menu

10.8 C
Czech
Pondělí 29. dubna 2024

Několik jezdeckých koní řádilo v centru Londýna a zranilo několik lidí

Ve středu ráno došlo v centru Londýna k děsivému incidentu, kdy několik koní Household Cavalry, včetně jednoho zakrváceného, řádilo ve městě a čtyři lidé museli být hospitalizováni. Koně, kteří byli pravděpodobně na cvičení na Horse Guards Parade poblíž Buckinghamského paláce, byli viděni až několik kilometrů daleko v londýnské City.

Kyjev oznámil evakuaci dvou nemocnic kvůli obavám z ruských útoků

Kyjevská správa informovala o urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských vzdušných úderů na tato zdravotnická zařízení. Upozornila na to dnes ukrajinská média. Jedno ze zařízení je dětská nemocnice, uvedl úřad. Podle agentury Reuters Kyjev evakuací reagoval na prohlášení šéfa běloruské tajné služby KGB, že jsou v těchto nemocnicích vojáci.

Soutěž manažer roku slaví 30 let – představí téma inovace a upozorní na důležitou roli manažerů pro ekonomiku země

Sledujte nás na sítích

Praha 28. února 2023 (PROTEXT) – Hlavním tématem letošního 30. ročníku soutěže MANAŽER ROKU jsou inovace – digitalizace, moderní technologie, trvale udržitelný rozvoj a trendy v managementu. Jubilejní ročník prestižního ocenění zároveň upozorní na význam manažerů pro prosperitu regionů i ekonomiky země. Nominovat MANAŽERKU/MANAŽERA ROKU je možné do 30. června 2023.

„Manažer je klíčovým prvkem k dosažení úspěchu a jeho kvalitně odvedená práce si zasluhuje uznání a respekt. Svým rozhodováním ovlivňuje míru zaměstnanosti v podniku, a tím i rodiny svých zaměstnanců a kvalitu života obyvatel v regionu, kde působí,“ charakterizuje pozici manažera Olga Girstlová, prezidentka ČMA.

Přirozená autorita a schopnost vést tým lidí k dosažení společného cíle jsou předpokladem každého úspěšného manažera. Nároky na správný výkon této funkce neustále rostou, manažeři čelí stále novým výzvám a jejich osobnostní i profesní předpoklady ovlivňují, jak firma nové situace a okolnosti zvládne. Sdílení příkladů dobré praxe a ocenění nejlepších manažerů jsou tak podstatou soutěže MANAŽER ROKU.

„Dobrý manažer je konzistentní, vytrvalý, cílevědomý a sleduje dlouhodobé cíle, kdy společenský přínos musí stavět nad osobní prospěch, či rychlé zisky,“ myslí si Jan Lát, spolumajitel společnosti BENEŠ a LÁT, MANAŽER ROKU 2021 a zároveň vítěz kategorie Průmysl a navázané obory.

Profesor Vladimír Mařík z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky CIIRC ČVUT, který byl zvolen MANAŽEREM ROKU 2018 a je letošním ambasadorem soutěže, k tomu dodává: „Management provází rozvoj společnosti na každém kroku a bez manažerství nemůžeme společnost posunout dopředu. Ukazuje se, že budeme muset překonávat mnoho problémů, abychom společnost, která je zaměřena na co nejefektivnější, nejrychlejší, nejmasovější výrobu, postupně převedli na společnost, kde budeme šetřit zdroje, kde budeme vyrábět jen to, co potřebujeme, a kde budeme šetřit naši přírodu. Protože my nejsme pány přírody. My jsme její součástí.“

30 let prestižní soutěže

Soutěž MANAŽER ROKU, jejímž pořadatelem je Česká manažerská asociace (ČMA), ve spolupráci s partnery již 30 let vyhledává, hodnotí, oceňuje a propaguje nejlepší řídící pracovníky a úspěšné osobnosti z řad podnikatelů a lídrů. Za tu dobu získalo titul MANAŽER ROKU a MANAŽERKA ROKU 67 osobností a do finále postoupilo na 1600 úspěšných manažerů. V roce 2018, příhodně v roce stoletého výročí založení republiky, byli oceněni Manažeři čtvrtstoletí. Nadcházející jubilejní 30. ročník akcentuje nástup moderních technologií a trendů v managementu a nabízí nové kategorie.

Cílem celorepublikové soutěže, jež se řadí mezi TOP 10 nejuznávanějších soutěží v České republice, je ukázat veřejnosti manažerské příběhy, které pozitivně posouvají naši společnost. Sdílením dobré praxe i inovativních způsobů v managementu mohou být inspirací jak zkušeným manažerům, tak i těm profesně mladším. Jubilejní ročník soutěže přináší vedle ocenění nejúspěšnějších manažerů zároveň i upozornění na to, jak je jejich profese důležitá pro rozvoj regionů a prosperitu celé země.

„Je správné upozornit na výjimečné manažery, kteří něco dokázali a kteří prokázali své osobní kvality vložené do společnosti. Podílíme se takto na vytváření pozitivních vzorů pro budoucí generace,“ charakterizuje přínos soutěže MANAŽER ROKU 2019, místopředsedkyně představenstva EBA a.s. East Bohemian Airport, a.s. a letošní ambasadorka soutěže Hana Šmejkalová, a dodává: „Dobrý manažer by měl mít morálně volní vlastnosti slušného, pracovitého, kreativního a vnitřně silného člověka, který je vzorem pro ostatní.“

Ambasadoři, partneři a hodnotící komise soutěže

Ambasadory 30. ročníku soutěže MANAŽER ROKU jsou Hana Šmejkalová (MANAŽERKA ROKU 2019), profesor Vladimír Mařík, (vedoucí Klubu manažerů roku) a Jan Lát (MANAŽER ROKU 2021).

Partnery soutěže jsou Česká mincovna, Svaz českých a moravských výrobních družstev, Zemědělský svaz ČR, Svaz měst a obcí ČR, CIIRC ČVUT, Znovín Znojmo a další.

Záštitu soutěže MANAŽER ROKU pravidelně poskytuje Úřad vlády ČR a vybraná ministerstva.

Vítěze soutěže MANAŽER ROKU hodnotí porota složená z profesionálů – zkušených manažerů, včetně vítězů z předcházejících ročníků. Letos v ní zasednout Jan Lát (BENEŠ a LÁT a.s.), MANAŽER ROKU 2021, Hana Šmejkalová (AERO Vodochody), MANAŽERKA ROKU 2019, Soňa Van Deelenová (generální ředitelka SČMVD), členka hodnotící komise z minulých let, Olga Kupec (Abydos s.r.o.) – MANAŽERKA ROKU 2013 a členka hodnotící komise z minulých let, Jaromír Zajíček (předseda Sdružení tajemníků), člen hodnotící komise z minulých let, Ladislava Fialová (Altromc.cz), kolektivní členka ČMA, René Sion (Dallmayr), kolektivní člen ČMA a Vladimír Staněk (Aramark), kolektivní člen ČMA.

Další informace, včetně nominačních listů či přihlášek do 30. ročníku soutěže MANAŽER ROKU, najdete zde.

Fotografie ze slavnostního vyhlášení loňského MANAŽERA ROKU 2021 ke stažení zde.

Česká manažerská asociace

Dobrovolné nezávislé sdružení řídících pracovníků – manažerů. Vznikla v roce 1990 a jejím posláním je působit na rozvíjení odborných schopností manažerů. Přispívá ke zvyšování podnikatelské výkonnosti, konkurenceschopnosti, etiky řízení, kultury vztahů a odpovědného postoje manažerů vůči zákazníkům i společnosti. Ročně pořádá ČMA na 100 akcí, většinou v 15 regionálních a odborných klubech. Je vyhlašovatelem a organizátorem soutěže MANAŽER ROKU. Je spoluzakladatelem české pobočky České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj (CBCSD).

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

DOPORUČUJEME

Arménský politický vězeň Ruben Vardanyan dostal povolení promluvit s rodinou, která jej žádá o ukončení hladovky

Jerevan (Arménie) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po dvaceti dnech izolace a zhoršujícího se zdravotního stavu umožnili Ázerbájdžánci humanitárnímu a obchodnímu vůdci díky obrovské...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

O. J. Simpson zemřel na metastázu rakoviny prostaty

Vykonavatel pozůstalosti zveřejnil příčinu smrti zesnulé hvězdy NFL O. J. Simpsona. Malcolm LaVergne, Simpsonův zástupce od roku 2009, v pátek časopisu People potvrdil, že Simpson zemřel 10. dubna po boji s metastatickou rakovinou prostaty.