menu

11.3 C
Czech
Pátek 3. května 2024

VIDEO: Seznamte se s Modelem A, prvním létajícím autem, které skutečně jezdí jako auto a létá jako helikoptéra

VIDEO: Seznamte se s Modelem A, prvním létajícím autem, které skutečně jezdí jako auto a létá jako helikoptéra

Konstruktéři ze společnost Alef Aeronautics se sídlem v kalifornské Santa Clare nedávno představili svůj revoluční dvoumístný Model A a uvedli, že bude v předprodeji za zálohu 1 500 USD v prvním čtvrtletí příštího roku a že finální cena nepřesáhne 300 tisíc dolarů. První dodávky se podle společnosti uskuteční ve čtvrtém čtvrtletí roku 2025, informuje server Robb Report.

Kromě retro-futuristického vzhledu za který vděčí Hirashovi Razaghimu, jenž navrhoval vozy Jaguar a Bugatti se Model A liší od ostatních létajících automobilů vstupujících na trh svou schopností vertikálně vzlétnout a přistát a poté odjet.

Na firemním videu je vidět, jak Model A přijíždí k dopravní překážce, přechází do režimu vztlaku, překážku překoná, přistává zpět na dálnici a odjíždí, zatímco ostatní auta uvíznou v zácpě. Zda to bude legální, se teprve uvidí. Takový to způsob otáčení ve vzduchu si ale jistě každý řidič při rušném dojíždění do práce umí radostně představit.

Foto: Alef Aeronautics

Čtěte také: Začínající modelka po nákaze koronavirem PŘIŠLA o obě nohy, život ale NEVZDÁVÁ !!!

VIDEO na další straně >>

DOPORUČUJEME

Šokující proměny: Které celebrity nepoznáte na první pohled?

Podívejte se na seznam 12 celebrit, které překvapily svět svou radikální proměnou. Od drastických změn vzhledu po kompletní přepracování veřejného image, tyto hvězdy ukazují,...

Nejdražší večerní róby na červeném koberci: Top 10 úžasných šatů

Červený koberec je od nepaměti synonymem pro přepych, extravaganci a dechberoucí módní momenty. Celebrity společně se stylisty a designéry vyvíjejí obrovské úsilí, aby vytvořili...

DOPORUČUJEME