menu

19.7 C
Czech
Pondělí 29. dubna 2024

Zelenskyj v den výročí černobylské havárie varoval před rizikem v Záporožské JE

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj při příležitosti dnešního výročí havárie Černobylské jaderné elektrárny varoval před rizikem jaderného incidentu v důsledku ruské okupace Ukrajiny. V příspěvku na sociální síti X znovu upozornil zejména na situaci kolem Záporožské jaderné elektrárny na jihovýchodě Ukrajiny, kterou Rusko obsadilo na začátku své rozsáhlé invaze v únoru 2022.

Společnost Farm to Plate oznamuje dostupnost revoluční platformy SaaS pro dodavatelský řetězec, která zvyšuje bezpečnost potravin, minimalizuje stahování z trhu a podporuje udržitelné ekosystémy

Sledujte nás na sítích

Alpharetta (USA) 1. března 2023 (PROTEXT/BusinessWire) – Díky nezměnitelným datům dodavatelského řetězce v reálném čase se eliminují cykly stahování z trhu a minimalizuje se plýtvání potravinami

Společnost Farm to Plate dnes oznámila okamžitou dostupnost Farm To Plate (F2P), průkopnického produktu založeného na technologii blockchain pro prokazování původu a sledování potravinářského řetězce, který rozšíří rozsah transparentnosti dat na nejnižší úroveň potravinářského průmyslu – od výrobců až po spotřebitele. Platforma Farm to Plate reaguje na zvýšené legislativní požadavky na digitalizaci a transparentnost dodržováním pravidel GS1 a FDA FSMA č. 204 a zvyšuje důvěru ve značku, finanční stabilitu a reputaci tím, že umožňuje orientaci na udržitelnost, odpovědné zemědělství, transparentnost pro spotřebitele a výrazně snižuje riziko a rozsah stahování výrobků z trhu. Podívejte se, jak to funguje.

Tato tisková zpráva obsahuje multimediální prvky. Celou zprávu najdete zde: https://www.businesswire.com/news/home/20230228006322/cs/

Klíčové vlastnosti a výhody systému Farm to Plate

• Mikrospropitné: Koncoví spotřebitelé mohou dávat výrobcům přímo částky spropitného, které jsou bezpečně a okamžitě přenášeny prostřednictvím technologie blockchain. Eliminují se tak prostředníci a šance na podvod, a zároveň se výrobcům výrazně zvýší jejich skromné příjmy.

• Nezměnitelné, ucelené sledování a dohledávání: Díky nezměnitelným decentralizovaným informacím žádná ze zúčastněných stran nedisponuje nepřiměřeným vlastnictvím informací, čímž se eliminuje riziko falšování údajů.

• Bezpečné řízení přístupu k informacím v rámci technologie blockchain: Důsledné řízení přístupu umožňuje detailní kontrolu nad tím, kdo má k jakým datům přístup. Různé strany tak mají přístup pouze k relevantním a požadovaným informacím.

• Postaveno na standardech GS1 a v souladu s pravidlem FDA FSMA č. 204.

Naplnění požadavku spotřebitelů na ucelenou transparentnost

Globalizovaný dodavatelský řetězec, kde se potraviny získávají a přepravují napříč kontinenty, se vyznačuje bezprecedentní úrovní transparentnosti, kterou spotřebitelé nyní vyžadují – od zdrojů přes přepravu až po skladování a další detaily. Průzkum také dokazuje, že 73 % spotřebitelů dává přednost značkám, které jsou udržitelné, poctivé a transparentní ohledně toho, jak a kde byly produkty chovány nebo pěstovány. Udržitelná výroba je také vysoko na jejich seznamu přání, přičemž za zboží vyrobené udržitelným způsobem jsou ochotni zaplatit obrovskou přirážku – v průměru 30 až 40 %. „Farm to Plate bude revoluční pro potravinářské značky, které si chtějí vybudovat silnou identitu u moderního spotřebitele zaměřeného na udržitelnost. Díky transparentnosti a možnosti přímého spojení s dodavateli mohou značky svým zákazníkům prezentovat silnou image moderní uvědomělé společnosti. Je to začátek dlouhé cesty důvěry mezi spotřebiteli a potravinářskými značkami.“ – Mika Liss, poradkyně pro strategii, Farm To Plate.

Farm to Plate vyplňuje chybějící články v dodavatelském řetězci

Potravinářské značky se potýkají s tíhou legislativních požadavků a s požadavky spotřebitelů na transparentnost. Poskytování takto podrobných a spolehlivých informací ve složitém globálním dodavatelském řetězci představuje výzvu. Existuje velká závislost na manuálních procesech, v jejímž důsledku jsou data náchylná k podvodům a která brání včasnému předávání informací všem zúčastněným stranám. Farm to Plate využívá blockchain s povolením, nástroje řízené umělou inteligencí a automatizaci prostřednictvím zařízení na bázi IoT (internetu věcí) k poskytování řízeného přístupu k nezměnitelným datům v reálném čase správným zúčastněným stranám. „Vytvořili jsme F2P pomocí otevřené standardní technologie, která se bez problémů integruje do vašich stávajících systémů. A nejlepší na tom je, že je modulární, což nám umožňuje téměř donekonečna rozšiřovat její možnosti přidáváním funkcí v dalších verzích.“– Saptarshi Choudhury, viceprezident pro produkty ve společnosti Farm To Plate.

Propojení spotřebitelů a zemědělců pro udržitelné ekosystémy

Díky inovativnímu využití populárních platforem pro zasílání zpráv, jako je WhatsApp, převodu řeči na psaný text, překladům do místních jazyků a offline funkcím je Farm To Plate prvním řešením pro sledování a dohledávání, které je skutečně přístupné rybářům a zemědělcům. Prostřednictvím poskytování mikrospropitného bude Farm to Plate využívat propojení mezi spotřebiteli a zemědělci, které přinese finanční stabilitu komunitě výrobců a sníží se riziko nadměrného využívání půdy.

„Farm To Plate je první řešení pro potravinový řetězec, které propojí všechny zúčastněné strany do jednoho systému. Jedinečným způsobem propojujeme přímo spotřebitele a zemědělce – spotřebitelé si tak mohou vybudovat důvěru v potraviny díky transparentnosti a finanční udržitelnost výrobců prostřednictvím jediného QR kódu. Naše hodnotová nabídka je zakotvena v 5 T: Trace (sledování), Track (dohledávání), Trade (obchodování), Tip (spropitné), Trust (důvěra). Nejraději máme spropitné, protože je oceněním zemědělce.“ – Pramod Sajja, prezident a generální ředitel, Farm to Plate LLC. & Paramount Software Solutions Inc., Farm to Plate LLC. & Paramount Software Solutions Inc.

O společnosti Farm to Plate

Vizí blockchainového týmu společnosti Farm to Plate bylo vyvinout produkt, který změní způsob fungování potravinářského a nápojového průmyslu. Úspěchy platformy Hyperledger Fabric vyústily v její přijetí, které umožnilo zdůraznit význam této technologie otevřeného ekosystému. Společnost Farm to Plate chtěla vytvořit něco, co by mělo význam, a přitom by se dalo jednoduše přizpůsobit tak, aby vyplnilo mezery ve stávajících systémech potravinového řetězce.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Zdrojovou verzi najdete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230228006322/cs/

KONTAKT

Další informace, pouze pro tisk: Neha Rao Manažerka pro marketing a komunikaci [email protected]

Vice informací o Farm To Plate zde: www.farmtoplate.io

Zdroj: Farm to Plate

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Vražd žen v Austrálii přibývá. Vláda chce zpřísnit zákony

Po celé Austrálii se konají protestní shromáždění v reakci na vlnu násilí páchaného na ženách. Demonstranti chtějí, aby bylo genderově podmíněné násilí vyhlášeno za národní výjimečný stav a aby byly zavedeny přísnější zákony, které by ho zastavily.

Biden se při rozhovorech s Netanjahuem jasně vyslovil proti invazi do Rafáhu

Americký prezident Joe Biden se v nedávném rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem jednoznačně vyslovil proti případné invazi do Rafáhu v Gaze. Stalo se tak v době, kdy se zvyšuje mezinárodní tlak na Izrael a Hamás, aby vyjednaly dohodu, která by zajistila propuštění izraelských rukojmích a nastolila příměří v probíhajícím sedmiměsíčním konfliktu v Gaze.

Spojené království „nepřijme zpět žadatele o azyl z Irska, dokud Francie nepřijme zpět migranty z kanálu La Manche“

Mezi Spojeným královstvím a Irskem se stupňuje napětí ohledně zacházení s žadateli o azyl, ministři obou zemí se mají sejít. Irská vláda informovala o přílivu žadatelů o azyl, kteří se údajně obávají, že budou v rámci nové politiky Spojeného království deportováni do Rwandy. Irsko prohlásilo, že nebude "skulinou" pro "migrační výzvy" Spojeného království.

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

DOPORUČUJEME

VIDEOSTREAM ZDARMA: Kampaň Pirátů k eurovolbám

ČTK bude v úterý 30. dubna 2024 v servisu PROTEXT VIDEO vysílat on-line zahájení horké fáze kampaně Pirátů k volbám do Evropského parlamentu. Představí...

Mazda připraví nové elektromobily zatím pro Čínu

Automobilka Mazda zatím se svým prvním elektromobilem MX-30 nezaznamenala úplně ohromující úspěch. Zřejmě proto se při přípravě dalších vozů s elektrickým pohonem rozhodla spolupracovat...

Gevorkyan pokračuje v expanzi

Praha 29. dubna 2024 (PROTEXT) - Gevorkyan z Vlkanové u Banské Bystrice pokračuje v expanzi. Převzal továrnu na práškovou metalurgii v Polsku a část...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Vražd žen v Austrálii přibývá. Vláda chce zpřísnit zákony

Po celé Austrálii se konají protestní shromáždění v reakci na vlnu násilí páchaného na ženách. Demonstranti chtějí, aby bylo genderově podmíněné násilí vyhlášeno za národní výjimečný stav a aby byly zavedeny přísnější zákony, které by ho zastavily.

Biden se při rozhovorech s Netanjahuem jasně vyslovil proti invazi do Rafáhu

Americký prezident Joe Biden se v nedávném rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem jednoznačně vyslovil proti případné invazi do Rafáhu v Gaze. Stalo se tak v době, kdy se zvyšuje mezinárodní tlak na Izrael a Hamás, aby vyjednaly dohodu, která by zajistila propuštění izraelských rukojmích a nastolila příměří v probíhajícím sedmiměsíčním konfliktu v Gaze.

Spojené království „nepřijme zpět žadatele o azyl z Irska, dokud Francie nepřijme zpět migranty z kanálu La Manche“

Mezi Spojeným královstvím a Irskem se stupňuje napětí ohledně zacházení s žadateli o azyl, ministři obou zemí se mají sejít. Irská vláda informovala o přílivu žadatelů o azyl, kteří se údajně obávají, že budou v rámci nové politiky Spojeného království deportováni do Rwandy. Irsko prohlásilo, že nebude "skulinou" pro "migrační výzvy" Spojeného království.

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.