menu

10.5 C
Czech
Sobota 10. května 2025

Jedno z nejlepších řeckých jídel – dušené hovězí s cibulkou na víně

Jedna z nejlepších věcí na cestování je ochutnávání místní kuchyně. Ať už je to paella ve Španělsku, arancini na Sicílii anebo halušky na Slovensku v horách. Slyšeli jste ale už o pokrmu zvaném stifado? Jedná se o jedno z nejlepších řeckých jídel - dušené hovězí s cibulkou na víně.

Kuře po myslivecku s polentovými hranolky

Ingredience: Počet porcí: 4 Kuřecí stehna720 gExtra panenský olivový olej BIO60 mlCibule kostka - mražená60 gČesnek16 gKrájená rajčata v tomatové šťávě400 gVoda320 mlDrůbeží vývar8 gBílé víno suché280 mlBobkový list1,6 gRozmarýn6 gHladkolistá petržel20 gOlivy černé160 gPolenta160 gVoda680 mlPečicí papír0,4 ks Postup: Troubu předehřejte na...

Recepty

Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium

Tato žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium chutná jako z francouzské restaurace. Vyšperkovaná do posledního detailu, kterým je právě prémiový modrý sýr.

Žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium

Tato žampionová polévka s Jihočeskou nivou Premium chutná jako z francouzské restaurace. Vyšperkovaná do posledního detailu, kterým je právě prémiový modrý sýr.

Doporučujeme

Evropská komise jednala o dalším směřování evropské pomoci Ukrajině

Rusko je trvalou hrozbou pro celou Evropu, prohlásila dnes v Evropském parlamentu (EP) předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyen. Zároveň vyzvala k další podpoře Ukrajiny a k urychlení její integrace do Evropské unie v zájmu dosažení spravedlivého a trvalého míru. Tomu by podle šéfky EK napomohlo i ukončení dovozu ruských fosilních paliv do EU, jak EK navrhla o den dříve. V rozpravě převažovaly hlasy na podporu Ukrajiny, která čelí čtvrtým rokem ruské agresi. Zazněly návrhy na využití zmrazených ruských aktiv, ale i výčitky, že EU zavírá oči před válkou, kterou vede Izrael v Pásmu Gazy, či tvrzení, že dosažení spravedlivého míru na Ukrajině je iluzí.

Super trik, díky kterému uděláte ty nejlepší palačinky. Stačí k tomu jediná ingredience

Kdo by si nerad dopřál jemné a nadýchané palačinky! Pravděpodobně všichni se už alespoň jednou pustili do jejich přípravy, ale selhaly na plné čáře. Udělat opravdu chutné palačinky je totiž pořádná výzva. Díky jedné tajné ingredienci by se vám to ale podle odborníka mělo povést.

Jedno z nejlepších řeckých jídel – dušené hovězí s cibulkou na víně

Jedna z nejlepších věcí na cestování je ochutnávání místní kuchyně. Ať už je to paella ve Španělsku, arancini na Sicílii anebo halušky na Slovensku v horách. Slyšeli jste ale už o pokrmu zvaném stifado? Jedná se o jedno z nejlepších řeckých jídel - dušené hovězí s cibulkou na víně.

Kuře po myslivecku s polentovými hranolky

Ingredience: Počet porcí: 4 Kuřecí stehna720 gExtra panenský olivový olej BIO60 mlCibule kostka - mražená60 gČesnek16 gKrájená rajčata v tomatové šťávě400 gVoda320 mlDrůbeží vývar8 gBílé víno suché280 mlBobkový list1,6 gRozmarýn6 gHladkolistá petržel20 gOlivy černé160 gPolenta160 gVoda680 mlPečicí papír0,4 ks Postup: Troubu předehřejte na...
Reklama

Super trik, díky kterému uděláte ty nejlepší palačinky. Stačí k tomu jediná ingredience

Kdo by si nerad dopřál jemné a nadýchané palačinky! Pravděpodobně všichni se už alespoň jednou pustili do jejich přípravy, ale selhaly na plné čáře. Udělat opravdu chutné palačinky je totiž pořádná výzva. Díky jedné tajné ingredienci by se vám to ale podle odborníka mělo povést.
Reklama

Vynikající zákusek: Borůvkový pohárek

Nevíme jak vy, ale my pamatujeme doby, kdy pro nás nebylo větší dobroty než borůvky nebo jahody s cukrem. Prostě dětství. Od té doby se...

Jeden z našich nejoblíbenějších receptů všech dob: Losos po toskánsku

Existuje důvod, proč se jedná o jeden z našich nejoblíbenějších receptů všech dob. Rajčatovo-bazalková krémová omáčka s parmezánem je v kombinaci s touto rybou neuvěřitelná. Pomůžeme vám připravit nezapomenutelnou večeři pro vaši rodinu, nebo přátele.
Reklama
Reklama

Vynikající zákusek: Borůvkový pohárek

Nevíme jak vy, ale my pamatujeme doby, kdy pro nás nebylo větší dobroty než borůvky nebo jahody s cukrem. Prostě dětství. Od té doby se...

Jeden z našich nejoblíbenějších receptů všech dob: Losos po toskánsku

Existuje důvod, proč se jedná o jeden z našich nejoblíbenějších receptů všech dob. Rajčatovo-bazalková krémová omáčka s parmezánem je v kombinaci s touto rybou neuvěřitelná. Pomůžeme vám připravit nezapomenutelnou večeři pro vaši rodinu, nebo přátele.
Reklama

RYCHLÉ ZPRÁVY Z UKRAJINY

Reklama

RYCHLÉ ZPRÁVY Z UKRAJINY

Reklama