menu

15.8 C
Czech
Pondělí 20. května 2024

Čínský TikTok chce odkoupit další americký miliardář

Americký miliardář Frank McCourt, bývalý majitel baseballového klubu Los Angeles Dodgers, podle svých slov organizuje nabídku na odprodej TikToku. Čínská společnost ByteDance však nemá zájem prodat svou sociální síť a žaluje kvůli tomu vládu, jež rozhodla o devítiměsíční lhůtě na prodej platformy.

Švýcarsko porazilo Českou republiku v napínavém rozstřelu na mistrovství světa v ledním hokeji

Švýcarsko zvítězilo na mistrovství světa v ledním hokeji v Praze v zápase s Českou republikou 2:1 po prodloužení a nájezdech. Rozhodující gól v nájezdech vstřelil Philipp Kurashev a dovedl svůj tým ke třetímu vítězství na turnaji, zatímco Čechům uštědřil první porážku. Zápas držel fanoušky v napětí, protože oba týmy předváděly intenzivní hru, ze které nakonec vyšli vítězně Švýcaři.

Horoskop pro týden citlivosti a odvahy: 4. března – 10. března

Sledujte nás na sítích

Tento týden se Merkur pohybuje posledními stupni znamení Ryb, než v neděli brzy ráno vstoupí do znamení Berana. Na této cestě budete pravděpodobně o něco citlivější než obvykle. Zkuste to vnímat jako dobrou věc. Využijte svůj soucit a nechte se jím vést. Jakmile komunikační planeta vstoupí do Berana, vibrace se změní a nastane čas být odvážný a rozhodný. Nevyhýbejte se spontánnosti ani riziku! Nemusíte mít všechny odpovědi, stačí, když budete mluvit od srdce. Níže zatím najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Reklama

Beran

Nejste ten typ člověka, který by čekal, než se něco stane, raději sami konáte. Možná jste kvůli tomu byli v minulosti označováni za asertivní a netrpělivé, ale pravdou je, že pro vás není snadné sedět a čekat, než se něco stane. Tento týden však bude možná nejlepší méně razantní přístup. Budete překvapeni, kolik se toho naučíte, když budete naslouchat, než se vrhnete do hry s vlastními nápady. Překvapí vás také všechny možnosti, které se objeví, pokud jim dáte čas, aby se rozvinuly. Nejde o to být slabý nebo pasivní, ale zůstat otevřený a nespěchat.

Býk

V poslední době se cítíte přehlížení, zapomenutí. Máte podezření, že se všichni baví bez vás. Cítíte, že se vašemu přínosu v práci nedostává zasloužené pozornosti. I když víte, že máte co nabídnout, obáváte se, že nikdo jiný to nevidí. Tento týden tento pocit rozptylte tím, že oslovíte někoho blízkého a navážete s ním spojení. Není třeba živořit v izolaci. Zavolejte někomu, kdo vám chybí, pozvěte přátele, ukažte se u příbuzných. Nejste sami a existuje tolik lidí, kteří si vaší přítomnosti váží, jen to musíte vidět, abyste tomu uvěřili.

Blíženci

I v těch nejlepších časech jste na sebe přísní, ale v poslední době jste obzvlášť nelítostní. Utkvěly vám v paměti chvíle, kdy jste se ztrapnili, udělali hloupá rozhodnutí nebo ublížili lidem, na kterých vám záleží, a za to všechno se chcete potrestat. Tento týden si dopřejte trochu volnosti. To neznamená, že se úplně pustíte ze řetězu, vzdáte se svých standardů a budete předstírat, že jste nikdy neudělali nic, čeho byste litovali. Nezavírejte se před minulostí, ale smiřte se s ní. Pokud si potřebujete s někým vyjasnit situaci, udělejte to. Ať už se potřebujete omluvit někomu jinému, nebo odpustit sami sobě, máte šanci posunout se dál.

Rak

Jste odvážnější, než si myslíte. Jen na to občas zapomínáte. Každodenní život se vám staví do cesty. Říkáte si, že jste příliš zaneprázdnění, než abyste se pouštěli do nových dobrodružství, příliš vyčerpaní z nekonečného seznamu úkolů, než abyste podnikli jakékoliv kroky do neznáma. Tento týden se pokuste znovu navázat kontakt se svou odvážnou stránkou. Představte si, že byste mohli nechat některé své úkoly nedokončené, nebo si dovolit doma udělat trochu binec, případně prošvihnout ne zcela naléhavý termín. Svět se nezboří a vy budete mít konečně čas a energii na věci, které jsou pro vás nejdůležitější.

Reklama

Lev

Nejste od přírody pesimista, ale v poslední době je těžší najít pocit naděje nebo spojení. Všechna krutost světa se zdá být na očích a s tolika smutky máte problém najít smysl vlastního života. Jaký smysl má snažit se udělat svět lepším, když čelíte tolika překážkám? Tento týden však můžete najít sílu ve vědomí, že jste stále tady, stále bojujete a nejste v tom sami. Čím více se dokážete spojit s ostatními, kterým na věci záleží stejně jako vám, tím menší strach budete pociťovat.

Panna

Právě teď je důležité, abyste netrávili příliš mnoho času o samotě se svými myšlenkami. Momentálně možná nemáte náladu na to, abyste se příliš stýkali s lidmi, ale díky tomu, že uvíznete ve své hlavě, se až příliš snadno zamotáte do svých starostí, nejistot a špatných zvyků. Když začnete o všem příliš přemýšlet, je těžké najít jasnou odpověď sám. V určitém okamžiku se musíte obrátit na ostatní. Ti vám mohou nabídnout kontrolu reality, pomoci vám podívat se na problém z nové perspektivy, položit důležité otázky. Tento týden netrvejte na tom, abyste nad svými problémy přemítali sami. Nechte si pomoci od lidí, kteří vás mají rádi.

Váhy

Vaše představivost je teď bujná a činorodá. Dokážete si představit, že by svět mohl být lepší, kolika alternativními cestami byste se mohli vydat. Je to krásné a vzrušující, ale také frustrující. Ve srovnání s živými odstíny vašeho snění se skutečný život zdá být nudný a nedostatečný. Vaším úkolem pro tento týden je proto najít zázrak ve světě kolem vás. Může to být umění nebo krása přírody, zázračná radost ze spojení s druhými lidmi. Nepřestávejte bojovat za lepší svět, ale nezapomínejte na kouzla, která již existují.

Štír

Jste dobří v rozpoznávání toho, co je nemožné, projektů, které jsou nerealizovatelné, vztahů, které by nikdy nefungovaly, snů, které se nepromítají do reálného světa. Nejste negativní, jen realističtí. Nechcete investovat čas a energii do představ, které se nikdy nestanou skutečností. Tento týden se však možná přece jen vyplatí pracovat na cílech, které se v tuto chvíli zdají být v nedohlednu. Vesmír je překvapivý a vaše vůle je síla, se kterou je třeba počítat. Nevzdávejte se dříve, než vůbec začnete.

Střelec

Obvykle jste dobří v tom, že se soustředíte na to, co máte dělat. V poslední době vás však rozptylují lidé kolem vás. Všichni se zdají být úspěšnější než vy, zajímavější nebo šťastnější. Je těžké se neporovnávat, a jakmile s tím začnete, je ještě těžší přestat. Tento týden je však důležité se znovu soustředit. Životy ostatních pravděpodobně nejsou skutečně tak vzrušující, jak vypadají zvenčí, a i kdyby byly, jediné, co můžete dělat, je žít ten svůj tak, jak nejlépe umíte.

Kozoroh

Často máte pocit, že jste jediný člověk v místnosti, který myslí jasně. Když se všichni v práci zapletou do nesplnitelných snů, je na vás, abyste konverzaci vrátili zpátky na zem. Když se vaši přátelé začnou litovat, jste to vy, kdo jim připomene, co všechno mají. Tento týden však není vaším úkolem být hlasem rozumu, ale jednoduše naslouchat. Posilování vazeb s ostatními prostřednictvím otevřené empatie je nyní důležitější než mít ve všem pravdu.

Vodnář

K emocím přistupujete s rozvahou a zvědavostí. Někteří lidé považují své pocity za mystické a nakonec nepoznatelné, ale vy chcete pochopit, odkud se berou, co znamenají a jak na ně můžete reagovat. V tomto týdnu si však dejte pauzu od intelektualizování všeho. To neznamená, že každá vaše myšlenka a pocit jsou čisté a neomylné nebo že vaše sebekritika není užitečná. Znamená to jen, že jste člověk, nejen myslící, ale i emocionální bytost. Občas musíte odložit svou racionální mysl stranou a dovolit si prostě cítit.

Ryby

Někdy se stane, že se necháte ovlivnit náladou a preferencemi toho, kdo je zrovna s vámi v místnosti. Není to tak, že byste byli poddajní, ale rádi se přizpůsobíte, když můžete. Tento týden se však snažte věnovat o něco méně pozornosti potřebám všech ostatních a o něco více svým vlastním, zejména pokud osoba, se kterou jste, nemá tendenci vaši velkorysost opětovat. Nemáte zaručeno, že bude vyhověno všem vašim preferencím, ale udělejte si alespoň tu službu, že je vyslovíte.

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Horoskop pro týden spontánních objevů a rozšíření obzorů: 20. května – 26. května

V pondělí vstoupí Slunce do znamení Blíženců. Jestliže období Býka bylo časem tvrdohlavosti a spolehlivosti, období Blíženců je příležitostí k uvolnění. Může být těžké zůstat soustředěný, zatímco Slunce prochází nejzvědavějším a nejchaotičtějším ze všech znamení, proto využijte této příležitosti k rozšíření obzorů, vyzkoušejte něco nového a překvapte ostatní lidi - nebo sami sebe. Úplněk ve Střelci tento čtvrtek aktivuje vaši spontánní a dobrodružnou stránku. Pokud jste dosud hráli věci příliš na jistotu, tento měsíc vás povzbudí k tomu, abyste zariskovali. Věřte si. Níže najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Mindfulness: Jak se jeho praktikováním může zlepšit váš život a zdraví

Mindfulness je jedním z nejúčinnějších nástrojů pro zlepšení kvality života a dobrého zdraví. Podle neurovědců a lektorů spočívá v plném začlenění mysli do aktivity, které se právě věnujete. Nejde o vyprázdnění mysli, ale o úplné soustředění na přítomný okamžik. Lékaři tvrdí, že mindfulness může proměnit způsob, jakým zpracováváme složité emoce, a dokonce pomoci snížit krevní tlak. Ačkoliv je toto cvičení jednoduché, není snadné – vyžaduje pravidelnou praxi a trpělivost.
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Jessica Biel boří tabu: Svou knihou pro děti se snaží normalizovat konverzaci o menstruaci

Jessica Biel se vydává do světa dětské literatury s cílem změnit způsob, jakým se mluví o menstruaci. Její nová kniha A Kids Book About Periods se pokouší prolomit tabu a kulturní stigma spojené s periodou a podpořit otevřené a pozitivní rozhovory mezi dětmi a dospělými.

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší média po oznámení o zničení minolovky

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší dnes ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o "další špatný den Černomořské flotily". Ruská strana se nevyjádřila, což však v podobných případech bývá obvyklé.

Manchester City se čtvrtým titulem v Premier League v řadě zapsal do historie

Manchester City se zapsal do historie jako první tým, který získal titul v Premier League čtyřikrát za sebou. Tým si v neděli vítězstvím 3:1 nad West Hamem zajistil titul pro sezónu 2023/24 a podruhé za sebou tak zmařil naděje Arsenalu.

Jednou z verzí vyšetřování atentátu na Fica je, že útočník nebyl sám

Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica také s verzí, že střelec nejednal zcela sám. Vyplývá to z dnešního vyjádření slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka a náměstka civilní tajné služby SIS Pavola Gašpara. Dříve právě ministr vnitra hovořil o podezřelém jako o útočníkovi, který neměl při činu komplice. Gašpar na tiskové konferenci také řekl, že na Slovensku byl zadržen podezřelý, jenž v zemi chystal podobný útok, jakým byla loňská střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Hudební magnát Diddy se omlouvá za „neomluvitelné“ chování při napadení v roce 2016

Hudební magnát Sean „Diddy“ Combs se veřejně omluvil za své „neomluvitelné“ chování poté, co se objevil záznam z bezpečnostních kamer z roku 2016, na kterém údajně napadl svou bývalou přítelkyni Cassie Ventura. Incident se údajně odehrál v dnes již uzavřeném hotelu InterContinental v Los Angeles, jak vyplývá ze žaloby, kterou Ventura dříve podala.

Íránský prezident a nejvyšší představitelé jsou po havárii vrtulníku nezvěstní

Íránský prezident Ebrahim Raisi údajně přežil havárii vrtulníku v odlehlé severní oblasti Íránu. K incidentu došlo v provincii Východní Ázerbájdžán poblíž pohraničního města Džolfa. Státní média označila událost za „tvrdé přistání“, což naznačuje, že prezident je naživu, ačkoli žádné další podrobnosti nebyly poskytnuty.
Reklama

DOPORUČUJEME

Horoskop pro týden spontánních objevů a rozšíření obzorů: 20. května – 26. května

V pondělí vstoupí Slunce do znamení Blíženců. Jestliže období Býka bylo časem tvrdohlavosti a spolehlivosti, období Blíženců je příležitostí k uvolnění. Může být těžké zůstat soustředěný, zatímco Slunce prochází nejzvědavějším a nejchaotičtějším ze všech znamení, proto využijte této příležitosti k rozšíření obzorů, vyzkoušejte něco nového a překvapte ostatní lidi - nebo sami sebe. Úplněk ve Střelci tento čtvrtek aktivuje vaši spontánní a dobrodružnou stránku. Pokud jste dosud hráli věci příliš na jistotu, tento měsíc vás povzbudí k tomu, abyste zariskovali. Věřte si. Níže najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Mindfulness: Jak se jeho praktikováním může zlepšit váš život a zdraví

Mindfulness je jedním z nejúčinnějších nástrojů pro zlepšení kvality života a dobrého zdraví. Podle neurovědců a lektorů spočívá v plném začlenění mysli do aktivity, které se právě věnujete. Nejde o vyprázdnění mysli, ale o úplné soustředění na přítomný okamžik. Lékaři tvrdí, že mindfulness může proměnit způsob, jakým zpracováváme složité emoce, a dokonce pomoci snížit krevní tlak. Ačkoliv je toto cvičení jednoduché, není snadné – vyžaduje pravidelnou praxi a trpělivost.

Tipy, jak zabezpečit svůj domov během letní dovolené a udržet si zdraví i na cestách

S blížícími se letními prázdninami si mnoho lidí chystá na cesty, je ale důležité myslet také na zabezpečení svého domova během vaší nepřítomnosti. Statistiky ukazují, že v období dovolených dochází k častějším vloupáním, a proto je nezbytné podniknout kroky k ochraně svého majetku. Existují různé způsoby, jak zabezpečit svůj domov, od jednoduchých bezpečnostních opatření až po komplexní pojistné krytí.

Horoskop pro týden pevných zásad a osobních hodnot: 13. května – 19. května

Ve středu, po více než dvou měsících strávených v Beranu, Merkur konečně vstoupí do Býka. Když tato komunikační planeta přechází do silného a uzemněného znamení Býka, je ideální čas ujasnit si vlastní hodnoty a odmítnout se nechat zviklat. Býk může občas podporovat neužitečně rigidní myšlení. V nejlepším případě vám však dává sílu stát si pevně za svými zásadami, a to i tváří v tvář opozici. Místo toho, abyste se nechali vtáhnout do nekonečných debat, soustřeďte se na hledání způsobů, jak jednat podle toho, čemu věříte. Níže zatím najdete týdenní horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu.

The Guardian: Zvyšující se obliba cizrny vede k inovativním receptům a zdravějším volbám

Cizrna se stala základem mnoha domácností a její všestrannost a zdraví prospěšné látky vedou k prudkému nárůstu její popularity. Její prodej se ve Spojeném království uprostřed krize životních nákladů zvýšil o 20 %.
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Jessica Biel boří tabu: Svou knihou pro děti se snaží normalizovat konverzaci o menstruaci

Jessica Biel se vydává do světa dětské literatury s cílem změnit způsob, jakým se mluví o menstruaci. Její nová kniha A Kids Book About Periods se pokouší prolomit tabu a kulturní stigma spojené s periodou a podpořit otevřené a pozitivní rozhovory mezi dětmi a dospělými.

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší média po oznámení o zničení minolovky

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší dnes ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o "další špatný den Černomořské flotily". Ruská strana se nevyjádřila, což však v podobných případech bývá obvyklé.

Manchester City se čtvrtým titulem v Premier League v řadě zapsal do historie

Manchester City se zapsal do historie jako první tým, který získal titul v Premier League čtyřikrát za sebou. Tým si v neděli vítězstvím 3:1 nad West Hamem zajistil titul pro sezónu 2023/24 a podruhé za sebou tak zmařil naděje Arsenalu.

Jednou z verzí vyšetřování atentátu na Fica je, že útočník nebyl sám

Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica také s verzí, že střelec nejednal zcela sám. Vyplývá to z dnešního vyjádření slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka a náměstka civilní tajné služby SIS Pavola Gašpara. Dříve právě ministr vnitra hovořil o podezřelém jako o útočníkovi, který neměl při činu komplice. Gašpar na tiskové konferenci také řekl, že na Slovensku byl zadržen podezřelý, jenž v zemi chystal podobný útok, jakým byla loňská střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Hudební magnát Diddy se omlouvá za „neomluvitelné“ chování při napadení v roce 2016

Hudební magnát Sean „Diddy“ Combs se veřejně omluvil za své „neomluvitelné“ chování poté, co se objevil záznam z bezpečnostních kamer z roku 2016, na kterém údajně napadl svou bývalou přítelkyni Cassie Ventura. Incident se údajně odehrál v dnes již uzavřeném hotelu InterContinental v Los Angeles, jak vyplývá ze žaloby, kterou Ventura dříve podala.

Íránský prezident a nejvyšší představitelé jsou po havárii vrtulníku nezvěstní

Íránský prezident Ebrahim Raisi údajně přežil havárii vrtulníku v odlehlé severní oblasti Íránu. K incidentu došlo v provincii Východní Ázerbájdžán poblíž pohraničního města Džolfa. Státní média označila událost za „tvrdé přistání“, což naznačuje, že prezident je naživu, ačkoli žádné další podrobnosti nebyly poskytnuty.

„Přijdou si pro vaše zbraně, stoprocentně.“ Trump burcoval k volební účasti na akci střelecké asociace

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump se během sobotního projevu v Texasu, kde hovořil k tisícům členů Národní střelecké asociace (NRA), zavázal zrušit předpisy týkající se zbraní, které zavedla administrativa Joea Bidena. Zároveň na účastníky apeloval, aby v letošních volbách využili svůj hlas. NRA Trumpa oficiálně podpořila.

Fico je podle nemocnice mimo ohrožení života, jeho stav je ale nadále velmi vážný

Slovenský premiér Robert Fico, který je po středečním postřelení atentátníkem hospitalizován, je mimo ohrožení života. Jeho stav je ale vážný, rekonvalescence si vyžádá dlouhou dobu, řekl dnes novinářům zástupce nemocnice v Banské Bystrici.

Rafinerie v ruském Slavjansku přerušila po ukrajinském vzdušném útoku provoz

Ruská rafinerie v Slavjansku na Kubáni dnes přerušila provoz poté, co se stala cílem vzdušného útoku Ukrajiny. Informovala o tom agentura Interfax s odvoláním na vedení ropného podniku. Místní úřady předtím oznámily dopad šesti dronů v areálu rafinerie. Nepřátelské vzdušné útoky hlásily dnes ráno z řady míst ruské i ukrajinské úřady.
Reklama
Reklama