menu

17.2 C
Czech
Čtvrtek 16. května 2024

2 dubnové meme předprodeje, o kterých se vyplatí vědět

Sledujte nás na sítích

Meme kryptoměny v současné době zažily ve většině případů obrovský úspěch – například u té nejznámější s názvem dogecoin jsme mohli v posledních 7 dnech sledovat výrazný nárůst obchodních objemů, přičemž za poslední měsíc poté zaznamenal dogecoin až 20% zhodnocení. Společně s růstem objemů obchodů tak lze očekávat i výraznější volatilitu, která může nabídnout zajímavé obchodní příležitosti a cenové výkyvy.

Reklama

Kromě dogecoinu a dalších známých projektů jsou však na trhu s kryptoměnami k dispozici alternativy, které teprve disponují potenciálem obrovského zhodnocení, jako jsme mohli pozorovat například u shiba inu, bonk či právě zmiňovaného dogecoinu. 

V tomto článku si tak blíže představíme Dogecoin20 a Sponge2 – inovativní projekty, které si získávají pozornost a oblibu investorů a celé krypto komunity.

Dogecoin20 bude spuštěn na Doge Day – poslední šance pro časné investory

Dogecoin20 představuje alternativu ke klasickému dogecoinu, přičemž však nabízí jeho držitelům staking a také možnost vstoupit brzy do potenciálně velmi výnosné kryptoměny. Na rozdíl od dogecoinu však má Dogecoin20 omezenou nabídku, což znamená, že u něho nebude možné sledovat jakoukoliv inflaci.

Foto: Inzerce

Předprodej meme kryptoměny – dogecoin20

Reklama

Spuštění projektu je nyní plánováno na tzv. Doge Day. Ten je naplánován každý rok na 20. dubna, přičemž do oslav se zapojuje drtivá většina celé krypto komunity. Během tohoto období je možné taktéž očekávat růst ceny – a to nejen dogecoinu, ale také dalších meme kryptoměn dostupných k obchodování.

Dogecoin20 nabízí v současné době tokeny $DOGE20 v předprodeji, který aktuálně běží na webových stránkách tohoto projektu. Ten lze již nyní označit jako velice úspěšný, jelikož za dobu od svého spuštění dokázal vybrat více než 10 milionů dolarů. Brzcí investoři tak mohou kryptoměnu nakupovat ještě před jejím uvedením na burzy. To je naplánováno právě na 20. dubna, takže zbývá posledních pár dnů, kdy je možné získat kryptoměnu za cenu před zalistováním, a zajistit si tak větší odměny za staking a také výhodu brzkého vstupu.  

Obrázek
Obrázek

Udržitelné transakce a odměny pro komunitu

Celý projekt je postaven na blockchainu Etherea, který zajišťuje rychlejší a ekologičtější transakce. Díky mechanismu Proof-of-Stake mohou investoři stakovat své tokeny a následně získávat odměny v podobě nově uvolněných tokenů $DOGE20.

Abyste se do stakingu mohli zapojit, stačí přejít na webové stránky Dogecoin20 a nakoupit tokeny ve výše zmíněném předprodeji. Kliknutím na tlačítko „Připojit peněženku” se vám zobrazí okno s výběrem Metamask nebo Wallet Connect, která představuje službu pro jednoduché připojení kryptoměnové peněženky. Využít však lze i Metamask, která se řadí mezi nejoblíbenější produkty na trhu. 

V momentě, kdy si tokeny budete přát nakoupit, lze kliknout také na možnost „Nakoupit a stakovat”, která umožní staking tokenů již od momentu samotného nákupu. Díky tomu tak budete získávat odměny ještě před tím, než předprodej skončí. Aktuální odměny se pohybují okolo 52 % za rok (APY).

Zajímavá může být taktéž kalkulačka návratnosti, která vám představí hodnotu vaší investice v případě, že se cena tokenů $DOGE20 změní na určitou hodnotu. Tuto kalkulačku lze nalézt ve spodní části webových stránek projektu. Stačí zadat nakoupené množství tokenů a následně umístit posuvník na cenu, u které předpokládáte, že se na ni tokeny dostanou.

Obrázek
Obrázek

Unikátní mechanismus přemostění Sponge V2

Sponge V2 představuje další meme coin, u kterého se jeho předprodej pomalu začíná blížit k závěru. Investoři tak mají poslední možnost do projektu vstoupit před jeho zalistováním na burzy a odstraněním tokenů z první verze.

Foto: Inzerce

Předprodej meme kryptoměny – sponge v2 

Atraktivní funkcí a mechanikou je poté Stake-to-Bridge, který je pro Sponge V2 unikátní a u žádné jiné kryptoměny jsme se s ním nemohli dříve setkat. A jak tedy Stake-to-Bridge funguje? Jedná se o funkci vhodnou především pro držitele tokenů Sponge V1, kteří již tyto tokeny mají nebo je aktuálně stakují.

Tato mechanika poté umožní stakovat tokeny Sponge 1 a následně získávat jako odměnu tokeny ze druhé verze – tedy Sponge V2. Není tak nutné tokeny z první verze prodávat a následně nakupovat tokeny nové, ale vše je možné provést pouze pomocí stakingu.

Podobně jako výše zmíněný projekt dokázal Sponge V2 ve svém předprodeji vybrat částku přesahující již 20 milionů dolarů, což z této kryptoměny dělá jednu z těch vůbec nejúspěšnějších v tomto roce.

 Nakupovat tokeny z druhé verze je nyní možné právě skrze tento předprodej, který za pár dní skončí a tokeny se zalistují na první decentralizované burzy. To má zpravidla výrazný vliv na cenu, jelikož se o projektu dozví noví investoři a obchodníci.

Obrázek
Obrázek

Gamingový potenciál na vrstvě 3

Tvůrci se svým projektem SpongeV2 plánují taktéž spuštění nativní hry, která bude zahrnovat prvky Play-to-Earn. Tento mechanismus umožňuje hráčům získávat předměty ze hry s reálnou hodnotou. Hráči tak tyto předměty, držené ve svém vlastním inventáři, budou moci prodávat a získávat tak opravdové peníze – to prozatím nebylo ve hrách možné, jelikož hodnota herních předmětů byla vždy pouze součástí dané hry či herní měny.

Vývoj titulu SpongeV2 tedy v současné chvíli pokračuje a podle roadmapy by měla být hra vydána ve třetí fázi projektu. Dvě předešlé fáze počítají s úspěšným ukončením předprodeje, zalistováním tokenů na burzy, přemostěním na druhou verzi Sponge nebo třeba získáním až 10 000 unikátních držitelů.

Co se týče tokenomiky, Sponge V2 počítá s těmito alokacemi:

  • Odměny za staking – 43,09 %
  • Přemostěné Sponge – 26,93 %
  • Marketing – 7,5 %
  • Vývoj hry – 4,4 %
  • Odměny Play-to-Earn – 8 %
  • Likvidita na CEX – 10 %

Z výše uvedeného rozdělení si můžeme všimnout, že téměř polovina nabídky tokenů, která dosahuje celkového množství 150 miliard tokenů, poputuje do poolu s odměnami za staking. Další významná část bude využita pro přemostěné tokeny Sponge. V rámci menších alokací je poté možné si všimnout i části tokenů určených na vývoj hry a jako odměn v rámci play-to-earn. Z toho můžeme usuzovat, že se tvůrci hrou velmi zabývají a že se hráči mají bezpochyby na co těšit. 

Obrázek
Obrázek

Závěr

Meme kryptoměny jsou velmi volatilními projekty, u kterých je možné opakovaně zaznamenávat výrazné cenové výkyvy. V rámci tohoto článku jsme pro vás vybrali 2 atraktivní a potenciálně velmi úspěšné projekty s názvy Dogecoin20 a Sponge V2, které se mohou v blízké době zařadit mezi největší meme kryptoměny na světě.

Je nutné taktéž myslet na to, že nové meme coiny se řadí do kategorie velmi proměnlivých a volatilních aktiv, tudíž doporučujeme každému zájemci si provést vlastní průzkum vybraného projektu a detailní seznámení se s whitepaperem. 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

USA instalovaly molo u Gazy, první pomoc přes něj má jít během několika dnů

Americká armáda dnes ráno dokončila instalaci provizorního mola u pobřeží Pásma Gazy, díky němuž se má do této oblasti sužované už sedm měsíců válkou dostat další humanitární pomoc. Oznámilo to na sociální síti X regionální velitelství americké armády. Podle něj by se dodávky pomoci do Gazy měly dostat touto cestou "v příštích dnech". Humanitární pomoc do Gazy se téměř zastavila od minulého týdne, kdy izraelská armáda obsadila přechod Rafáh na hranici s Egyptem, jímž se na toto palestinské území dostával největší objem pomoci, ač dodávky byly stále nedostatečné.

Doufám, že se do Evropy vrátí mír a Čína sehraje konstruktivní roli, řekl Si

Čínský prezident Si Ťin-pching po jednání s ruským protějškem Vladimirem Putinem vyjádřil naději, že se do Evropy vrátí mír a Čína v tom sehraje konstruktivní roli, píše agentura Reuters. Lídři dnes hovořili na tiskové konferenci při Putinově dvoudenní návštěvě Číny. Ruská invaze na Ukrajinu byla podle očekávání jedním z probíraných témat. Si a Putin se shodli, že řešení konfliktu by mělo být politické. Rusko v posledních týdnech nicméně zahájilo na Ukrajině ofenzivu v novém směru, a to na Charkov na severovýchodě země.

Čínský TikTok chce odkoupit další americký miliardář

Americký miliardář Frank McCourt, bývalý majitel baseballového klubu Los Angeles Dodgers, podle svých slov organizuje nabídku na odprodej TikToku. Čínská společnost ByteDance však nemá zájem prodat svou sociální síť a žaluje kvůli tomu vládu, jež rozhodla o devítiměsíční lhůtě na prodej platformy.

Německá média si kladou otázku, co stálo ze útokem na premiéra Fica

Německá média si kladou otázku, co stálo za středečním střeleckým útokem na slovenského premiéra Roberta Fica. Zpravodajská relace Tagesschau veřejnoprávní televize ARD uvedla, že slovenská společnost je extrémně polarizovaná. Deník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) napsal, že představitelé Ficovy strana Směr-sociální demokracie odpovědnost připsali opozici a liberálním médiím.

Zástupci členských států EU se shodli na uvalení sankcí proti Voice of Europe

Zástupci členských zemi EU se dnes v Bruselu shodli na uvalení sankcí proti čtyřem mediálním subjektům, které podle unie šíří ruskou propagandu. Jde o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda, potvrdily ČTK diplomatické zdroje. Sankce se mají dotknout také ruské mediální platformy RIA Novosti, a ruských listů Izvestija a Rossijskaja Gazeta, v případě těchto tří médií se ale ještě vyjasňují některé podrobnosti.

Ředitelka nemocnice: Po pětihodinové operaci je premiér Fico ve stabilizovaném, ale velmi vážném stavu

Slovenský premiér Robert Fico zůstává po středečním atentátu ve vážném, ale stabilizovaném stavu. Ředitelka nemocnice v Banské Bystrici ve čtvrtek ráno na tiskové konferenci rovněž informovala, že slovenský předseda vlády podstoupil pětihodinovou operaci a má mnohočetná střelná poranění. Ministr obrany Robert Kaliňák vyzval k respektování lékařského týmu a soukromí premiéra.
Reklama

DOPORUČUJEME

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou je jedním z nejoblíbenějších způsobů přepravy mezi těmito dvěma městy. Tato trasa je frekventovaná a nabízí mnoho možností...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

USA instalovaly molo u Gazy, první pomoc přes něj má jít během několika dnů

Americká armáda dnes ráno dokončila instalaci provizorního mola u pobřeží Pásma Gazy, díky němuž se má do této oblasti sužované už sedm měsíců válkou dostat další humanitární pomoc. Oznámilo to na sociální síti X regionální velitelství americké armády. Podle něj by se dodávky pomoci do Gazy měly dostat touto cestou "v příštích dnech". Humanitární pomoc do Gazy se téměř zastavila od minulého týdne, kdy izraelská armáda obsadila přechod Rafáh na hranici s Egyptem, jímž se na toto palestinské území dostával největší objem pomoci, ač dodávky byly stále nedostatečné.

Doufám, že se do Evropy vrátí mír a Čína sehraje konstruktivní roli, řekl Si

Čínský prezident Si Ťin-pching po jednání s ruským protějškem Vladimirem Putinem vyjádřil naději, že se do Evropy vrátí mír a Čína v tom sehraje konstruktivní roli, píše agentura Reuters. Lídři dnes hovořili na tiskové konferenci při Putinově dvoudenní návštěvě Číny. Ruská invaze na Ukrajinu byla podle očekávání jedním z probíraných témat. Si a Putin se shodli, že řešení konfliktu by mělo být politické. Rusko v posledních týdnech nicméně zahájilo na Ukrajině ofenzivu v novém směru, a to na Charkov na severovýchodě země.

Čínský TikTok chce odkoupit další americký miliardář

Americký miliardář Frank McCourt, bývalý majitel baseballového klubu Los Angeles Dodgers, podle svých slov organizuje nabídku na odprodej TikToku. Čínská společnost ByteDance však nemá zájem prodat svou sociální síť a žaluje kvůli tomu vládu, jež rozhodla o devítiměsíční lhůtě na prodej platformy.

Německá média si kladou otázku, co stálo ze útokem na premiéra Fica

Německá média si kladou otázku, co stálo za středečním střeleckým útokem na slovenského premiéra Roberta Fica. Zpravodajská relace Tagesschau veřejnoprávní televize ARD uvedla, že slovenská společnost je extrémně polarizovaná. Deník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) napsal, že představitelé Ficovy strana Směr-sociální demokracie odpovědnost připsali opozici a liberálním médiím.

Zástupci členských států EU se shodli na uvalení sankcí proti Voice of Europe

Zástupci členských zemi EU se dnes v Bruselu shodli na uvalení sankcí proti čtyřem mediálním subjektům, které podle unie šíří ruskou propagandu. Jde o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda, potvrdily ČTK diplomatické zdroje. Sankce se mají dotknout také ruské mediální platformy RIA Novosti, a ruských listů Izvestija a Rossijskaja Gazeta, v případě těchto tří médií se ale ještě vyjasňují některé podrobnosti.

Ředitelka nemocnice: Po pětihodinové operaci je premiér Fico ve stabilizovaném, ale velmi vážném stavu

Slovenský premiér Robert Fico zůstává po středečním atentátu ve vážném, ale stabilizovaném stavu. Ředitelka nemocnice v Banské Bystrici ve čtvrtek ráno na tiskové konferenci rovněž informovala, že slovenský předseda vlády podstoupil pětihodinovou operaci a má mnohočetná střelná poranění. Ministr obrany Robert Kaliňák vyzval k respektování lékařského týmu a soukromí premiéra.

Na Slovensku po postřelení premiéra zasedne bezpečnostní rada státu i vláda

Po středečním pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica dnes dopoledne zasedne bezpečnostní rada státu a bude jednat i vláda. ČTK o tom informoval tiskový odbor úřadu vlády.

Ukrajina stabilizuje situaci v Charkovské oblasti, uvedl prezident Zelenskyj

V pokračujícím konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem oznámil 15. května prezident Volodymyr Zelenskyj, že ukrajinské síly úspěšně stabilizovaly situaci v Charkovské oblasti uprostřed nové ofenzívy zahájené ruskými jednotkami. V rámci ofenzívy, která je zaměřena na severovýchodní oblast v blízkosti společné hranice, došlo k intenzivním bojům a útokům v několika klíčových oblastech.

Netanjahu odmítá řešit budoucnost Gazy, dokud Hamás nepadne

Izraelský ministr obrany Jo'av Galant ve středu zpražil premiéra Benjamina Netanjahua za jeho nedostatečnou předvídavost, pokud jde o budoucnost Pásma Gazy. Vyzval ho, aby se zavázal, že v enklávě nebude vládnout izraelská vojenská ani civilní správa.
Reklama
Reklama