menu

19.7 C
Czech
Pátek 3. května 2024

Spojené království „nepřijme zpět žadatele o azyl z Irska, dokud Francie nepřijme zpět migranty z kanálu La Manche“

Mezi Spojeným královstvím a Irskem se stupňuje napětí ohledně zacházení s žadateli o azyl, ministři obou zemí se mají sejít. Irská vláda informovala o přílivu žadatelů o azyl, kteří se údajně obávají, že budou v rámci nové politiky Spojeného království deportováni do Rwandy. Irsko prohlásilo, že nebude "skulinou" pro "migrační výzvy" Spojeného království.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

Schwarzenegger zavzpomínal na okamžik, kdy manželce řekl, že má dítě s hospodyní: Byla zdrcená

Sledujte nás na sítích

Arnold Schwarzenegger v novém dokumentárním seriálu promluvil o své hollywoodské kariéře, působení ve funkci kalifornského guvernéra i osobních skandálech. V sérii Arnold společnosti Netflix se pětasedmdesátiletý herec zamýšlí také nad okamžikem, kdy se během sezení v manželské poradně Marii Shriver přiznal, že má dítě s jejich hospodyní. V pondělí o tom napsal server People.

Schwarzenegger hovořil o tom, jak se manželce a jejich dětem svěřil, že měl poměr s jejich hospodyní Mildred Baenou, přičemž s ní zplodil syna Josepha, kterému je nyní 25 let.

„Chodili jsme s Marií jednou týdně do poradny,“ vzpomínal v dokumentárním seriálu. „Na jednom ze sezení poradce řekl: ‚Myslím, že dnes chce Maria vědět něco velmi konkrétního. Chce vědět, jestli jste otcem Josepha.‘ Myslel jsem, že se mi zastavilo srdce. Pak jsem řekl pravdu,“ pokračoval dle magazínu People Schwarzenegger.

„Ano, Marie, Joseph je můj syn,“ řekl tehdy. „Byla z toho zdrcená. V šestadevadesátém jsem měl poměr. Na začátku jsem to opravdu nevěděl. Přišlo mi, že čím byl starší, tím víc mi to docházelo. Pak už to byla opravdu jen otázka, jak to ututlat? Jak tohle udržet v tajnosti?“ dodal.

„Myslím, že jsem své rodině tím prů***** způsobil dost bolesti. Všichni museli trpět. Maria musela trpět. Děti musely trpět. Joseph. Jeho matka. Všichni,“ prohlásil v dokumentu Netflixu.

Herec známý z akčního sci-fi Terminátor se v roce 1986 oženil s nyní sedmašedesátiletou Shriver. Spolu mají čtyři děti: Katherine, Christinu, Patricka a Christophera.

„Budu s tím muset žít do konce života,“ řekl Schwarzenegger v dokumentu. „Lidé si budou pamatovat mé úspěchy a budou si pamatovat i mé neúspěchy. Tohle je velké selhání. V minulosti jsem měl ve své kariéře neúspěchy, ale tohle je úplně jiná liga, jiný rozměr neúspěchu,“ doplnil bývalý kulturista.

Na Josepha jsem pyšný, prohlásil herec

Schwarzenegger zároveň dodal, že jeho syn Joseph je „fantastický člověk“, na kterého je hrdý. „To, co jsem udělal, bylo špatné. Ale nechci, aby měl Joseph pocit, že není na tomto světě vítán, protože on je na tomto světě velmi vítán,“ podotkl. „Mám ho moc rád, vyrostl z něj výjimečný mladý muž,“ uzavřel.

Podle svých slov je herec nicméně opravdu rád za to, jak se jim s dnes již bývalou manželkou podařilo děti vychovat, a to i vzhledem k tomuto „smutnému příběhu“.

„Není nic důležitějšího než skvělý partner po boku. Tím Maria byla na každém kroku. Máme opravdu skvělý vztah,“ prohlásil Schwarzenegger. „Při všech oslavách jsme všichni pohromadě jako rodina. Ale už to není jako dřív, když jsme bydleli všichni pod jednou střechou jako rodina. Tak už to není,“ vysvětlil.

Schwarzenegger a Shriver oznámili rozchod v květnu 2011. Několik dní poté se herec v rozhovoru pro deník Los Angeles Times za aféru veřejně omluvil: „Po odchodu z úřadu guvernéra jsem své ženě o této události, ke které došlo před více než deseti lety, řekl. Chápu a zasloužím si pocity hněvu a zklamání u svých přátel a v rodině. Neexistují žádné výmluvy a já přebírám plnou odpovědnost za bolest, kterou jsem způsobil. Omluvil jsem se Marii, svým dětem a své rodině. Je mi to opravdu líto.“ Pár dokončil svůj rozvod v prosinci 2021, deset let poté, co dvojice oznámila rozchod.

Seriál Arnold bude na Netflixu k dispozici od 7. června. Na streamovací platformě je dostupný také hercův první televizní seriál, osmidílná směsice akce a komedie s názvem FUBAR.

Vybrali jsme pro vás

Cher (77) prozradila, proč chodí s mladšími muži a proč kdysi odmítla Elvise Presleyho

Americká popová ikona Cher se svěřila se svými preferencemi ohledně randění a prozradila, co ji přitahuje na mladších mužích. Během rozhovoru v pořadu Jennifer Hudson umělkyně také hovořila o své plachosti mimo pódium a o tom, jak ovlivňuje její milostný život.

Vše, co musíte vědět o Eurovizi 2024: Termíny, hlasování, favoriti

Letošní ročník Eurovize, největší hudební soutěže na světě, se bude konat ve Švédsku druhý květnový týden za účasti 37 zemí. Malmö v průběhu akce očekává zhruba 100 000 návštěvníků z 89 zemí. Kdo patří mezi favority? A jak si stojí Česko?

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Biden odsoudil násilné demonstrace za Palestinu a jakékoli formy nenávisti

Americký prezident Joe Biden směrem k demonstrantům za Palestince vzkázal, že každý ve Spojených státech má právo na pokojný protest, ale zároveň je třeba dodržovat zákony. Zdůraznil také, že v USA není místo pro rasismus, antisemitismus nebo islamofobii.

Britští labouristé vyhráli doplňovací volby, bodují i v těch lokálních

Britští opoziční labouristé zvítězili ve čtvrtečních doplňovacích parlamentních volbách ve volebním obvodu Blackpool South, kde sebrali parlamentní křeslo vládnoucím konzervativcům. Výrazně lépe než vládní strana si levice vede i v průběžném sčítání místních voleb, které jsou považovány za poslední velký test voličských nálad před letošními parlamentními volbami.

Vedení Sciences Po nevyhovělo požadavku propalestinských studentů

Vedení francouzské prestižní univerzity Sciences Po nevyhoví požadavku části studentů vytvořit pracovní skupinu, která by prověřila vztahy s izraelskými univerzitami. Dnes to podle agentury AFP prohlásil prozatímní správce školy Jean Bassères. V reakci na to některé studentské organizace vyzvaly studenty, aby obnovili protesty, které pozastavili minulý týden. Škola kvůli tomu v pátek neotevře své hlavní budovy v Paříži. Někteří studenti jsou odhodlaní zahájit hladovku.

Bern potvrdil, že zatím nepozval Rusko na červnový mírový summit o Ukrajině

Švýcarská vláda dnes potvrdila, že zatím nepozvala Rusko na mírový summit o Ukrajině, který se v této alpské zemi uskuteční v červnu. Zároveň uvedla, že Rusko musí být součástí mírového procesu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociální síti X napsal, že na summit byly pozvány země, které se staví za principy Charty OSN a mezinárodního práva. Podle agentury DPA Švýcarsko oficiálně pozvalo více než 160 delegací.

Turecký internetový prodejce Trendyol vstupuje na český trh prostřednictvím influencer marketingu

Turecký internetový obchod Trendyol, který je součástí čínské Alibaby, postupně vstupuje na český trh prostřednictvím spolupráce s influencery. Spoléhá především na marketing prostřednictvím sociálních sítí, jako je Instagram, čímž se odlišuje od konkurenčních tržišť. Trendyol se zaměřuje především na oděvy a kromě České republiky plánuje expandovat do Maďarska, Rumunska a Řecka.

Policie začala vyklízet propalestinský tábor na univerzitě v Los Angeles

Část areálu Kalifornské univerzity v Los Angeles (UCLA) v noci na dnešek připomínala bojovou zónu, když zde policie po několikahodinové konfrontaci začala odstraňovat barikády kolem propalestinského tábora a zatýkat demonstranty. Jde o nejnovější z desítek policejních zásahů proti studentským protestům v USA spojeným s válkou v Pásmu Gazy. Vedení školy tábor zakázalo poté, co jej v noci na středu napadli proizraelští demonstranti.

DOPORUČUJEME

Cher (77) prozradila, proč chodí s mladšími muži a proč kdysi odmítla Elvise Presleyho

Americká popová ikona Cher se svěřila se svými preferencemi ohledně randění a prozradila, co ji přitahuje na mladších mužích. Během rozhovoru v pořadu Jennifer Hudson umělkyně také hovořila o své plachosti mimo pódium a o tom, jak ovlivňuje její milostný život.

Vše, co musíte vědět o Eurovizi 2024: Termíny, hlasování, favoriti

Letošní ročník Eurovize, největší hudební soutěže na světě, se bude konat ve Švédsku druhý květnový týden za účasti 37 zemí. Malmö v průběhu akce očekává zhruba 100 000 návštěvníků z 89 zemí. Kdo patří mezi favority? A jak si stojí Česko?

Kolekce Ralph Lauren Fall/Holiday 2024 přinesla do New Yorku minimalistickou eleganci

Renomovaný módní návrhář Ralph Lauren představil svou kolekci Fall/Holiday 2024 v komornějším prostředí než na svých extravagantních přehlídkách v minulosti. Přehlídka se konala v malém návrhářském studiu v jeho newyorských kancelářích a čerpala inspiraci z jeho vůbec první dámské módní přehlídky v roce 1972. Kolekce se vyznačovala uklidňujícími neutrálními tóny a odrážela nadčasovou eleganci, která je Ralphu Laurenovi vlastní.

Král Karel se po příznivém vývoji léčby rakoviny vrátil k veřejným povinnostem, navštíví onkologické centrum

Král Karel se dnes po pozitivním průběhu léčby rakoviny vrátí k plnění veřejných povinností. Král, který se od začátku února léčí ambulantně, se poprvé od své diagnózy objeví na veřejnosti po boku královny Camilly. Navzdory povzbudivým pokrokům zdroje potvrzují, že král stále trpí rakovinou a bude pokračovat v léčbě blíže nespecifikované formy onemocnění.

Princ Harry v květnu zavítá do Británie, s Meghan pak zamíří do Nigérie

Princ Harry se v květnu vrátí do Spojeného království, aby oslavil významné výročí Invictus Games, charitativní sportovní soutěže, kterou před deseti lety založil. Následně odcestuje do Nigérie, kde se k němu připojí manželka Meghan.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Biden odsoudil násilné demonstrace za Palestinu a jakékoli formy nenávisti

Americký prezident Joe Biden směrem k demonstrantům za Palestince vzkázal, že každý ve Spojených státech má právo na pokojný protest, ale zároveň je třeba dodržovat zákony. Zdůraznil také, že v USA není místo pro rasismus, antisemitismus nebo islamofobii.

Britští labouristé vyhráli doplňovací volby, bodují i v těch lokálních

Britští opoziční labouristé zvítězili ve čtvrtečních doplňovacích parlamentních volbách ve volebním obvodu Blackpool South, kde sebrali parlamentní křeslo vládnoucím konzervativcům. Výrazně lépe než vládní strana si levice vede i v průběžném sčítání místních voleb, které jsou považovány za poslední velký test voličských nálad před letošními parlamentními volbami.

Vedení Sciences Po nevyhovělo požadavku propalestinských studentů

Vedení francouzské prestižní univerzity Sciences Po nevyhoví požadavku části studentů vytvořit pracovní skupinu, která by prověřila vztahy s izraelskými univerzitami. Dnes to podle agentury AFP prohlásil prozatímní správce školy Jean Bassères. V reakci na to některé studentské organizace vyzvaly studenty, aby obnovili protesty, které pozastavili minulý týden. Škola kvůli tomu v pátek neotevře své hlavní budovy v Paříži. Někteří studenti jsou odhodlaní zahájit hladovku.

Žádná změna klimatu, ale jev El Niño způsobil vysychání Panamského průplavu

Vysychání Panamského průplavu minulý rok vedlo k omezení lodní dopravy a poznamenalo tak světový obchod. Nikoli klimatická změna, ale meteorologický jev El Niňo způsobil nedostatek srážek v oblasti, určili klimatičtí vědci na základě své analýzy.

Bern potvrdil, že zatím nepozval Rusko na červnový mírový summit o Ukrajině

Švýcarská vláda dnes potvrdila, že zatím nepozvala Rusko na mírový summit o Ukrajině, který se v této alpské zemi uskuteční v červnu. Zároveň uvedla, že Rusko musí být součástí mírového procesu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociální síti X napsal, že na summit byly pozvány země, které se staví za principy Charty OSN a mezinárodního práva. Podle agentury DPA Švýcarsko oficiálně pozvalo více než 160 delegací.

Turecký internetový prodejce Trendyol vstupuje na český trh prostřednictvím influencer marketingu

Turecký internetový obchod Trendyol, který je součástí čínské Alibaby, postupně vstupuje na český trh prostřednictvím spolupráce s influencery. Spoléhá především na marketing prostřednictvím sociálních sítí, jako je Instagram, čímž se odlišuje od konkurenčních tržišť. Trendyol se zaměřuje především na oděvy a kromě České republiky plánuje expandovat do Maďarska, Rumunska a Řecka.

Policie začala vyklízet propalestinský tábor na univerzitě v Los Angeles

Část areálu Kalifornské univerzity v Los Angeles (UCLA) v noci na dnešek připomínala bojovou zónu, když zde policie po několikahodinové konfrontaci začala odstraňovat barikády kolem propalestinského tábora a zatýkat demonstranty. Jde o nejnovější z desítek policejních zásahů proti studentským protestům v USA spojeným s válkou v Pásmu Gazy. Vedení školy tábor zakázalo poté, co jej v noci na středu napadli proizraelští demonstranti.

Cher (77) prozradila, proč chodí s mladšími muži a proč kdysi odmítla Elvise Presleyho

Americká popová ikona Cher se svěřila se svými preferencemi ohledně randění a prozradila, co ji přitahuje na mladších mužích. Během rozhovoru v pořadu Jennifer Hudson umělkyně také hovořila o své plachosti mimo pódium a o tom, jak ovlivňuje její milostný život.

EU poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur

Evropská unie poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur (25,2 miliardy Kč), oznámila dnes v Bejrútu šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. Peníze mají směřovat do několika oblastí, podpořit místní zdravotnictví, vzdělávací systém, ekonomiku, ale i bezpečnostní složky, zejména jejich boj s nelegální migrací.