menu

24.1 C
Czech
Sobota 18. května 2024

O další léčbě a převozu Fica má podle médií rozhodnout konzilium v pondělí

Lékařské konzilium by v pondělí mělo rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci, a o jeho možném převozu do Bratislavy. Uvedla to slovenská média. O termínu konzilia a o případném převozu ministerského předsedy se zmínil také zvolený prezident Peter Pellegrini, který ve čtvrtek navštívil Fica v nemocnici. Podle čtvrtečních informací byl Fico ve stabilizovaném stavu, který je ale nadále označován jako vážný.

Ukrajinský prezident Zelenskyj promluvil o probíhajících bojích a obranných operacích

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém večerním projevu 11. května hovořil o probíhajících obranných operacích v severních pohraničních osadách v Charkovské oblasti. Ruská armáda se údajně pokusila o průlom obranné linie Ukrajiny, což vedlo k pokračujícím bojům v regionu. Prezident vyzdvihl boje probíhající v několika osadách a zdůraznil snahu ukrajinských jednotek chránit území země.

Nejlepší herní kryptoměny pro staking a GameFi v lednu 2024

Zdroj:Inzerce

Sledujte nás na sítích

Se začátkem nového roku se investoři po celém světě připravují na očekávaný bull run na kryptotrhu a hledají další velké vítěze s novými historickými maximy a potenciálem významných výnosů. Jedním z výrazných segmentů trhu v roce 2023 byly herní kryptoměny. Web3 hraní je převratný koncept, který přináší revoluci do toho, jak se hráči zapojují do hry, zavedením modelu play-to-earn (P2E) a možností stakingu.

Reklama

Jedním z hlavních důvodů je, že tento trh se vyznačuje obrovskou dynamikou v důsledku neustálého vývoje nových a zajímavých projektů. Proto by možná stálo za to, podívat se na nové kryptoměny. V lednu by altcoinovým investorům se zájmem o toto odvětví neměly ujít GameFi projekty Sponge V2, Meme Kombat nebo Wall Street Memes

Herní tokeny jako příležitost k zajímavým výdělkům  

Pokud se podíváme směrem kupředu, tak se budoucnost herního průmyslu zdá být slibná a očekává se, že do roku 2030 dosáhne tržeb přibližně 614 miliard USD. Abychom si shrnuli základní termíny, GameFi je tržní segment v rámci decentralizovaných financí (DeFi), který zahrnuje blockchainové hry. Jedním z klíčových aspektů ekosystému GameFi je obchodní model play-to-earn (P2E), na základě kterého fungují všechny blockchainové hry. Tento systém znamená, že kdykoli budete hrát krypto hru, budete odměněni ve formou určité prémie nebo dárků. Můžete je použít k postupu ve hře nebo je převést na skutečné peníze. 

Staking kryptoměn je dalším oblíbeným způsobem, jak získat odměny. Tento proces majitelům kryptoměn umožňuje získat odměnu za účast v síti vložením svých tokenů – podobně jako při těžbě. Cílem je zvýšit zájem o konkrétní blockchainový projekt a prohloubit závazek uživatelů ke kryptoměně. Kombinace těchto mechanismů dává vzniknout zajímavým ekosystémům, kterými se vyznačují také námi uvedené projekty.

Sponge V2 – zbrusu nová meme mince s P2E mechanismem

Sponge V2 je druhé vydání Sponge, meme coinu, který explodoval během měsíce května v roce 2023. Sponge V1 se během několika dní dostal z tržní kapitalizace 1 milionu dolarů na 100 milionů dolarů. Prvním investorům se podařilo dosáhnout dokonce 100x návratnosti. Jedná se o meme coin inspirovaný postavou SpongeBob, který však nenabízí žádnou užitečnost. 

Reklama

Sponge V2 je však další kapitola a stejně jako u V1 se tým bude spoléhat na své rozsáhlé zkušenosti s rozvojem velké komunity podporovatelů a marketingových strategií. Aby dosáhl, nebo dokonce překonal úspěch svého předchůdce, integroval do ekosystému závodní P2E hru. Hráči budou moci hrát bezplatnou verzi nebo si mohou zakoupit herní kredity pomocí tokenů SPONGEV2. Jak budou postupovat hrou, získají odměny ve formě dalších tokenů. Tímto způsobem se Sponge V2 snaží přilákat do projektu stále více investorů.

Zdroj: Inzerce

Meme coin Sponge V2 je již k dispozici, ale jediný způsob, jak jej získat, je prostřednictvím modelu „stake-to-bridge“. To v praxi znamená, že nejprve musí investoři získat tokeny Sponge V1 a poté je potřeba vložit je do stakingového poolu V2. V tuto chvíli budou moci získat odměny ve formě tokenů Sponge V2. Aktuální APY činí 496 %. Tokeny V1 zůstanou trvale uzamčeny, budou postupně nahrazeny Sponge V2 a staženy z oběhu. Stakeři poté budou moci získávat odměny po dobu 4 let s APY od 40 %.

Investoři obdrží první várku tokenů Sponge V2 ještě před tím, než se dostanou na burzu. Tým stojící za vývojem projektu má v tomto ohledu značné ambice. Jejich cílem je zalistovat meme coin na burze Binance, stejně jako na dalších velkých burzách, což se zdá, vzhledem k oblibě meme coinů, proveditelné.

Obrázek
Obrázek

Meme Kombat – GameFi meme coin, který v předprodeji získal již více než 5 milionů dolarů

V kategorii blockchainových her letos vyvolává senzaci také velmi slibný GameFi projekt s názvem Meme Kombat. Tým stojící za vývojem Meme Kombat je v současné době zaneprázdněn vytvářením Battle Areny, kde proti sobě budou soupeřit postavy meme coinů jako Pepe, Shiba Inu nebo Sponge. Základem fungování budou technologie AI určené k tomu, aby byl herní zážitek obzvláště atraktivní a vysoce kvalitní. 

Meme Kombat ve svém whitepaperu popisuje plně integrovanou platformu pro nadšence meme coinů, která má přinést především dvě věci: zábavu a návratnost. Turnaje, speciální odměny a krásná grafika jsou doprovázeny možnostmi sázení na výsledky soubojů a stakingovým programem. Fundraisingová kampaň Meme Kombat úspěšně pokračuje, což dokazuje, že koncept přitahuje zájem investorů. Předprodej nativního tokenu MK již vstoupil do fáze 9 a je nabízen za 0,268 USD. Počínaje 4. lednem se cena zvýší na 0,279 USD, což bude také konečná cena, dokud nebude dosaženo hard capu.

Zdroj: Inzerce

Investory jistě potěší, že již nyní mohou využít stakingový mechanismus s APY 165 % v době psaní. Klíčovým aspektem Meme Kombat je způsob, jakým jeho obchodní model přitahuje komunity, které se shromáždily kolem již tak velmi úspěšných meme coinových projektů. Pro všechny tyto komunity může být zajímavé zjistit, jak se jejich oblíbeným meme coinům daří v Battle Areně. Mnozí se budou chtít pravděpodobně zapojit, aby se pobavili, a navíc získali podíl na zisku vytvořeném na platformě.

Také stojí za zmínku, že hra bude vycházet v sezónách, přičemž sezóna 1 bude k dispozici po konci předprodeje se spuštěním projektu. Zde se střetne jedenáct postav meme coinů: Milady, Baby Doge, Doge, Floki, Kishu, Mong, Pepe, Pepe2, Shiba Inu, Sponge a Wojak. Postavy 2. řady vyjdou krátce po uvedení 1. řady. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem MK bezesporu patří mezi herní kryptoměny, které stojí zato sledovat.

Obrázek
Obrázek

Wall Street Memes – jedna z nejznámějších meme komunit s nativním tokenem pro staking 

Wall Street Memes (WSM) se etabloval v segmentu meme coinů jako významný hráč a pravděpodobně bude v tomto roce nadále pokračovat v růstu. Tento trend je podporován především silnou komunitou, která čítá více než 1,1 milionů followerů napříč sociálními sítěmi, a růstem ekosystému. Tým například integroval mechanismus stakingu, díky kterému mohou investoři získat pasivní příjem s APY 45 % a program zpětných odkupů.

O úspěchu projektu byli mnozí pozorovatelé trhu přesvědčeni již ve fázi předprodeje. Ve skutečnosti fundraisingová kampaň Wall Street Memes proběhla nad očekávání dobře a projektu se podařilo získat více než 25 milionů USD v pouhých několika týdnech. Token WSM po uvedení na burzy zaznamenal nárůst o 114 %. I po zalistování si udržel pozitivní trend a vzbudil velký zájem také ze strany nových investorů. 

Zdroj: Inzerce

V posledních dnech a týdnech patří tokeny WSM i nadále mezi top meme coiny. V době psaní tohoto článku se meme coin obchoduje na úrovni 0,2163 USD. Se začátkem altcoinové sezóny a koncem kryptoměnové zimy hledají obchodníci a investoři kryptoměny, které nabízejí byznys modely se ziskem, na rozdíl od těch, které jsou výrazně založeny na pomíjivé virální přitažlivosti.

Účastníci trhu, kteří chtějí připravit své peněženky na novou altcoinovou sezónu, si mohou zakoupit WSM token na 17 hlavních burzách kryptoměn, včetně KuCoin a OKX. K dispozici jsou také futures deriváty na tokeny WSM. 

Obrázek
Obrázek

Závěr

Námi uvedené herní kryptoměny nabízejí příležitost diverzifikovat vaše portfolio a připravit se na další altcoinovou sezónu. Každé aktivum samo o sobě představuje šanci na dobré, či dokonce nadprůměrné výnosy, protože blockchainové hry jsou poměrně novým fenoménem a poslední dva roky jsou na vzestupu, přičemž by klidně mohly být budoucností hraní.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Premiér Fico je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu, uvedla ministryně

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu. Uvedla to při dnešním vyjádření pro média ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Páteční operace podle ní přispěla ke zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády. Vicepremiér Robert Kaliňák uvedl, že pozitivní prognóza Ficova zdravotního stavu je blízko, ale jeho převoz do Bratislavy zatím možný není. Premiér je při vědomí. Kaliňák později televizi TA3 řekl, že Ficova zranění jsou "extrémně bolestivá".

Ruské síly postupují v ukrajinské Charkovské oblasti, kde dochází k civilním ztrátám a nedostatku personálu

Ruské síly pod velením prezidenta Vladimira Putina pokračují v ofenzivě v severovýchodní Charkovské oblasti na Ukrajině a podle Kremlu za poslední týden obsadily 12 osad. Zintenzivněný vojenský tlak, který začal 10. května, vedl ke značným škodám na civilní a energetické infrastruktuře.

Saúdská Arábie uspořádala první módní přehlídku plavek

Saúdská Arábie v pátek uspořádala první módní přehlídku plavek. Podle agentury AFP šlo o nevídanou událost v zemi, kde ještě před méně než deseti lety ženy musely nosit islámský oděv abája zakrývající celé tělo.

Slovenský soud rozhodne o vazbě pro atentátníka, eskorta ho dovezla k soudci

Soud na Slovensku rozhodne o návrhu na vazební stíhání muže obviněného ze středečního atentátu na premiéra Roberta Fica. Dopoledne policejní eskorta dovezla obviněného k Specializovanému trestnímu soudu (STS) ve městě Pezinok.

Zelenskyj: Ukrajina se připravuje na zesílenou ruskou ofenzivu, protože protivzdušná obrana selhává

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjádřil znepokojení nad stupňující se ruskou ofenzívou na severovýchodě země a varoval, že Kyjev je špatně vybaven a má pouze čtvrtinu protivzdušné obrany potřebné k udržení frontové linie. Nedávný překvapivý útok ruských sil v Charkovské oblasti, zahájený 10. května, vedl k jejich nejvýznamnějším územním ziskům za posledních 18 měsíců.

KLDR otestovala taktickou balistickou střelu s novou navigací

Severní Korea provedla zkoušku odpalu taktické balistické střely a severokorejský vůdce Kim Čong-un zároveň slíbil posílit jadernou sílu země. Informovala o tom dnes severokorejská oficiální agentura KCNA.
Reklama

DOPORUČUJEME

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou je jedním z nejoblíbenějších způsobů přepravy mezi těmito dvěma městy. Tato trasa je frekventovaná a nabízí mnoho možností...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Premiér Fico je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu, uvedla ministryně

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu. Uvedla to při dnešním vyjádření pro média ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Páteční operace podle ní přispěla ke zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády. Vicepremiér Robert Kaliňák uvedl, že pozitivní prognóza Ficova zdravotního stavu je blízko, ale jeho převoz do Bratislavy zatím možný není. Premiér je při vědomí. Kaliňák později televizi TA3 řekl, že Ficova zranění jsou "extrémně bolestivá".

Ruské síly postupují v ukrajinské Charkovské oblasti, kde dochází k civilním ztrátám a nedostatku personálu

Ruské síly pod velením prezidenta Vladimira Putina pokračují v ofenzivě v severovýchodní Charkovské oblasti na Ukrajině a podle Kremlu za poslední týden obsadily 12 osad. Zintenzivněný vojenský tlak, který začal 10. května, vedl ke značným škodám na civilní a energetické infrastruktuře.

Saúdská Arábie uspořádala první módní přehlídku plavek

Saúdská Arábie v pátek uspořádala první módní přehlídku plavek. Podle agentury AFP šlo o nevídanou událost v zemi, kde ještě před méně než deseti lety ženy musely nosit islámský oděv abája zakrývající celé tělo.

Slovenský soud rozhodne o vazbě pro atentátníka, eskorta ho dovezla k soudci

Soud na Slovensku rozhodne o návrhu na vazební stíhání muže obviněného ze středečního atentátu na premiéra Roberta Fica. Dopoledne policejní eskorta dovezla obviněného k Specializovanému trestnímu soudu (STS) ve městě Pezinok.

Zelenskyj: Ukrajina se připravuje na zesílenou ruskou ofenzivu, protože protivzdušná obrana selhává

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjádřil znepokojení nad stupňující se ruskou ofenzívou na severovýchodě země a varoval, že Kyjev je špatně vybaven a má pouze čtvrtinu protivzdušné obrany potřebné k udržení frontové linie. Nedávný překvapivý útok ruských sil v Charkovské oblasti, zahájený 10. května, vedl k jejich nejvýznamnějším územním ziskům za posledních 18 měsíců.

KLDR otestovala taktickou balistickou střelu s novou navigací

Severní Korea provedla zkoušku odpalu taktické balistické střely a severokorejský vůdce Kim Čong-un zároveň slíbil posílit jadernou sílu země. Informovala o tom dnes severokorejská oficiální agentura KCNA.

Klimatičtí aktivisté dočasně ochromili provoz mnichovského letiště

Letiště v Mnichově dnes ráno dočasně přerušilo provoz v důsledku protestu klimatických aktivistů z hnutí Letzte Generation (Poslední generace), kteří vnikli na pojezdové dráhy a přilepili se k nim. Obě ranveje jsou již v provozu, cestující však musí počítat se zpožděním, informovala agentura DPA s odvoláním na prohlášení správy letiště.

Hongkong oficiálně zahájil pilotní projekt plateb v digitálních jüanech

Hongkongský měnový úřad v pátek oznámil, že uživatelé v Hongkongu si nyní mohou zřídit osobní peněženky e-CNY pro přeshraniční platby. Očekává se, že tento krok rozšíří používání digitální měny čínské centrální banky mezi tamními obyvateli.

ANALÝZA: Ruský postup u Charkova je mimo jiné selháním Západu

Ruská vojska postupují. Ruský taktický úspěch. Probíhající obranné boje. Na takové fráze lze na internetu v posledních dnech narazit opakovaně. Rusové skutečně postupují, situace je kritická a může za to vedle dalších faktorů naše nerozhodnost. Lze to označit za demonstraci toho, co se stane, když přestaneme Ukrajinu podporovat. Pro Západ to budiž lekcí, neboť Rusko se ekonomicky připravuje na dlouhou válku.
Reklama
Reklama