menu

10.8 C
Czech
Čtvrtek 2. května 2024

Španělsko ani Řecko nedodají Ukrajině patrioty, Madrid pošle rakety

Španělsko ani Řecko nedodají Ukrajině systémy protivzdušné obrany, které Kyjev žádá k obraně před stupňujícími se ruskými útoky. Madrid však pošle baterii raket do systému Patriot. Informoval o tom dnes deník El País a agentura Reuters. Obě jihoevropské země byly v posledních dnech pod tlakem partnerů z Evropské unie, aby systémy Ukrajině poskytly.

Hisense celosvětovou dvojkou na trhu televizorů. Inovace i rekordní dodávky v roce 2022

Sledujte nás na sítích

Praha 7. března 2023 (PROTEXT) – Společnost Hisense se stala v roce 2022 druhým největším dodavatelem televizorů na světě. Uvádí to data analytické společnosti Omdia. V prosinci 2022 se přitom podle Institutu pro výzkum trhu AVC Revo vyhoupla s rekordním prodejem 2,326 milionu televizorů dokonce na nejvyšší první příčku na celosvětovém trhu TV.

Tento úspěch odráží neustávající úsilí společnosti s více než padesátiletou historií a přítomností ve 160 zemích světa o inovaci produktových řad prostřednictvím těch nejmodernějších technologií.

To ostatně ukázal i nedávný mezinárodní veletrh CES 2023, kde společnost Hisense odhalila mj. i převratnou novinku – řadu televizorů ULED X, které představují se svými špičkovými technologiemi nový milník ve vývoji LCD televizorů nejen ve společnosti Hisense, ale i v celém odvětví. Největší 110palcová verze ULED X zde získala i prestižní ocenění CES Innovation Award.

Skupina Hisense se podle údajů mezinárodní analytické společnosti Omdia zařadila v roce 2022 se svými dvěma značkami na druhou příčku na celosvětovém trhu televizorů hned za značku Samsung. S celkovými dodávkami televizorů v roce 2022 je tedy číslem dvě na světě, v prosinci se s rekordními dodávkami televizorů stala světovou jedničkou v TV. Klíčem k úspěchu jsou přitom nové, špičkové technologie zaštítěné patenty a důraz na prémiová řešení, která pokaždé povýší zákaznický zážitek na ještě vyšší úroveň.

Skupina Hisense nabízí vyspělé televizory typu QLED, ULED, mini-LED a OLED s audiovizuálními technologiemi známými z kina i umělou inteligencí pro dokonalý obraz i zvuk. Pro nejnáročnější diváky jsou určené špičkové laserové TV se třemi paprsky a ultrakrátkou projekční vzdáleností. Průkopnickou roli Hisense na náročném trhu laserových TV stvrzují futuristické projekční technologie se 1700 souvisejícími patenty i čerstvě navázaná strategická spolupráce s firmou Leica.

Hisense je také na tuzemském trhu jedničkou na trhu vícedveřových, tzv. multidoor chladniček se dveřmi do kříže i French Door chladniček se dvěma dvířky a mrazicími zásuvkami. V nabídce značky Hisense najdete i další velké spotřebiče, například pokročilé pračky, sušičky a pračko-sušičky nebo malé domácí spotřebiče, jako jsou smart tyčové vysavače. Nabídka se velmi rychle rozšiřuje.

Spotřebiče nabité technologiemi se pyšní nejen moderními funkcemi i ovládáním na dálku přes mobil či hlasové asistenty, ale také řadou ocenění. Aktuálně je to prestižní stříbrná medaile EcoVadis pro Hisense Europe za udržitelné podnikání v kategorii velkých domácích spotřebičů.

O společnosti

Skupina Hisense je předním celosvětově působícím výrobcem inovativního sortimentu technologických produktů, které výrazně zasahují do mnoha oborů spotřební elektroniky – konkrétně domácích spotřebičů, klimatizací, mobilních komunikačních zařízení nebo řešení pro infrastrukturu a zdravotnictví. Na trhu plochých televizorů v Číně je nepřetržitě jedničkou již takřka 14 let, dvojkou pak na trhu chladniček a čtyřkou na trhu klimatizací. Je jediným držitelem ocenění kvality na čínském trhu, který toto hodnocení získal již dvakrát. Společnost Hisense se také stala v roce 2022 druhým největším dodavatelem televizorů na světě, v prosinci 2022 pak s rekordními dodávkami světovou jedničkou.

Za 50 let existence vyrostl Hisense v globální společnost s přítomností ve 160 zemích a regionech s více než 90 000 pracovníky téměř po celé planetě. Zaměřuje se na nejnovější technologické trendy a vyvíjí inovativní a uživatelsky vstřícná řešení, která pomáhají výrazně zvýšit kvalitu života. Své aktivity zakládá na silné distribuční síti po celém světě, zejména v Evropě. Hisense Europe má 27 obchodních jednotek, tři silná výrobní centra a čtyři centra výzkumu a vývoje po celé Evropě. Společnost sdružuje různé značky specializované na různé zákaznické segmenty. Tržby Hisense Europe za posledních několik let zaznamenaly stabilní růst a skupina má tendenci stát se jedním z předních evropských výrobců domácích spotřebičů a spotřební elektroniky s vyspělými funkcemi. Její vizí je stát se spolehlivou, stoletou společností, která dodává chytrá řešení s cílem zlepšit pohodlí a kvalitu života svých spotřebitelů.

V České a Slovenské republice je společnost Hisense zastoupena od roku 2015. Postavení si postupně buduje nejen v segmentu smart televizorů s úhlopříčkou od 32″ až do 100″ včetně laserových, QLED, mini-LED nebo s patentovanou technologii ULED a všemi typy tunerů, ale i smart a multidoor chladniček, praček, sušiček, klimatizací a malých domácích smart spotřebičů. Portfolio se bude stále v ČR a SR rozšiřovat. Hisense je spojený nejen s technologiemi, jimž dává smysl, ale i se sportem. Je oficiálním partnerem prestižních prvoligových fotbalových klubů Paris Saint-Germain a FC Inter Milan, partnerem přední e-sportové organizace FNATIC a prvoligového fotbalového klubu SK Slavia Praha. Hisense byl oficiálním partnerem nedávného mistrovství světa (2022) i mistrovství Evropy (2021) ve fotbale a oficiálním sponzorem MS v ženském fotbale (Women EURO 2022).

Kontakt:

cz.hisense.com

Fotogalerie je pro média přístupná zde:

https://1drv.ms/u/s!AlDUuB6kZhh44GCDTrYt-hNFZNsm?e=FiJ9cm

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Miliony lidí v Asií demonstrovaly na Svátek práce, v Istanbulu 210 zadržených

Miliony lidí napříč Asií se zúčastnily prvomájových manifestací za lepší pracovní podmínky. V Soulu tisíce lidí zpívaly a provolávaly slogany kritizující konzervativní vládu prezidenta Jun Sok-jola, protestovalo se rovněž na zhruba deseti dalších místech napříč Jižní Koreou, píše agentura Reuters. Úřady v Turecku opět zakázaly protesty na náměstí Taksim, největším v Istanbulu, což nezisková organizace Amnesty International označila za nezákonnou kriminalizaci pokojného protestu. Zadrženo tam bylo více než 200 lidí, informovala agentura AFP.

Ukrajina čelí intenzivní bitvě v Avdijivce: Bližší pohled na probíhající konflikt

Uprostřed probíhajícího konfliktu v ukrajinské Avdijivce analyzují situaci optimisté i pesimisté, aby si utvořili svůj pohled na věc. Klíčové poznatky nabízejí vhled do ruského postupu, ukrajinských strategií a dopadů na místě. S tím, jak se bitva zintenzivňuje, se do popředí dostávají obavy o ztráty vojáků a zásoby munice.

Slovenský parlament schválil novelu o nevládních organizacích podporovaných ze zahraničí

Slovenský parlament nedávno schválil první čtení novely, která požaduje, aby nevládní organizace financované ze zahraničí měly toto označení v jejich názvu. Tato kontroverzní legislativa vyvolala diskuse o demokracii a právním státě. Návrh zákona je vnímán jako pokus o omezení prostoru pro nevládní organizace a jejich kriminalizaci. Amnesty International ho označila za útok na občanskou společnost.

Na varšavskou synagogu neznámý pachatel hodil tři zápalné lahve

Neznámý útočník v noci na dnešek hodil tři zápalné lahve na synagogu v centru Varšavy. Případ vyšetřuje policie v polském hlavním městě. Incident odsoudil například polský prezident Andrzej Duda. Útok se stal dnes kolem 01:00 SELČ a vrchní polský rabín, americký rodák Michael Schudrich, agentuře AP řekl, že na synagoze "jsou díky obrovském štěstí nebo zázraku" jen minimální škody. Na jedné ze stěn je černá skvrna. Nikomu se nic nestalo.

Vše, co musíte vědět o Eurovizi 2024: Termíny, hlasování, favoriti

Letošní ročník Eurovize, největší hudební soutěže na světě, se bude konat ve Švédsku druhý květnový týden za účasti 37 zemí. Malmö v průběhu akce očekává zhruba 100 000 návštěvníků z 89 zemí. Kdo patří mezi favority? A jak si stojí Česko?

Při ruském vzdušném útoku zahynuli v Oděse tři lidé, uvedl oblastní činitel

Tři lidé zahynuli a další tři utrpěli zranění při ruském vzdušném útoku na jihoukrajinské město Oděsa. Na platformě Telegram to v noci na dnešek uvedl šéf správy Oděské oblasti Oleh Kiper, podle kterého jsou škody na civilní infrastruktuře. Invazní armáda na přístavní město zaútočila třemi balistickými raketami Iskander-M, oznámil mluvčí letectva Ilja Jevlaš. Dopoledne Rusko zaútočilo na několika místech v Charkovské oblasti, o život přišli dva lidé, šest dalších je zraněných.

DOPORUČUJEME

Fialo, STAČILO!, znělo Ostravou

Ostrava 1. května 2024 (PROTEXT) - Jediná relevantní opoziční koalice STAČILO! zahájila ostrou část kampaně pro volby do Evropského parlamentu v Ostravě.Na mítinku se...

Do evropských voleb zbývá 37 dní

Evropský parlament zahájil 30. dubna finální fázi své předvolební kampaně. Hlavní sdělení zní: Neberte demokracii jako samozřejmost, využijte svůj hlas v evropských volbách. To...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Miliony lidí v Asií demonstrovaly na Svátek práce, v Istanbulu 210 zadržených

Miliony lidí napříč Asií se zúčastnily prvomájových manifestací za lepší pracovní podmínky. V Soulu tisíce lidí zpívaly a provolávaly slogany kritizující konzervativní vládu prezidenta Jun Sok-jola, protestovalo se rovněž na zhruba deseti dalších místech napříč Jižní Koreou, píše agentura Reuters. Úřady v Turecku opět zakázaly protesty na náměstí Taksim, největším v Istanbulu, což nezisková organizace Amnesty International označila za nezákonnou kriminalizaci pokojného protestu. Zadrženo tam bylo více než 200 lidí, informovala agentura AFP.

Ukrajina čelí intenzivní bitvě v Avdijivce: Bližší pohled na probíhající konflikt

Uprostřed probíhajícího konfliktu v ukrajinské Avdijivce analyzují situaci optimisté i pesimisté, aby si utvořili svůj pohled na věc. Klíčové poznatky nabízejí vhled do ruského postupu, ukrajinských strategií a dopadů na místě. S tím, jak se bitva zintenzivňuje, se do popředí dostávají obavy o ztráty vojáků a zásoby munice.

Slovenský parlament schválil novelu o nevládních organizacích podporovaných ze zahraničí

Slovenský parlament nedávno schválil první čtení novely, která požaduje, aby nevládní organizace financované ze zahraničí měly toto označení v jejich názvu. Tato kontroverzní legislativa vyvolala diskuse o demokracii a právním státě. Návrh zákona je vnímán jako pokus o omezení prostoru pro nevládní organizace a jejich kriminalizaci. Amnesty International ho označila za útok na občanskou společnost.

Na varšavskou synagogu neznámý pachatel hodil tři zápalné lahve

Neznámý útočník v noci na dnešek hodil tři zápalné lahve na synagogu v centru Varšavy. Případ vyšetřuje policie v polském hlavním městě. Incident odsoudil například polský prezident Andrzej Duda. Útok se stal dnes kolem 01:00 SELČ a vrchní polský rabín, americký rodák Michael Schudrich, agentuře AP řekl, že na synagoze "jsou díky obrovském štěstí nebo zázraku" jen minimální škody. Na jedné ze stěn je černá skvrna. Nikomu se nic nestalo.

Vše, co musíte vědět o Eurovizi 2024: Termíny, hlasování, favoriti

Letošní ročník Eurovize, největší hudební soutěže na světě, se bude konat ve Švédsku druhý květnový týden za účasti 37 zemí. Malmö v průběhu akce očekává zhruba 100 000 návštěvníků z 89 zemí. Kdo patří mezi favority? A jak si stojí Česko?

Při ruském vzdušném útoku zahynuli v Oděse tři lidé, uvedl oblastní činitel

Tři lidé zahynuli a další tři utrpěli zranění při ruském vzdušném útoku na jihoukrajinské město Oděsa. Na platformě Telegram to v noci na dnešek uvedl šéf správy Oděské oblasti Oleh Kiper, podle kterého jsou škody na civilní infrastruktuře. Invazní armáda na přístavní město zaútočila třemi balistickými raketami Iskander-M, oznámil mluvčí letectva Ilja Jevlaš. Dopoledne Rusko zaútočilo na několika místech v Charkovské oblasti, o život přišli dva lidé, šest dalších je zraněných.

Policie při úterní demonstraci v Gruzii zadržela 63 lidí, šest policistů je zraněných

Policie v Gruzii při úterních protestech v centru hlavního města u sídla parlamentu zadržela 63 lidí a šest policistů bylo zraněno, řekl dnes ministr vnitra Aleksandre Darachvelidze. Lidé v zemi ucházející se o vstup do Evropské unie demonstrovali proti kontroverznímu zákonu o zahraničním vlivu, o němž poslanci jednali ve druhém čtení.

Amazonu pomohly zvýšit zisky investice do AI

Dobré zprávy z technologického trhu pokračují. Po optimálních finančních výsledcích společností Meta a Spotify oznámil nárůst zisků i americký internetový obchod Amazon. Připsal to umělé inteligenci (AI) a prodeji reklamy.

Nadešel čas na dohodu o příměří, řekl v Izraeli americký šéf diplomacie

Spojené státy jsou odhodlány co nejrychleji dosáhnout příměří mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás. Podle agentury AP to dnes na úvod jednání s izraelskými představiteli prohlásil v Tel Avivu americký ministr zahraničí Antony Blinken. Úřady ovládané Hamásem dnes oznámily, že v Pásmu Gazy od začátku války loni v říjnu přišlo o život nejméně 34.568 Palestinců, z toho 33 za poslední den.