menu

11.3 C
Czech
Pondělí 6. května 2024

Austin potvrdil nasazení Rusů na letecké základně v Nigeru, kde sídlí americká armáda

Bylo potvrzeno, že na letecké základně 101 v nigerském Niamey byly vedle amerických jednotek rozmístěny i ruské bezpečnostní síly. Nasazení, které trvá již několik týdnů, vyvolalo obavy z geopolitických důsledků v regionu.

Moskva vystavuje západní vojenskou techniku ukořistěnou v bojích na Ukrajině

V Moskvě právě probíhá výstava západní vojenské techniky, kterou ukořistila ruská vojska během bojů na Ukrajině. Na výstavě je k vidění více než 30 kusů těžké techniky západní výroby, včetně tanku M1 Abrams a obrněného vozidla pěchoty Bradley. Rusko kritizuje dodávky zbraní na Ukrajinu jako zapojení NATO do konfliktu.

Společnost American Express odhaluje hlavní trendy v cestovním ruchu pro rok 2023

Sledujte nás na sítích

New York 24. března 2023 (PROTEXT/BusinessWire) – • Zpráva společnosti American Express Travel o globálních trendech v cestovním ruchu v roce 20231 ukazuje, že cestovatelé, a zejména generace Z a mileniálové2, plánují v roce 2023 utratit za cestovní ruch více než v roce 2022.

• Cestovatelé se inspirují svými oblíbenými pořady a filmy, přičemž si vybírají příští vysněnou destinaci podle toho, co budou jíst, a žene je touha po lepší úrovni wellness a podpoře pro místní komunity.

Společnost American Express Travel® dnes zveřejnila svou Zprávu o globálních trendech v cestovním ruchu pro rok 2023, která upozorňuje na čtyři globální trendy inspirující k tomu, aby lidé v letošním roce cestovali.

Tato tisková zpráva obsahuje multimediální prvky. Celou zprávu najdete zde: https://www.businesswire.com/news/home/20230323005096/cs/

• Rozmach „set-jettingu“: Populární filmy, televizní pořady a sociální média jsou pro lidi inspirací k tomu, aby se vydávali na místa, která znají z obrazovky, jako jsou Itálie, Paříž, Yellowstone a Londýn.

• Lahodné destinace: Lidé si vybírají příští destinaci podle toho, jak se budou stravovat, od špičkových restaurací přes místní oblíbené restaurace až po kurzy vaření.

• Vlna wellness: Ozdravné dovolené jsou na vzestupu, jelikož cestovatelé upřednostňují péči o sebe sama a své duševní a fyzické zdraví.

• Cestování mimo vyšlapané cesty: Cestovatelé chtějí při své návštěvě objevovat skryté skvosty a podpořit místní komunitu.

Zpráva vycházející z údajů z průzkumu mezi cestovateli ze Spojených států, Austrálie, Kanady, Mexika, Japonska, Indie a Spojeného království zjistila, že více než polovina (52 %) respondentů uvádí, že letos plánuje podniknout více cest než loni, a 50 % respondentů plánuje v roce 2023 utratit za cestování více peněz než v roce 2022. 84 % dotázaných příslušníků generace Z a mileniálů by si raději dopřálo vysněnou dovolenou než nákup nového luxusního zboží a 79 % souhlasí s tím, že cestování je důležitou prioritou jejich rozpočtu.

„Dovolená je vzácná a cestovatelé dávají přednost individualizovaným itinerářům sestaveným podle jejich vášní, od plánování celé dovolené kvůli jediné rezervaci večeře až po pořízení dokonalého videa na TikTok,“ říká Audrey Hendley, prezidentka společnosti American Express Travel. „Ať už je inspirací cokoli, poradci společnosti American Express Travel mají odbornou způsobilost, jež pomáhá všem typům cestovatelů naplánovat všechny typy cest.“

Mezi hlavní poznatky ze zprávy společnosti American Express Travel o globálních trendech v cestovním ruchu v roce 2023 patří:

• Populární kultura a sociální média ovlivňují rozmach „set-jettingu“, a to zejména mezi mladými cestovateli.

° 75 % respondentů souhlasí s tím, že je sociální média inspirovala k cestě do konkrétní destinace

° 70 % dotázaných příslušníků generace Z a mileniálů souhlasí s tím, že je k návštěvě určité destinace inspirovalo, když ji viděli v televizním pořadu, ve zpravodajství nebo ve filmu

° 46 % dotázaných příslušníků generace Z a mileniálů uvedlo, že je k cestě do určité destinace inspiroval Instagram

• Jídlo má velký vliv na to, kam lidé cestují, od návštěvy špičkových restaurací a místních oblíbených podniků až po kurzy vaření

° 81 % respondentů souhlasí s tím, že při cestování se nejvíce těší na to, že vyzkoušejí místní jídlo a kuchyni

° 66 % dotázaných příslušníků generace Z a mileniálů souhlasí s tím, že většinu inspirace k ochutnávkám jídla na cestách získávají ze sociálních médií

° Téměř polovina (47 %) dotázaných příslušníků generace Z a mileniálů souhlasí s tím, že si naplánovali celou cestu z důvodu návštěvy konkrétní restaurace

• Upřednostňování péče o sebe sama vede k nárůstu počtu ozdravných dovolených.

° 73 % respondentů plánuje letos dovolenou, aby zlepšili své duševní, fyzické a emoční zdraví

° 60 % dotázaných příslušníků generace Z a mileniálů tvrdí, že se snaží rezervovat si hotely, které nabízejí lázeňské a wellness služby

• Cestovatelé chtějí objevovat skryté skvosty a podpořit místní komunity, které navštíví.

° 85 % respondentů hodlá navštívit místo, kde mohou skutečně poznat místní kulturu.

° 78 % respondentů má v roce 2023 zájem o dovolenou, která podporuje místní komunity

Vzhledem k tomu, že poptávka po cestování bude pokračovat i v roce 2023, poskytuje společnost American Express Travel oprávněným držitelům karet výjimečný přístup k cestování, a to včetně více než 1400 salónků na letištích prostřednictvím své kolekce Global Lounge Collection; více než 7 000 cestovních poradců, rezervací restaurací přes službu Resy a pečlivě vybraných vodítek pro nejlepší místa kde se najíst na Resy.com/Travel; výhod ve více než 2 000 vybraných hotelech po celém světě prostřednictvím Fine Hotels + Resorts® a The Hotel Collection a dalších služeb.

Celá Zpráva společnosti American Express Travel o globálních trendech v cestovním ruchu v roce 2023 je k dispozici zde.

O SPOLEČNOSTI AMERICAN EXPRESS

American Express je celosvětově integrovaná platební společnost, která poskytuje zákazníkům přístup k produktům, informacím a zkušenostem, které obohacují život a přispívají k obchodnímu úspěchu. Více informací najdete na stránkách americanexpress.com a spojte se s námi na facebook.com/americanexpress, instagram.com/americanexpress, linkedin.com/company/american-express, twitter.com/americanexpress a youtube.com/americanexpress.

Klíčové odkazy na produkty, služby a informace o odpovědnosti společnosti: osobní karty, karty a služby pro podnikatele, cestovní služby, dárkové karty, předplacené karty, služby pro obchodníky, Accertify, Kabbage, Resy, firemní karty, služební cesty, rozmanitost a inkluze, firemní odpovědnost a zprávy k ESG (životní prostředí, společnost a řízení).

Metodika:

1 Zpráva společnosti American Express Travel o globálních trendech v cestovním ruchu v roce 2023 vychází z údajů získaných na základě online průzkumu, který provedla společnost Morning Consult v období od 3. do 11. února 2023 na vzorku 1 000 cestovatelů z Austrálie, Kanady, Indie, Japonska, Mexika, Velké Británie a 2 000 cestovatelů v USA, kteří mají příjem domácnosti ve výši ekvivalentu alespoň 70 tisíc dolarů a kteří obvykle letecky cestují aspoň jednou ročně. Výsledky průzkumu na jednotlivých trzích mají chybu plus minus 3 procentní body.

2 Příslušníci generace Z a mileniálové jsou definováni jako respondenti, kteří se narodili v rozmezí let 1981 až 2012.

Prodejce cestovních služeb

Společnost American Express Travel Related Services Company, Inc. vystupuje výhradně jako obchodní zástupce poskytovatelů cestovních služeb a není odpovědná za jednání nebo nečinnost těchto poskytovatelů. Někteří poskytovatelé nám vyplácejí provize a jiné pobídky za dosažení prodejních nebo jiných cílů a mohou dávat pobídky našim cestovním poradcům.

Více informací je k dispozici na stránkách www.americanexpress.com/travelterms.

California CST#1022318; Washington UBI#600-469-694

Zdroj: American Express Company

Místo: New York

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Zdrojovou verzi najdete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230323005096/cs/

Kontakt:

AMERICAN EXPRESS

Emily Vicker

[email protected]

Zdroj: American Express

Vybrali jsme pro vás

Hisense, oficiální partner UEFA EURO 2024™, představuje kampaň „BEYOND GLORY" pro jedinečné zážitky ze zápasů

Čching-tao (Čína) 4. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Jako oficiální partner soutěže UEFA EURO 2024™ chce společnost Hisense poskytnout fanouškům špičkový zážitek ze sledování zápasů....

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Bidenova administrativa pozastavuje dodávky munice do Izraele

V souvislosti se stupňujícím se napětím kvůli izraelské plánované invazi do Rafáhu v Gaze Bidenova administrativa nedávno zastavila zásilku munice směřující do Izraele. Izraelští představitelé byli tímto rozhodnutím zaskočeni, administrativa však upřesnila, že nesouvisí s nesouhlasem s potenciální invazí.

Česká herečka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let

Česká herečka a dabérka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let. Zprávu o jejím úmrtí potvrdil deník Blesk a Nadační fond Dvojka Srdcem, jehož byla Postlerová patronkou. Zemřela ve svém bytě na pražských Vinohradech.

Po raketovém útoku, k němuž se hlásí Hamás, Izrael uzavřel přechod Kerem Šalom

Izraelská armáda dnes oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený pro humanitární pomoc z Izraele do Pásma Gazy. K raketovému útoku se přihlásilo radikální palestinské hnutí Hamás, se kterým Izrael již sedm měsíců válčí. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na místní média, podle kterých nejméně deset Izraelců utrpělo zranění; předchozí zprávy o mrtvých se nepotvrdily.

Jednání o příměří v Gaze nepokročila, Netanjahu odsoudil podmínky Hamásu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes ostře odsoudil požadavky Hamásu na ukončení války výměnou za propuštění rukojmích, protože by to palestinskou skupinu udrželo u moci a představovalo hrozbu pro Izrael, napsala agentura Reuters. Vůdce palestinského hnutí Hamás Ismaíl Haníja v prohlášení uvedl, že hnutí má zájem na dosažení komplexního příměří, které ukončí "izraelskou agresi", zaručí stažení Izraele z Pásma Gazy a zajistí výměnu rukojmích.

Izraelská vláda schválila ukončení činnosti televize Al-Džazíra v zemi

Izraelská vláda jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Zatím není jasné, kdy zákaz vstoupí v platnost a zda je trvalý nebo dočasný.

Lionel Messi zazářil na zaplněném stadionu proti New York Red Bulls

Lionel Messi si ve svém novém angažmá v MLS užívá neuvěřitelný start do sezony. Hvězdný argentinský fotbalista stihl během 11 zápasů dosáhnout 12 branek a 11 asistencí, přičemž výrazný podíl na tom měl i ve vzájemném zápase s týmem New York Red Bulls. Messiho rekordní výkon ve druhém poločase zaujal fanoušky i bývalé spoluhráče.

Mladík se policii v Drážďanech přiznal k útoku na politika SPD

Policii v Drážďanech se v noci na dnešek přihlásil 17letý mladík, který tvrdí, že v pátek zbil europoslance sociální demokracie (SPD) Matthiase Eckeho. Informovala o tom agentura DPA. Čtyři útočníci Eckeho napadli, když vyvěšoval plakáty v rámci kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

DOPORUČUJEME

Hisense, oficiální partner UEFA EURO 2024™, představuje kampaň „BEYOND GLORY" pro jedinečné zážitky ze zápasů

Čching-tao (Čína) 4. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Jako oficiální partner soutěže UEFA EURO 2024™ chce společnost Hisense poskytnout fanouškům špičkový zážitek ze sledování zápasů....

Bechtěrevova choroba: Život nemocí nekončí

Praha 4. května 2024 (PROTEXT) - U příležitosti dnešního Světového dne ankylozující spondylitidy (World AS Day) - Bechtěrevovy choroby (letos připadá na 4. května)...

Rozbor pitné vody ze studny

Hradec Králové 3. května 2024 (PROTEXT) - Voda ve studních obsahuje velmi často rizikové látky a bakterie, které mohou přinášet zdravotní rizika. Legislativa, pro...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Bidenova administrativa pozastavuje dodávky munice do Izraele

V souvislosti se stupňujícím se napětím kvůli izraelské plánované invazi do Rafáhu v Gaze Bidenova administrativa nedávno zastavila zásilku munice směřující do Izraele. Izraelští představitelé byli tímto rozhodnutím zaskočeni, administrativa však upřesnila, že nesouvisí s nesouhlasem s potenciální invazí.

Česká herečka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let

Česká herečka a dabérka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let. Zprávu o jejím úmrtí potvrdil deník Blesk a Nadační fond Dvojka Srdcem, jehož byla Postlerová patronkou. Zemřela ve svém bytě na pražských Vinohradech.

Po raketovém útoku, k němuž se hlásí Hamás, Izrael uzavřel přechod Kerem Šalom

Izraelská armáda dnes oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený pro humanitární pomoc z Izraele do Pásma Gazy. K raketovému útoku se přihlásilo radikální palestinské hnutí Hamás, se kterým Izrael již sedm měsíců válčí. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na místní média, podle kterých nejméně deset Izraelců utrpělo zranění; předchozí zprávy o mrtvých se nepotvrdily.

Jednání o příměří v Gaze nepokročila, Netanjahu odsoudil podmínky Hamásu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes ostře odsoudil požadavky Hamásu na ukončení války výměnou za propuštění rukojmích, protože by to palestinskou skupinu udrželo u moci a představovalo hrozbu pro Izrael, napsala agentura Reuters. Vůdce palestinského hnutí Hamás Ismaíl Haníja v prohlášení uvedl, že hnutí má zájem na dosažení komplexního příměří, které ukončí "izraelskou agresi", zaručí stažení Izraele z Pásma Gazy a zajistí výměnu rukojmích.

Izraelská vláda schválila ukončení činnosti televize Al-Džazíra v zemi

Izraelská vláda jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Zatím není jasné, kdy zákaz vstoupí v platnost a zda je trvalý nebo dočasný.

Lionel Messi zazářil na zaplněném stadionu proti New York Red Bulls

Lionel Messi si ve svém novém angažmá v MLS užívá neuvěřitelný start do sezony. Hvězdný argentinský fotbalista stihl během 11 zápasů dosáhnout 12 branek a 11 asistencí, přičemž výrazný podíl na tom měl i ve vzájemném zápase s týmem New York Red Bulls. Messiho rekordní výkon ve druhém poločase zaujal fanoušky i bývalé spoluhráče.

Mladík se policii v Drážďanech přiznal k útoku na politika SPD

Policii v Drážďanech se v noci na dnešek přihlásil 17letý mladík, který tvrdí, že v pátek zbil europoslance sociální demokracie (SPD) Matthiase Eckeho. Informovala o tom agentura DPA. Čtyři útočníci Eckeho napadli, když vyvěšoval plakáty v rámci kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

Apple hlásí více než 10% pokles poptávky v prvním čtvrtletí letošního roku

Společnost Apple uvedla, že poptávka po jejích chytrých telefonech klesla v prvních třech měsících letošního roku o více než 10 %, přičemž celkový prodej se snížil ve všech zeměpisných oblastech s výjimkou Evropy.

Po ruském dronovém útoku na Charkov je pět zraněných

Při ruském dronovém útoku na východoukrajinský Charkov v noci na dnešek utrpělo zranění pět lidí, mezi nimi jedno dítě. Podle ukrajinských médií o tom informovala Státní služba pro mimořádné události (DSNS).