menu

14.7 C
Czech
Neděle 19. května 2024

Fritzl se ze zařízení pro psychicky nemocné přesune do běžného vězení

Na doživotí odsouzený Rakušan Josef Fritzl, který 24 let věznil a znásilňoval svou dceru, se ze zařízení pro psychicky nemocné přesune do běžného vězení. Rakouský soud totiž vyhověl žádosti tohoto devětaosmdesátiletého muže, uvedla dnes agentura Reuters.

Doufám, že se do Evropy vrátí mír a Čína sehraje konstruktivní roli, řekl Si

Čínský prezident Si Ťin-pching po jednání s ruským protějškem Vladimirem Putinem vyjádřil naději, že se do Evropy vrátí mír a Čína v tom sehraje konstruktivní roli, píše agentura Reuters. Lídři dnes hovořili na tiskové konferenci při Putinově dvoudenní návštěvě Číny. Ruská invaze na Ukrajinu byla podle očekávání jedním z probíraných témat. Si a Putin se shodli, že řešení konfliktu by mělo být politické. Rusko v posledních týdnech nicméně zahájilo na Ukrajině ofenzivu v novém směru, a to na Charkov na severovýchodě země.

Horoskop na týden nezávislosti a změn: 12. – 18. února

Sledujte nás na sítích

V úterý brzy ráno se akční planeta Mars přesune do znamení Vodnáře a v pátek odpoledne se k ní připojí Venuše. Obě tato nebeská tělesa prochází znamením nezávislosti a nekonvenčnosti, takže tento týden je vhodný k tomu, abyste změnili své zvyky. Pokud je váš milostný život neuspokojivý, vyhledávejte setkání s lidmi mimo vaši obvyklou společenskou scénu. Pokud se obecně cítíte znuděně, zeptejte se sami sebe, zda jste nehráli příliš na jistotu. Možná je čas stanovit si větší nebo smysluplnější cíle. Prodávání sebe sama vás bude jen frustrovat. Mějte odvahu vydat se novým směrem. Níže najdete týdenní horoskop pro každé znamení zvěrokruhu.

Reklama

Beran

Nejste od přírody společenští, takže se někdy ve skupině trápíte. Ceníte si své svobody. Chcete si dělat, co chcete a kdy chcete. Přesto potřebujete kmen – to je také vaše přirozenost, jako u každého člověka – i když to do vašeho života vnáší určité komplikace. Tento týden máte příležitost přijít na to, jak se zapojit do své komunity tak, aby vám to vyhovovalo. Můžete se spojit s ostatními a dosáhnout věcí, které byste sami nikdy nezvládli. Můžete být součástí skupiny, aniž byste ztratili svou nezávislost nebo identitu.

Býk

Dobře víte, kde jsou vaše silné a slabé stránky. Nejste arogantní ani falešně skromní, víte, co děláte dobře, a snažíte se v této oblasti zůstat. Tento týden však můžete být vyzváni, abyste udělali víc: abyste se ujali nečekané vedoucí role nebo projektu, který se nepodobá žádnému, který jste dosud řešili, abyste udělali víc, než jste si mysleli, že jste schopni. Neustupujte před výzvou. Jakmile se do toho jednou pustíte, může vás to dokonce nadchnout.

Blíženci

Jakkoli věříte v lidstvo jako celek, někdy máte problém věřit v jednotlivé lidi. Tady v reálném světě je každý chaotický, rozporuplný, často nepříjemný. Každý den jste svědky toho, že se chovají líně, sobecky nebo v rozporu se svými deklarovanými ideály. Stačí to k tomu, abyste měli chuť na lidi zanevřít. Tento týden se však snažte svému cynismu vzepřít. Zvláště teď je lepší být velkorysý a nikoli podezřívavý. Dejte druhým výhodu pochybností a oni vás překvapí tím, že se vzchopí.

Rak

Je možné, že jste v poslední době na druhé přísnější, než chcete být – náročnější, méně shovívaví, neochotní dát lidem (zejména těm, které ještě dobře neznáte) výhodu pochybností. Není to proto, že byste chtěli být uzavření, jen se obáváte, že vaše dobrá povaha bude považována za slabost. Předpokládáním nejhoršího si představujete, že se můžete ochránit před zklamáním. Tento týden však platí, že čím velkorysejší budete k druhým, tím šťastnější budete. Jistě, někteří lidé vám to neoplatí, ale to vás nezlomí. Nezáleží na tom, jak se zachovají ostatní, vy můžete žít tak, jak chcete.

Reklama

Lev

Někdy si představujete, jak by se všem žilo lépe, kdybyste to řídili vy. Díky své jasné mysli a milujícímu srdci byste mohli udělat svět jemnějším, laskavějším a spravedlivějším místem k životu. Tento týden však nemusíte snít. Můžete podniknout kroky na podporu své komunity, abyste necítili takovou beznaděj ohledně budoucnosti. Klíčem k úspěchu je spolupráce s ostatními. Nejste na to sami. Máte lidi, o které se můžete opřít, od kterých můžete čerpat nápady a kteří vám pomohou překonat i ty nejdivočejší chvíle.

Panna

Někteří lidé se cítí znuděně a omezeni uspořádaností, ale vám každodenní návyky pomáhají dát vašemu životu stabilitu a smysl. To však neznamená, že jste rigidní. To zdaleka ne. Vaše zvyky nejsou pevně dané a jste ochotni je měnit, když je to potřeba. Pokud se tedy v tomto týdnu plány nevyvíjejí podle vašich představ, snažte se příliš netrápit. Když se stane něco neočekávaného, neberte to jako znamení, že jste něco pokazili, ale jako výzvu vyzkoušet něco nového, překvapit sami sebe a udělat si život zajímavější.

Váhy

Když stojíte před rozhodnutím, vyvíjíte na sebe velký tlak, abyste zvážili všechny možnosti – a poté se rozhodli pro tu nejlepší. Chápete, že váš čas na zemi je omezený, a nechcete ho promarnit na lidi nebo projekty, kterých byste jednou mohli litovat. Pamatujte si, že vaše volby nemusí být bezpečné nebo předvídatelné, aby stály za to. Někdy je lepší jít „cik“ tam, kde jdou ostatní „cak“. Můžete uposlechnout výzvy k dobrodružství ne proto, že si myslíte, že vám to přinese nějaký hmatatelný prospěch, ale proto, že to obohatí váš život.

Štír

Tento týden se možná budete cítit trochu nervózně. I ta nejmírnější kritika vám zvedne mandle, neuvážené poznámky vás hluboce zasáhnou a jste připraveni se pohádat kvůli sebemenšímu rozdílu v názorech. Jste plní neklidu a potřebujete pro něj produktivní odreagování, jinak byste nakonec způsobili potíže. Najděte si projekt, do kterého se vrhnete, věc, za kterou budete bojovat, nebo třeba nový vztah, který vás nadchne. Klíčem k úspěchu je nenechat v sobě všechnu tu zářivou energii zakrnět, ale najít způsob, jak ji využít.

Střelec

Vaše mysl právě teď pracuje na plné obrátky a překypuje nápady. Možná přemýšlíte o ambiciózním komunitním projektu, který byste chtěli uskutečnit, o románu, který byste chtěli napsat, nebo o dobrodružství, o kterém už dlouho sníte. Vaším úkolem v tomto týdnu je vymyslet způsob, jak tuto tvůrčí energii využít. Je příliš snadné otálet, lpět na svých krásných nápadech, dokud neuschnou, a tak je nechte spatřit slunce. Pokud budete vyčkávat na ideální podmínky nebo na to, až někdo jiný přijde a udělá těžkou práci za vás, budete čekat věčně. Žádný dokonalý okamžik neexistuje. Dejte se do toho.

Kozoroh

Umíte říct druhým lidem ne, když se chovají nerozumně. Nebojíte se stanovit hranice svému šéfovi, přátelům, rodičům. Někdy však po sobě žádáte nemožné. Takže tento týden je vaším úkolem zmírnit se. Přestaňte se přetěžovat a začněte si vymezovat dostatek času na odpočinek. Přestaňte pracovat, když jste mimo pracovní dobu, a nezapomeňte, že potřebujete také kreativitu, zábavu a oddech. Jste na sebe tvrdší než kdokoli jiný, a i když máte problém si opravdu dopřát, zkuste se k sobě chovat alespoň vlídněji.

Vodnář

Někdy se potýkáte s pocitem sounáležitosti. I když se vám v životě daří, jste trochu vyvedeni z rovnováhy; dokonce i mezi těmi, kteří vás mají nejraději, se cítíte trochu nepatřičně. Tento týden se vám dostane úlevy. Nebudete se muset tolik snažit, abyste byli pochopeni. Vaši přátelé to pochopí. Ostatní poznají, kolik toho můžete nabídnout. Nedělejte si starosti s tím, že budete vypadat „normálně“ nebo že se budete snažit zapadnout. Stačí, když se uvolníte a necháte vyniknout svou autentickou osobnost.

Ryby

Zdá se, že se tento týden všichni zabývají tvými záležitostmi. Chtějí znát vaše nejhlubší emoce, nejtemnější traumata a nejtajnější tajemství. Část z vás může mít pocit, že svým přátelům dlužíte obnažit svou duši, ale není tomu tak. Můžete se otevřít podle svých vlastních podmínek, až budete připraveni. Vaše příběhy jsou jen vaše a vy se můžete rozhodnout, s kým se o ně podělíte – pokud se o ně vůbec chcete podělit.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Horoskop pro týden spontánních objevů a rozšíření obzorů: 20. května – 26. května

V pondělí vstoupí Slunce do znamení Blíženců. Jestliže období Býka bylo časem tvrdohlavosti a spolehlivosti, období Blíženců je příležitostí k uvolnění. Může být těžké zůstat soustředěný, zatímco Slunce prochází nejzvědavějším a nejchaotičtějším ze všech znamení, proto využijte této příležitosti k rozšíření obzorů, vyzkoušejte něco nového a překvapte ostatní lidi - nebo sami sebe. Úplněk ve Střelci tento čtvrtek aktivuje vaši spontánní a dobrodružnou stránku. Pokud jste dosud hráli věci příliš na jistotu, tento měsíc vás povzbudí k tomu, abyste zariskovali. Věřte si. Níže najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Mindfulness: Jak se jeho praktikováním může zlepšit váš život a zdraví

Mindfulness je jedním z nejúčinnějších nástrojů pro zlepšení kvality života a dobrého zdraví. Podle neurovědců a lektorů spočívá v plném začlenění mysli do aktivity, které se právě věnujete. Nejde o vyprázdnění mysli, ale o úplné soustředění na přítomný okamžik. Lékaři tvrdí, že mindfulness může proměnit způsob, jakým zpracováváme složité emoce, a dokonce pomoci snížit krevní tlak. Ačkoliv je toto cvičení jednoduché, není snadné – vyžaduje pravidelnou praxi a trpělivost.
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší média po oznámení o zničení minolovky

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší dnes ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o "další špatný den Černomořské flotily". Ruská strana se nevyjádřila, což však v podobných případech bývá obvyklé.

Manchester City se čtvrtým titulem v Premier League v řadě zapsal do historie

Manchester City se zapsal do historie jako první tým, který získal titul v Premier League čtyřikrát za sebou. Tým si v neděli vítězstvím 3:1 nad West Hamem zajistil titul pro sezónu 2023/24 a podruhé za sebou tak zmařil naděje Arsenalu.

Jednou z verzí vyšetřování atentátu na Fica je, že útočník nebyl sám

Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica také s verzí, že střelec nejednal zcela sám. Vyplývá to z dnešního vyjádření slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka a náměstka civilní tajné služby SIS Pavola Gašpara. Dříve právě ministr vnitra hovořil o podezřelém jako o útočníkovi, který neměl při činu komplice. Gašpar na tiskové konferenci také řekl, že na Slovensku byl zadržen podezřelý, jenž v zemi chystal podobný útok, jakým byla loňská střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Hudební magnát Diddy se omlouvá za „neomluvitelné“ chování při napadení v roce 2016

Hudební magnát Sean „Diddy“ Combs se veřejně omluvil za své „neomluvitelné“ chování poté, co se objevil záznam z bezpečnostních kamer z roku 2016, na kterém údajně napadl svou bývalou přítelkyni Cassie Ventura. Incident se údajně odehrál v dnes již uzavřeném hotelu InterContinental v Los Angeles, jak vyplývá ze žaloby, kterou Ventura dříve podala.

Íránský prezident a nejvyšší představitelé jsou po havárii vrtulníku nezvěstní

Íránský prezident Ebrahim Raisi údajně přežil havárii vrtulníku v odlehlé severní oblasti Íránu. K incidentu došlo v provincii Východní Ázerbájdžán poblíž pohraničního města Džolfa. Státní média označila událost za „tvrdé přistání“, což naznačuje, že prezident je naživu, ačkoli žádné další podrobnosti nebyly poskytnuty.

„Přijdou si pro vaše zbraně, stoprocentně.“ Trump burcoval k volební účasti na akci střelecké asociace

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump se během sobotního projevu v Texasu, kde hovořil k tisícům členů Národní střelecké asociace (NRA), zavázal zrušit předpisy týkající se zbraní, které zavedla administrativa Joea Bidena. Zároveň na účastníky apeloval, aby v letošních volbách využili svůj hlas. NRA Trumpa oficiálně podpořila.
Reklama

DOPORUČUJEME

Horoskop pro týden spontánních objevů a rozšíření obzorů: 20. května – 26. května

V pondělí vstoupí Slunce do znamení Blíženců. Jestliže období Býka bylo časem tvrdohlavosti a spolehlivosti, období Blíženců je příležitostí k uvolnění. Může být těžké zůstat soustředěný, zatímco Slunce prochází nejzvědavějším a nejchaotičtějším ze všech znamení, proto využijte této příležitosti k rozšíření obzorů, vyzkoušejte něco nového a překvapte ostatní lidi - nebo sami sebe. Úplněk ve Střelci tento čtvrtek aktivuje vaši spontánní a dobrodružnou stránku. Pokud jste dosud hráli věci příliš na jistotu, tento měsíc vás povzbudí k tomu, abyste zariskovali. Věřte si. Níže najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Mindfulness: Jak se jeho praktikováním může zlepšit váš život a zdraví

Mindfulness je jedním z nejúčinnějších nástrojů pro zlepšení kvality života a dobrého zdraví. Podle neurovědců a lektorů spočívá v plném začlenění mysli do aktivity, které se právě věnujete. Nejde o vyprázdnění mysli, ale o úplné soustředění na přítomný okamžik. Lékaři tvrdí, že mindfulness může proměnit způsob, jakým zpracováváme složité emoce, a dokonce pomoci snížit krevní tlak. Ačkoliv je toto cvičení jednoduché, není snadné – vyžaduje pravidelnou praxi a trpělivost.

Tipy, jak zabezpečit svůj domov během letní dovolené a udržet si zdraví i na cestách

S blížícími se letními prázdninami si mnoho lidí chystá na cesty, je ale důležité myslet také na zabezpečení svého domova během vaší nepřítomnosti. Statistiky ukazují, že v období dovolených dochází k častějším vloupáním, a proto je nezbytné podniknout kroky k ochraně svého majetku. Existují různé způsoby, jak zabezpečit svůj domov, od jednoduchých bezpečnostních opatření až po komplexní pojistné krytí.

Horoskop pro týden pevných zásad a osobních hodnot: 13. května – 19. května

Ve středu, po více než dvou měsících strávených v Beranu, Merkur konečně vstoupí do Býka. Když tato komunikační planeta přechází do silného a uzemněného znamení Býka, je ideální čas ujasnit si vlastní hodnoty a odmítnout se nechat zviklat. Býk může občas podporovat neužitečně rigidní myšlení. V nejlepším případě vám však dává sílu stát si pevně za svými zásadami, a to i tváří v tvář opozici. Místo toho, abyste se nechali vtáhnout do nekonečných debat, soustřeďte se na hledání způsobů, jak jednat podle toho, čemu věříte. Níže zatím najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

The Guardian: Zvyšující se obliba cizrny vede k inovativním receptům a zdravějším volbám

Cizrna se stala základem mnoha domácností a její všestrannost a zdraví prospěšné látky vedou k prudkému nárůstu její popularity. Její prodej se ve Spojeném království uprostřed krize životních nákladů zvýšil o 20 %.
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší média po oznámení o zničení minolovky

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší dnes ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o "další špatný den Černomořské flotily". Ruská strana se nevyjádřila, což však v podobných případech bývá obvyklé.

Manchester City se čtvrtým titulem v Premier League v řadě zapsal do historie

Manchester City se zapsal do historie jako první tým, který získal titul v Premier League čtyřikrát za sebou. Tým si v neděli vítězstvím 3:1 nad West Hamem zajistil titul pro sezónu 2023/24 a podruhé za sebou tak zmařil naděje Arsenalu.

Jednou z verzí vyšetřování atentátu na Fica je, že útočník nebyl sám

Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica také s verzí, že střelec nejednal zcela sám. Vyplývá to z dnešního vyjádření slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka a náměstka civilní tajné služby SIS Pavola Gašpara. Dříve právě ministr vnitra hovořil o podezřelém jako o útočníkovi, který neměl při činu komplice. Gašpar na tiskové konferenci také řekl, že na Slovensku byl zadržen podezřelý, jenž v zemi chystal podobný útok, jakým byla loňská střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Hudební magnát Diddy se omlouvá za „neomluvitelné“ chování při napadení v roce 2016

Hudební magnát Sean „Diddy“ Combs se veřejně omluvil za své „neomluvitelné“ chování poté, co se objevil záznam z bezpečnostních kamer z roku 2016, na kterém údajně napadl svou bývalou přítelkyni Cassie Ventura. Incident se údajně odehrál v dnes již uzavřeném hotelu InterContinental v Los Angeles, jak vyplývá ze žaloby, kterou Ventura dříve podala.

Íránský prezident a nejvyšší představitelé jsou po havárii vrtulníku nezvěstní

Íránský prezident Ebrahim Raisi údajně přežil havárii vrtulníku v odlehlé severní oblasti Íránu. K incidentu došlo v provincii Východní Ázerbájdžán poblíž pohraničního města Džolfa. Státní média označila událost za „tvrdé přistání“, což naznačuje, že prezident je naživu, ačkoli žádné další podrobnosti nebyly poskytnuty.

„Přijdou si pro vaše zbraně, stoprocentně.“ Trump burcoval k volební účasti na akci střelecké asociace

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump se během sobotního projevu v Texasu, kde hovořil k tisícům členů Národní střelecké asociace (NRA), zavázal zrušit předpisy týkající se zbraní, které zavedla administrativa Joea Bidena. Zároveň na účastníky apeloval, aby v letošních volbách využili svůj hlas. NRA Trumpa oficiálně podpořila.

Fico je podle nemocnice mimo ohrožení života, jeho stav je ale nadále velmi vážný

Slovenský premiér Robert Fico, který je po středečním postřelení atentátníkem hospitalizován, je mimo ohrožení života. Jeho stav je ale vážný, rekonvalescence si vyžádá dlouhou dobu, řekl dnes novinářům zástupce nemocnice v Banské Bystrici.

Rafinerie v ruském Slavjansku přerušila po ukrajinském vzdušném útoku provoz

Ruská rafinerie v Slavjansku na Kubáni dnes přerušila provoz poté, co se stala cílem vzdušného útoku Ukrajiny. Informovala o tom agentura Interfax s odvoláním na vedení ropného podniku. Místní úřady předtím oznámily dopad šesti dronů v areálu rafinerie. Nepřátelské vzdušné útoky hlásily dnes ráno z řady míst ruské i ukrajinské úřady.

Člen izraelského válečného kabinetu pohrozil rezignací kvůli Netanjahuově absenci poválečného plánu pro Gazu

Benny Gantz, významný centrista v tříčlenném izraelském válečném kabinetu, dal ultimátum premiérovi Benjaminu Netanjahuovi a pohrozil mu rezignací, pokud do 8. června nepředloží poválečný plán pro Gazu. Toto oznámení dále prohlubuje stávající rozpory ve vedení Izraele, který je již více než sedm měsíců ve válce, aniž by dosáhl svých cílů, jimiž jsou likvidace Hamásu a zajištění návratu mnoha rukojmích zajatých touto militantní palestinskou skupinou.
Reklama
Reklama