menu

19.1 C
Czech
Čtvrtek 9. května 2024

Saúdské úřady povolily použití smrtící síly k vystěhování domorodců stojících v cestě futuristickému městu Neom

Úřady kvůli pohádkovému snu korunního prince a faktického vládce Saúdské Arábie Muhammada bin Salmána o utopickém městu Neom povolily použít smrtící násilí vůči domorodcům, kteří výstavbě překáží, píše server BBC News. Ze slibované utopie se navíc může stát dystopie.

Dronový útok z Ruska poničil energetické objekty v Sumách, tvrdí úřady

Pří ruském dronovém útoku na město Sumy na severu Ukrajiny byla v noci na dnešek poničena energetická infrastruktura, oznámil šéf Sumské oblasti Oleksij Drozděnko. Bez dodávek elektrického proudu zůstaly statisíce lidí. Ukrajinská protivzdušná obrana v noci sestřelila 12 ze 13 útočných dronů Šáhed, tvrdí letectvo.

Přijďte si doplnit výbavu na veletrh Running Expo a zažijte předstartovní atmosféru ½Maraton Praha ze světové série SuperHalfs

Sledujte nás na sítích

Praha 28. března 2024 (PROTEXT) – Veletrh Running Expo, tradiční předskokan pražského půlmaratonu, se po roce vrací na Výstaviště, které je opět spolupořadatelem akce. Návštěvníky čeká téměř 30 vystavovatelů, kteří nabídnou sportovní obuv, oblečení, doplňky i výživu. Zejména běžci se mohou těšit na testování bot z nových kolekcí značek Mizuno, Salming a On. Pro účastníky 1/2Maraton Praha je Running Expo místem pro vyzvednutí startovních balíčků.

První jarní dny na Výstavišti letos opět patří tradičnímu veletrhu sportovního vybavení Running Expo, který od 4. do 5. 4. nabídne návštěvníkům sportovní vybavení nejrůznějších značek, doprovodný program i načerpání motivace. Pozvánka letos ale nemíří jen do Křižíkových pavilonů na Výstaviště, ale i do Holešovické tržnice, před kterou v sobotu 6. dubna odstartuje navazující 1/2Maraton Praha.

Veletrh Running Expo na Výstavišti

Veletrh Running Expo je skvělou příležitostí nejen pro půlmaratonce, kteří si sem přijdou vyzvednout své startovní číslo, ale i pro ty, kdo si jen občas rádi zaběhají pro radost, nebo s během teprve začínají. Na své si tady přijdou ale i ostatní sportovní nadšenci, milovníci outdooru a obecně aktivního životního stylu, a to díky široké nabídce sportovního vybavení, výživových doplňků i doprovodnému programu. Chybět nebudou zajímavé rozhovory nebo letošní novinka – testování běžecké obuvi: „Pro návštěvníky Running Expa je připravena skutečná lahůdka, a to premiéra modelu Cloudboom Echo 3 značky On. Poprvé v ČR budou mít sportovci možnost vyzkoušet na vlastní nohy boty, které jejich distributor, firma Sprint, popisuje jako ultimátní závodní zbraň s karbonovým Speedboardem,“ zve na akci projektová manažerka akce Andrea Daňkovská z Výstaviště Praha a dodává: „Návštěvníci se mohou ale samozřejmě těšit také na řadu stánků se sportovním oblečením a dalším vybavením, nebudou chybět značky adidas, Garmin, Cep, Enervit, Compressport, brýle Polarized, Mizuno, Salming, On, letos poprvé máme na veletrhu Jim Jerky a spoustu dalších značek.“

Testování běžeckých bot v hlavní roli

Přemýšlíte o koupi běžeckých bot značek Mizuno, Salming nebo ON? Přijďte si svůj vysněný model vyzkoušet a proběhněte se v něm na 22 metrů dlouhé dráze v Křižíkově pavilonu D. K testování bude cca 60 párů obuvi Mizuno, 5 různých modelů. Boty z aktuální kolekce si pořídíte se slevou, výprodejové modely potěší cenou zlevněnou až o polovinu! Hlavní prodejní expozici značky najdete v pavilonu D.

Salming vám na otestování přiveze několik desítek párů bot z nejnovější kolekce SS24 – modely PRIME 2, LYTE 2, TRAIL 2 a TRAIL WARRIOR. Opět vás potěší speciální výprodejové ceny na starší kolekce i slevy na boty z kolekcí nejnovějších. Hlavní prodejní stan najdete v pavilonu E.

Ve stánku Try-On se můžete těšit na novinku Cloudmonster 2 a na oblíbené modely Cloudeclipse, Cloudflow 4, Cloudstratus 3 nebo Cloudsurfer. Hlavním lákadlem však bude výše zmíněná premiéra Cloudboom Echo 3. Prodejní expozici značky On najdete hned vedle testovací zóny v pavilonu D.

‼️Testování probíhá ve čtvrtek i v pátek 4. a 5. dubna.‼️

Pokud si budete chtít zakoupené novinky rovnou vyzkoušet, nebo si sportovní den na Výstavišti prodloužit o další aktivity, v areálu najdete spoustu dalších možností: fitness a workout hřiště, parkour, boulder stěnu, bazén se saunami, cesty pro brusle, koloběžky i kola. A nemusíte se bát zapotit, protože vedle Skateplazy jsou vám k dispozici kontejnery s uzamykatelnými skříňkami, toaletou a sprchou. Otevřena budou samozřejmě bistra se spoustou dobrot pro malé i velké jedlíky.

Půlmaraton se startem v Holešovické tržnici

Sobotní půlmaraton, který navazuje na dvoudenní veletrh Running Expo na Výstavišti, startuje letos poprvé u hlavní brány Holešovické tržnice. Běžci najdou v areálu zázemí, mobilní toalety a sprchy. Všichni ti, co přijdou fandit a podpořit „své“ favority, si mohou během dne dopřát vybrané dobroty a drinky ve Food Truck Pointu, který opět začal svoji sezónu vedle Haly 22, anebo si zajít na nákup přímo do Haly 22 pro čerstvé potraviny, květiny, zeleninu a ovoce. Otevřené budou samozřejmě i další obchody a cukrárna, užít si tady můžete i výstavu Lovci znaků a pak vítat běžce po jejich sportovním výkonu. A že někde zabloudíte? Není se čeho bát, po areálu budou k dispozici navigační cedule.

‼️DŮLEŽITÉ: ve dnech 4.-6.4. 2024 doporučujeme sledovat dopravní uzávěrky a informace v okolí Výstaviště a Holešovické tržnice!‼️

 

Spolupořadatelem akce je Výstaviště Praha, a.s.

Partnery akce jsou RunCzech, Svět běhu a Svět Outdooru

www.navystavisti.cz / www.holesovickatrznice.cz

 

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Vybrali jsme pro vás

Euro Bike Fest 2024

Brno 9. května 2024 (PROTEXT) - Největší tuzemský motofestival startuje už 23.5.2024!Euro Bike Fest je největší akcí svého druhu v České republice. Letošní šestnáctý...

Chamlion představuje na veletrhu IDEX 2024 pokročilá řešení pro stomatologický 3D tisk

Istanbul (Turecko) 9. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Chamlion, revoluční síla v oblasti digitalizace zubního lékařství, vyráží uchvátit návštěvníky mezinárodního veletrhu stomatologického vybavení International...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Z Kypru vyplula loď s pomocí do Pásma Gazy, využije americké molo

Z Kypru dnes ráno vyplula americká loď s pomocí pro Pásmo Gazy, k jejímu vyložení má použít nové provizorní molo. Agentuře Reuters to řekli nejmenovaní američtí představitelé. Kyperské úřady informaci zatím oficiálně nepotvrdily. Pomoc přes moře má ale přepravit americká nákladní loď Sagamore, která se už podle specializované webové platformy Vessel Finder skutečně nachází mimo kyperský přístav Larnaka, podotkla agentura.

Ruská zmrazená aktiva půjdou na pomoc Ukrajině, rozhodla EU

Zástupci členských států Evropské unie (EU) se shodli na využití zmrazených ruských aktiv k nákupu zbraní pro Ukrajinu a poválečnou rekonstrukci země, jež se více než dva roky brání ruské agresi. Celkově se jedná o částku kolem 210 miliard eur (přibližně 5,3 bilionu korun).

Rusko nechce globální konflikt, nenechá se ale ohrožovat, řekl Putin

Rusko udělá vše pro to, aby se vyhnulo globální konfrontaci, ale nedovolí nikomu, aby jej ohrožoval. Účastníkům tradiční vojenské přehlídky k připomínce porážky nacistického Německa to dnes řekl ruský prezident Vladimir Putin. Zatímco po Rudém náměstí pochodovali vojáci, ruská vojska tlačí na frontovou linii na Ukrajině, kde Rusko svou invazí v roce 2022 rozpoutalo největší pozemní konflikt v Evropě od roku 1945.

Saúdské úřady povolily použití smrtící síly k vystěhování domorodců stojících v cestě futuristickému městu Neom

Úřady kvůli pohádkovému snu korunního prince a faktického vládce Saúdské Arábie Muhammada bin Salmána o utopickém městu Neom povolily použít smrtící násilí vůči domorodcům, kteří výstavbě překáží, píše server BBC News. Ze slibované utopie se navíc může stát dystopie.

Olympijský oheň dorazil do Marseille za přísných bezpečnostních opatření

Olympijský oheň přistál ve středu za přísných bezpečnostních opatření na francouzské půdě. Odstartoval tak letní sportovní extravaganci, která, jak doufá prezident Emmanuel Macron, ukáže nádheru Francie a posílí jeho odkaz.

Biden je přesvědčený, že Trump nepřijme výsledky prezidentských voleb 2024

Prezident Joe Biden vyjádřil obavy z ochoty bývalého prezidenta Donalda Trumpa akceptovat výsledek voleb v roce 2024. V nedávném rozhovoru pro televizi CNN Biden prohlásil: „Možná nebude akceptovat výsledek voleb? Slibuji vám, že nepřijme,“ čímž zdůraznil potenciální nebezpečí takového scénáře. Reagoval tak na předchozí Trumpovy komentáře naznačující jeho postoj k volebním výsledkům.

USA kvůli vývoji v Rafáhu pozastavily dodávku bomb Izraeli, potvrdil ministr

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu Pásma Gazy nyní přehodnocují bezprostřední vojenskou podporu židovského státu. Uvedl to dnes americký ministr obrany Lloyd Austin, čímž potvrdil zprávy amerických médií z uplynulých dní. Podle tisku je to od začátku války v Gaze první známý případ, kdy Američané kvůli nesouhlasu s počínáním izraelské vlády sáhli na dodávky zbraní.

DOPORUČUJEME

Euro Bike Fest 2024

Brno 9. května 2024 (PROTEXT) - Největší tuzemský motofestival startuje už 23.5.2024!Euro Bike Fest je největší akcí svého druhu v České republice. Letošní šestnáctý...

Chamlion představuje na veletrhu IDEX 2024 pokročilá řešení pro stomatologický 3D tisk

Istanbul (Turecko) 9. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Chamlion, revoluční síla v oblasti digitalizace zubního lékařství, vyráží uchvátit návštěvníky mezinárodního veletrhu stomatologického vybavení International...

Richardson představuje revoluční řešení pro rozvoj prodejních schopností na základě metrik

Filadelfie (USA) 9. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Richardson Sales Performance ("Richardson"), světový lídr v oblasti školení prodeje a zvyšování prodejního výkonu, s hrdostí...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Z Kypru vyplula loď s pomocí do Pásma Gazy, využije americké molo

Z Kypru dnes ráno vyplula americká loď s pomocí pro Pásmo Gazy, k jejímu vyložení má použít nové provizorní molo. Agentuře Reuters to řekli nejmenovaní američtí představitelé. Kyperské úřady informaci zatím oficiálně nepotvrdily. Pomoc přes moře má ale přepravit americká nákladní loď Sagamore, která se už podle specializované webové platformy Vessel Finder skutečně nachází mimo kyperský přístav Larnaka, podotkla agentura.

Ruská zmrazená aktiva půjdou na pomoc Ukrajině, rozhodla EU

Zástupci členských států Evropské unie (EU) se shodli na využití zmrazených ruských aktiv k nákupu zbraní pro Ukrajinu a poválečnou rekonstrukci země, jež se více než dva roky brání ruské agresi. Celkově se jedná o částku kolem 210 miliard eur (přibližně 5,3 bilionu korun).

Rusko nechce globální konflikt, nenechá se ale ohrožovat, řekl Putin

Rusko udělá vše pro to, aby se vyhnulo globální konfrontaci, ale nedovolí nikomu, aby jej ohrožoval. Účastníkům tradiční vojenské přehlídky k připomínce porážky nacistického Německa to dnes řekl ruský prezident Vladimir Putin. Zatímco po Rudém náměstí pochodovali vojáci, ruská vojska tlačí na frontovou linii na Ukrajině, kde Rusko svou invazí v roce 2022 rozpoutalo největší pozemní konflikt v Evropě od roku 1945.

Saúdské úřady povolily použití smrtící síly k vystěhování domorodců stojících v cestě futuristickému městu Neom

Úřady kvůli pohádkovému snu korunního prince a faktického vládce Saúdské Arábie Muhammada bin Salmána o utopickém městu Neom povolily použít smrtící násilí vůči domorodcům, kteří výstavbě překáží, píše server BBC News. Ze slibované utopie se navíc může stát dystopie.

Olympijský oheň dorazil do Marseille za přísných bezpečnostních opatření

Olympijský oheň přistál ve středu za přísných bezpečnostních opatření na francouzské půdě. Odstartoval tak letní sportovní extravaganci, která, jak doufá prezident Emmanuel Macron, ukáže nádheru Francie a posílí jeho odkaz.

Biden je přesvědčený, že Trump nepřijme výsledky prezidentských voleb 2024

Prezident Joe Biden vyjádřil obavy z ochoty bývalého prezidenta Donalda Trumpa akceptovat výsledek voleb v roce 2024. V nedávném rozhovoru pro televizi CNN Biden prohlásil: „Možná nebude akceptovat výsledek voleb? Slibuji vám, že nepřijme,“ čímž zdůraznil potenciální nebezpečí takového scénáře. Reagoval tak na předchozí Trumpovy komentáře naznačující jeho postoj k volebním výsledkům.

USA kvůli vývoji v Rafáhu pozastavily dodávku bomb Izraeli, potvrdil ministr

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu Pásma Gazy nyní přehodnocují bezprostřední vojenskou podporu židovského státu. Uvedl to dnes americký ministr obrany Lloyd Austin, čímž potvrdil zprávy amerických médií z uplynulých dní. Podle tisku je to od začátku války v Gaze první známý případ, kdy Američané kvůli nesouhlasu s počínáním izraelské vlády sáhli na dodávky zbraní.

Skutečná „Martha“ ze seriálu Baby Reindeer promluví v televizním rozhovoru s Piersem Morganem

Skutečná inspirátorka postavy „Marthy“ z populárního seriálu Baby Reindeer od Netflixu se přihlásila o svou verzi příběhu v exkluzivním televizním rozhovoru s Piersem Morganem. Fiona Harvey, žena, která tvrdí, že je skutečnou Martou, se chystá uvést věci na pravou míru poté, co čelila reakcím a výhrůžkám smrtí od diváků, kteří věří, že je inspirací postavy.

Po útoku na hřiště v Charkově je sedm zraněných, včetně čtyř dětí, uvedly úřady

Ruská vojska dnes ostřelovala sportovní hřiště u školy ve východoukrajinském Charkově. Na místě zůstaly čtyři zraněné děti a zraněni byli i tři dospělí, uvedl na platformě Telegram šéf Charkovské oblastní správy Oleh Syněhubov.

Jak McLarenu pomohly inovace ve vylepšení auta a co to znamená pro soupeře?

McLaren představil technologické inovace, které zlepšily jejich vůz a přinesly lepší výsledky na závodních okruzích. Podle odhadů mělo vylepšení přinést až 0,4 sekundy na kolo, což je významný posun ve světě formulového sportu. Tato zlepšení se projevila převším u jezdce Landa Norrise, zatímco jeho kolega Oscar Piastri dostane kompletní balíček až v Imole.