menu

25.2 C
Czech
Pondělí 20. května 2024

Ukrajina kvůli ruské ofenzivě evakuovala z Charkovské oblasti už 10.000 lidí

Od zahájení ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti z minulého týdne bylo evakuováno už téměř 10.000 lidí. Uvedl to dnes šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. Situace na frontě se podle něj stabilizovala. Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že ruská vojska dobyla - ruskou terminologií "osvobodila" - další vesnici u Vovčanska v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny, zatímco ukrajinské velení naopak ujišťuje, že ruské útoky v regionu byly bezvýsledné. Podobná tvrzení znepřátelených stran nelze ve válečných podmínkách bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů.

Co ženy na mužích milují a za co jim sráží body? Nečekaný výsledek průzkumu!

Sledujte nás na sítích

Na žebříčku nejvyhledávanějších předností se neobjevily nabušené svaly ani nabité konto, jak by možná hádal muž. To, co ženy skutečně hledají u opačného pohlaví, vás nejspíš překvapí.

Reklama

Něco pro pány k zamyšlení! Stále marně se pokoušíte navázat trvalý partnerský vztah a pokaždé to skončí krachem? Nebo vám snad žena dá košem už při pozvání na rande? Možná za tím bude některý z níže uvedených nedostatků, jež si ani neuvědomujete! A co naopak ženy na mužích milují? Díky čemu má navrch například ten méně atraktivní? Zde jsou odpovědi.

Mužské přednosti, které ženy v naší anketě nejčastěji dávaly na první místo:

Smysl pro humor (25%)

„Za mě je to asi hlavní předpoklad. Suchaři u mě vůbec nemají šanci,“ říká čtyřicetiletá Kristýna. Jednatřicetiletá Jana zase přiznává, že právě smysl pro humor je to, na co ji její přítel „sbalil“. „Vždycky mě rozesměje. I ve chvíli, kdy člověku není do smíchu. Umí si udělat legraci ze všeho. Život se tak zvládá mnohem lépe. Utáhl mě vlastně na ty jeho vtipné hlášky.“  

Foto: Pexels

Široká ramena (23%)

Podle žen muž nemusí nutně měřit dva metry. Hlavně aby byl vyšší než ony. Neřeší ani nějaké to kilo navíc. Všechno zachrání široká ramena! „Široká záda jsou na chlapovi základ,“ říká šestadvacetiletá Tamara. Dávají přednost přirozenosti. Pětačtyřicetiletá Lucie klidně toleruje pivní bříško. „Nepotřebuju mít vedle sebe modela s vysekaným pekáčem buchet. Stačí, když je trochu vazounek, žádné tintítko, které odfoukne vítr.“ Dle jedné zahraniční studie dobře stavění muži v ženách vzbuzují pocit bezpečí. Ženy však také zmiňovaly například pěkné ruce nebo zadek.

Reklama

Pevný postoj (16%)

Ženy jsou rády, když mají ve svém partnerovi oporu. Pevný pilíř, o který se mohou opřít. A to nejen fyzicky. Žádnou bábovku, která se zhroutí při prvním problému. Muž s velkým M podle nich musí být sebevědomý a umět se postavit nepříteli. Umět ženu a svou rodinu ochránit a když je třeba, zastat se jí. Je to především o jakési duševní síle. „Na pohled by mě můj muž asi vůbec nezaujal. Dostala mě jeho osobnost. Vyzařuje takovou vnitřní sílu. S ním mám pocit bezpečí. To je to, co mě na něm vždycky přitahovalo a za co si ho vážím,“ vysvětlila oblíbenou vlastnost Dana, matka dvou dětí na mateřské.

Když voní (15%)

„I kdyby vypadal sebelíp a měl charisma, jako smraďoch by u mě neuspěl. Chlap musí hezky vonět,“ svěřila se osmatřicetiletá Anastázie. A podobně to vidí i další ženy. „Je tak nějak normou, že ženská je vůbec ráda, když chlap není čuně. Ale když je milovník čistoty a krásně voní, to je teprve něco,“ míní devětatřicetiletá art-direktorka Elena.

Foto: Pexels

Když si rád povídá (10%)

Více než cokoli jiného ženy u mužů oceňují také schopnost komunikace. Ideálně, když mají v partnerovi tak trochu „nejlepší kamarádku“, s níž můžou probrat úplně všechno. Takoví jsou však vzácnost. Muži totiž vesměs neradi pitvají myšlenky a štěpí je na atomy, jako to rády dělají ženy. Spoustu věcí raději přejdou mlčením. Když se pak najde muž, který si rád povídá i o „zbytečnostech“, stává se jejího srdce šampion. „Vždycky když manžel přijde z práce, naloží se do vany, já si dám vedle čaj a vyprávíme si, co jsme ten den zažili. Tyhle chvíle miluju,“ říká produkční Edita.

Správná výslovnost v řeči (7%)

Ráčkování, šlapání si na jazyk a všeliké další vady výslovnosti muži ubírají na sexappealu. „Líbil se mi na seznamce jeden kluk. Byl pěkný i v reálu, sympatický, ale když promluvil, mé nažhavení zmizelo. Šišlal,“ svěřila se pětatřicetiletá Monika. „Miluju sexy hlas. Chlap, který si šlape na jazyk, pro mě prostě ztrácí přitažlivost,“ myslí si i třicetiletá Zorka. Že bojujete s vadou řeči odmala? Nikdy není pozdě začít s nápravou. Logopedie je dostupná všem a v každém věku, takže řešení tu je.

Foto: Pexels

Zářivé zuby (4%)

„Nemusí být hezoun, ale na jednom mi záleží: Aby měl hezký úsměv,“ říká kosmetička Bianka. A není jediná. Neumím si představit, že bych se líbala s mužem, který má zkažené zuby nebo mu dokonce nějaké viditelně chybí,“ zamýšlí se hair stylistka Dominika. „Zuby jsou vizitka každého,“ dodává. Pravdou je, že výsledky celoživotní pravidelné péče jsou vždy vidět a svědčí to i o svědomitosti dotyčného. I v případě špatných dispozic jsou tu nejrůznější řešení. Do chrupu se vyplatí investovat.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Japonsko zavedlo on-line rezervace pro výstup na horu Fudži

Japonsko dnes zavedlo on-line rezervace pro turisty, kteří chtějí vystoupit na nejvyšší japonskou horu Fudži po nejfrekventovanější stezce vedoucí na vrchol. Stezku, která bývá obvykle otevřená od 1. července do 10. září, v posledních letech zaplavily davy návštěvníků, což vyvolává zvýšené riziko nehod a obavy z ničení životního prostředí v oblasti. Japonské úřady již dříve oznámily, že denní počet návštěvníků omezí na 4000 a výstup zpoplatní.

Tvář Ukrajinské youtuberky za pomoci AI nevědomky propagovala na čínském internetu Rusko

Nechci, aby si někdo myslel, že jsem takové hrůzy někdy řekla. Použít Ukrajinku jako tvář k propagaci Ruska je šílenství, prohlásila Olha Lojeková, když svou tvář spatřila v řadě videí na čínských sociálních sítích. Jde o výsledek snadno ovladatelných nástrojů generativní umělé inteligence, které jsou snadno dostupné on-line. "Byl to můj obličej a můj hlas. Bylo to děsivé. Viděla jsem samu sebe říkat věci, které jsem nikdy neřekla," svěřila se jednadvacetiletá studentka Pensylvánské univerzity stanici BBC.
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Íránský viceprezident Mochbar byl pověřen výkonem prezidentské funkce

Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí dnes výkonem prezidentské funkce dočasně pověřil dosavadního viceprezidenta Mohammada Mochbara. Stalo se tak po pádu vrtulníku, který si vyžádal životy prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhján. Toho ve funkci dočasně nahradí jeho dosavadní náměstek a jaderný vyjednávač Alí Bágherí Kaní. Chameneí rovněž po smrti politiků vyjádřil soustrast a vyhlásil pět dní státního smutku.

Julian Assange získal právo odvolat se proti vydání do USA

Dva soudci londýnského vrchního soudu povolili zakladateli WikiLeaks Julianu Assangeovi podat odvolání proti jeho vydání do Spojených států. Rozhodnutí přišlo poté, co Assangeovi obhájci tvrdili, že USA neposkytly dostatečné záruky, že jejich klient nebude v americkém procesu diskriminován kvůli své národnosti.

Ukrajina oznámila zničení všech 29 ruských dronů, kterými v noci útočilo Rusko

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila všech 29 bezpilotních letounů, kterými na Ukrajinu útočilo Rusko. Informovalo o tom ukrajinské letectvo, podle něhož drony mířily na jih, střed i na západ Ukrajiny. Proti Charkovské oblasti na severu země ruská armáda vystřelila raketu Iskander-M. Výbuchy byly hlášeny z okolí Rusy okupovaného Luhansku na východě Ukrajiny.

Ukrajina ještě ovládá tři pětiny Vovčansku, uvedl vicegubernátor

Ukrajinské síly ještě ovládají tři pětiny pohraničního města Vovčansk v Charkovské oblasti na severovýchodě země, ruské útoky ale neustávají, uvedl dnes v ukrajinské televizi zástupce šéfa oblastní správy Roman Semenucha. Vovčansk ruská vojska okupovala po invazi na Ukrajinu, ale ukrajinská armáda jej osvobodila v září 2022 během své protiofenzivy.

Rodri z City vysvětluje, proč Arsenalu chybí mentalita potřebná k vítězství v Premier League

Manchester City získal čtvrtý titul v Premier League v řadě díky velkolepému vítězství nad West Hamem a upevnil si tak pozici jednoho z fotbalových velikánů pod vedením Pepa Guardioly. Záložník City Rodri přičítá tento historický úspěch jedinečné mentalitě a hladu po úspěchu, což jsou vlastnosti, které tým odlišují od jeho konkurentů, zejména Arsenalu. Navzdory silné sezóně Arsenalu Rodri poukázal na jeho mentalitu jako na důvod, proč neuspěl, a ukázal tak, jak zásadní roli hraje psychická odolnost při dosahování úspěchů v nejvyšší soutěži.

Lavrov a Putin označili zemřelého prezidenta Íránu za skutečného přítele Ruska

Ruský prezident Vladimir Putin a ministr zahraničí Sergej Lavrov dnes kondolovali Íránu k úmrtí jeho prezidenta a ministra zahraničí. Prezident Ebrahím Raísí a šéf diplomacie Hosejn Amírabdolláhján byli podle Lavrova opravdovými, spolehlivými přáteli Ruska. Putin v kondolenčním telegramu napsal, že Raísího osobní přínos pro vztahy mezi Moskvou a Teheránem je neocenitelný.

Čína uvalila sankce na americké zbrojovky kvůli vojenské pomoci Tchaj-wanu

Čínské ministerstvo obchodu uvalilo sankce na obrannou divizi společnosti Boeing a další dva klíčové americké zbrojní dodavatele. Důvodem je výroba zbraní pro Tchaj-wan, samozvaný demokratický ostrov. Oznámení přišlo v den slavnostní přísahy nového tchajwanského prezidenta Laj Čching-tea, který slíbil, že bude stát chránit před čínskými hrozbami.
Reklama

DOPORUČUJEME

Japonsko zavedlo on-line rezervace pro výstup na horu Fudži

Japonsko dnes zavedlo on-line rezervace pro turisty, kteří chtějí vystoupit na nejvyšší japonskou horu Fudži po nejfrekventovanější stezce vedoucí na vrchol. Stezku, která bývá obvykle otevřená od 1. července do 10. září, v posledních letech zaplavily davy návštěvníků, což vyvolává zvýšené riziko nehod a obavy z ničení životního prostředí v oblasti. Japonské úřady již dříve oznámily, že denní počet návštěvníků omezí na 4000 a výstup zpoplatní.

Tvář Ukrajinské youtuberky za pomoci AI nevědomky propagovala na čínském internetu Rusko

Nechci, aby si někdo myslel, že jsem takové hrůzy někdy řekla. Použít Ukrajinku jako tvář k propagaci Ruska je šílenství, prohlásila Olha Lojeková, když svou tvář spatřila v řadě videí na čínských sociálních sítích. Jde o výsledek snadno ovladatelných nástrojů generativní umělé inteligence, které jsou snadno dostupné on-line. "Byl to můj obličej a můj hlas. Bylo to děsivé. Viděla jsem samu sebe říkat věci, které jsem nikdy neřekla," svěřila se jednadvacetiletá studentka Pensylvánské univerzity stanici BBC.

Modrý meteor rozzářil oblohu nad Španělskem a Portugalskem

Sociální média zaplavila videa neobyčejného modrého meteoru, který prolétl oblohou nad Španělskem a Portugalskem a zanechal svědky a uživatele internetu v úžasu. Ohromující podívaná, která údajně byla viditelná na stovky kilometrů, vyvolala vlnu vzrušení a spekulací o jejím dopadu, přičemž mnozí ji popisují jako událost, která se stane "jednou za život".

Tokio bojuje proti mývalům, kteří se z mazlíčků změnili na škůdce

Japonské hlavní město už vyhrálo bitvu, která měla za cíl dostat pod kontrolu populaci obřích, hladových vran. Nyní se ale tokijské úřady pustily do mnohem tvrdšího oříšku: do další zvířecí hrozby v podobě mývalů severních, napsal zpravodajský server The Guardian.

Rusky obdržely manuál na chování vůči svým mužům, kteří se vrátili z války jako násilníci

Ruští vojáci se v mnoha případech vracejí z Ukrajiny jako sexuální sadisté. Ženy proto obdržely speciální manuál, který jim dává rady a pokyny, jak se svými muži zlomenými válkou žít. „Příručka“ čelí ostré kritice ze strany Rusek, nelichotivě o ní však píší i samotná média.
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Íránský viceprezident Mochbar byl pověřen výkonem prezidentské funkce

Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí dnes výkonem prezidentské funkce dočasně pověřil dosavadního viceprezidenta Mohammada Mochbara. Stalo se tak po pádu vrtulníku, který si vyžádal životy prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhján. Toho ve funkci dočasně nahradí jeho dosavadní náměstek a jaderný vyjednávač Alí Bágherí Kaní. Chameneí rovněž po smrti politiků vyjádřil soustrast a vyhlásil pět dní státního smutku.

Julian Assange získal právo odvolat se proti vydání do USA

Dva soudci londýnského vrchního soudu povolili zakladateli WikiLeaks Julianu Assangeovi podat odvolání proti jeho vydání do Spojených států. Rozhodnutí přišlo poté, co Assangeovi obhájci tvrdili, že USA neposkytly dostatečné záruky, že jejich klient nebude v americkém procesu diskriminován kvůli své národnosti.

Ukrajina oznámila zničení všech 29 ruských dronů, kterými v noci útočilo Rusko

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila všech 29 bezpilotních letounů, kterými na Ukrajinu útočilo Rusko. Informovalo o tom ukrajinské letectvo, podle něhož drony mířily na jih, střed i na západ Ukrajiny. Proti Charkovské oblasti na severu země ruská armáda vystřelila raketu Iskander-M. Výbuchy byly hlášeny z okolí Rusy okupovaného Luhansku na východě Ukrajiny.

Ukrajina ještě ovládá tři pětiny Vovčansku, uvedl vicegubernátor

Ukrajinské síly ještě ovládají tři pětiny pohraničního města Vovčansk v Charkovské oblasti na severovýchodě země, ruské útoky ale neustávají, uvedl dnes v ukrajinské televizi zástupce šéfa oblastní správy Roman Semenucha. Vovčansk ruská vojska okupovala po invazi na Ukrajinu, ale ukrajinská armáda jej osvobodila v září 2022 během své protiofenzivy.

Klimatičtí vědci: Globální oteplování nám připraví dystopickou budoucnost

Naše planeta se oteplí nejméně o 2,5 stupně Celsia a bude uvržena do klimatického chaosu a dystopie. List The Guardian provedl průzkum mezi stovkami klimatických vědců Mezivládního panelu pro změnu klimatu (IPCC), přičemž valná většina nevěří, že svět udrží průměrnou teplotu na uzdě.

Rodri z City vysvětluje, proč Arsenalu chybí mentalita potřebná k vítězství v Premier League

Manchester City získal čtvrtý titul v Premier League v řadě díky velkolepému vítězství nad West Hamem a upevnil si tak pozici jednoho z fotbalových velikánů pod vedením Pepa Guardioly. Záložník City Rodri přičítá tento historický úspěch jedinečné mentalitě a hladu po úspěchu, což jsou vlastnosti, které tým odlišují od jeho konkurentů, zejména Arsenalu. Navzdory silné sezóně Arsenalu Rodri poukázal na jeho mentalitu jako na důvod, proč neuspěl, a ukázal tak, jak zásadní roli hraje psychická odolnost při dosahování úspěchů v nejvyšší soutěži.

Lavrov a Putin označili zemřelého prezidenta Íránu za skutečného přítele Ruska

Ruský prezident Vladimir Putin a ministr zahraničí Sergej Lavrov dnes kondolovali Íránu k úmrtí jeho prezidenta a ministra zahraničí. Prezident Ebrahím Raísí a šéf diplomacie Hosejn Amírabdolláhján byli podle Lavrova opravdovými, spolehlivými přáteli Ruska. Putin v kondolenčním telegramu napsal, že Raísího osobní přínos pro vztahy mezi Moskvou a Teheránem je neocenitelný.

Čína uvalila sankce na americké zbrojovky kvůli vojenské pomoci Tchaj-wanu

Čínské ministerstvo obchodu uvalilo sankce na obrannou divizi společnosti Boeing a další dva klíčové americké zbrojní dodavatele. Důvodem je výroba zbraní pro Tchaj-wan, samozvaný demokratický ostrov. Oznámení přišlo v den slavnostní přísahy nového tchajwanského prezidenta Laj Čching-tea, který slíbil, že bude stát chránit před čínskými hrozbami.

Nový tchajwanský prezident Lai Ching-te vyzývá k míru uprostřed rostoucího napětí s Čínou

Nově inaugurovaný tchajwanský prezident Lai Ching-te ve svém prvním projevu od nástupu do funkce v pondělí 20. května vyzval k míru a dobré vůli vůči Pekingu. Prezidentova výzva přichází v době, kdy Čína nadále zvyšuje vojenský a politický tlak na samosprávný ostrov.

Íránský prezident a ministr zahraničí zemřeli, nepřežili nehodu vrtulníku

Íránský prezident Ebráhím Raísí zemřel při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán, potvrdila íránská státní média. Na palubě se nacházel i ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján. S pátráním po havarovaném stroji pomáhali záchranáři z Ruska i Turecka.
Reklama
Reklama