menu

19.8 C
Czech
Středa 1. května 2024

Král Karel se po příznivém vývoji léčby rakoviny vrátil k veřejným povinnostem, navštíví onkologické centrum

Král Karel se dnes po pozitivním průběhu léčby rakoviny vrátí k plnění veřejných povinností. Král, který se od začátku února léčí ambulantně, se poprvé od své diagnózy objeví na veřejnosti po boku královny Camilly. Navzdory povzbudivým pokrokům zdroje potvrzují, že král stále trpí rakovinou a bude pokračovat v léčbě blíže nespecifikované formy onemocnění.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

MWC 2023: Vyhledávač Petal Search představuje nejnovější multimodální AR vyhledávání pro rychlé rozpoznávání objektů a překlad textu

Sledujte nás na sítích

Barcelona 2. března 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost Huawei na veletrhu MWC Barcelona 2023 představila nejnovější funkci vyhledávání v rozšířené realitě (AR) a funkci On-screen Lens svého mobilního vyhledávače Petal Search. Tyto funkce umožňují vyhledávači Petal Search poskytovat služby, jako je tlumočení či podávání informací o produktech, a uspokojit potřeby uživatelů v oblastech, jako je rozpoznávání textu, obrázků a objektů v nejrůznějších scénářích včetně cestování a zábavy. Díky využití deep learningu a rozsáhlého strojového učení dokáže Petal Search za setiny sekundy rozeznat stovky tisíc objektů z desítek kategorií a zároveň podporuje překlad do řady rozšířených jazyků. Vyhledávač tak bleskově identifikuje obsah na obrazovce, zobrazí výsledky vyhledávání a také je přeloží, aby uživatelům nabídl skutečně pohodlné a inteligentní mobilní vyhledávání.

Neustále vylepšované AR vyhledávání pro rozšíření scénářů použití

Podle portálu Statista dosáhla složená roční míra růstu (CAGR) globálních platících uživatelů služeb souvisejících s AR v období 2020 až 2022 64 %. Funkce AR vyhledávání nástroje Petal Search se tak letos dočká dalšího vylepšení. Tato funkce trénuje modely založené na stovkách milionů datových záznamů, aby si naučila abstraktní vlastnosti obrázků, a vytváří online indexovou knihovnu desítek miliard obrázků. V kombinaci s efektivní a stabilní schopností online vyhledávání pak umožňuje systému dokončit vyhledávání a vrátit přesné výsledky za pouhé setiny sekundy. Funkce vyhledávání AR zabudovaná do aplikace znamená, že uživatelé již nemusí pořizovat fotografie, když chtějí rozpoznat nějaký objekt. Namísto toho stačí klepnout na ikonu vizuálního vyhledávání a namířit fotoaparát telefonu Huawei na obsah, který chtějí rozpoznat, aby získali výsledky v reálném čase. Rychlost rozpoznávání se tak výrazně zvyšuje a zároveň je zajištěna stabilita a rozšiřují se scénáře použití. Uživatelé mohou například využít AR vyhledávání k rychlému určení neznámých rostlin v přírodě nebo k pohodlnému překladu jídelních lístků restaurací při cestách do zahraničí. V současné době dokáže tato funkce rozpoznat stovky tisíc objektů, včetně známých osobností, zvířat, rostlin a památek. Díky technologiím optického rozpoznávání znaků (OCR) a strojového překladu, které vyvinula společnost Huawei, umožňuje navíc vzájemné překlady mezi celou řadou rozšířených jazyků.

Kromě pomoci s rychlým poznáváním světa před čočkou jejich fotoaparátu nabízí Petal Search uživatelům také funkci On-screen Lens, se kterou se mohou dozvědět ještě více. V obecném režimu tato funkce identifikuje obsah na obrazovce a zobrazuje související výsledky vyhledávání, například informace o objektu na snímku a podobné snímky. V režimu překladu mohou uživatelé překládat obsah obrazovky a výsledky překladu si okamžitě ukládat pro pohodlné procházení webových stránek a čtení zpráv v cizích jazycích.

Agregace nástrojů, obsahu a služeb pro dokonalejší komplexní vyhledávání

Pro ještě pohodlnější vyhledávání v jediné aplikaci nabízí Petal Search komplexní vyhledávací funkci, která integruje nástroje, obsah a služby. Prostřednictvím vyhledávače Petal Search si uživatelé mohou bezpečně stáhnout bezpočet aplikací, využívat každodenní nástroje pro získání informací o počasí, překladů či směnných kurzů kdykoli a kdekoli, a navíc si prohlížet nejnovější zprávy, videa, obrázky a vědecké poznatky. Aplikace Petal Search je také přizpůsobena na míru uživatelům v různých zemích a regionech. Aktuálně již nabízí rozsáhlé lokalizované funkce, jako je například záložka pro odlehčení sítě v Jižní Africe či záložka informací o zemětřesení v Latinské Americe. Spojila také síly s více než 3000 ekosystémovými partnery, aby uživatelům nabídla komplexní služby pro nakupování, cestování či informace o místním životě.

V současné době Petal Search nabízí služby uživatelům z více než 170 zemí a regionů, podporuje více než 70 jazyků a splňuje místní normu obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Jako klíčová součást strategie „1+8+N“ společnosti Huawei bude Petal Search i nadále využívat špičkové technologie vycházející ze softwarových a hardwarových kapacit společnosti Huawei, zdokonalovat lokalizované vyhledávací služby a vyvíjet se směrem k pohodlnějšímu a inteligentnějšímu vyhledávání v jediné aplikaci.

Pokud se chcete o vyhledávači HUAWEI Petal Search dozvědět více, můžete si jej stáhnout pomocí tohoto přímého odkazu.
https://search-app-dra.dbankcdn.com/app/PetalSearch/MWC/PetalSearch-MWC2023.apk

Foto –
https://mma.prnewswire.com/media/2011674/image_1_AR_search_experience_at_MWC_2023.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2011590/image2_banner.jpg

KONTAKT: Shuyue Bai, [email protected]

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Slovenský parlament schválil novelu o nevládních organizacích podporovaných ze zahraničí

Slovenský parlament nedávno schválil první čtení novely, která požaduje, aby nevládní organizace financované ze zahraničí měly toto označení v jejich názvu. Tato kontroverzní legislativa vyvolala diskuse o demokracii a právním státě. Návrh zákona je vnímán jako pokus o omezení prostoru pro nevládní organizace a jejich kriminalizaci. Amnesty International ho označila za útok na občanskou společnost.

Na varšavskou synagogu neznámý pachatel hodil tři zápalné lahve

Neznámý útočník v noci na dnešek hodil tři zápalné lahve na synagogu v centru Varšavy. Případ vyšetřuje policie v polském hlavním městě. Incident odsoudil například polský prezident Andrzej Duda. Útok se stal dnes kolem 01:00 SELČ a vrchní polský rabín, americký rodák Michael Schudrich, agentuře AP řekl, že na synagoze "jsou díky obrovském štěstí nebo zázraku" jen minimální škody. Na jedné ze stěn je černá skvrna. Nikomu se nic nestalo.

Vše, co musíte vědět o Eurovizi 2024: Termíny, hlasování, favoriti

Letošní ročník Eurovize, největší hudební soutěže na světě, se bude konat ve Švédsku druhý květnový týden za účasti 37 zemí. Malmö v průběhu akce očekává zhruba 100 000 návštěvníků z 89 zemí. Kdo patří mezi favority? A jak si stojí Česko?

Při ruském vzdušném útoku zahynuli v Oděse tři lidé, uvedl oblastní činitel

Tři lidé zahynuli a další tři utrpěli zranění při ruském vzdušném útoku na jihoukrajinské město Oděsa. Na platformě Telegram to v noci na dnešek uvedl šéf správy Oděské oblasti Oleh Kiper, podle kterého jsou škody na civilní infrastruktuře. Invazní armáda na přístavní město zaútočila třemi balistickými raketami Iskander-M, oznámil mluvčí letectva Ilja Jevlaš. Dopoledne Rusko zaútočilo na několika místech v Charkovské oblasti, o život přišli dva lidé, šest dalších je zraněných.

Policie při úterní demonstraci v Gruzii zadržela 63 lidí, šest policistů je zraněných

Policie v Gruzii při úterních protestech v centru hlavního města u sídla parlamentu zadržela 63 lidí a šest policistů bylo zraněno, řekl dnes ministr vnitra Aleksandre Darachvelidze. Lidé v zemi ucházející se o vstup do Evropské unie demonstrovali proti kontroverznímu zákonu o zahraničním vlivu, o němž poslanci jednali ve druhém čtení.

Amazonu pomohly zvýšit zisky investice do AI

Dobré zprávy z technologického trhu pokračují. Po optimálních finančních výsledcích společností Meta a Spotify oznámil nárůst zisků i americký internetový obchod Amazon. Připsal to umělé inteligenci (AI) a prodeji reklamy.

Nadešel čas na dohodu o příměří, řekl v Izraeli americký šéf diplomacie

Spojené státy jsou odhodlány co nejrychleji dosáhnout příměří mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás. Podle agentury AP to dnes na úvod jednání s izraelskými představiteli prohlásil v Tel Avivu americký ministr zahraničí Antony Blinken. Úřady ovládané Hamásem dnes oznámily, že v Pásmu Gazy od začátku války loni v říjnu přišlo o život nejméně 34.568 Palestinců, z toho 33 za poslední den.

DOPORUČUJEME

Fialo, STAČILO!, znělo Ostravou

Ostrava 1. května 2024 (PROTEXT) - Jediná relevantní opoziční koalice STAČILO! zahájila ostrou část kampaně pro volby do Evropského parlamentu v Ostravě.Na mítinku se...

Do evropských voleb zbývá 37 dní

Evropský parlament zahájil 30. dubna finální fázi své předvolební kampaně. Hlavní sdělení zní: Neberte demokracii jako samozřejmost, využijte svůj hlas v evropských volbách. To...

Rok sušických rozhleden startuje

Sušice (Klatovsko) 1. května 2024 (PROTEXT) - Město Sušice známé jako Brána Šumavy, oslavuje letos významné výročí - 90 let od slavnostního otevření rozhledny...

Přehlídka inovací ukázkou rostoucího vlivu

Peking 1. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Zpráva deníku China Daily:Konference ZGC Forum 2024 v Pekingu přinesla širokou škálu nejnovějších technologických inovací.Akce probíhala od 25....

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Slovenský parlament schválil novelu o nevládních organizacích podporovaných ze zahraničí

Slovenský parlament nedávno schválil první čtení novely, která požaduje, aby nevládní organizace financované ze zahraničí měly toto označení v jejich názvu. Tato kontroverzní legislativa vyvolala diskuse o demokracii a právním státě. Návrh zákona je vnímán jako pokus o omezení prostoru pro nevládní organizace a jejich kriminalizaci. Amnesty International ho označila za útok na občanskou společnost.

Na varšavskou synagogu neznámý pachatel hodil tři zápalné lahve

Neznámý útočník v noci na dnešek hodil tři zápalné lahve na synagogu v centru Varšavy. Případ vyšetřuje policie v polském hlavním městě. Incident odsoudil například polský prezident Andrzej Duda. Útok se stal dnes kolem 01:00 SELČ a vrchní polský rabín, americký rodák Michael Schudrich, agentuře AP řekl, že na synagoze "jsou díky obrovském štěstí nebo zázraku" jen minimální škody. Na jedné ze stěn je černá skvrna. Nikomu se nic nestalo.

Vše, co musíte vědět o Eurovizi 2024: Termíny, hlasování, favoriti

Letošní ročník Eurovize, největší hudební soutěže na světě, se bude konat ve Švédsku druhý květnový týden za účasti 37 zemí. Malmö v průběhu akce očekává zhruba 100 000 návštěvníků z 89 zemí. Kdo patří mezi favority? A jak si stojí Česko?

Při ruském vzdušném útoku zahynuli v Oděse tři lidé, uvedl oblastní činitel

Tři lidé zahynuli a další tři utrpěli zranění při ruském vzdušném útoku na jihoukrajinské město Oděsa. Na platformě Telegram to v noci na dnešek uvedl šéf správy Oděské oblasti Oleh Kiper, podle kterého jsou škody na civilní infrastruktuře. Invazní armáda na přístavní město zaútočila třemi balistickými raketami Iskander-M, oznámil mluvčí letectva Ilja Jevlaš. Dopoledne Rusko zaútočilo na několika místech v Charkovské oblasti, o život přišli dva lidé, šest dalších je zraněných.

Policie při úterní demonstraci v Gruzii zadržela 63 lidí, šest policistů je zraněných

Policie v Gruzii při úterních protestech v centru hlavního města u sídla parlamentu zadržela 63 lidí a šest policistů bylo zraněno, řekl dnes ministr vnitra Aleksandre Darachvelidze. Lidé v zemi ucházející se o vstup do Evropské unie demonstrovali proti kontroverznímu zákonu o zahraničním vlivu, o němž poslanci jednali ve druhém čtení.

Amazonu pomohly zvýšit zisky investice do AI

Dobré zprávy z technologického trhu pokračují. Po optimálních finančních výsledcích společností Meta a Spotify oznámil nárůst zisků i americký internetový obchod Amazon. Připsal to umělé inteligenci (AI) a prodeji reklamy.

Nadešel čas na dohodu o příměří, řekl v Izraeli americký šéf diplomacie

Spojené státy jsou odhodlány co nejrychleji dosáhnout příměří mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás. Podle agentury AP to dnes na úvod jednání s izraelskými představiteli prohlásil v Tel Avivu americký ministr zahraničí Antony Blinken. Úřady ovládané Hamásem dnes oznámily, že v Pásmu Gazy od začátku války loni v říjnu přišlo o život nejméně 34.568 Palestinců, z toho 33 za poslední den.

Štáb americké televize CNN natočil rozhovor s vůdcem nebezpečného haitského gangu

Štáb americké televize CNN se vydal na nebezpečnou cestu do haitského podsvětí, aby se jeho zpravodaj setkal s vůdcem gangu Kraze Baryé. S tím vůdcem gangu, jenž unesl americké misionáře a zabil jednoho rukojmího a který kvůli tomu patří mezi nejhledanější osoby na seznamu FBI.

Kolekce Ralph Lauren Fall/Holiday 2024 přinesla do New Yorku minimalistickou eleganci

Renomovaný módní návrhář Ralph Lauren představil svou kolekci Fall/Holiday 2024 v komornějším prostředí než na svých extravagantních přehlídkách v minulosti. Přehlídka se konala v malém návrhářském studiu v jeho newyorských kancelářích a čerpala inspiraci z jeho vůbec první dámské módní přehlídky v roce 1972. Kolekce se vyznačovala uklidňujícími neutrálními tóny a odrážela nadčasovou eleganci, která je Ralphu Laurenovi vlastní.