menu

21.3 C
Czech
Pondělí 20. května 2024

Americký ministr zahraničí dorazil na neohlášenou návštěvu Kyjeva

Americký ministr zahraničí Antony Blinken uskutečnil neohlášenou diplomatickou návštěvu Kyjeva, která se konala současně s příjezdem zbraní z nového balíčku americké pomoci na frontovou linii. Tato mise je považována za krok, který má Ukrajinu ujistit o pokračující podpoře USA v boji proti Rusku.

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší média po oznámení o zničení minolovky

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší dnes ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o "další špatný den Černomořské flotily". Ruská strana se nevyjádřila, což však v podobných případech bývá obvyklé.

Horoskop na týden vnitřní síly a rozhodnosti: 19. – 25. února

Sledujte nás na sítích

V pondělí ráno vstoupí Slunce do znamení Ryb. V pátek brzy ráno se k němu připojí Merkur. S těmito dvěma planetami – plus Saturnem a Neptunem – v nejzasněnějším a nejsympatičtějším znamení zvěrokruhu je klíčové lidské spojení. Pokud nyní pracujete pouze pro svůj vlastní prospěch, pravděpodobně se daleko nedostanete, ale pokud si uvědomíte, že jste součástí komunity a pracujete pro pomoc všem, budete z toho mít prospěch i vy. A konečně v neděli vám úplněk ve znamení analytické Panny může nabídnout vhled, který jste potřebovali k vyřešení obtížného problému ve svém životě. Klíčové je, že o změně nemůžete jen mluvit, musíte také jednat. Níže naleznete horoskop pro nadcházející týden.

Reklama

Beran

Některá řešení jsou zřejmá a rozhodnutí jsou jasně správná či špatná. Většinou je však život složitější. Vidění světa v černobílých barvách vám věci zjednodušuje, problém je v tom, že neodpovídá realitě. Lidé jsou chaotičtí, plní protichůdných impulsů a tužeb a každý má jiné představy o tom, co znamená být dobrým člověkem. Dokonce i ty nejvznešenější skutky nebudou všemi oceňovány. To, co je správné pro druhé, nemusí být správné pro vás a naopak. Vaší výzvou pro tento týden je naučit se pohodlně vypořádat s neurčitostí a nejednoznačností.

Býk

Není snadné vás přimět k něčemu, co nechcete dělat. Ať už navenek působíte jakkoliv bezstarostně, uvnitř máte pevnou vůli. Čím více se někdo snaží ovlivnit váš směr, tím větší radost máte z toho, jít vlastní cestou. Když vás někdo chce vést jedním směrem, pravděpodobně zvolíte opačný. Avšak tento týden si uvědomte, že může být příjemné nechat se vést proudem. Pokud se necháte dočasně vést lidmi, kterým důvěřujete, můžete se dostat na úžasné místo, kam byste sami možná nikdy nenašli cestu.

Blíženci

Rádi navazujete kontakty s lidmi a jste v tom dobří. Umíte najít s každým najít společnou řeč, uvést druhé do pohody, a když je třeba, využijete svůj šarm. Díky tomu si lidé někdy myslí, že vás znají mnohem lépe než ve skutečnosti, a věří, že ve vás není nic víc než maska, kterou na veřejnosti nosíte. Tento týden může nastat čas ukázat ostatním – alespoň těm, na kterých vám záleží – trochu více ze svého pravého já. Skutečná intimita vyžaduje opravdovou zranitelnost, a i když to znamená, že se otevřete možnému odsouzení a bolesti, otevřete se také lásce.

Rak

Je téměř nemožné upřímně komunikovat, když se zabýváte tím, jak vás budou vnímat ostatní: Budou neupřímní? Budou moje slova překrucovat? Budou mi vůbec naslouchat? I když se můžete snažit pečlivě volit svá slova, nakonec nemůžete ovlivnit, jak budou přijata. Tento týden se snažte své obavy odložit stranou a přesto promluvte. Nemusíte být hlasití, dramatičtí ani konfrontační; máte tichou sílu vlastního přesvědčení a to právě teď stačí.

Reklama

Lev

Poslední dobou se vám v hlavě ozývá tichý, neodbytný hlas, který vám říká, že po vás všichni jdou. I když racionálně víte, že to není pravda, přesto máte pocit, že lidé kolem vás neustále vyvolávají hádky, zaměřují se na vaše chyby nebo jsou prostě proti vám. Možná se kvůli tomu začínáte bránit; možná jste úzkostní a uzavření. Některé z těchto napětí by mělo tento týden polevit. Ostatní k vám budou velkorysejší, což vám pomůže být na oplátku chápavější. Zvládli jste zvláštní období a život by pro vás nyní měl být jednodušší.

Panna

Jedním z nejjistějších způsobů, jak se vám člověk dostane pod kůži, je, že nemá smysl pro perspektivu: chová se, jako by byl prvním a jediným člověkem, který kdy na světě trpěl, a své problémy považuje za to nejhorší, co kdy kdo zažil. Jen si tento týden pamatujte, že můžete snadno přehnat své reakce. Vaše vlastní přání nemají přednost před přáními ostatních, ale to neznamená, že si nezaslouží pozornost. Máte dovoleno brát sebe (a své problémy) vážně, prosazovat se a zacházet se svými pocity, jako by na nich záleželo – protože záleží.

Váhy

I když je to přesně to, co chcete, změna může být silně destabilizující. Abyste ve svém životě uvolnili místo novým zážitkům, lidem a ambicím, musíte se vzdát těch starých. Abyste se otevřeli novým myšlenkám, musíte se vzdát těch, které vám již nevyhovují. Tento týden pravděpodobně neprožijete snadný růst – právě se nacházíte v situaci, kdy se vám práce jeví jako stresující a zdánlivě nekonečná. Buďte k sobě shovívaví. Nebude to tak těžké navždy. Brzy přejdete do nové fáze, plné radosti a proměny.

Štír

Ačkoli se může zdát, že máte přísné nároky, je to jen proto, že chcete, aby svět nebyl pro všechny tak chmurný. Chcete, aby lidé byli laskavější, upřímnější, méně lehkomyslní. Přejete si, aby všichni brali své povinnosti vůči sobě navzájem vážněji. A tak se ze všech sil snažíte tlačit lidi ve svém okolí k tomu, aby byli lepší, a představujete si, že kdybyste jen našli dokonalou argumentaci nebo správný emocionální apel, prozřeli by. Tento týden si jen dávejte pozor, abyste nezabředli do bezvýchodných sporů. Někteří lidé s vámi nikdy nebudou souhlasit. Zaměřte se na ty, kteří by mohli.

Střelec

Málo čeho se bojíte, ale spoustu věcí byste raději neřešili, od emotivních rozhovorů, které neradi zahajujete, až po příležitosti, které se zdají být náročnější, než jste ochotni přijmout. Tento týden však možná nebudete mít na výběr, zda se do něčeho pustíte. Nemůžete ignorovat velké výzvy jen proto, že pro vás není ideální načasování. Máte schopnosti a odvahu se k nim postavit čelem, tak necouvejte. Pokroku dosáhnete, pokud přijmete vše, co vám vesmír postaví do cesty.

Kozoroh

Někteří lidé neustále svádějí své neštěstí na druhé a nikdy neuvažují o tom, že by v tom mohly hrát roli jejich vlastní činy. Ne však vy. Když už, tak jdete příliš daleko na opačnou stranu a činíte se zodpovědnými za všechno, co se vám kdy stalo – dokonce i za události a okolnosti, které jste nemohli ovlivnit. Někdy se lidé chovají nevlídně z důvodů, které s vámi nemají nic společného, někdy je vesmír prostě nespravedlivý. To neznamená, že jste bezmocní, ale spíše to, že byste na sebe mohli být méně přísní.

Vodnář

Snažíte se co nejvíce vyhýbat tomu, abyste se při důležitých rozhodnutích řídili svými pocity. Je příliš snadné se tímto způsobem zmýlit, přehlédnout důležité informace nebo učinit rozhodnutí, která nejsou v souladu s vašimi dlouhodobými plány nebo hodnotami. Tento týden však bude pravděpodobně těžké ignorovat své emoce. Alespoň prozatím je zkuste do svého rozhodovacího procesu vpustit. Ano, váš mozek je jasný a spolehlivý, ale zkuste naslouchat i svému nitru.

Ryby

Dokázali byste tak úžasné věci, kdybyste se nemuseli potýkat s tlakem a nudou každodenního života. Ukázat se v práci, zaplatit účty, vyprat prádlo – to vše vám bere čas a energii, kterou byste si přáli věnovat tvůrčí činnosti nebo vztahům. Připadá vám to nespravedlivé. Tento týden by však mělo být o něco snazší vyhradit si čas na to, na čem vám opravdu záleží. Možná byste si přáli, aby ho bylo více, ale i tak si ve chvílích mezi všemi povinnostmi najdete čas na krásu a vzrušení, po kterých toužíte.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Horoskop pro týden spontánních objevů a rozšíření obzorů: 20. května – 26. května

V pondělí vstoupí Slunce do znamení Blíženců. Jestliže období Býka bylo časem tvrdohlavosti a spolehlivosti, období Blíženců je příležitostí k uvolnění. Může být těžké zůstat soustředěný, zatímco Slunce prochází nejzvědavějším a nejchaotičtějším ze všech znamení, proto využijte této příležitosti k rozšíření obzorů, vyzkoušejte něco nového a překvapte ostatní lidi - nebo sami sebe. Úplněk ve Střelci tento čtvrtek aktivuje vaši spontánní a dobrodružnou stránku. Pokud jste dosud hráli věci příliš na jistotu, tento měsíc vás povzbudí k tomu, abyste zariskovali. Věřte si. Níže najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Mindfulness: Jak se jeho praktikováním může zlepšit váš život a zdraví

Mindfulness je jedním z nejúčinnějších nástrojů pro zlepšení kvality života a dobrého zdraví. Podle neurovědců a lektorů spočívá v plném začlenění mysli do aktivity, které se právě věnujete. Nejde o vyprázdnění mysli, ale o úplné soustředění na přítomný okamžik. Lékaři tvrdí, že mindfulness může proměnit způsob, jakým zpracováváme složité emoce, a dokonce pomoci snížit krevní tlak. Ačkoliv je toto cvičení jednoduché, není snadné – vyžaduje pravidelnou praxi a trpělivost.
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Rodri z City vysvětluje, proč Arsenalu chybí mentalita potřebná k vítězství v Premier League

Manchester City získal čtvrtý titul v Premier League v řadě díky velkolepému vítězství nad West Hamem a upevnil si tak pozici jednoho z fotbalových velikánů pod vedením Pepa Guardioly. Záložník City Rodri přičítá tento historický úspěch jedinečné mentalitě a hladu po úspěchu, což jsou vlastnosti, které tým odlišují od jeho konkurentů, zejména Arsenalu. Navzdory silné sezóně Arsenalu Rodri poukázal na jeho mentalitu jako na důvod, proč neuspěl, a ukázal tak, jak zásadní roli hraje psychická odolnost při dosahování úspěchů v nejvyšší soutěži.

Lavrov a Putin označili zemřelého prezidenta Íránu za skutečného přítele Ruska

Ruský prezident Vladimir Putin a ministr zahraničí Sergej Lavrov dnes kondolovali Íránu k úmrtí jeho prezidenta a ministra zahraničí. Prezident Ebrahím Raísí a šéf diplomacie Hosejn Amírabdolláhján byli podle Lavrova opravdovými, spolehlivými přáteli Ruska. Putin v kondolenčním telegramu napsal, že Raísího osobní přínos pro vztahy mezi Moskvou a Teheránem je neocenitelný.

Čína uvalila sankce na americké zbrojovky kvůli vojenské pomoci Tchaj-wanu

Čínské ministerstvo obchodu uvalilo sankce na obrannou divizi společnosti Boeing a další dva klíčové americké zbrojní dodavatele. Důvodem je výroba zbraní pro Tchaj-wan, samozvaný demokratický ostrov. Oznámení přišlo v den slavnostní přísahy nového tchajwanského prezidenta Laj Čching-tea, který slíbil, že bude stát chránit před čínskými hrozbami.

Nový tchajwanský prezident Lai Ching-te vyzývá k míru uprostřed rostoucího napětí s Čínou

Nově inaugurovaný tchajwanský prezident Lai Ching-te ve svém prvním projevu od nástupu do funkce v pondělí 20. května vyzval k míru a dobré vůli vůči Pekingu. Prezidentova výzva přichází v době, kdy Čína nadále zvyšuje vojenský a politický tlak na samosprávný ostrov.

Íránský prezident a ministr zahraničí zemřeli, nepřežili nehodu vrtulníku

Íránský prezident Ebráhím Raísí zemřel při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán, potvrdila íránská státní média. Na palubě se nacházel i ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján. S pátráním po havarovaném stroji pomáhali záchranáři z Ruska i Turecka.

Jessica Biel boří tabu: Svou knihou pro děti se snaží normalizovat konverzaci o menstruaci

Jessica Biel se vydává do světa dětské literatury s cílem změnit způsob, jakým se mluví o menstruaci. Její nová kniha A Kids Book About Periods se pokouší prolomit tabu a kulturní stigma spojené s periodou a podpořit otevřené a pozitivní rozhovory mezi dětmi a dospělými.

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší média po oznámení o zničení minolovky

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší dnes ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o "další špatný den Černomořské flotily". Ruská strana se nevyjádřila, což však v podobných případech bývá obvyklé.
Reklama

DOPORUČUJEME

Horoskop pro týden spontánních objevů a rozšíření obzorů: 20. května – 26. května

V pondělí vstoupí Slunce do znamení Blíženců. Jestliže období Býka bylo časem tvrdohlavosti a spolehlivosti, období Blíženců je příležitostí k uvolnění. Může být těžké zůstat soustředěný, zatímco Slunce prochází nejzvědavějším a nejchaotičtějším ze všech znamení, proto využijte této příležitosti k rozšíření obzorů, vyzkoušejte něco nového a překvapte ostatní lidi - nebo sami sebe. Úplněk ve Střelci tento čtvrtek aktivuje vaši spontánní a dobrodružnou stránku. Pokud jste dosud hráli věci příliš na jistotu, tento měsíc vás povzbudí k tomu, abyste zariskovali. Věřte si. Níže najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Mindfulness: Jak se jeho praktikováním může zlepšit váš život a zdraví

Mindfulness je jedním z nejúčinnějších nástrojů pro zlepšení kvality života a dobrého zdraví. Podle neurovědců a lektorů spočívá v plném začlenění mysli do aktivity, které se právě věnujete. Nejde o vyprázdnění mysli, ale o úplné soustředění na přítomný okamžik. Lékaři tvrdí, že mindfulness může proměnit způsob, jakým zpracováváme složité emoce, a dokonce pomoci snížit krevní tlak. Ačkoliv je toto cvičení jednoduché, není snadné – vyžaduje pravidelnou praxi a trpělivost.

Tipy, jak zabezpečit svůj domov během letní dovolené a udržet si zdraví i na cestách

S blížícími se letními prázdninami si mnoho lidí chystá na cesty, je ale důležité myslet také na zabezpečení svého domova během vaší nepřítomnosti. Statistiky ukazují, že v období dovolených dochází k častějším vloupáním, a proto je nezbytné podniknout kroky k ochraně svého majetku. Existují různé způsoby, jak zabezpečit svůj domov, od jednoduchých bezpečnostních opatření až po komplexní pojistné krytí.

Horoskop pro týden pevných zásad a osobních hodnot: 13. května – 19. května

Ve středu, po více než dvou měsících strávených v Beranu, Merkur konečně vstoupí do Býka. Když tato komunikační planeta přechází do silného a uzemněného znamení Býka, je ideální čas ujasnit si vlastní hodnoty a odmítnout se nechat zviklat. Býk může občas podporovat neužitečně rigidní myšlení. V nejlepším případě vám však dává sílu stát si pevně za svými zásadami, a to i tváří v tvář opozici. Místo toho, abyste se nechali vtáhnout do nekonečných debat, soustřeďte se na hledání způsobů, jak jednat podle toho, čemu věříte. Níže zatím najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

The Guardian: Zvyšující se obliba cizrny vede k inovativním receptům a zdravějším volbám

Cizrna se stala základem mnoha domácností a její všestrannost a zdraví prospěšné látky vedou k prudkému nárůstu její popularity. Její prodej se ve Spojeném království uprostřed krize životních nákladů zvýšil o 20 %.
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Rodri z City vysvětluje, proč Arsenalu chybí mentalita potřebná k vítězství v Premier League

Manchester City získal čtvrtý titul v Premier League v řadě díky velkolepému vítězství nad West Hamem a upevnil si tak pozici jednoho z fotbalových velikánů pod vedením Pepa Guardioly. Záložník City Rodri přičítá tento historický úspěch jedinečné mentalitě a hladu po úspěchu, což jsou vlastnosti, které tým odlišují od jeho konkurentů, zejména Arsenalu. Navzdory silné sezóně Arsenalu Rodri poukázal na jeho mentalitu jako na důvod, proč neuspěl, a ukázal tak, jak zásadní roli hraje psychická odolnost při dosahování úspěchů v nejvyšší soutěži.

Lavrov a Putin označili zemřelého prezidenta Íránu za skutečného přítele Ruska

Ruský prezident Vladimir Putin a ministr zahraničí Sergej Lavrov dnes kondolovali Íránu k úmrtí jeho prezidenta a ministra zahraničí. Prezident Ebrahím Raísí a šéf diplomacie Hosejn Amírabdolláhján byli podle Lavrova opravdovými, spolehlivými přáteli Ruska. Putin v kondolenčním telegramu napsal, že Raísího osobní přínos pro vztahy mezi Moskvou a Teheránem je neocenitelný.

Čína uvalila sankce na americké zbrojovky kvůli vojenské pomoci Tchaj-wanu

Čínské ministerstvo obchodu uvalilo sankce na obrannou divizi společnosti Boeing a další dva klíčové americké zbrojní dodavatele. Důvodem je výroba zbraní pro Tchaj-wan, samozvaný demokratický ostrov. Oznámení přišlo v den slavnostní přísahy nového tchajwanského prezidenta Laj Čching-tea, který slíbil, že bude stát chránit před čínskými hrozbami.

Nový tchajwanský prezident Lai Ching-te vyzývá k míru uprostřed rostoucího napětí s Čínou

Nově inaugurovaný tchajwanský prezident Lai Ching-te ve svém prvním projevu od nástupu do funkce v pondělí 20. května vyzval k míru a dobré vůli vůči Pekingu. Prezidentova výzva přichází v době, kdy Čína nadále zvyšuje vojenský a politický tlak na samosprávný ostrov.

Íránský prezident a ministr zahraničí zemřeli, nepřežili nehodu vrtulníku

Íránský prezident Ebráhím Raísí zemřel při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán, potvrdila íránská státní média. Na palubě se nacházel i ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján. S pátráním po havarovaném stroji pomáhali záchranáři z Ruska i Turecka.

Jessica Biel boří tabu: Svou knihou pro děti se snaží normalizovat konverzaci o menstruaci

Jessica Biel se vydává do světa dětské literatury s cílem změnit způsob, jakým se mluví o menstruaci. Její nová kniha A Kids Book About Periods se pokouší prolomit tabu a kulturní stigma spojené s periodou a podpořit otevřené a pozitivní rozhovory mezi dětmi a dospělými.

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší média po oznámení o zničení minolovky

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší dnes ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o "další špatný den Černomořské flotily". Ruská strana se nevyjádřila, což však v podobných případech bývá obvyklé.

Manchester City se čtvrtým titulem v Premier League v řadě zapsal do historie

Manchester City se zapsal do historie jako první tým, který získal titul v Premier League čtyřikrát za sebou. Tým si v neděli vítězstvím 3:1 nad West Hamem zajistil titul pro sezónu 2023/24 a podruhé za sebou tak zmařil naděje Arsenalu.

Jednou z verzí vyšetřování atentátu na Fica je, že útočník nebyl sám

Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica také s verzí, že střelec nejednal zcela sám. Vyplývá to z dnešního vyjádření slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka a náměstka civilní tajné služby SIS Pavola Gašpara. Dříve právě ministr vnitra hovořil o podezřelém jako o útočníkovi, který neměl při činu komplice. Gašpar na tiskové konferenci také řekl, že na Slovensku byl zadržen podezřelý, jenž v zemi chystal podobný útok, jakým byla loňská střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Hudební magnát Diddy se omlouvá za „neomluvitelné“ chování při napadení v roce 2016

Hudební magnát Sean „Diddy“ Combs se veřejně omluvil za své „neomluvitelné“ chování poté, co se objevil záznam z bezpečnostních kamer z roku 2016, na kterém údajně napadl svou bývalou přítelkyni Cassie Ventura. Incident se údajně odehrál v dnes již uzavřeném hotelu InterContinental v Los Angeles, jak vyplývá ze žaloby, kterou Ventura dříve podala.
Reklama
Reklama