menu

20.8 C
Czech
Úterý 21. května 2024

Čínský TikTok chce odkoupit další americký miliardář

Americký miliardář Frank McCourt, bývalý majitel baseballového klubu Los Angeles Dodgers, podle svých slov organizuje nabídku na odprodej TikToku. Čínská společnost ByteDance však nemá zájem prodat svou sociální síť a žaluje kvůli tomu vládu, jež rozhodla o devítiměsíční lhůtě na prodej platformy.

Ukrajinské drony napadly ruské černomořské základny, hlásí ruské úřady

Ruská obrana Sevastopolu na anektovaném Krymu čelila rozsáhlému útok vzdušných a námořních dronů, tedy bezpilotních letadel a bezposádkových plavidel. Oznámil to podle tiskových agentur ruský gubernátor Sevastopolu Michail Razvožajev. Náletu dronů podle agentury Interfax čelilo i ruské přístavní město Novorossijsk, které je další základnou ruské Černomořské flotily decimované ukrajinskými útoky. Terčem dronového náletu se stala i rafinérie v Tuapse na jihu Ruska, kde vypukl požár. Ruská protivzdušná obrana celkem zničila více než stovku ukrajinských dronů, tvrdí ruské ministerstvo obrany.

Bitcoin vystřelil o 20 %, vyplatí se ještě koupit bitcoin nebo tyto 3 kryptoměny?

Sledujte nás na sítích

Bitcoin v posledních dnech zaznamenává obrovský nárůst své hodnoty. Je dokonce možné, že tato nejpopulárnější kryptoměna vyroste až za hranici svého cenového maxima (tedy all-time high), a to dokonce i v blízké době. Překročení této cenové hladiny jsme mohli sledovat naposledy v roce 2021, kdy cena téměř dosáhla úrovně 70 000 dolarů za bitcoin. 

Reklama

Zajímavá je taktéž tržní kapitalizace celého kryptoměnového trhu, která aktuálně poměrně rychle přesáhla 2 miliardy dolarů. To naznačuje, že trh s kryptoměnami zažívá opravdu pozitivní chvíle, což nepředstavuje růst pouze pro bitcoin, ale také pro další kryptoměnové projekty jako např. Novinky Green Bitcoin nebo Frog Wif Hat a Scotty AI.

Foto: Inzerce

Tržní kapitalizace bitcoinu naposledy překročila hranici tržní kapitalizace 2 miliard dolarů v roce 2021. Zdroj: coingecko.com

Obrovské objemy obchodů v bitcoinových ETF

Bitcoinové ETF fondy představují v současné době obrovský příliv kapitálu do bitcoinu. Ke konci února 2024 můžeme pozorovat výrazný nárůst obchodů s ETF na bitcoin, což znamená také přirozený nárůst ceny této největší kryptoměny. Díky těmto fondům je možné investovat do bitcoinu, i pokud jste účastníkem pouze na akciovém trhu.

Foto: Inzerce

Objem obchodů pro bitcoinová etf v poslední době. Zdroj: Yahoo Finance

Reklama

Na rozdíl od menších projektů však nemusí zrovna bitcoin disponovat takovým potenciálem pro budoucí růst. Pro zájemce a investory, kteří investují spíše agresivněji nebo vyhledávají co možná nejvyšší výnosy, tak nemusí být bitcoin to pravé. Zajímavé se tak pro tyto účastníky trhu stávají kryptoměny v předprodejích, které stojí na začátku své cesty a aktuálně mohou z růstu celého krypto odvětví jen profitovat.

3 kryptoměny v předprodeji s 30x potenciálem

Kryptoměnové předprodeje jsou projekty, které akorát spouští své platformy a sítě. Tvůrci těchto projektů vydávají své tokeny v předprodeji z důvodu brzké nabídky svých tokenů investorům a zájemcům, přičemž následně získají hotovost pro budoucí financování celého projektu. Předprodeje jsou zpravidla rozdělené do několika fází s postupným růstem ceny, ve kterých je možné nakupovat tokeny ještě před jejich uvedení na burzy. 

Zalistování dané kryptoměny na burzy pak zpravidla znamená, že se o ní dozví noví investoři, kteří tak mohou vyhnat cenu ještě více vzhůru. Tuto situaci jsme mohli pozorovat například u meme kryptoměn, jako je Pepe Coin, dogecoin, shibaiInu apod. Investoři, kteří nakoupí brzy, tak mohou z předprodeje vytěžit nejvíce, jelikož si zajistí tokeny mezi prvními, a následně pouze sledují růst jejich ceny.

V následujících odstavcích si představíme 3 kryptoměny v předprodejích nebo čerstvě po zalistování na vybrané burzy, které disponují potenciálem atraktivního zhodnocení v blízké době.

Green Bitcoin – inovativní zelená kryptoměna s atraktivním stakingem

Green Bitcoin představuje alternativu k tradičnímu bitcoinu, přičemž nabízí mnoho dalších výhod a mechanik. Projekt se svou kryptoměnou $GBTC je postavený na blockchainu Etherea, což zabezpečuje fungování celé sítě a bezproblémové transakce. Záměr tvůrců pak spočívá v poskytnutí her s predikcemi na cenu bitcoinu, které vám mohou zajistit zajímavé odměny. 

K dispozici tak mají držitelé tokenů také staking, který v současné době nabízí až 250% zhodnocení za rok (APY). Do stakingu lze uzamknout své nakoupené tokeny již v momentě po jejich nákupu v předprodeji, který běží na webových stránkách projektu. 

green bitcoin crypto předprodej
Foto: Inzerce

Platforma Green Bitcoin disponuje aktuálním předprodejem na své webové stránce. Zdroj: https://greenbitcoin.xyz/cz

Tokeny $GBTC lze nyní nakupovat ve výše uvedeném předprodeji, který aktuálně běží na webových stránkách platformy. Nakoupit lze tokeny za jednu z kryptoměn ETH nebo USDT. $GBTC lze nakoupit také za Binance Coin, nicméně v tomto případě přijdete o možnost stakovat tokeny a získat onen až 250% roční výnos. 

Vše, co je potřeba pro vaši účast v předprodeji udělat, je připojení peněženky s některou z výše uvedených kryptoměn a následný nákup tokenů $GBTC. Tato peněženka by měla podporovat tokeny ERC-20, které fungují na blockchainu Etherea. Jakmile si tuto kryptoměnu nakoupíte, nezapomeňte vaše nakoupené tokeny stakovat, abyste o odměny ze stakingu nepřicházeli. Díky tomu se vám budou tyto odměny připočítávat k vašim tokenům již od momentu jejich nákupu v předprodeji.

Obrázek
Obrázek

Frog Wif Hat – nový meme coin založený na dogwifhat na Solaně

Frog Wif Hat představuje novou meme kryptoměnu, která má za sebou již zalistování na některé burzovní platformy. Mnozí analytici se shodují v predikci na její blýskavou budoucnost. Oproti bitcoinu by se tak mohlo jednat o projekt, který nabídne investorům a držitelům tokenů potenciálně velice atraktivní zhodnocení v řádech stovek procent. 

frog wif hat crypto předprodej
Foto: Inzerce

Roadmapa projektu Frog Wif Hat – https://frogwifhattoken.com/en#home

Tokeny $FWIF lze aktuálně nakupovat na platformě Uniswap, kde je možné tokeny obchodovat v rámci krátkodobého tradingu nebo do nich investovat za účelem vyššího zhodnocení prostředků v budoucnu.

Po zalistování tokenů na Uniswap mohli investoři a držitelé tokenů sledovat výrazný nárůst hodnoty těchto tokenů. Je pravděpodobné, že se může podobná růstová dynamika ceny opakovat společně s tím, jak se aktuálně daří celému kryptoměnovém trhu. Vzhledem k tomu, že se jedná o meme kryptoměnu, je možné, že ji investoři a obchodníci budou chtít nakoupit ještě před jejím uvedení na další burzy a směnárny – a tedy i před dalším potenciálním růstem ceny.

Obrázek
Obrázek

Scotty AI – Nabízí řešení pro bezpečnost, podvody a rizika díky AI

Kryptoměna Scotty AI se zařazuje do kategorie kryptoměn v předprodeji, ve kterém je možné nakupovat nativní tokeny s názvem $SCOTTY. Na rozdíl od jiných meme kryptoměn však disponuje velice zajímavým a reálným případem využití, ne zcela obvyklým pro meme projekt. 

scotty ai crypto předprodej

Tokenomika alokuje zásobu tokenů do různých částí projektu. Zdroj: https://scottytheai.com/cz

Projekt Scotty AI kromě samotné meme kryptoměny nabídne uživatelům také platformu, která bude zahrnovat funkce a nástroje poháněné umělou inteligencí. Držitelé tokenů a investoři se tak mohou těšit například na chatbota Scottyho nebo platformu s názvem Scotty Výměna. Dostupný však je taktéž staking tokenů, který můžete využít k získání dalších tokenů $SCOTTY zcela zdarma, a to pouze uzamknutím svých tokenů. 

Co se týče výše zmíněných platforem, uživatelé si je budou moci vyzkoušet bez jakékoliv registrace. Stačí k platformě připojit svou peněženku a tokeny $SCOTTY si nakoupit v předprodeji nebo na směnárně Scotty Výměna. Zde si budete moci zcela zdarma směnit tyto tokeny za kryptoměnu ETH nebo USDT. Dostupný je taktéž ukazatel aktuálních poplatků za plyn (gas fees), který vám sděluje, jakou částku zaplatíte za zařazení vaší transakce do blockchainu. 

Scotty Chat poté nabídne možnost komunikace se Scottym, který je poháněný umělou inteligencí. V rámci toho se budete moci ptát na otázky z kryptoměnového odvětví nebo třeba i z jiných oblastí – na oboje vám Scotty odpoví v rámci několika málo desítek sekund či minut. 

Obrázek
Obrázek

Slova závěrem

Přestože bitcoin zažívá své velice světlé chvilky, v kryptoměnovém trhu můžeme nalézt projekty, které pravděpodobně disponují ještě větším potenciálem pro cenový růst a slibnou budoucnost. Prostřednictvím předprodejů je tak možné tokeny těchto kryptoměn nakoupit za velice nízké ceny, což může pomoci investorům a zájemcům zajistit si vyšší potenciální zhodnocení své investice do budoucna.  

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.

Slovenský premiér Robert Fico je podle lékařů stabilizovaný a komunikuje

Slovenský premiér Robert Fico je po pokusu o atentát z minulého týdne ve stabilizovaném stavu a podrobuje se léčbě, informovali představitelé nemocnice F.D. Roosevelt v Banské Bystřici. Vzhledem k tomu, že se země potýká s následky střelby, byla zavedena zvýšená bezpečnostní opatření. Incident výrazně zvýšil politické rozpory a přiměl vládu i opozici k výzvě ke klidu a zodpovědné diskusi při zajištění bezpečnosti veřejnosti.

Prokurátor ICC žádá o zatykač na Netanjahua, Galanta a tři lídry Hamásu

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan dnes oznámil, že soud požádal o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás a představitele Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua, v souvislosti s jejich činností za sedm měsíců trvající války. Proti prokurátorovu oznámení vystoupili zástupci Izraele i Hamásu. Český premiér Petr Fiala návrh vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás označil za zcela nepřijatelný.

Zdravotní sestra shledána vinnou ze zabití holčičky, kterou připoutala obličejem dolů k sedacímu vaku

Manchesterská zdravotní sestra Kate Roughley byla odsouzena za neúmyslné zabití devítiměsíční Genevieve Meehan, známé jako Gigi, která se udusila poté, co byla více než hodinu a půl připoutána obličejem dolů k sedacímu pytli. K incidentu došlo v květnu 2022. Porota u manchesterského korunního soudu jednomyslně shledala Roughley vinnou poté, co si vyslechla několik znepokojivých podrobností o jejím chování k nemluvněti.

Íránský viceprezident Mochbar byl pověřen výkonem prezidentské funkce

Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí dnes výkonem prezidentské funkce dočasně pověřil dosavadního viceprezidenta Mohammada Mochbara. Stalo se tak po pádu vrtulníku, který si vyžádal životy prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhján. Toho ve funkci dočasně nahradí jeho dosavadní náměstek a jaderný vyjednávač Alí Bágherí Kaní. Chameneí rovněž po smrti politiků vyjádřil soustrast a vyhlásil pět dní státního smutku.
Reklama

DOPORUČUJEME

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou je jedním z nejoblíbenějších způsobů přepravy mezi těmito dvěma městy. Tato trasa je frekventovaná a nabízí mnoho možností...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.

Slovenský premiér Robert Fico je podle lékařů stabilizovaný a komunikuje

Slovenský premiér Robert Fico je po pokusu o atentát z minulého týdne ve stabilizovaném stavu a podrobuje se léčbě, informovali představitelé nemocnice F.D. Roosevelt v Banské Bystřici. Vzhledem k tomu, že se země potýká s následky střelby, byla zavedena zvýšená bezpečnostní opatření. Incident výrazně zvýšil politické rozpory a přiměl vládu i opozici k výzvě ke klidu a zodpovědné diskusi při zajištění bezpečnosti veřejnosti.

Prokurátor ICC žádá o zatykač na Netanjahua, Galanta a tři lídry Hamásu

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan dnes oznámil, že soud požádal o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás a představitele Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua, v souvislosti s jejich činností za sedm měsíců trvající války. Proti prokurátorovu oznámení vystoupili zástupci Izraele i Hamásu. Český premiér Petr Fiala návrh vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás označil za zcela nepřijatelný.

Zdravotní sestra shledána vinnou ze zabití holčičky, kterou připoutala obličejem dolů k sedacímu vaku

Manchesterská zdravotní sestra Kate Roughley byla odsouzena za neúmyslné zabití devítiměsíční Genevieve Meehan, známé jako Gigi, která se udusila poté, co byla více než hodinu a půl připoutána obličejem dolů k sedacímu pytli. K incidentu došlo v květnu 2022. Porota u manchesterského korunního soudu jednomyslně shledala Roughley vinnou poté, co si vyslechla několik znepokojivých podrobností o jejím chování k nemluvněti.

Íránský viceprezident Mochbar byl pověřen výkonem prezidentské funkce

Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí dnes výkonem prezidentské funkce dočasně pověřil dosavadního viceprezidenta Mohammada Mochbara. Stalo se tak po pádu vrtulníku, který si vyžádal životy prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhján. Toho ve funkci dočasně nahradí jeho dosavadní náměstek a jaderný vyjednávač Alí Bágherí Kaní. Chameneí rovněž po smrti politiků vyjádřil soustrast a vyhlásil pět dní státního smutku.

Julian Assange získal právo odvolat se proti vydání do USA

Dva soudci londýnského vrchního soudu povolili zakladateli WikiLeaks Julianu Assangeovi podat odvolání proti jeho vydání do Spojených států. Rozhodnutí přišlo poté, co Assangeovi obhájci tvrdili, že USA neposkytly dostatečné záruky, že jejich klient nebude v americkém procesu diskriminován kvůli své národnosti.

Ukrajina oznámila zničení všech 29 ruských dronů, kterými v noci útočilo Rusko

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila všech 29 bezpilotních letounů, kterými na Ukrajinu útočilo Rusko. Informovalo o tom ukrajinské letectvo, podle něhož drony mířily na jih, střed i na západ Ukrajiny. Proti Charkovské oblasti na severu země ruská armáda vystřelila raketu Iskander-M. Výbuchy byly hlášeny z okolí Rusy okupovaného Luhansku na východě Ukrajiny.

Ukrajina ještě ovládá tři pětiny Vovčansku, uvedl vicegubernátor

Ukrajinské síly ještě ovládají tři pětiny pohraničního města Vovčansk v Charkovské oblasti na severovýchodě země, ruské útoky ale neustávají, uvedl dnes v ukrajinské televizi zástupce šéfa oblastní správy Roman Semenucha. Vovčansk ruská vojska okupovala po invazi na Ukrajinu, ale ukrajinská armáda jej osvobodila v září 2022 během své protiofenzivy.
Reklama
Reklama