menu

25.2 C
Czech
Čtvrtek 2. května 2024

Společnost Deepnote získala v sérii A 20 milionů dolarů od investorů v čele s Index Ventures a Accel, aby pomohla týmům datových vědců odvádět co nejlepší práci

Sledujte nás na sítích

San Francisco (USA) 1. února 2022 (PROTEXT/BusinessWire) – Deepnote, tzv. notebook pro spolupráci v oblasti datové vědy, dnes oznámila, že získala 20 milionů dolarů v rámci financování série A. Na tomto kole se podílely společnosti Index Ventures a Accel, které zdvojnásobily své počáteční investice, a společnosti Y Combinator a Credo Ventures. Ke stávajícím investorům patří Greg Brockman z OpenAI, Dylan Field z Figmy, Elad Gil, Naval Ravikant, Daniel Gross a Lachy Groom.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20220131005531/en/

Společnost má za cíl vytvořit nejlepší platformu pro datovou vědu pro týmy, počínaje notebookem, který zahrnuje všechny aspekty pracovního postupu datové vědy. V notebooku mohou uživatelé připojit svá data, zkoumat a analyzovat je s možností spolupráce a verzování v reálném čase a snadno sdílet a prezentovat upravené výsledky koncovým uživatelům. To vše se děje prostřednictvím výkonného uživatelského rozhraní, které běží v cloudu.

„Analytici, datoví vědci i inženýři používají Deepnote rádi. Platforma poskytuje intuitivní a flexibilní nástroje potřebné k řešení nejtěžších problémů v oblasti datové vědy a strojového učení,“ vysvětlil zakladatel a generální ředitel společnosti Deepnote Jakub Jurovych. „Při používání kolaborativního a spolehlivého prostředí společnosti Deepnote uživatelé zaznamenávají znatelné zvýšení produktivity, což vede k podstatně rychlejší realizaci projektů.“

Za posledních sedm let došlo ke stonásobnému nárůstu používání notebooků pro datovou vědu, což odpovídá celkovému masivnímu růstu trhu datové vědy. Stávající řešení však představují značnou vstupní bariéru pro technicky méně zdatné uživatele. To brání členům týmu s cennými odbornými znalostmi přispívat do datových projektů. Deepnote přenáší notebooky přímo do moderního datového zásobníku, a tím překlenuje propast mezi týmy ve sféře datové vědy a zbytkem organizace.

„Zatímco univerzální význam dat stále stoupá, související nástroje zůstávají zaseknuté v režimu jednoho hráče. To, co Figma a Notion udělaly pro design a text, dělá Deepnote pro data,“ říká ředitel společnosti Index Ventures Bryan Offutt. „Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s Jakubem a celým týmem Deepnote, který datovým organizacím na celém světě umožňuje, aby společně odváděly tu nejlepší práci.“

Spoluzakladatelé Jakub Jurovych, Jan Matas a Filip Stollar, kteří mají velké zkušenosti s budováním datové infrastruktury a řízením týmů datové vědy ve společnostech Two Sigma, Palantir a Google, se rozhodli vytvořit inovativní notebook pro datovou vědu. Zjistili, že problémy, s nimiž se potýkali v souvislosti se spoluprací a správou infrastruktury pro datovou vědu v reálném čase, jsou mezi komunitou datové vědy široce a hluboce sdílené; ruční, roztříštěné hacky už nestačí. Krátce po absolvování Y Combinatoru v témže roce získala společnost Deepnote počáteční kapitál od společností YC, Accel, Index Ventures a Credo Ventures – všechny se rozhodly zdvojnásobit své investice.

„Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s Jakubem a touto neuvěřitelně zapálenou skupinou datových technologů,“ říká partner společnosti Accel Vas Natarajan. „Rozumějí pracovním postupům v oblasti datové vědy na těch nejjemnějších úrovních. Neexistuje působivější tým, který by pro tuto komunitu vytvářel nástroje.“

Toto kolo financování následuje po rychlém růstu, přičemž Deepnote pokračuje v podpoře nové generace datových vědců. Notebook společnosti již používají desítky tisíc uživatelů v organizacích, jako jsou Discord, Gusto, Harvard, Stanford, MIT a další.

Deepnote je společnost s organizační strategií remote-first a její ústředí se nachází v San Francisku. Společnost využije prostředky k rozšíření své přítomnosti v komunitách zabývajích se datovou vědou, v příštích 12 měsících hodlá zdvojnásobit tým na 50 zaměstnanců.

O společnosti Deepnote

Společnost Deepnote, založená v San Franciscu v roce 2019, je novým druhem tzv. notebooku pro datovou vědu, díky němuž jsou týmy datové vědy zásadně produktivnější. Společnost byla založena na základě myšlenky, že k řešení nejtěžších problémů v oblasti datové vědy a strojového učení nestačí jen zvýšit výpočetní výkon. Zapotřebí je rovněž vytvořit nový typ kolaborativního notebooku – takový, který do pracovního procesu v oblasti datové vědy zapojí celou organizaci. Mezi zákazníky společnosti Deepnote patří uživatelé společností Discord, Gusto, Harvard, MIT, Stanford a další.

Další informace najdete na adrese www.deepnote.com, sledujte Twitter a LinkedIn.

O společnosti Index Ventures

Index Ventures je společnost podnikající v oblasti rizikového kapitálu, která investuje do nové generace podnikatelů od počátečního stadia po IPO. Spolupracuje se zakladateli s odvážnými sny, kteří zpochybňují status quo a budují trvalé společnosti. Index Ventures má kanceláře v San Francisku a Londýně a investuje do podnikatelů po celém světě. Mezi společnosti s podporou Generation Index patří Adyen, Datadog, Discord, Figma, Robinhood a Roblox.

O společnosti Accel

Accel je globální venture kapitálová společnost podnikající v oblasti rizikového kapitálu, která je prvním partnerem výjimečných týmů všude na světě, a to od založení až po všechny fáze růstu soukromé společnosti. Mezi společnosti, které Accel podpořil za posledních více než 35 let, patří Atlassian, Braintree, Cloudera, Crowdstrike, DJI, DocuSign, Dropbox, Etsy, Facebook, Flipkart, Freshworks, Jet, Pillpack, Qualtrics, Slack, Spotify, Supercell, Tenable, UiPath a Venmo. Ambiciózním podnikatelům pomáhá budovat ikonické globální firmy. Více informací najdete na www.accel.com nebo www.twitter.com/accel.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20220131005531/en/

Kontakt:

Katie Kim Chief of Staff [email protected]

Zdroj: Deepnote

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Cher (77) prozradila, proč chodí s mladšími muži a proč kdysi odmítla Elvise Presleyho

Americká popová ikona Cher se svěřila se svými preferencemi ohledně randění a prozradila, co ji přitahuje na mladších mužích. Během rozhovoru v pořadu Jennifer Hudson umělkyně také hovořila o své plachosti mimo pódium a o tom, jak ovlivňuje její milostný život.

EU poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur

Evropská unie poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur (25,2 miliardy Kč), oznámila dnes v Bejrútu šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. Peníze mají směřovat do několika oblastí, podpořit místní zdravotnictví, vzdělávací systém, ekonomiku, ale i bezpečnostní složky, zejména jejich boj s nelegální migrací.

Fed ponechal sazby beze změny, nemá důvěru v pokles inflace

Federální rezervní systém (Fed) ponechal podle očekávání úrokové sazby na stejné úrovni. Americká centrální banka se sice přiklání ke snižování sazeb, její šéf Jerome Powell nicméně uvedl, že to bude trvat déle, než se původně čekalo. Americká inflace je totiž pořád příliš vysoká.

Ruské oblasti hlásí nálety ukrajinských dronů na energetickou infrastrukturu

Útok ukrajinských dronů v noci na dnešek poškodil energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. O úderu bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání rozsáhlé ruské invazi, na energetické zařízení dnes informoval i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval. Ruské ministerstvo obrany podle serveru Meduza ohlásilo likvidaci 12 dronů nad ruskými regiony, o některých oblastech se nezmiňuje.

Počet obětí neštěstí v Číně, kde se po lijácích propadla dálnice, stoupl na 48

Nejméně 48 lidí zahynulo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila část dálnice. Dalších 30 lidí je zraněných. S odkazem na novou bilanci zveřejněnou místními médii o tom dnes informovala agentura AFP. Předchozí bilance hovořila o 36 mrtvých.

DOPORUČUJEME

Otevřený dopis UNODARu předsedovi Ústavního soudu JUDr. Baxovi

Praha 2. května 2024 (PROTEXT) - Porušování základních práv Ústavním soudemVážený pane předsedo Ústavního soudu České republiky,obracím se na Vás s přímočarou upřímností jako...

Binance oznámila rozšíření automatizovaných nástrojů pro obchodní strategie a spuštění Spot Copy Trading

Dubaj 2. května 2024 (PROTEXT) - Binance, přední blockchainový ekosystém a největší kryptoměnová směnárna dle objemu obchodování, oznámila spuštění nového nástroje pro obchodování strategií,...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Cher (77) prozradila, proč chodí s mladšími muži a proč kdysi odmítla Elvise Presleyho

Americká popová ikona Cher se svěřila se svými preferencemi ohledně randění a prozradila, co ji přitahuje na mladších mužích. Během rozhovoru v pořadu Jennifer Hudson umělkyně také hovořila o své plachosti mimo pódium a o tom, jak ovlivňuje její milostný život.

EU poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur

Evropská unie poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur (25,2 miliardy Kč), oznámila dnes v Bejrútu šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. Peníze mají směřovat do několika oblastí, podpořit místní zdravotnictví, vzdělávací systém, ekonomiku, ale i bezpečnostní složky, zejména jejich boj s nelegální migrací.

Fed ponechal sazby beze změny, nemá důvěru v pokles inflace

Federální rezervní systém (Fed) ponechal podle očekávání úrokové sazby na stejné úrovni. Americká centrální banka se sice přiklání ke snižování sazeb, její šéf Jerome Powell nicméně uvedl, že to bude trvat déle, než se původně čekalo. Americká inflace je totiž pořád příliš vysoká.

Ruské oblasti hlásí nálety ukrajinských dronů na energetickou infrastrukturu

Útok ukrajinských dronů v noci na dnešek poškodil energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. O úderu bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání rozsáhlé ruské invazi, na energetické zařízení dnes informoval i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval. Ruské ministerstvo obrany podle serveru Meduza ohlásilo likvidaci 12 dronů nad ruskými regiony, o některých oblastech se nezmiňuje.

Počet obětí neštěstí v Číně, kde se po lijácích propadla dálnice, stoupl na 48

Nejméně 48 lidí zahynulo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila část dálnice. Dalších 30 lidí je zraněných. S odkazem na novou bilanci zveřejněnou místními médii o tom dnes informovala agentura AFP. Předchozí bilance hovořila o 36 mrtvých.

Moskva vystavuje západní vojenskou techniku ukořistěnou v bojích na Ukrajině

V Moskvě právě probíhá výstava západní vojenské techniky, kterou ukořistila ruská vojska během bojů na Ukrajině. Na výstavě je k vidění více než 30 kusů těžké techniky západní výroby, včetně tanku M1 Abrams a obrněného vozidla pěchoty Bradley. Rusko kritizuje dodávky zbraní na Ukrajinu jako zapojení NATO do konfliktu.

Miliony lidí v Asii demonstrovaly na Svátek práce, v Istanbulu 210 zadržených

Miliony lidí napříč Asií se zúčastnily prvomájových manifestací za lepší pracovní podmínky. V Soulu tisíce lidí zpívaly a provolávaly slogany kritizující konzervativní vládu prezidenta Jun Sok-jola, protestovalo se rovněž na zhruba deseti dalších místech napříč Jižní Koreou, píše agentura Reuters. Úřady v Turecku opět zakázaly protesty na náměstí Taksim, největším v Istanbulu, což nezisková organizace Amnesty International označila za nezákonnou kriminalizaci pokojného protestu. Zadrženo tam bylo více než 200 lidí, informovala agentura AFP.

Ukrajina čelí intenzivní bitvě v Avdijivce: Bližší pohled na probíhající konflikt

Uprostřed probíhajícího konfliktu v ukrajinské Avdijivce analyzují situaci optimisté i pesimisté, aby si utvořili svůj pohled na věc. Klíčové poznatky nabízejí vhled do ruského postupu, ukrajinských strategií a dopadů na místě. S tím, jak se bitva zintenzivňuje, se do popředí dostávají obavy o ztráty vojáků a zásoby munice.