menu

19.1 C
Czech
Neděle 28. dubna 2024

Největší provozovatel závodního a školního stravování se mění. Restaurace Delirest a Primirest ovládnou Česko i celou střední Evropu.

Sledujte nás na sítích

Praha 30. ledna 2023 (PROTEXT) – Klíčová změna roku v gastro sektoru, tak by se daly charakterizovat novinky, které se vztahují ke globálnímu poskytovateli závodního a školního stravování, společnosti Compass Group. Od ledna 2023 školní jídelny této společnosti v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku fungují pod značkou Primirest. O přízeň stávajících i nových klientů v segmentu závodního stravování se společnost uchází pod novou obchodní značkou Delirest.

Změna jména navazuje na změnu vlastnické struktury. Formou manažerského odkupu získali 100% podíl ve všech českých, slovenských, maďarských a rumunských provozech Eurest a Scolarest János Nyerges a Szilárd Szabó. Dlouholetí manažeři až dosud působili ve funkcích generálního a finančního ředitele společnosti Eurest Maďarsko. V regionu střední a východní Evropy zůstává nová skupina CEE catering a její dceřiné společnosti Delirest a Primirest i po těchto změnách nejvýznamnějším subjektem na trhu smluvních stravovacích služeb s 5300 kmenovými zaměstnanci a víc než 360 provozy, kde každoročně vydají přibližně 50 milionů jídel.

„Od změny majitele si slibujeme kombinaci toho nejlepšího z předchozího i budoucího nastavení. Ze spolupráce s Compass Group, se kterou budeme i nadále partnery tzv. první volby, si odnášíme obrovské oborové i byznysové know-how, zkušenosti a nejširší možné povědomí o inovacích. Díky změnám se dostáváme ještě blíž k zákazníkům v aktuálně čtyřech kulturně velmi blízkých zemích,“ říká Michal Debrecéni, generální ředitel Primirest a Delirest v Česku a na Slovensku. Právě zde má společnost mimořádně pevné postavení, které buduje už víc než 30 let. Aktuálně na více než 220 vyvařovacích školních a závodních provozech zaměstnává téměř tři tisíce kmenových zaměstnanců a každý rok připraví v průměru 24 milionů jídel.

Nové názvy Delirest a Primirest navazují na všechno to dobré, na co jsou hosté restaurací zvyklí. „Deli je zkratkou od slova delikatesy, tedy něčeho lehkého, jemného a lahodného. Je to odkaz na naši profesionalitu, na poslání Delirest a na to, co od nás naši klienti i hosté očekávají. Slovo primus naproti tomu pochází z latinského první. Primirest by totiž měl být tou první restaurací, kterou děti začnou pravidelně navštěvovat, ve které budou objevovat kvalitní gastronomii a nové chutě i vůně celého světa,“ vysvětluje detaily Debrecéni.

Nová loga a vizuální identita se budou v kuchyních, restauracích, jídelnách, bufetech, kantýnách nebo i na rondonech kuchařů objevovat postupně. Všechny stravovací služby přitom pokračují bez jakýchkoliv přerušení se stávajícími gastronomickými i obchodními týmy. V průběhu měsíců prosinec 2022 a leden 2023 společnost otevřela, resp. odstartuje i několik nových provozů.

„Jako mimořádně pozitivní vnímáme, že vytvořením štíhlejší organizační struktury nových společností se dokážeme rozhodovat flexibilněji, s vyšší efektivitou a také rychleji. To klientům přinese ještě kvalitnější gastro služby s vyšší přidanou hodnotou. Fakt, že se změna majitele stala formou odkupu části firmy stávajícími manažery, nám zajišťuje kontinuitu a pokračování strategií a projektů například v rámci udržitelnosti, společenské odpovědnosti nebo gastronomických konceptů zero waste a plant forward food. Léta jsme na nich poctivě pracovali a opravdu jim na všech úrovních i v nových společnostech věříme,“ doplňuje Debrecéni s tím, že společnosti převzaly a dodržují všechny nejvyšší oborové standardy a závazky, včetně ISO certifikací. Delirest services s.r.o. je například první a zatím jediná gastronomická společnost v Česku, která dobrovolně splnila standardy mezinárodní protikorupční normy ISO 37001. Ta dokazuje, že fungování, procesy i řízení celé firmy jsou systémově nastavené tak, že z principu minimalizují rizika korupčního jednání. Ve střednědobém a dlouhodobém horizontu se dál počítá s posílením investic do rozvoje služeb i dovedností zaměstnanců.

Podcasty: Zaveďme školní stravování zdarma, efekt bude masivní, vyzývá šéf Primirestu

Rozhovor si můžete poslechnout na Spotify.com, Podcasty.cz, Apple Podcasts

O společnosti Delirest

Společnost Delirest je pokračovatelem značky Eurest – historicky prvního poskytovatele závodního stravování v bývalém Československu. Jsme tahounem trhu od roku 1991 až dodnes. Postupně jsme zavedli inovace a produkty, ze kterých čerpá celý trh veřejného stravování a pořád přicházíme s novými nápady. Salátové bary, bezobjednávkový systém výdeje nebo restaurační servis jídla. Na tom všem jsme naše podnikání v Česku před lety postavili a jdeme ještě dál. Jsme moderní, ekologický a digitální poskytovatel veřejného stravování, který si zakládá na digitálních inovacích, špičkovém technickém vybavení provozů nebo na tom, jak kontrolujeme ekologické stopy našeho podnikání. V Česku a na Slovensku dnes vaříme ve 160 závodech a máme víc než 2000 kmenových zaměstnanců, kteří připraví asi 1,5 milionu jídel měsíčně. www.delirest.cz

O společnosti Primirest

Společnost Primirest, dceřiná společnost Delirestu, je největším poskytovatelem stravování na školách s 25letou tradicí. Jen v České republice stravujeme žáky a studenty z více než 236 mateřských, základních a středních škol. Vaříme podle pečlivě prověřených receptur z čerstvých surovin té nejvyšší kvality pouze od certifikovaných dodavatelů. Garantujeme stravování dle všech platných vyhlášek a nařízení. Od školního roku 2022/23 máme navíc na všech pobočkách ještě barevnější, zdravější a zelenější nové menu, které přináší dětem i rodičům větší přehlednost, předvídatelnost a kontrolu nad jídelníčkem. Náš maskot Barvožrout učí děti rozmanitosti a pestrosti na talíři, jak by měla vypadat ideální porce, resp. že oběd nemusí být pouze smažený a obsahovat maso. Prostřednictvím nástěnek JUŽ: Jíme zdravě, Učíme se s lehkostí, Žijeme zodpovědně, vysvětlujeme teenagerům, jak jídlo ovlivňuje naše tělo, proč upřednostnit zeleninu před sladkostmi, ale také to, proč je dobré neplýtvat a nevyhazovat zbytečně jídlo. www.primirest.cz

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování: www.ceskyobed.cz

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

DOPORUČUJEME

Arménský politický vězeň Ruben Vardanyan dostal povolení promluvit s rodinou, která jej žádá o ukončení hladovky

Jerevan (Arménie) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po dvaceti dnech izolace a zhoršujícího se zdravotního stavu umožnili Ázerbájdžánci humanitárnímu a obchodnímu vůdci díky obrovské...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

O. J. Simpson zemřel na metastázu rakoviny prostaty

Vykonavatel pozůstalosti zveřejnil příčinu smrti zesnulé hvězdy NFL O. J. Simpsona. Malcolm LaVergne, Simpsonův zástupce od roku 2009, v pátek časopisu People potvrdil, že Simpson zemřel 10. dubna po boji s metastatickou rakovinou prostaty.