menu

26.3 C
Czech
Úterý 21. května 2024

Lavrov a Putin označili zemřelého prezidenta Íránu za skutečného přítele Ruska

Ruský prezident Vladimir Putin a ministr zahraničí Sergej Lavrov dnes kondolovali Íránu k úmrtí jeho prezidenta a ministra zahraničí. Prezident Ebrahím Raísí a šéf diplomacie Hosejn Amírabdolláhján byli podle Lavrova opravdovými, spolehlivými přáteli Ruska. Putin v kondolenčním telegramu napsal, že Raísího osobní přínos pro vztahy mezi Moskvou a Teheránem je neocenitelný.

Kanadský hokejový tým po vypjatém zápase v Praze těsně porazil Rakousko

V napínavém utkání na mistrovství světa skupiny A v Praze se Kanadě podařilo v prodloužení zvítězit nad Rakouskem s konečným výsledkem 7:6. Obhájci titulu začali utkání zostra a po dvou třetinách vedli 6:1, ale ve třetí třetině dovolili Rakousku šokující obrat. Navzdory nečekanému zvratu nakonec Kanada vítězství pojistila gólem kapitána Johna Tavarese v prvních 15 sekundách prodloužení.

Halving digitálního zlata s názvem bitcoin je za rohem. Binance radí, jak se na něj připravit

Sledujte nás na sítích

Praha 18. dubna 2024 (PROTEXT) – Již 19. dubna bude svět kryptoměn opět svědkem jedné z nejočekávanějších událostí – dalšího halvingu bitcoinu. Tento jev, zakódovaný do DNA bitcoinu jako mechanismus pro regulaci jeho emise a potírání inflace, stojí na prahu opětovného upoutání pozornosti investorů, analytiků a nadšenců do kryptoměn po celém světě.

Reklama

Halving bitcoinu je periodicky se opakující událost, která má zajistit jeho vzácnost a tím i jeho hodnotu v čase. Při každém halvingu se počet nových bitcoinů emitovaných jako odměna za těžbu nového bloku sníží na polovinu. Předpokládá se, že k událostem halvingu bude docházet až do roku 2140, kdy bitcoin dosáhne limitu své celkové nabídky 21 milionů. K halvingu dochází vždy po vytěžení 210 000 bloků, tedy přibližně každé čtyři roky. Hlavním účelem halvingu je kontrola inflace bitcoinu snížením tempa, jakým jsou nové bitcoiny uváděny na trh. Tato konstrukce je přímou reakcí na inflační tendence, které se často objevují u tradičních fiat měn.

Pomalejší emise bitcoinů má dlouhodobě zásadní efekt na vývoj jeho ceny. Stejně tak jako u jiných aktiv, když nabídka klesne a poptávka zůstane stejná (nebo se zvýší), cena musí jít zákonitě nahoru.

„Půlení se na ceně bitcoinu jednoznačně projevuje. Často k tomu dochází už před samotným halvingem, jelikož lidé očekávají, že se cena zvedne, tak začnou bitcoin nakupovat. Neočekávám, že by v den půlení došlo nějakému zásadnímu efektu. Spíše můžeme očekávat krátkodobé ochlazení trhu. Na cenu bitcoinu má půlení spíše dlouhodobý efekt.“ komentuje Ondřej Pilný, country manažer Binance pro Česko a Slovensko.

Událost halvingu bedlivě sleduje řada účastníků, včetně institucí, obchodníků a individuálních investorů. Nadcházející čtvrtý halving je v ekosystému bitcoinu jedinečný a vyznačuje se výrazným nárůstem zapojení institucí, spolu s integrací tradičních finančních produktů, jako jsou burzovně obchodované fondy (ETF).

Reklama

Budoucnost předpovídat nelze, lze se však poučit z historie. Ta ukázala, že halving může mít významný vliv na celý kryptoekosystém, přičemž každá předchozí událost vedla k výrazným pohybům cen a zvýšenému zájmu veřejnosti o bitcoin a celé odvětví kryptoměn. Tato událost zpravidla přitahuje velkou pozornost jak médií, tak nových investorů.

Přestože historie naznačuje možný pozitivní vliv halvingů na cenu bitcoinu, je důležité brát v úvahu, že trh s kryptoměnami je ovlivněn mnoha faktory, včetně makroekonomických trendů, regulačního vývoje, politické situace i technologických inovací. Vývoj ceny bitcoinu po posledním půlení sice naznačuje, že halving může podněcovat optimizmus na trhu, zároveň ale zdůrazňuje nutnost opatrnosti a důkladné přípravy. Pro investory a účastníky trhu je klíčové nejen sledovat historické vzorce, ale také rozumět širšímu kontextu, ve kterém se bitcoin a kryptoměnový trh jako celek pohybují.

Binance přichází s iniciativami, které mají za cíl nejen informovat, ale také připravit kryptokomunitu na nadcházející halving. Jako vedoucí platforma v oblasti obchodování s kryptoměnami a blockchainových služeb, Binance poskytuje řadu zdrojů, analytických nástrojů a vzdělávacích programů, které mají pomoci uživatelům lépe navigovat v tomto přelomovém období. Od hlubokých analýz trhu po komunitní diskuse, Binance usiluje o to, aby byl každý investor vybaven potřebnými vědomostmi pro informované rozhodování.

Důvěryhodným a odborným zdrojem informací o celém kryptoměnovém ekosystému je bezpochyby Binance blog. V něm odborníci z řad Binance zveřejnili mimo jiné podrobné vysvětlení halvingu jako takového, v dalším článku například jeho historii. Na Binance blog lze najít celou řadu vzdělávacích materiálů o různorodých tématech, které hýbou světem kryptoměn.

Zdroj: Binance

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

ČTK připravila sérii videí o médiích a ověřování informací

Tým ČTK Connect ve spolupráci s Google News Initiative připravil před nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu sedmidílnou sérii krátkých vzdělávacích videí Jak na média.Série,...
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Okolí jihoitalské Neapole zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let

Národní ústav geofyziky a vulkanologie (INGV) zaznamenal v pondělí večer kolem jihoitalského města Neapol zemětřesení o síle 4,4 stupně. Jedná se o nejsilnější otřesy ve vulkanicky aktivní oblasti za posledních 40 let. Seismická aktivita mírně poškodila domy, oběti na životech ale nejsou.

Austrálie a Nový Zéland evakuují své občany z Nové Kaledonie

Austrálie a Nový Zéland dostaly od francouzských úřadů zelenou na leteckou evakuaci svých občanů z Nové Kaledonie. Na francouzském území se začátkem minulého týdne rozhořely násilné nepokoje a turisté tam zůstali uvězněni kvůli uzavřeným letištím. Situace na místě je už klidnější, policie však stále nemá situaci plně pod kontrolou.

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.

Slovenský premiér Robert Fico je podle lékařů stabilizovaný a komunikuje

Slovenský premiér Robert Fico je po pokusu o atentát z minulého týdne ve stabilizovaném stavu a podrobuje se léčbě, informovali představitelé nemocnice F.D. Roosevelt v Banské Bystřici. Vzhledem k tomu, že se země potýká s následky střelby, byla zavedena zvýšená bezpečnostní opatření. Incident výrazně zvýšil politické rozpory a přiměl vládu i opozici k výzvě ke klidu a zodpovědné diskusi při zajištění bezpečnosti veřejnosti.

Prokurátor ICC žádá o zatykač na Netanjahua, Galanta a tři lídry Hamásu

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan dnes oznámil, že soud požádal o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás a představitele Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua, v souvislosti s jejich činností za sedm měsíců trvající války. Proti prokurátorovu oznámení vystoupili zástupci Izraele i Hamásu. Český premiér Petr Fiala návrh vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás označil za zcela nepřijatelný.
Reklama

DOPORUČUJEME

VWFS boduje s inovovaným produktem Servisní prohlídky

Praha 21. května 2024 (PROTEXT) - Společnost Volkswagen Financial Services (VWFS) nabízí svým zákazníkům pohodlný a efektivní způsob, jak udržet provozované vozidlo v nejlepším...

ČTK připravila sérii videí o médiích a ověřování informací

Tým ČTK Connect ve spolupráci s Google News Initiative připravil před nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu sedmidílnou sérii krátkých vzdělávacích videí Jak na média.Série,...

Zlatá záře v Plzni

 Plzeň 21. května 2024 (PROTEXT) - V plzeňských Smetanových sadech lze aktuálně spatřit zlatou záři i další pestrobarevné obrazy zprostředkující občanům pohled na pětikilovou...

Onkologické akce v Polsku upevňují spolupráci s organizací NCCN

Varšava (Polsko) 21. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Organizace National Comprehensive Cancer Network se zúčastní setkání pořádaných Národním výzkumným ústavem onkologie Marie Sklodowské-Curie, Polskou onkologickou...

Jak ověřovat fotografie

Další video ze série Jak na média, kterou připravila ČTK Connect ve spolupráci s Google News Initiative, představuje nástroje a metody, jak ověřit pravost...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Okolí jihoitalské Neapole zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let

Národní ústav geofyziky a vulkanologie (INGV) zaznamenal v pondělí večer kolem jihoitalského města Neapol zemětřesení o síle 4,4 stupně. Jedná se o nejsilnější otřesy ve vulkanicky aktivní oblasti za posledních 40 let. Seismická aktivita mírně poškodila domy, oběti na životech ale nejsou.

Austrálie a Nový Zéland evakuují své občany z Nové Kaledonie

Austrálie a Nový Zéland dostaly od francouzských úřadů zelenou na leteckou evakuaci svých občanů z Nové Kaledonie. Na francouzském území se začátkem minulého týdne rozhořely násilné nepokoje a turisté tam zůstali uvězněni kvůli uzavřeným letištím. Situace na místě je už klidnější, policie však stále nemá situaci plně pod kontrolou.

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.

Slovenský premiér Robert Fico je podle lékařů stabilizovaný a komunikuje

Slovenský premiér Robert Fico je po pokusu o atentát z minulého týdne ve stabilizovaném stavu a podrobuje se léčbě, informovali představitelé nemocnice F.D. Roosevelt v Banské Bystřici. Vzhledem k tomu, že se země potýká s následky střelby, byla zavedena zvýšená bezpečnostní opatření. Incident výrazně zvýšil politické rozpory a přiměl vládu i opozici k výzvě ke klidu a zodpovědné diskusi při zajištění bezpečnosti veřejnosti.

Prokurátor ICC žádá o zatykač na Netanjahua, Galanta a tři lídry Hamásu

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan dnes oznámil, že soud požádal o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás a představitele Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua, v souvislosti s jejich činností za sedm měsíců trvající války. Proti prokurátorovu oznámení vystoupili zástupci Izraele i Hamásu. Český premiér Petr Fiala návrh vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás označil za zcela nepřijatelný.

Zdravotní sestra shledána vinnou ze zabití holčičky, kterou připoutala obličejem dolů k sedacímu vaku

Manchesterská zdravotní sestra Kate Roughley byla odsouzena za neúmyslné zabití devítiměsíční Genevieve Meehan, známé jako Gigi, která se udusila poté, co byla více než hodinu a půl připoutána obličejem dolů k sedacímu pytli. K incidentu došlo v květnu 2022. Porota u manchesterského korunního soudu jednomyslně shledala Roughley vinnou poté, co si vyslechla několik znepokojivých podrobností o jejím chování k nemluvněti.

Íránský viceprezident Mochbar byl pověřen výkonem prezidentské funkce

Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí dnes výkonem prezidentské funkce dočasně pověřil dosavadního viceprezidenta Mohammada Mochbara. Stalo se tak po pádu vrtulníku, který si vyžádal životy prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhján. Toho ve funkci dočasně nahradí jeho dosavadní náměstek a jaderný vyjednávač Alí Bágherí Kaní. Chameneí rovněž po smrti politiků vyjádřil soustrast a vyhlásil pět dní státního smutku.

Julian Assange získal právo odvolat se proti vydání do USA

Dva soudci londýnského vrchního soudu povolili zakladateli WikiLeaks Julianu Assangeovi podat odvolání proti jeho vydání do Spojených států. Rozhodnutí přišlo poté, co Assangeovi obhájci tvrdili, že USA neposkytly dostatečné záruky, že jejich klient nebude v americkém procesu diskriminován kvůli své národnosti.
Reklama
Reklama