menu

17.4 C
Czech
Středa 22. května 2024

Julian Assange získal právo odvolat se proti vydání do USA

Dva soudci londýnského vrchního soudu povolili zakladateli WikiLeaks Julianu Assangeovi podat odvolání proti jeho vydání do Spojených států. Rozhodnutí přišlo poté, co Assangeovi obhájci tvrdili, že USA neposkytly dostatečné záruky, že jejich klient nebude v americkém procesu diskriminován kvůli své národnosti.

Manchester City se čtvrtým titulem v Premier League v řadě zapsal do historie

Manchester City se zapsal do historie jako první tým, který získal titul v Premier League čtyřikrát za sebou. Tým si v neděli vítězstvím 3:1 nad West Hamem zajistil titul pro sezónu 2023/24 a podruhé za sebou tak zmařil naděje Arsenalu.

2 nejlepší coiny na Solaně s býčím potenciálem v dubnu 2024

Sledujte nás na sítích

Na začátku roku 2024 mohli investoři sledovat nesmírný nárůst popularity kryptoměn postavených na blockchainu Solana. Tento fenomén v současné době stále trvá, což má za následek vývoj nových projektů s potenciálem velmi atraktivního budoucího zhodnocení. 

Reklama

Jedním z těchto nových projektů může být například kryptoměna Smog, u které již nyní tvůrci plánují druhou sezónu s největším airdropem na blockchainu Solana, nebo nováček mezi kryptoměnami Slothana. Ta nabídne inovativní možnost nákupu tokenů a také vstup do projektu, který od svých investorů získal v prvních dnech od svého spuštění slušnou sumu finančních prostředků.

V tomto článku si tyto dva meme coiny blíže popíšeme, přiblížíme si principy jejich fungování a způsoby, jak je do nich možné investovat. Oba projekty aktuálně nabízí předprodej svých tokenů, tudíž investoři, kteří se zapojí dříve, budou mít následně větší prostor pro zhodnocení své investice.

Slothana – skutečně virální meme mince na Solaně

Další velmi potenciální kryptoměna s názvem Slothana spustila svůj předprodej již před několika málo dny. I tak ale za svou krátkou dobu dokázala od svých investorů vybrat částku okolo 5 milionů dolarů. Dosažení tohoto milníku se jen tak nějakému projektu nepovede, tudíž o Slothaně lze již nyní hovořit jako o velmi úspěšném předprodeji.

airdrop kryptoměn - slothana
Foto: Inzerce

Růst tržní kapitalizace, který jsme v tomto případě mohli sledovat, byl nastartován nezvyklou virálností této kryptoměny již od doby před začátkem předprodeje. Trend však pokračuje i nadále a zájemci se mohou stále do projektu zapojit ještě před uvedením tokenů na první decentralizované burzy. Jakmile se tak stane, o projektu se dozví noví zájemci a investoři, což zpravidla vyžene cenu více vzhůru.

Reklama
Obrázek
Obrázek

Unikátní předprodejní model 

Zajímavým aspektem je netradiční předprodejní model, který umožňuje nákup tokenů $SLOTH pomocí pouhých několika kliknutí. Investoři tak mohou připojit svou peněženku k webovým stránkám platformy nebo přeposlat tokeny SOL na uvedenou adresu projektu, kterou je možné nalézt na webových stránkách. Své nakoupené $SLOTH následně získají v rámci airdropu – tedy plně automatizovaným a rychlým způsobem. 

Předprodej má v současné době pro investory omezená místa, což má za následek větší motivaci k zapojení se do projektu. Cena tokenů je taktéž neměnná – po celou dobu předprodeje se 1 token SOL bude rovnat 10 000 $SLOTH.

Zdroj: Inzerce

Pokud by vás Slothana zaujala, stačí si překopírovat adresu peněženky a na ní následně odeslat tokeny SOL. Tvůrci poté zašlou tokeny $SLOTH v rámci airdropu na adresu připojené peněženky nebo peněženky, ze které jste dříve provedli transakci.

Komunitu a tvůrce je taktéž možné nalézt na platformě X. Ta umožní vkládání komentářů nebo dotazů pod příspěvky tvůrců Slothana. Kromě toho si lze přečíst o nejnovějších updatech nebo novinkách. Pro snadné nalezení tohoto profilu přejděte na webové stránky Slothana a následně klikněte na tlačítko X v pravém horním rohu.

Obrázek
Obrázek

SMOG – největší airdrop na blockchainu Solany všech dob 

Kryptoměna s názvem Smog umožňuje investorům a zájemcům zapojení se do airdropu kryptoměn, který má být tím doposud tím největším na blockchainu Solana. Vstoupit do projektu je nyní možné skrze webové stránky Smog, které umožňují nákup tokenů v právě probíhajícím předprodeji.

airdrop kryptoměn - smog
Foto: Inzerce

Tento meme coin má za sebou již první velkolepý airdrop, přičemž jeho první sezóna má končit již v rámci několika málo dní. Tvůrci však se svým projektem chystají hned druhou sezónu, která by měla dle dostupných informací začít již 4.dubna 2024. Tento druhý airdrop má být ještě atraktivnější a ještě větší než jeho předchůdce. 

Co se týče tokenomiky projektu, tvůrci rozdělili celkovou nabídku ve výši 1,4 miliardy tokenů mezi čtyři základní kategorie:

  • Marketing – 50 %
  • Airdrop – 35 %
  • Likvidita na CEX – 10 %
  • Likvidita na DEX – 5 %

Z tohoto rozdělení můžeme pozorovat, že až polovina všech tokenů bude využita na marketing projektu. Díky této alokaci lze usuzovat, že si tvůrci chtějí zajistit silné postavení na trhu a možnost zapojení co možná největšího množství investorů.

tokenomika projektu - smog
Foto: Inzerce

Na druhé příčce je poté samotný airdrop – v tomto momentě již druhý v pořadí. Až 35 % tokenů, tedy necelá polovina jedné miliardy, poputuje investorům jako odměna ve formě výdělku z airdropu. Abyste mohli získat co možná největší odměnu z této události, doporučujeme se zapojit do úkolů a výzev, které tvůrci pro tento druhý airdrop teprve publikují. Tyto úkoly budou na rozdíl od těch z prvního airdropu zahrnovat také obchodování s tokeny Smog nebo jejich držení či stakování.

Poslední alokace poté počítají se zasláním celkem 15 % na decentralizované (DEX) a centralizované (CEX) burzy. Pokud tedy budete chtít tokeny nakupovat na burzách, je důležité, aby měly tyto burzy dostatečné množství tokenů k dispozici.

Obrázek
Obrázek

Exploze při uvedení a dosažení 200milionového milníku tržní kapitalizace

V momentě, kdy kryptoměna dosáhla tržní kapitalizace 200 milionů dolarů, což se stalo 31. března 2024, cena tokenů SMOG vystřelila strmě vzhůru. Svým držitelům tak přinesla více než dvojnásobné zhodnocení, což zcela jistě ocenili zejména časní investoři. 

Aktuálně je možné se na druhý airdrop připravit a zúčastnit se jej pomocí nákupu tokenů v předprodeji na webových stránkách Smog. Stačí připojit svou kryptoměnovou peněženku a následně zadat množství SOL k nákupu na platformě Birdeye. 

Pro získání větších odměn v rámci airdropu bude možné plnit výzvy a úkoly, které se budou skládat z držení či nákupu tokenů Smog na burzách nebo třeba z jejich samotného obchodování – tyto výzvy však v současné době prozatím nejsou dostupné, jelikož je tvůrci zveřejní až po začátku druhé sezóny.

Obrázek
Obrázek

Závěr

V tomto článku jsme si blíže přiblížili dva projekty, které se nyní těší obrovské popularitě v rámci kryptoměnového odvětví. Smog a Slothana jsou kryptoměny založené na blockchainu Solany, což jim umožňuje těžit z rychlosti tohoto blockchainu nebo z úspěchů předešlých projektů, jako byl třeba Bonk – projekt se zhodnocením v řádu až tisíců procent. 

Před investováním do meme coinů tohoto typu se doporučujeme na projekty nejprve detailně podívat a zjistit si o jejich fungování veškeré dostupné informace. K tomu může skvěle posloužit například whitepaper – dokument, který shrnuje principy fungování, cíle nebo samotnou tokenomiku projektu. Jakmile budete rozhodnuti do kryptoměny investovat, stačí pro vstup do předprodeje následovat pár jednoduchých kroků jako přípravů tokenů SOL nebo připojení své krypto peněženky k webu projektu.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Státy EU potvrdily shodu na využití výnosů ze zmrazených ruských aktiv pro Kyjev

Státy EU potvrdily shodu na tom, že výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě budou využity k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Na sociální síti X o tom informovalo Stálé zastoupení ČR při EU. Roční výnosy mají činit až tři miliardy eur (zhruba 74 miliard Kč).

Bitcoin se vyšplhal nad 71 000 dolarů, očekává se schválení spotového ETF na ether

Bitcoin (BTC) v úterý brzy ráno vzrostl nad 71 000 dolarů, což je nejvyšší hodnota od začátku dubna. Ether se mezitím vyšplhal o více než 19 procent na 3 700 dolarů poté, co analytici agentury Bloomberg zvýšili pravděpodobnost, že spotový ETH fond obchodovaný na burze (ETF) bude v USA schválen, na 75 procent.

Okolí jihoitalské Neapole zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let

Národní ústav geofyziky a vulkanologie (INGV) zaznamenal v pondělí večer kolem jihoitalského města Neapol zemětřesení o síle 4,4 stupně. Jedná se o nejsilnější otřesy ve vulkanicky aktivní oblasti za posledních 40 let. Seismická aktivita mírně poškodila domy, oběti na životech ale nejsou.

Austrálie a Nový Zéland evakuují své občany z Nové Kaledonie

Austrálie a Nový Zéland dostaly od francouzských úřadů zelenou na leteckou evakuaci svých občanů z Nové Kaledonie. Na francouzském území se začátkem minulého týdne rozhořely násilné nepokoje a turisté tam zůstali uvězněni kvůli uzavřeným letištím. Situace na místě je už klidnější, policie však stále nemá situaci plně pod kontrolou.

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.
Reklama

DOPORUČUJEME

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou je jedním z nejoblíbenějších způsobů přepravy mezi těmito dvěma městy. Tato trasa je frekventovaná a nabízí mnoho možností...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Státy EU potvrdily shodu na využití výnosů ze zmrazených ruských aktiv pro Kyjev

Státy EU potvrdily shodu na tom, že výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě budou využity k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Na sociální síti X o tom informovalo Stálé zastoupení ČR při EU. Roční výnosy mají činit až tři miliardy eur (zhruba 74 miliard Kč).

Vědci našli mikroplasty už i v lidských varlatech

Drobné plastové úlomky se nacházejí prakticky všude a ve všem. Nyní na tento seznam můžeme přidat i mužská varlata. Vědci se obávají, že právě mikroplasty souvisejí s klesajícím množstvím spermií u mužů, a tedy i snižující se plodností. Výzkum poukazuje na to, jak málo toho o jejich dopadu na náš organismus vlastně víme.

Bitcoin se vyšplhal nad 71 000 dolarů, očekává se schválení spotového ETF na ether

Bitcoin (BTC) v úterý brzy ráno vzrostl nad 71 000 dolarů, což je nejvyšší hodnota od začátku dubna. Ether se mezitím vyšplhal o více než 19 procent na 3 700 dolarů poté, co analytici agentury Bloomberg zvýšili pravděpodobnost, že spotový ETH fond obchodovaný na burze (ETF) bude v USA schválen, na 75 procent.

Okolí jihoitalské Neapole zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let

Národní ústav geofyziky a vulkanologie (INGV) zaznamenal v pondělí večer kolem jihoitalského města Neapol zemětřesení o síle 4,4 stupně. Jedná se o nejsilnější otřesy ve vulkanicky aktivní oblasti za posledních 40 let. Seismická aktivita mírně poškodila domy, oběti na životech ale nejsou.

Austrálie a Nový Zéland evakuují své občany z Nové Kaledonie

Austrálie a Nový Zéland dostaly od francouzských úřadů zelenou na leteckou evakuaci svých občanů z Nové Kaledonie. Na francouzském území se začátkem minulého týdne rozhořely násilné nepokoje a turisté tam zůstali uvězněni kvůli uzavřeným letištím. Situace na místě je už klidnější, policie však stále nemá situaci plně pod kontrolou.

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.

Slovenský premiér Robert Fico je podle lékařů stabilizovaný a komunikuje

Slovenský premiér Robert Fico je po pokusu o atentát z minulého týdne ve stabilizovaném stavu a podrobuje se léčbě, informovali představitelé nemocnice F.D. Roosevelt v Banské Bystřici. Vzhledem k tomu, že se země potýká s následky střelby, byla zavedena zvýšená bezpečnostní opatření. Incident výrazně zvýšil politické rozpory a přiměl vládu i opozici k výzvě ke klidu a zodpovědné diskusi při zajištění bezpečnosti veřejnosti.

Prokurátor ICC žádá o zatykač na Netanjahua, Galanta a tři lídry Hamásu

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan dnes oznámil, že soud požádal o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás a představitele Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua, v souvislosti s jejich činností za sedm měsíců trvající války. Proti prokurátorovu oznámení vystoupili zástupci Izraele i Hamásu. Český premiér Petr Fiala návrh vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás označil za zcela nepřijatelný.
Reklama
Reklama