menu

14.7 C
Czech
Pátek 3. května 2024

Archeologové objevili na polském hřbitově hrob „upírky“

Archeologové objevili na polském hřbitově hrob „upírky“

Archeologové našli v Polsku na hřbitově ze 17. století pozůstatky „upírky“ se srpem umístěným kolem krku a visacím zámkem u nohy. Tou dobou se staly podobné praktiky v Polsku běžnými, neboť se v Evropě rozšířil strach z upírů vstávajících z hrobů.

Archeologové našli v polské vesnici Pién na hřbitově ze 17. století neobvyklý rituální pohřeb. Kosterní ostatky ženy s jedním vyčnívajícím zubem. Ke krku jí přiložili srp a na nohu visací zámek, což mělo zabránit jejímu návratu ze světa mrtvých, napsal ScienceAlert.

„Srp nebyl umístěn na plocho, ale takovým způsobem, že kdyby se zesnulá pokusila vstát…hlava by byla useknuta či poraněna,“ cituje deník DailyMail vedoucího vykopávek Dariusze Polińskiho z Univerzity Mikuláše Koperníka.

Čtěte také: VIDEO: Nejbohatší cikán ve Spojeném království! Neuměl číst ani psát, v 16 letech koupil noční klub

Článek pokračuje >>

DOPORUČUJEME

Šokující proměny: Které celebrity nepoznáte na první pohled?

Podívejte se na seznam 12 celebrit, které překvapily svět svou radikální proměnou. Od drastických změn vzhledu po kompletní přepracování veřejného image, tyto hvězdy ukazují,...

Nejdražší večerní róby na červeném koberci: Top 10 úžasných šatů

Červený koberec je od nepaměti synonymem pro přepych, extravaganci a dechberoucí módní momenty. Celebrity společně se stylisty a designéry vyvíjejí obrovské úsilí, aby vytvořili...

DOPORUČUJEME