menu

12.4 C
Czech
Pondělí 29. dubna 2024

Země EU by měly Ukrajině dodat další protivzdušné systémy i rakety, řekl Borrell

Země Evropské unie by měly poskytnout Ukrajině další protivzdušné systémy a rakety, které naléhavě potřebuje k obraně proti stupňující se ruské agresi. Před zasedáním unijních ministrů zahraničí a obrany to novinářům řekl koordinátor zahraniční a obranné politiky EU Josep Borrell. Ministři by podle Borrella měli odsouhlasit novou sadu sankcí proti Íránu za jeho nedávný útok na Izrael. Některé země chtějí hovořit také o dalším balíku protiruských sankcí, jehož podoba se však zatím teprve rodí. Podle českého ministra zahraničí Jana Lipavského bude Praha znovu prosazovat svůj návrh na omezení pohybu ruských diplomatů v schengenském prostoru.

Společnosti SANY Heavy Industry a Shenglong Metallurgical navázaly strategické partnerství s cílem podpořit ekologickou transformaci ocelářského průmyslu

Sledujte nás na sítích

Čchang-ša (Čína) 21. května 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost SANY Heavy Industry („SANY", SSE: 600031), přední světový výrobce těžkých strojů, nedávno slavnostně podepsala smlouvu o uzavření strategického partnerství se společností Guangxi Shenglong Metallurgical Co Ltd (Shenglong Metallurgical). Dohodu o strategické spolupráci podepsali v zastoupení svých společností Liang Linhe, předseda představenstva společnosti SANY Heavy Truck a Lin Nengjing, generální ředitel společnosti Shenglong Metallurgy.

Generální ředitel společnosti Shenglong Metallurgical Lin Nengjing a předseda představenstva skupiny Sany Heavy Truck Business Group Liang Linhe, kteří se akce zúčastnili, zde společně podepsali dohodu o strategické spolupráci. Slavnostní akce je symbolickým příslibem nové fáze spolupráce obou společností. Zároveň se konala u příležitosti dokončení zakázky v hodnotě 90 milionů RMB (12 milionů USD), v rámci které společnost SANY dodala společnosti Shenglong Metallurgical třicet pět elektrických traktorů EV550, padesát elektrických sklápěcích nákladních vozů a výměnnou stanici baterií. Pro obě společnosti šlo o zásadní milník, který jejich spolupráci posunul na zcela novou úroveň.

Jakožto jeden z největších výrobců železa a oceli patří společnost Shenglong Metallurgy mezi 500 největších čínských podniků a 50 největších výrobců oceli na světě, přičemž se svou roční produkcí surové oceli celosvětově umístila na 35. místo. V posledních letech tato společnost urychluje své ekologické iniciativy, aby Číně usnadnila dosažení cíle uhlíkové neutrality, a klade větší důraz na udržitelnost a nízkouhlíkový rozvoj posilováním svých kapacit v oblasti ekologické logistiky.

Dodávka elektrického zařízení SANY výrazně podpořila snahu společnosti Shenglong Metallurgy o dekarbonizaci logistické sítě, a jakožto největší zakázce na elektrická logistická vozidla, jakou ocelářský průmysl v oblasti Kuang-si zaznamenal, se jí podařilo dosáhnout nového rekordu.

Ke Xueli, předseda představenstva společnosti Shenglong Metallurgy, vyjádřil své nadšení z rozšířené spolupráce se společností SANY a zdůraznil společný cíl obou společností dále elektrifikovat logickou scénu Fang-čcheng-kangu, domovského města tohoto ocelářského gigantu a společně tak posílit městský a národní ocelářský průmysl na jeho cestě k ekologické transformaci při dosažení vysoce kvalitního rozvoje.

Předseda představenstva společnosti SANY Xiang Wenbo zdůraznil význam této spolupráce pro dosažení souladu s čínskými cíli v oblasti dekarbonizace a její úlohu při podpoře ekologické výroby a udržitelného rozvoje. Celá akce se přitom konala poté, co byla společnost SANY oceněna časopisem Forbes China jako jeden z „50 nejlepších udržitelných průmyslových podniků roku 2022″ a za své pozoruhodné úsilí v oblasti udržitelnosti označena za průkopníka ekologického rozvoje v tomto odvětví.

Nejnovější úspěchy společnosti SANY v oblasti ekologické výroby, produktových inovací, nízkouhlíkové výroby, udržitelnosti dodavatelského řetězce a posílení postavení zaměstnanců a komunity se také odrážejí na jejím umístění v žebříčku inspirativních příkladů udržitelného investování časopisu Forbes China pro rok 2023, oceňujícím společnosti, které dosáhly výjimečných úspěchů v oblasti ochrany životního prostředí, sociální odpovědnosti a řízení společnosti.

Výrobní provoz společnosti SANY Heavy Industry v Čchang-ša byl také Světovým ekonomickým fórem (WEF) jmenován jedním z takzvaných Lighthouse provozů a stal se tak druhým závodem těžkého průmyslu společnosti SANY, který tento prestižní titul získal. V reakci na nepříznivý vývoj trhu tento výrobní závod implementuje automatizovaný výrobní model založený na technologiích umělé inteligence a průmyslovém internetu věcí, aby tak bylo možno dosáhnout transformace inteligentní výroby (IM). Nový model umožňuje společnosti zavést při výrobě těžkých strojů digitalizovaný výrobní systém, který zvyšuje produktivitu práce téměř o 100 procent. Výsledkem je zvýšení výrobní kapacity o 123 % a snížení výrobních nákladů na jednotku o 29 %.

Další informace o společnosti SANY Group najdete na adrese www.sanyglobal.com, nebo nás můžete sledovat na Facebooku či YouTube.

O společnosti SANY

Hlavními činnostmi skupiny SANY jsou návrh, výroba, prodej a podpora těžkých strojírenských zařízení. Společnost SANY Heavy Industry je největším čínským a třetím největším světovým výrobcem strojírenského zařízení. Snaha o rozšíření portfolia elektrických výrobků umožňuje společnosti SANY vyniknout v dnešním digitálním světě a je také součástí jejích udržitelných řešení.

Video
https://mma.prnewswire.com/media/2080923/SANY_Electric_Semi_trailer_Truck_EV550.mp4

Logohttps://mma.prnewswire.com/media/1518641/logo_Logo.jpg

Kontakt: Yolanda, [email protected]

prodejní linka: +86-731-85835199

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

DOPORUČUJEME

Arménský politický vězeň Ruben Vardanyan dostal povolení promluvit s rodinou, která jej žádá o ukončení hladovky

Jerevan (Arménie) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po dvaceti dnech izolace a zhoršujícího se zdravotního stavu umožnili Ázerbájdžánci humanitárnímu a obchodnímu vůdci díky obrovské...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

O. J. Simpson zemřel na metastázu rakoviny prostaty

Vykonavatel pozůstalosti zveřejnil příčinu smrti zesnulé hvězdy NFL O. J. Simpsona. Malcolm LaVergne, Simpsonův zástupce od roku 2009, v pátek časopisu People potvrdil, že Simpson zemřel 10. dubna po boji s metastatickou rakovinou prostaty.