menu

19.1 C
Czech
Neděle 28. dubna 2024

Zákon umožňující zákaz tiktoku v USA pravděpodobně zbrzdí soudní spory

Americký Kongres společně s masivním balíkem zahraniční pomoci v noci na dnešek definitivně schválil opatření, jehož výsledkem by mohl být zákaz sociální sítě TikTok ve Spojených státech, a to už na začátku příštího roku. V praxi ale populární platforma zřejmě zůstane dostupná déle, uvádějí americká média. Vymáhání zákona pravděpodobně alespoň zbrzdí soudní spory.

Rusové v noci zaútočili na energetiku a na město Charkov, hlásí ukrajinské úřady

Rusové v noci na dnešek zaútočili na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, poškodili zařízení a přinejmenším jeden pracovník byl zraněn. Podle médií to dnes oznámil ministr energetiky Herman Haluščenko. Terčem ruských raket se znovu stal Charkov, kde zaznělo několik výbuchů, uvedl starosta tohoto druhého největšího města na Ukrajině Ihor Terechov. Ukrajinské síly sestřelily 21 z 34 ruských raket a střel s plochou dráhou letu, odpálených ze země, ze vzduchu a z moře, tvrdí Kyjev.

Společnost Eaton slaví 30 let v České republice

Sledujte nás na sítích

Praha 23. února 2023 (PROTEXT) – Za tuto dobu zde kromě zajištění prodeje výrobků a služeb postavila také výrobní závod, zřídila unikátní inovační centrum a vybudovala distribuční centrum

Společnost Eaton, která je přední společností v oblasti řízení distribuce energie a její transformace, slaví v tomto roce třicetileté výročí od vstupu na český trh. Společnost do České republiky původně vstoupila jako součást koncernu Felten & Guilleaume a soustředila se na prodej komponentů pro distribuci elektrické energie. Během následujících let zde proinvestovala stovky milionů Kč, postavila výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí a zřídila super moderní Evropské inovační centrum v Roztokách u Prahy. Eaton v České republice provozuje také jedno ze svých evropských logistických center, které je zodpovědné za dodávky produktů do řady zemí střední a východní Evropy. „Za třicet let existence v České republice se nám podařilo vytvořit komplexní dodavatelský řetězec, který zahrnuje vývoj, výrobu, prodej, logistiku a servis,“ říká Jan Hrůza, který má na starosti obchodní aktivity společnosti Eaton pro Českou a Slovenskou republiku. Společnost se řadí mezi největší americké investory v České republice.

V roce 1993 vstoupila společnost Eaton na český trh jako součást koncernu Felten & Guilleaume, který se později sloučil s koncernem Moeller. V roce 2008 získal koncern Moeller nového vlastníka – společnost Eaton Corporation – a zahájil své začleňování do jeho struktur. V roce 2009 došlo k přejmenování společnosti Moeller Elektrotechnika na Eaton Elektrotechnika. Pro společnost to znamenalo velkou příležitost pro další růst a možnost být součástí silné mezinárodní společnosti, která může reagovat na měnící se potřeby zákazníků.

Významnou součástí aktivit společnosti Eaton v České republice je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí. Ten byl založen v roce 1994 z důvodu výroby zejména rozváděčových skříní a rozvodnic, proudových chráničů, jističů, ale také komponent k chytré elektroinstalaci. V současné době se zde vyrábějí zejména vzduchové jističe, rozváděče a RF komponenty xComfort. Na vybudování závodu, který se rozprostírá v areálu o ploše 50 000 m2, bylo firmou doposud proinvestováno více než 650 mil. Kč. Se svými téměř osmi sty pracovníky se závod řadí mezi nejvý­znamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji.

Kromě vlastní výroby se zde společnost od počátku soustředí také na softwarovou podporu svých produktů pomocí programů E-Config nebo xSpider (Pavouk). Ten prošel rozsáhlým vývojem a jeho nová generace z roku 2016 s plnou grafikou na úrovni CAD a novým výpočetním jádrem se využívá v mnoha zemích světa.

Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční centrum BDC v Pohořelicích u Brna. To zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton zákazníkům v České republice, na Slovensku a v dalších zemích střední a východní Evropy. Eaton podstatnou část svých výrobků vyváží také do zemí Evropské unie. Od roku 1998 společnost působí také na Slovensku. V roce 2011 proběhlo úspěšné propojení české a slovenské pobočky, v současné době tak na obou trzích působí dva právní subjekty se společnou organizační strukturou, která tak dokáže nejlépe reagovat na potřeby zákazníků, zajišťuje jim nejvyšší standard, rychlejší servis a kvalitnější služby. “Snažíme se vybudovat si a udržovat s našimi zákazníky v obou zemích silné partnerské vztahy, a to na základě excelentních služeb, od dodávání našich výrobků až po zákaznický servis, podporu zákazníků a jejich další vzdělávání,” vysvětluje Jan Hrůza.

Založení Evropského Inovačního centra v Roztokách u Prahy v roce 2012 bylo dalším příkladem posílení pozice společnosti Eaton v České republice. Jde o úplně první inovační centrum společnosti Eaton v Evropě a páté takové na světě. Centrum hraje klíčovou roli v oblasti výzkumu a vývoje. Mezinárodní tým odborníků zde vyvíjí špičkové, energeticky účinné napájecí systémy se zaměřením na elektrifikaci dopravy, aplikace pro vozidla a letecký průmysl.

Společnost Eaton za posledních 30 let podstatně rozšířila své portfolio, a to nejenom vlastním výzkumem a výrobou, ale také akvizicemi společností jako Powerware, Cooper Industries nebo nejnověji Tripp Lite. Produkty společnosti Eaton splňují požadavky na chytré a udržitelné energetické systémy a uspokojují zákazníky, kterým záleží na životním prostředí a udržitelném rozvoji. Ve světě v současnosti dochází k procesu zásadní změny trendů naší doby. Jde o rapidní vzestup digitalizace a přechod výroby energií z fosilních paliv na obnovitelné zdroje – a obě tyto změny jsou reakcí na bezprecedentní růst elektrifikace a na průběh klimatických změn. Vizí společnosti Eaton je zlepšovat kvalitu života a životního prostředí skrze využití technologií a služeb spojených s řízením spotřeby energie. Jako signatář úmluvy UN Global Impact se společně s dalšími společnostmi po celém světě zavázala k tomu, že bude i nadále zavádět udržitelná a sociálně odpovědná opatření a postupy.

„Kromě energetické transformace a udržitelného rozvoje je pro společnost Eaton hlavním tématem vzdělávání, kterému se dlouhodobě a systematicky věnujeme. Naše populární odborná školení jsme v době pandemie covid-19 úspěšně převedli do on-line prostředí a v současné době probíhají presenční i distanční formou,“ zmiňuje Jan Hrůza. Účastníci se v jejich průběhu seznamují s produkty společnosti a s jejich správným využitím, mohou ale také diskutovat s odborníky a kolegy. Eaton reaguje na současnou energetickou krizi také přidáním nových, aktuálních témat, jakými jsou úspora energie s pomocí zařízení pro chytrou domácnost nebo fotovoltaika.

O společnosti Eaton

Eaton je společnost zabývající se inteligentním řízením energie, jejímž cílem je zlepšovat kvalitu života a chránit životní prostředí pro obyvatele na celém světě. Řídíme se naším závazkem podnikat správně, pracovat udržitelně a pomáhat našim zákazníkům hospodařit s energií ? dnes i v budoucnu. Využíváním globálních trendů růstu elektrifikace a digitalizace urychlujeme přechod naší planety na obnovitelnou energii, pomáháme řešit nejnaléhavější světové výzvy v oblasti řízení energie a děláme, co je nejlepší pro všechny zúčastněné strany a celou společnost.

Společnost Eaton byla založena v roce 1911 a již sto let je kótována na newyorské burze. V roce 2022 jsme vykázali tržby ve výši 20,8 miliardy dolarů a našim zákazníkům sloužíme ve více než 170 zemích. Pro více informací navštivte webové stránky www.eaton.com. Sledujte nás na Twitteru a LinkedIn.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

DOPORUČUJEME

Arménský politický vězeň Ruben Vardanyan dostal povolení promluvit s rodinou, která jej žádá o ukončení hladovky

Jerevan (Arménie) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po dvaceti dnech izolace a zhoršujícího se zdravotního stavu umožnili Ázerbájdžánci humanitárnímu a obchodnímu vůdci díky obrovské...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

O. J. Simpson zemřel na metastázu rakoviny prostaty

Vykonavatel pozůstalosti zveřejnil příčinu smrti zesnulé hvězdy NFL O. J. Simpsona. Malcolm LaVergne, Simpsonův zástupce od roku 2009, v pátek časopisu People potvrdil, že Simpson zemřel 10. dubna po boji s metastatickou rakovinou prostaty.