menu

27.4 C
Czech
Pondělí 29. dubna 2024

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Globální partneři oznamují inovace pro správu moří na pomoc našim oceánům s podporou soukromého sektoru od společnosti Mary Kay Inc.

Sledujte nás na sítích

Vancouver (Kanada) 9. února 2023 (PROTEXT/BusinessWire) – Projekt je průkopníkem inovativní, snadno dostupné platformy se zasvěcenými pokyny, nástroji pro podporu rozhodování a praktickými znalostmi pro odborné pracovníky na moři

Správci a odborní pracovníci zabývající se ochranou oceánů, světoví odborníci a vysocí úředníci se scházejí na
Pátém mezinárodním kongresu o chráněných mořských oblastech (IMPAC5)
od 3. do 9. února v kanadském Vancouveru, aby se zasadili o ochranu oceánu.

Tato tisková zpráva obsahuje multimediální prvky. Celou zprávu najdete zde: https://www.businesswire.com/news/home/20230208005185/cs/

IMPAC5 je přední konference pro výměnu poznatků v rámci celosvětové komunity správců, odborných pracovníků a rozhodovacích orgánů v oblasti ochrany oceánů. Poskytuje příležitost upozornit na nejnovější vědecké poznatky a sdílet zkušenosti a osvědčené postupy s cílem posílit ochranu mořské biologické rozmanitosti a chránit přírodní a kulturní dědictví oceánu.

Na sympoziu IMPAC5 s názvem „Inovace v oblasti zlepšování mořských chráněných oblastí“ byla exkluzivně představena nová internetová platforma pro plánování a správu chráněných mořských oblastí. Tato vzdělávací platforma vede plánující subjekty a odborné pracovníky pro chráněné mořské oblasti k praktickým přístupům k řešení klíčových problémů, kterým čelí. Na tomto sympoziu se setkaly hlasy ze všech stran ochrany moří a byl zdůrazněn význam sdílení znalostí pro zlepšení správy oceánů mezi zúčastněnými stranami na všech úrovních.

Vzhledem k tomu, že účinně jsou chráněna méně než 3 % oceánů, je naléhavě nutné posílit naše úsilí po celém světě a zvýšit počet chráněných mořských oblastí. Musíme také zvýšit účinnost chráněných mořských oblastí při dosahování jejich cílů v oblasti ochrany a udržitelnosti. Nedávno přijatý celosvětový rámec pro biologickou rozmanitost zahrnuje klíčové cíle ochrany 30 % mořských a suchozemských oblastí planety a obnovy znehodnocených suchozemských a mořských oblastí do roku 2030.

Doktorka Lizzie McLeodová, vedoucí oddělení globálních systémů útesů v organizaci The Nature Conservancy, poznamenala: „Využití získaných zkušeností a osvědčených postupů po celém světě k dosažení těchto ambiciózních cílů v oblasti správy oceánů je prioritou ochrany přírody, a to včetně společné tvorby řešení s klíčovými partnery.“

Využitím vědeckých inovací, nových technologií a osvědčených celosvětových postupů mohou správci moří lépe čelit hlavním hrozbám, kterým čelí mořské ekosystémy po celém světě. „Chráněné mořské oblasti jsou klíčem ke zdraví oceánů a udržitelnému rozvoji. Ne vždy jsou však efektivní bez řady podpůrných opatření. Je zapotřebí nástrojů na podporu rozhodování, které umožňují lepší projektování a správu chráněných mořských oblastí, sdílení znalostí a spolupráci, aby zainteresované strany v oblasti mořského prostředí získaly podporu, kterou potřebují k lepší ochraně oceánů,“ uvedl Ole Vestergaard, programový úředník Programu OSN pro životní prostředí.

„Společnost Mary Kay s potěšením podporuje TNC ve spolupráci s UNEP a dalšími odborníky z celého světa v úsilí o ochranu nejcennějšího bohatství našeho světa: oceánů,“ uvedla. Deborah Gibbinsová, provozní ředitelka společnosti Mary Kay. „Tyto organizace stojí v první linii boje za ochranu našich vodních cest a my doufáme, že díky finanční podpoře společnosti Mary Kay budou mít k dispozici nástroje a zdroje potřebné k zajištění zdravých oceánů pro další generace.“

O organizaci The Nature Conservancy

Organizace The Nature Conservancy je celosvětovou organizací ochranářů, jejímž cílem je chránit půdu a vody, na nichž závisí veškerý život. Vycházíme z vědeckých poznatků a vytváříme inovativní řešení nejzávažnějších problémů našeho světa přímo v terénu, aby příroda a lidé mohli společně vzkvétat. Zabýváme se změnou klimatu, chráníme půdu, vody a oceány v nevídaném měřítku, zajišťujeme potraviny a vodu udržitelným způsobem a pomáháme k udržitelnějšímu rozvoji měst. Působíme v 79 zemích a územích a využíváme přístup založený na spolupráci, který zapojuje místní komunity, vlády, soukromý sektor a další partnery. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.nature.org nebo sledujte @nature_press na Twitteru.

O Programu OSN pro životní prostředí (UNEP – United Nations Environment Programme)

UNEP je předním celosvětovým názorovým hlasem v oblasti životního prostředí. Poskytuje vedení a podporuje partnerství v péči o životní prostředí tím, že inspiruje, informuje a umožňuje státům a lidem zlepšit kvalitu jejich života, aniž by ohrozili kvalitu života budoucích generací.

O Mary Kay

Mary Kay Ashová, jedna z prvních bořitelek skleněných stropů, založila v roce 1963 svou vysněnou kosmetickou společnost s jediným cílem: obohatit život žen. Tento sen se rozrostl v multimiliardovou společnost s miliony nezávislých prodejců ve více než 35 zemích. Jako společnost zaměřená na rozvoj podnikání se Mary Kay zavázala posilovat ženy na jejich cestě prostřednictvím vzdělávání, poradenství, propagace, vytváření sítí a inovací. Mary Kay se věnuje investicím do vědy stojící za zkrášlováním a výrobě špičkové péče o pleť, barevné kosmetiky, doplňků stravy a vůní. Mary Kay věří v obohacování dnešních životů pro udržitelný zítřek, spolupracuje s organizacemi z celého světa, které se zaměřují na propagaci excelence v podnikání, podporu výzkumu rakoviny, prosazování rovnosti žen a mužů, ochranu osob, které přežily domácí násilí, zkrášlování našich komunit a povzbuzování dětí k tomu, aby si šly za svými sny. Více informací naleznete na marykayglobal.com, najděte si nás na Facebooku, Instagramu a LinkedIn, nebo nás sledujte na Twitteru.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Zdrojovou verzi najdete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230208005185/cs/

Kontakty:

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 or [email protected]

Karen Foerstel Director, Conservation Communications Strategy, Global Marketing and Comms

917.652.2642 or [email protected]

The Nature Conservancy

Zdroj: Mary Kay

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

CNBC: Uplatnění na technologickém trhu jako práce snů? Doba se změnila

Na technologickém trhu se dál propouští. Podle expertů pozorujeme nový trend a o zaměstnání u technologických gigantů již nelze hovořit jako o práci snů. Americký trh práce ale celkově zůstává silný, míra nezaměstnanosti v USA za březen klesla.

Za homosexualitu až na 15 let do vězení, rozhodl irácký parlament

Lidskoprávní organizace a americké ministerstvo zahraničí kritizují nový zákon, v sobotu prosazený iráckým parlamentem, který trestá homosexualitu až 15 lety vězení. Tresty se vztahují i na podstoupenou změnu pohlaví nebo její provedení.

Na Filipínách kvůli vedru zavřeli školy, v Barmě naměřili přes 48 stupňů Celsia

Filipínská vláda dnes nařídila státním školám, aby kvůli pokračujícím vedrům přešly v následujících dnech na distanční výuku. Vedra totiž ve třídách způsobují nebezpečné podmínky, informovala agentura Reuters. Pocitové teploty na souostroví už několik dní překračují 40 stupňů Celsia. V Barmě zaznamenali v neděli nejvyšší dubnovou teplotu v historii měření, a to 48,2 stupně Celsia, uvedla dnes agentura AFP.

Herec Depardieu je ve vazbě v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení

Francouzský herec Gérard Depardieu byl dnes ráno zadržen v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen a je ve vazbě, uvedla agentura AFP s odkazem na zdroje. Stanice BFM TV již dříve informovala, že pětasedmdesátiletý herec byl předvolán k výslechu v případu dvou žen, které ho viní ze sexuálního napadení během natáčení filmů v letech 2014 a 2021. Jeden z nejznámějších francouzských žijících herců dlouhodobě vinu odmítá.

Princ Harry v květnu zavítá do Británie, s Meghan pak zamíří do Nigérie

Princ Harry se v květnu vrátí do Spojeného království, aby oslavil významné výročí Invictus Games, charitativní sportovní soutěže, kterou před deseti lety založil. Následně odcestuje do Nigérie, kde se k němu připojí manželka Meghan.

Islamisté v Hamburku žádali chalífát, německé politiky to pobouřilo

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali zřízení chalífátu, pobouřila politiky. Spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová na síti X napsala, že kdo žádá chalífát, je v Německu na špatné adrese. Poslanec opoziční konzervativní Křesťanskodemokratické unie (CDU) Christoph Ploss vyzval k rychlému zakázání radikálního islámského uskupení Muslim Interaktiv, ke kterému mají blízko organizátoři hamburského protestu.

DOPORUČUJEME

Koncepce zdravotnictví

Pardubice 29. dubna 2024 (PROTEXT) - Jsem lékař, který léta provozoval „Lékařskou pohotovostní službu" na Dubině v Pardubicích. Zdravotnictví velmi dobře rozumím, pracoval jsem...

Osvěžte svůj šatník se službou Clean Out od Remixu!

Praha 29. dubna 2024 (PROTEXT) - Remixshop je platforma s cirkulární módou, kde najdete miliony unikátních secondhandového a outletového oblečení. Nyní Remix spouští službu Clean...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

CNBC: Uplatnění na technologickém trhu jako práce snů? Doba se změnila

Na technologickém trhu se dál propouští. Podle expertů pozorujeme nový trend a o zaměstnání u technologických gigantů již nelze hovořit jako o práci snů. Americký trh práce ale celkově zůstává silný, míra nezaměstnanosti v USA za březen klesla.

Za homosexualitu až na 15 let do vězení, rozhodl irácký parlament

Lidskoprávní organizace a americké ministerstvo zahraničí kritizují nový zákon, v sobotu prosazený iráckým parlamentem, který trestá homosexualitu až 15 lety vězení. Tresty se vztahují i na podstoupenou změnu pohlaví nebo její provedení.

Na Filipínách kvůli vedru zavřeli školy, v Barmě naměřili přes 48 stupňů Celsia

Filipínská vláda dnes nařídila státním školám, aby kvůli pokračujícím vedrům přešly v následujících dnech na distanční výuku. Vedra totiž ve třídách způsobují nebezpečné podmínky, informovala agentura Reuters. Pocitové teploty na souostroví už několik dní překračují 40 stupňů Celsia. V Barmě zaznamenali v neděli nejvyšší dubnovou teplotu v historii měření, a to 48,2 stupně Celsia, uvedla dnes agentura AFP.

Herec Depardieu je ve vazbě v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení

Francouzský herec Gérard Depardieu byl dnes ráno zadržen v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen a je ve vazbě, uvedla agentura AFP s odkazem na zdroje. Stanice BFM TV již dříve informovala, že pětasedmdesátiletý herec byl předvolán k výslechu v případu dvou žen, které ho viní ze sexuálního napadení během natáčení filmů v letech 2014 a 2021. Jeden z nejznámějších francouzských žijících herců dlouhodobě vinu odmítá.

Princ Harry v květnu zavítá do Británie, s Meghan pak zamíří do Nigérie

Princ Harry se v květnu vrátí do Spojeného království, aby oslavil významné výročí Invictus Games, charitativní sportovní soutěže, kterou před deseti lety založil. Následně odcestuje do Nigérie, kde se k němu připojí manželka Meghan.

Islamisté v Hamburku žádali chalífát, německé politiky to pobouřilo

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali zřízení chalífátu, pobouřila politiky. Spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová na síti X napsala, že kdo žádá chalífát, je v Německu na špatné adrese. Poslanec opoziční konzervativní Křesťanskodemokratické unie (CDU) Christoph Ploss vyzval k rychlému zakázání radikálního islámského uskupení Muslim Interaktiv, ke kterému mají blízko organizátoři hamburského protestu.

Vražd žen v Austrálii přibývá. Vláda chce zpřísnit zákony

Po celé Austrálii se konají protestní shromáždění v reakci na vlnu násilí páchaného na ženách. Demonstranti chtějí, aby bylo genderově podmíněné násilí vyhlášeno za národní výjimečný stav a aby byly zavedeny přísnější zákony, které by ho zastavily.

Biden se při rozhovorech s Netanjahuem jasně vyslovil proti invazi do Rafáhu

Americký prezident Joe Biden se v nedávném rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem jednoznačně vyslovil proti případné invazi do Rafáhu v Gaze. Stalo se tak v době, kdy se zvyšuje mezinárodní tlak na Izrael a Hamás, aby vyjednaly dohodu, která by zajistila propuštění izraelských rukojmích a nastolila příměří v probíhajícím sedmiměsíčním konfliktu v Gaze.