menu

15.2 C
Czech
Neděle 28. dubna 2024

Rusko vetovalo rezoluci OSN o zastavení vývoje jaderných zbraní ve vesmíru

Rusko vetovalo rezoluci Organizace spojených národů, jejímž cílem je zastavit vývoj a rozmístění jaderných zbraní ve vesmíru, a vzbudilo tak mezinárodní pozornost. Návrh rezoluce vyzýval státy s významnými vesmírnými kapacitami, aby přispěly k udržení míru ve vesmíru a zabránily závodům ve zbrojení v mimozemské oblasti.

Kyjev oznámil evakuaci dvou nemocnic kvůli obavám z ruských útoků

Kyjevská správa informovala o urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských vzdušných úderů na tato zdravotnická zařízení. Upozornila na to dnes ukrajinská média. Jedno ze zařízení je dětská nemocnice, uvedl úřad. Podle agentury Reuters Kyjev evakuací reagoval na prohlášení šéfa běloruské tajné služby KGB, že jsou v těchto nemocnicích vojáci.

Projekty Top Estates září na české developerské scéně

Sledujte nás na sítích

Nedávno dokončený pražský projekt Barrandez-Vous sbírá pro developerskou skupinu Top Estates další vítězné trofeje. Celkově již rezidenční komplex získal páté ocenění a stává se tak spolu se Sakurou nejúspěšnějším projektem developera. V soutěži Estate Awards 2022 zvítězil v kategorii Rezidenční projekty nad 30 jednotek a vyhrál i Cenu za veřejný prostor a urbanismus.

Dva bytové domy v originálním organickém tvaru s rozlehlým parkem ve vnitrobloku vyrostly v oblíbené lokalitě Barrandova, s výhledy na panorama města i do okolní přírody. Celý koncept projektu Barrandez-Vous je založený na vysokém standardu bytových jednotek a výrazném propojení s přírodou, od velkorysých teras až po soukromé zahrady a nový park s amfiteátrem a pobytovými zónami pro relaxaci a setkávání.

Hlavními autory architektonického návrhu jsou Erika a Vladimír Vašutovi z Under-construction architects a tým Ferdinanda Lefflera z Atelieru Flera, na projektu spolupracovali také Machar Teichman architects a Atelier Habina.

Vyhlášení výsledků soutěže Estate Awards 2022 proběhlo na slavnostním galavečeru v prostorách Rajské zahrady kláštera Gabriel Loci a ocenění převzali zástupci developerské společnosti Top Estates a architekti projektu.

Od začátku jsme se snažili vytvořit opravdu velkorysý projekt, jak z pohledu kvality a vysokého standardu bytů, ale i veřejného prostoru. Na rozlehlém pozemku mezi jižním a severním domem vznikl nový park s velkým množstvím zeleně, se vzrostlými stromy a tisíci rostlinami, který poskytne několik míst pro trávení volného času i dostatek prostoru pro relax. Do prostoru parku je zakomponovaný unikátní kamenný amfiteátr, dřevěné herní prvky, dětské hřiště i venkovní lavice v originálním designu. Na projektu Barrandez-Vous jsme spolupracovali se špičkovými architekty Erikou a Vladimírem Vašutovými z ateliéru Under-construction architects a Ferdinandem Lefflerem z Ateliéru Flera, díky nimž vznikla originální myšlenka propojení parku plného zeleně s organickým tvarem architektonického návrhu budov. Výsledná kvalita celého projektu je zásluhou také našeho skvělého týmu a máme velkou radost z obou ocenění”, říká Petr Teplý, zakladatel developerské společnosti Top Estates.

Naší filozofií je vždy komplexnost. Nejenom projekt navrhnout, ale také kvalitně postavit.
Díky tomu, že naše projekty stavíme sami formou construction managementu, máme nejen mnohem větší volnost při realizaci, ale především detailní kontrolu nad celou stavbou i náklady a můžeme rychleji reagovat na případné změny. Vše zastřešuje náš tým profesionálů, kterým patří velké díky. Vítězství
Barrandez-Vous v obou kategoriích nám udělalo velkou radost a je pro nás další motivací do budoucna stále stavět architektonicky výjimečné projekty a vytvářet místa, kde se bude lidem dobře žít. Naší další výzvou a výrazným projektem, kterému se nyní intenzivně věnujeme, je bratislavský rezidenční komplex Portum Towers, který nedávno získal stavební povolení a je před zahájením realizace. Na projektu se podílela velká jména české a slovenské architektury a už se moc těšíme, až odhalíme novou podobu věží i jejich okolí, originální design i vysokou úroveň navržených interiérů”, doplňuje Dušan Dvořák, zakladatel developerské společnosti Top Estates.

Developerská skupina Top Estates působí v Praze, Brně a Bratislavě a zaměřuje se na prémiový rezidenční development i polyfunkční projekty. Na Slovensku připravuje rezidenční komplex Portum Towers a v Brně projekty Woko a Nová Myslivna. V minulosti byly realizovány také další úspěšné projekty oceněné odbornou veřejností – Sakura, Barrandovská zahrada, Truhlárna, Bleriot a nyní i dokončený rezidenční komplex Barrandez-Vous.

Pro Barrandez-Vous je to již páté ocenění a velmi si všech vážíme. S celým konceptem jsme si od začátku hráli nejen díky zajímavé lokalitě, blízkosti slavných ateliérů, ale chtěli do projektu otisknout také příběh, zážitek, dostatek zeleně a především funkčnost pro budoucí obyvatele, kterým ovlivníme jejich budoucí životy. Stejný důraz klademe jak na prostředí, ve kterém se budou pohybovat, tak na vnitřní prostory. A díky spolupráci s Ateliérem Flera se celý koncept podařilo posunout ještě dále. Vždy perfektně navnímají architekturu, citlivě vstoupí do projektu, jsou velmi precizní a kreativní a harmonicky doplní započaté dílo”, říkají architekti projektu Erika a Vladimír Vašutovi, Under-construction architects.

“Projekt je výjimečný svou hravostí, kterou jsme si zde mohli dovolit. Už při spolupráci na rezidenci Sakura jsme zjistili, že nás baví dělat věci po svém. Vždy se na společné projekty těšíme, protože víme, že si můžeme plnit své sny a navrhnout cokoli, z čeho budou mít radost a užitek všichni. V případě Sakury to byla spousta zeleně, která vyrůstala přímo z budovy, Barrandez-Vous zase obyvatelům nabízí vlastní zahrádky a dostatek místa pro relax pod korunami stromů. I cestní síť je tady organická a přirozená, takže pohyb po areálu je víc jako procházka po parku než chodník mezi domy. Ve spolupráci s Top Estates pokračujeme a právě dokončujeme finální návrh parku a venkovního veřejného prostoru pro jejich výjimečný bratislavský projekt Portum Towers, který přinese do slovenské metropole úplně nový architektonický koncept a jedinečný zážitek z moderního bydlení”, popisuje Ferdinand Leffler, Atelier Flera.

Více informací o developerské skupině:
www.topestates.cz

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

DOPORUČUJEME

Arménský politický vězeň Ruben Vardanyan dostal povolení promluvit s rodinou, která jej žádá o ukončení hladovky

Jerevan (Arménie) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po dvaceti dnech izolace a zhoršujícího se zdravotního stavu umožnili Ázerbájdžánci humanitárnímu a obchodnímu vůdci díky obrovské...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

O. J. Simpson zemřel na metastázu rakoviny prostaty

Vykonavatel pozůstalosti zveřejnil příčinu smrti zesnulé hvězdy NFL O. J. Simpsona. Malcolm LaVergne, Simpsonův zástupce od roku 2009, v pátek časopisu People potvrdil, že Simpson zemřel 10. dubna po boji s metastatickou rakovinou prostaty.