menu

14.5 C
Czech
Sobota 18. května 2024

Blinken: Izrael útokem na Rafáh válku nevyhraje, v Gaze hrozí povstání

Americký ministr zahraničí Antony Blinken uvedl, že Izrael útokem na Rafáh teroristické hnutí Hamás neporazí. Pokud se přitom jeho armádě nepodaří zlikvidovat všechny jeho bojovníky a na město skutečně zaútočí, může podle něj dojít k povstání.

Kanadský hokejový tým po vypjatém zápase v Praze těsně porazil Rakousko

V napínavém utkání na mistrovství světa skupiny A v Praze se Kanadě podařilo v prodloužení zvítězit nad Rakouskem s konečným výsledkem 7:6. Obhájci titulu začali utkání zostra a po dvou třetinách vedli 6:1, ale ve třetí třetině dovolili Rakousku šokující obrat. Navzdory nečekanému zvratu nakonec Kanada vítězství pojistila gólem kapitána Johna Tavarese v prvních 15 sekundách prodloužení.

Dosáhne bitcoin brzy na 50 tisíc USD? Obchodníci již investovali přes 3 miliony USD do tohoto bitcoinového předprodeje

Zdroj:Inzerce

Sledujte nás na sítích

Cena bitcoinu ukázala sílu a nyní se obchoduje se na úrovních kolem 44 000 USD. Když bitcoin dosáhl svého 18měsíčního maxima, trh s virtuálními aktivy se stal aktivnějším než kdy předtím. Mnozí pozorovatelé trhu věří, že bitcoin do konce tohoto měsíce překoná 50 000 dolarů a bude pokračovat v tomto vzestupném trendu i v novém roce. Čeká se zejména na schválení spotového bitcoinového ETF, což je jednou z hnacích sil aktuálního růstu. Investoři proto spěchají, aby se zapojili do předprodeje Bitcoin ETF (BTCETF), který s tímto vývojem úzce souvisí.

Reklama

Obchodníci bojují s býčími náladami na trhu s bitcoiny 

Býčí sentiment roste s blížícím se rozhodnutím o spotovém bitcoinovém ETF, přičemž cena bitcoinu za poslední týden vzrostla o 13 % a ke dni vzniku článku dosáhla úrovně 44 000 USD.

Bitcoinový lockchain v poslední době také zaznamenal výrazné zvýšení aktivity, když objem transakcí během posledních několika týdnů prudce vzrostl. V listopadu tohoto roku si Bitcoin poprvé po letech vyžádal vyšší transakční poplatky než Ethereum. Důvodem byl nárůst používání bitcoinových alternativ.

Poptávka po tokenech Bitcoin Ordinals využívajících standard tokenů BRC-20 prudce vzrostla a objem obchodů dosáhl nového maxima. V listopadu došlo k transakcím v hodnotě neuvěřitelných 367 milionů dolarů.

V souladu s tím obě bitcoinová řešení pro škálovatelnost vrstvy 2 Stacks (STX) a první BRC-20 token Ordinals (ORDI) zaznamenala od začátku prosince dramatický nárůst o 40,1 % a 149,5 %.

Reklama

S růstem ceny BTC však rostl také index relativní síly (RSI), který aktuálně vstoupil do silně „překoupené“ zóny, což vyslalo obchodníkům varovný signál. Společnost Santiment, která se zabývá analýzou kryptoměn, uvedla, že je v krátkodobém horizontu potřeba mírná korekce s tím, že bitcoin se může dostat k 50 000 USD pouze tehdy, když RSI ochladne.

Tento sentiment se odráží také mezi prominentními obchodníky v celé kryptokomunitě. Nyní trh věnuje pozornost tomu, zda bitcoin může upevnit svou vzestupnou dynamiku vytvořením linie podpory nad 40 000 USD.

Pokud se podíváme na indikátor on-chain čistý nerealizovaný zisk a ztrátu (NUPL), můžeme vidět, že investiční sentiment trhu se mění z úzkostného optimismu na nadějnou víru. Obvykle se tento signál NUPL objeví před halvingem bitcoinu, jako například v roce 2017 a 2019, a posiluje vyhlídky, že BTC může v krátkodobém horizontu dále vzrůst až na 50 000 USD.

Současné nastavení bitcoinového trhu tak naznačuje optimální pozici pro nový token  že nový token Bitcoin ETF, který takto dokáže reagovat na výbušné podmínky trhu. Tím připravuje půdu pro absolutní mánii ohledně tokenů souvisejících s bitcoiny.

Uprostřed bitcoinového šílenství si Bitcoin ETF buduje výhodnou pozici

S očekáváním na rozhodnutí SEC ohledně spotových bitcoinových ETF přišel na trh nový kryptoměnový projekt Bitcoin ETF, který chce vytěžit z tohoto vývoje maximum. Tým aktuálně pořádá předprodej svých nativních tokenů BTCETF. Projekt již překonal milník 3 milionů USD, přičemž investorů stále přibývá. 

Během pouhých několika týdnů bylo prodáno více než 50 % tokenů alokovaných v předprodeji. Tento nárůst byl také umocněn úspěšným auditem smart kontraktu od společnosti Coinsult.

Token Bitcoin ETF váže svou hodnotu na postup schvalování bitcoinového ETF a budoucí výkonnost produktu. Projekt proto zavádí jedinečný deflační mechanismus, který osciluje okolo spálení části jeho celkové zásoby v reakci na klíčové milníky v procesu schvalování spotových ETF.

Po dosažení významných milníků, jako je oznámení o schválení prvního spotového bitcoinového ETF nebo zahájení obchodování s prvním spotovým ETF, bude strategicky spáleno 5 % nabídky tokenů, což vytváří z tokenů nedostatkové zboží v rámci projektu a potenciálně tlačí jeho cenu nahoru. Projekt plánuje spálit 25 % své celkové zásoby v pěti fázích, přičemž konečných 5 % závisí na tom, zda bitcoin dosáhne cenové úrovně 100 000 USD.

Projekt také implementoval dynamickou transakční spalovací daň, která se snižuje s každým dosaženým milníkem. Zpočátku se na každou transakci uplatňuje 5% daň. Tato daň je však postupně snižována o 1 %, a nakonec zcela odstraněna a snížena na 0 % po dosažení všech milníků. Toto strategické rozhodnutí je v souladu se závazkem BTCETF odměňovat ty, kteří projekt podporovali od jeho počátku, spolu s podporou komunity oddaných držitelů.

Na webových stránkách projektu najdete užitečný zpravodajský kanál, který vás bude informovat o všech novinkách souvisejících se spotovými bitcoinovými ETF a cenou BTC. Díky tomu mohou investoři ihned vidět zprávy, které by mohly způsobit změnu na trhu, a reagovat na to zaujímáním vhodných pozic. 

Obrázek
Obrázek

Promyšlená strategie stakingu pro budování pasivního příjmu

Projekt Bitcoin ETF dále zvyšuje svou hodnotovou nabídku implementací mechanismu  stakingu, který odměňuje uživatele za držení jejich tokenů na platformě. Tento mechanismus posiluje dynamiku nabídky a poptávky a přispívá k dlouhodobému zhodnocování ceny tokenu.

Vzhledem k tomu, že webová stránka v současné době vykazuje působivý roční procentní výnos (APY) ve výši 89 %, není překvapením, že více než 10 % celkové nabídky je již vloženo na platformu. Tato silná účast zdůrazňuje důvěru investorů v budoucí potenciál projektu.

Projekt Bitcoin ETF zaujal investory také prokomunitní tokenomikou. BTCETF má celkovou zásobu 2,1 miliardy tokenů, přičemž 40 % je alokováno do předprodeje, 25 % je určeno na odměny za staking a zbylých 10 % půjde na likviditu DEX. 

Budoucí vyhlídky BTCETF úzce souvisí s jeho roadmapou, která, jak jsme zmínili, zase úzce souvisí s průběhem schvalovacího procesu. Hlavní milníky jsou víceméně považovány za očekávané, ale v tuto chvíli se tým zaměřuje na předprodejní kampaň, rozšiřování komunity a následné marketingové aktivity Cílem je získat podporu před prvním schválením spotového bitcoinového ETF, kdy dojte k prvnímu spálení 5 % celkové nabídky BTCETF. 

Obrázek
Obrázek

Závěr

Bitcoin ETF (BTCETF) aktuálně představuje jedinečnou investiční příležitost vzhledem k potenciálnímu schválení spotových bitcoinových ETF ve Spojených státech. Věříme, že jeho deflační model založený na dosažení důležitých milníků v tomto ohledu a odměny za staking budou hrát hlavní roli v jeho úspěchu. S tím, jak probíhá předprodej tokenů BTCETF, je možné, že brzy budeme mluvit o jednom z nejlepších předprodejů kryptoměn v letošním roce.

Obrázek
Obrázek

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Ukrajina kvůli ruské ofenzivě evakuovala z Charkovské oblasti už 10.000 lidí

Od zahájení ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti z minulého týdne bylo evakuováno už téměř 10.000 lidí. Uvedl to dnes šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. Situace na frontě se podle něj stabilizovala. Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že ruská vojska dobyla - ruskou terminologií "osvobodila" - další vesnici u Vovčanska v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny, zatímco ukrajinské velení naopak ujišťuje, že ruské útoky v regionu byly bezvýsledné. Podobná tvrzení znepřátelených stran nelze ve válečných podmínkách bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů.

Záplavy v Afghánistánu kvůli nezvykle silným dešťům stály život nejméně 68 lidí

Záplavy v Afghánistánu vyvolané novou vlnou přívalových dešťů si za poslední dva dny vyžádaly dalších nejméně 68 obětí. Informovaly o tom dnes tiskové agentury s odvoláním na úřady řízené hnutím Tálibán, které upozornily, že bilance mrtvých se zakládá na předběžných informacích a může ještě vzrůst. Záplavy způsobené nezvykle silnými sezonními dešti už koncem minulého týdne připravily o život stovky Afghánců.

Verstappen získal pole position v Imole, Norris a Piastri z McLarenu byli těsně za ním

Lando Norris a Oscar Piastri z McLarenu se ve vzrušující kvalifikaci v Imole umístili těsně za úřadujícím mistrem světa Maxem Verstappenem. Zatímco Verstappen si zajistil pole position, Piastri byl jen o 0,074 sekundy pomalejší a obsadil druhé místo. Norris, který nedávno zvítězil v Miami, začne závod z třetí pozice, což zdůrazňuje skvělou formu McLarenu, který se výrazně přiblížil vedoucí pozici.

Polsko vynaloží miliardy na obranu hranice s Ruskem a Běloruskem, řekl Tusk

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení bezpečnosti své hranice s Ruskem a Běloruskem, včetně výstavby opevnění, ohlásil premiér Donald Tusk. Šéf vlády podle médií dnes představil plán zlepšení obrany asi 400 kilometrů dlouhého úseku polské hranice. Projekt nazvaný Východní štít má současně odstrašit potenciálního agresora.

Premiér Fico je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu, uvedla ministryně

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu. Uvedla to při dnešním vyjádření pro média ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Páteční operace podle ní přispěla ke zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády. Vicepremiér Robert Kaliňák uvedl, že pozitivní prognóza Ficova zdravotního stavu je blízko, ale jeho převoz do Bratislavy zatím možný není. Premiér je při vědomí. Kaliňák později televizi TA3 řekl, že Ficova zranění jsou "extrémně bolestivá".

Ruské síly postupují v ukrajinské Charkovské oblasti, kde dochází k civilním ztrátám a nedostatku personálu

Ruské síly pod velením prezidenta Vladimira Putina pokračují v ofenzivě v severovýchodní Charkovské oblasti na Ukrajině a podle Kremlu za poslední týden obsadily 12 osad. Zintenzivněný vojenský tlak, který začal 10. května, vedl ke značným škodám na civilní a energetické infrastruktuře.
Reklama

DOPORUČUJEME

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou je jedním z nejoblíbenějších způsobů přepravy mezi těmito dvěma městy. Tato trasa je frekventovaná a nabízí mnoho možností...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Ukrajina kvůli ruské ofenzivě evakuovala z Charkovské oblasti už 10.000 lidí

Od zahájení ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti z minulého týdne bylo evakuováno už téměř 10.000 lidí. Uvedl to dnes šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. Situace na frontě se podle něj stabilizovala. Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že ruská vojska dobyla - ruskou terminologií "osvobodila" - další vesnici u Vovčanska v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny, zatímco ukrajinské velení naopak ujišťuje, že ruské útoky v regionu byly bezvýsledné. Podobná tvrzení znepřátelených stran nelze ve válečných podmínkách bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů.

Záplavy v Afghánistánu kvůli nezvykle silným dešťům stály život nejméně 68 lidí

Záplavy v Afghánistánu vyvolané novou vlnou přívalových dešťů si za poslední dva dny vyžádaly dalších nejméně 68 obětí. Informovaly o tom dnes tiskové agentury s odvoláním na úřady řízené hnutím Tálibán, které upozornily, že bilance mrtvých se zakládá na předběžných informacích a může ještě vzrůst. Záplavy způsobené nezvykle silnými sezonními dešti už koncem minulého týdne připravily o život stovky Afghánců.

Verstappen získal pole position v Imole, Norris a Piastri z McLarenu byli těsně za ním

Lando Norris a Oscar Piastri z McLarenu se ve vzrušující kvalifikaci v Imole umístili těsně za úřadujícím mistrem světa Maxem Verstappenem. Zatímco Verstappen si zajistil pole position, Piastri byl jen o 0,074 sekundy pomalejší a obsadil druhé místo. Norris, který nedávno zvítězil v Miami, začne závod z třetí pozice, což zdůrazňuje skvělou formu McLarenu, který se výrazně přiblížil vedoucí pozici.

Polsko vynaloží miliardy na obranu hranice s Ruskem a Běloruskem, řekl Tusk

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení bezpečnosti své hranice s Ruskem a Běloruskem, včetně výstavby opevnění, ohlásil premiér Donald Tusk. Šéf vlády podle médií dnes představil plán zlepšení obrany asi 400 kilometrů dlouhého úseku polské hranice. Projekt nazvaný Východní štít má současně odstrašit potenciálního agresora.

Premiér Fico je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu, uvedla ministryně

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu. Uvedla to při dnešním vyjádření pro média ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Páteční operace podle ní přispěla ke zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády. Vicepremiér Robert Kaliňák uvedl, že pozitivní prognóza Ficova zdravotního stavu je blízko, ale jeho převoz do Bratislavy zatím možný není. Premiér je při vědomí. Kaliňák později televizi TA3 řekl, že Ficova zranění jsou "extrémně bolestivá".

Ruské síly postupují v ukrajinské Charkovské oblasti, kde dochází k civilním ztrátám a nedostatku personálu

Ruské síly pod velením prezidenta Vladimira Putina pokračují v ofenzivě v severovýchodní Charkovské oblasti na Ukrajině a podle Kremlu za poslední týden obsadily 12 osad. Zintenzivněný vojenský tlak, který začal 10. května, vedl ke značným škodám na civilní a energetické infrastruktuře.

Saúdská Arábie uspořádala první módní přehlídku plavek

Saúdská Arábie v pátek uspořádala první módní přehlídku plavek. Podle agentury AFP šlo o nevídanou událost v zemi, kde ještě před méně než deseti lety ženy musely nosit islámský oděv abája zakrývající celé tělo.

Slovenský soud rozhodne o vazbě pro atentátníka, eskorta ho dovezla k soudci

Soud na Slovensku rozhodne o návrhu na vazební stíhání muže obviněného ze středečního atentátu na premiéra Roberta Fica. Dopoledne policejní eskorta dovezla obviněného k Specializovanému trestnímu soudu (STS) ve městě Pezinok.

Zelenskyj: Ukrajina se připravuje na zesílenou ruskou ofenzivu, protože protivzdušná obrana selhává

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjádřil znepokojení nad stupňující se ruskou ofenzívou na severovýchodě země a varoval, že Kyjev je špatně vybaven a má pouze čtvrtinu protivzdušné obrany potřebné k udržení frontové linie. Nedávný překvapivý útok ruských sil v Charkovské oblasti, zahájený 10. května, vedl k jejich nejvýznamnějším územním ziskům za posledních 18 měsíců.
Reklama
Reklama