnohé investory. Aby však projekt rostl a získal si důvěru obchodníků a investorů, musí obchodníkům nabídnout něco navíc. A to si projekt eTukTuk moc dobře uvědomuje, proto tvůrci projektu představili mechanismus s názvem Power Staking. Díky němu mohou investoři své tokeny ihned po nákupu uzamknout, aby kryptoměna mohla pracovat za ně, a oni si tak mohli užívat pasivního příjmu. 

Obrázek
Obrázek

Aktuální předprodejní fáze eTukTuk bude naplněna během pár dnů

Co se týče plánů projektu do budoucna, eTukTuk má opravdu propracovanou roadmapu. Je rozdělena do několika částí:

  • 1. fáze – zde se projekt soustředí na své zavedení na Srí Lance, včetně otevírání kanceláří nebo také na plné představení projektu, včetně spuštění tokenu $TUK, atd.
  • 2. fáze – získání 80 tisíc uživatelů, ověření smart kontraktů
  • 3. fáze – spuštění platformy, instalace první stanice na Srí Lance, spuštění aplikace pro pasažéry, uvedení tokenu $TUK na CEX a DEX
  • 4. fáze – spuštění aplikace pro pasažéry i řidiče, spuštění výroby e-tuk-tuků na Srí Lance, další vývoj a expanze

Token $TUK běží na blockchainu BNB Smart Chain. Tvůrci projektu zvolili blockchainové řešení kvůli lepší transparentnosti a bezpečnosti, protože pokud má projekt podporovat širší komunitu, musí mít od začátku nastavená jasná pravidla.

Foto: Inzerce

Nativní token se zároveň stále nachází ve fázi předprodeje. Potenciální investoři si mohou tokeny koupit prostřednictvím svých kryptopeněženk s BNB či USDT. Aktuálně činí cena jednoho tokenu $TUK 0,0295 USD. V předprodeji se již podařilo vybrat více než 2,7 mil. dolarů a během dalších pár dní dojde ke zvýšení ceny.

Pokud byste si chtěli tedy zajistit tokeny za nejlepší možnou cenu, doporučujeme s nákupem dlouho neotálet. Před svou investicí si však nezapomeňte udělat důkladný průzkum a zvážit míru rizika, kterou jste ochotni podstoupit. Nezapomeňte projekt sledovat také na sociálních sítích, aby vám nic neuniklo.

Obrázek
Obrázek

Závěr

Trh s kryptoměnami by nás mohl ještě v dubnu překvapit, jelikož nás čekají významné události jako halving bitcoinu nebo Doge Day. Na to, jakým směrem se však kryptoměny vydají, si budeme muset ještě chvíli počkat. Výhodou projektů v předprodeji je, že jejich cena je zatím fixní, a tak nakupujete za cenu, kterou vidíte. I z tohoto důvodu můžeme vřele doporučit projekty 5th Scape a eTukTuk k investici. 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Trumpovi právníci se u soudu opět snaží zlomit Michaela Cohena

Michael Cohen, bývalý právník a zprostředkovatel Donalda Trumpa, dnes čelil třetímu dni intenzivního křížového výslechu v probíhajícím soudním procesu s exprezidentem kvůli penězům za mlčení. Trumpův právní tým se snažil podkopat Cohenovu důvěryhodnost a zdůrazňoval jeho minulé odsouzení za křivé svědectví.

USA instalovaly molo u Gazy, první pomoc přes něj má jít během několika dnů

Americká armáda dnes ráno dokončila instalaci provizorního mola u pobřeží Pásma Gazy, díky němuž se má do této oblasti sužované už sedm měsíců válkou dostat další humanitární pomoc. Oznámilo to na sociální síti X regionální velitelství americké armády. Podle něj by se dodávky pomoci do Gazy měly dostat touto cestou "v příštích dnech". Humanitární pomoc do Gazy se téměř zastavila od minulého týdne, kdy izraelská armáda obsadila přechod Rafáh na hranici s Egyptem, jímž se na toto palestinské území dostával největší objem pomoci, ač dodávky byly stále nedostatečné.

Doufám, že se do Evropy vrátí mír a Čína sehraje konstruktivní roli, řekl Si

Čínský prezident Si Ťin-pching po jednání s ruským protějškem Vladimirem Putinem vyjádřil naději, že se do Evropy vrátí mír a Čína v tom sehraje konstruktivní roli, píše agentura Reuters. Lídři dnes hovořili na tiskové konferenci při Putinově dvoudenní návštěvě Číny. Ruská invaze na Ukrajinu byla podle očekávání jedním z probíraných témat. Si a Putin se shodli, že řešení konfliktu by mělo být politické. Rusko v posledních týdnech nicméně zahájilo na Ukrajině ofenzivu v novém směru, a to na Charkov na severovýchodě země.

Čínský TikTok chce odkoupit další americký miliardář

Americký miliardář Frank McCourt, bývalý majitel baseballového klubu Los Angeles Dodgers, podle svých slov organizuje nabídku na odprodej TikToku. Čínská společnost ByteDance však nemá zájem prodat svou sociální síť a žaluje kvůli tomu vládu, jež rozhodla o devítiměsíční lhůtě na prodej platformy.

Německá média si kladou otázku, co stálo ze útokem na premiéra Fica

Německá média si kladou otázku, co stálo za středečním střeleckým útokem na slovenského premiéra Roberta Fica. Zpravodajská relace Tagesschau veřejnoprávní televize ARD uvedla, že slovenská společnost je extrémně polarizovaná. Deník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) napsal, že představitelé Ficovy strana Směr-sociální demokracie odpovědnost připsali opozici a liberálním médiím.

Zástupci členských států EU se shodli na uvalení sankcí proti Voice of Europe

Zástupci členských zemi EU se dnes v Bruselu shodli na uvalení sankcí proti čtyřem mediálním subjektům, které podle unie šíří ruskou propagandu. Jde o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda, potvrdily ČTK diplomatické zdroje. Sankce se mají dotknout také ruské mediální platformy RIA Novosti, a ruských listů Izvestija a Rossijskaja Gazeta, v případě těchto tří médií se ale ještě vyjasňují některé podrobnosti.
Reklama

DOPORUČUJEME

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou je jedním z nejoblíbenějších způsobů přepravy mezi těmito dvěma městy. Tato trasa je frekventovaná a nabízí mnoho možností...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Trumpovi právníci se u soudu opět snaží zlomit Michaela Cohena

Michael Cohen, bývalý právník a zprostředkovatel Donalda Trumpa, dnes čelil třetímu dni intenzivního křížového výslechu v probíhajícím soudním procesu s exprezidentem kvůli penězům za mlčení. Trumpův právní tým se snažil podkopat Cohenovu důvěryhodnost a zdůrazňoval jeho minulé odsouzení za křivé svědectví.

USA instalovaly molo u Gazy, první pomoc přes něj má jít během několika dnů

Americká armáda dnes ráno dokončila instalaci provizorního mola u pobřeží Pásma Gazy, díky němuž se má do této oblasti sužované už sedm měsíců válkou dostat další humanitární pomoc. Oznámilo to na sociální síti X regionální velitelství americké armády. Podle něj by se dodávky pomoci do Gazy měly dostat touto cestou "v příštích dnech". Humanitární pomoc do Gazy se téměř zastavila od minulého týdne, kdy izraelská armáda obsadila přechod Rafáh na hranici s Egyptem, jímž se na toto palestinské území dostával největší objem pomoci, ač dodávky byly stále nedostatečné.

Doufám, že se do Evropy vrátí mír a Čína sehraje konstruktivní roli, řekl Si

Čínský prezident Si Ťin-pching po jednání s ruským protějškem Vladimirem Putinem vyjádřil naději, že se do Evropy vrátí mír a Čína v tom sehraje konstruktivní roli, píše agentura Reuters. Lídři dnes hovořili na tiskové konferenci při Putinově dvoudenní návštěvě Číny. Ruská invaze na Ukrajinu byla podle očekávání jedním z probíraných témat. Si a Putin se shodli, že řešení konfliktu by mělo být politické. Rusko v posledních týdnech nicméně zahájilo na Ukrajině ofenzivu v novém směru, a to na Charkov na severovýchodě země.

Čínský TikTok chce odkoupit další americký miliardář

Americký miliardář Frank McCourt, bývalý majitel baseballového klubu Los Angeles Dodgers, podle svých slov organizuje nabídku na odprodej TikToku. Čínská společnost ByteDance však nemá zájem prodat svou sociální síť a žaluje kvůli tomu vládu, jež rozhodla o devítiměsíční lhůtě na prodej platformy.

Německá média si kladou otázku, co stálo ze útokem na premiéra Fica

Německá média si kladou otázku, co stálo za středečním střeleckým útokem na slovenského premiéra Roberta Fica. Zpravodajská relace Tagesschau veřejnoprávní televize ARD uvedla, že slovenská společnost je extrémně polarizovaná. Deník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) napsal, že představitelé Ficovy strana Směr-sociální demokracie odpovědnost připsali opozici a liberálním médiím.

Zástupci členských států EU se shodli na uvalení sankcí proti Voice of Europe

Zástupci členských zemi EU se dnes v Bruselu shodli na uvalení sankcí proti čtyřem mediálním subjektům, které podle unie šíří ruskou propagandu. Jde o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda, potvrdily ČTK diplomatické zdroje. Sankce se mají dotknout také ruské mediální platformy RIA Novosti, a ruských listů Izvestija a Rossijskaja Gazeta, v případě těchto tří médií se ale ještě vyjasňují některé podrobnosti.

Ředitelka nemocnice: Po pětihodinové operaci je premiér Fico ve stabilizovaném, ale velmi vážném stavu

Slovenský premiér Robert Fico zůstává po středečním atentátu ve vážném, ale stabilizovaném stavu. Ředitelka nemocnice v Banské Bystrici ve čtvrtek ráno na tiskové konferenci rovněž informovala, že slovenský předseda vlády podstoupil pětihodinovou operaci a má mnohočetná střelná poranění. Ministr obrany Robert Kaliňák vyzval k respektování lékařského týmu a soukromí premiéra.

Na Slovensku po postřelení premiéra zasedne bezpečnostní rada státu i vláda

Po středečním pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica dnes dopoledne zasedne bezpečnostní rada státu a bude jednat i vláda. ČTK o tom informoval tiskový odbor úřadu vlády.

Ukrajina stabilizuje situaci v Charkovské oblasti, uvedl prezident Zelenskyj

V pokračujícím konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem oznámil 15. května prezident Volodymyr Zelenskyj, že ukrajinské síly úspěšně stabilizovaly situaci v Charkovské oblasti uprostřed nové ofenzívy zahájené ruskými jednotkami. V rámci ofenzívy, která je zaměřena na severovýchodní oblast v blízkosti společné hranice, došlo k intenzivním bojům a útokům v několika klíčových oblastech.
Reklama
Reklama