Ester Ledecká ví, jak zvládat napětí před závodem i únavu po náročném tréninku. Nejde přitom o žádné přísné rituály nebo tajné techniky. Sama s úsměvem přiznává, že její největší oporou je čokoláda.
Třicetiletá sportovkyně, která exceluje v alpském lyžování i snowboardingu, se v rozhovoru s Janem Krausem rozpovídala o svém vztahu k této sladké pochoutce. „Celý den si ji nedám a až potom, když to dopadne dobře. Ale i když to nedopadne dobře. Na uklidnění. A aby byl člověk připraven na další závod,“ uvedla Ledecká v pořadu.
Čokoláda jako součást rituálu
Ledecká přiznala, že čokoláda je pro ni nejen odměnou, ale i součástí jejího závodního rituálu. „Je to celé o čokoládě. Víte, co je dobré po čokoládě? Máte žízeň. A pijete víc vody a je to dobré pro organismus,“ dodala s úsměvem.
Dvě disciplíny, dva různé světy
Přecházet mezi snowboardem a lyžemi není jen tak – a ne každému se to líbí. Ledecká si všímá, že zatímco snowboardisté její účast berou většinou pozitivně, u lyžařek už to tak jednoznačné není. „Mám pocit, že kluci na snowboardu z toho mají radost, berou mě v pohodě. Holky se tváří, že jsou taky v pohodě, ale asi bych taky nebyla úplně nadšená,“ řekla otevřeně. Sama chápe, že závodit ve dvou různých sportech může u soupeřů vzbuzovat smíšené pocity.
Odměna od moderátora
Moderátor Jan Kraus nezůstal pozadu a připravil pro Ledeckou překvapení v podobě čokoládového dortu. Tím jí nejen potěšil, ale také ocenil její výjimečné sportovní úspěchy.
Ester Ledecká tak opět ukázala, že za jejími výkony nestojí jen tvrdá práce, ale i schopnost najít radost v maličkostech. Ať už je to kousek čokolády nebo upřímný smích během rozhovoru.