menu

25.2 C
Czech
Čtvrtek 2. května 2024

Za homosexualitu až na 15 let do vězení, rozhodl irácký parlament

Lidskoprávní organizace a americké ministerstvo zahraničí kritizují nový zákon, v sobotu prosazený iráckým parlamentem, který trestá homosexualitu až 15 lety vězení. Tresty se vztahují i na podstoupenou změnu pohlaví nebo její provedení.

Moskva oznámila, že ruské síly v noci sestřelily 68 ukrajinských dronů

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila nad Krasnodarským krajem 66 ukrajinských dronů a další dva zničila nad anektovaným Krymem. Podle agentury Interfax to uvedlo ruské ministerstvo obrany. Gubernátor Krasnodarského kraje Veniamin Kondraťjev dříve informoval o zničení deseti dronů, které podle něj mířily na ropné rafinerie a různá zařízení infrastruktury.

Dekarbonizační cíle společnosti CEMEX ověřené SBTi pro soulad se scénářem 1,5 °C

Sledujte nás na sítích

Monterrey (Mexiko) 10. listopadu (PROTEXT/BusinessWire) –

• CEMEX patří mezi první společnosti v globálním cementářském průmyslu, které validovaly své cíle snižování emisí uhlíku do roku 2030 prostřednictvím SBTi pro sladění se scénářem 1,5 °C.

• Cíle společnosti CEMEX patří k nejambicióznějším v oboru.

Společnost CEMEX, S.A.B. de C.V. („CEMEX“) dnes oznámila, že patří mezi první společnosti v globálním cementářském průmyslu, které potvrdily své cíle v oblasti snižování emisí uhlíku do roku 2030 prostřednictvím iniciativy Science Based Targets (SBTi) pro sladění s novým scénářem 1,5 °C, což je nejambicióznější cesta definovaná pro toto odvětví. Tato validace zahrnuje cíle v rozsahu 1, 2 a 3.

Společnost CEMEX, největší výrobce betonu v západním světě a globální lídr ve výrobě cementu, urychlila své dekarbonizační úsilí prostřednictvím svého programu Future in Action v roce 2021, jehož cílem je vybudovat udržitelnější, cirkulární budoucnost, přičemž hlavním cílem je stát se společností s nulovými čistými emisemi CO2. Od té doby společnost dosáhla rekordního snížení emisí CO2 a její dosavadní výsledky jí dávají jistotu, že může dosáhnout ještě rychlejšího postupu do roku 2030.

„Změna klimatu je největší výzvou naší doby a průmysl stavebních materiálů musí stát v čele dekarbonizace zastavěného životního prostředí,“ řekl Fernando A. González, generální ředitel společnosti CEMEX. „Jsme odhodláni být lídry na cestě k nulovému čistému emisnímu zatížení prostřednictvím neúnavných inovací a ambiciózních cílů, které jsou podloženy smysluplným a znatelným pokrokem. Potvrzení SBTi je toho jasným důkazem. Prostřednictvím programu Future in Action snižujeme emise uhlíku v každé části našeho výrobního řetězce a poskytujeme našim zákazníkům výrobky s nižšími emisemi uhlíku, aby se i oni mohli podílet na řešení.“

„Věda o klimatu nám říká, že pokud chceme dosáhnout celosvětově nulových čistých emisí, musíme je rychle a hluboce snížit,“ řekl výkonný ředitel iniciativy Science Based Targets Luiz Amaral. „CEMEX se dnes připojuje k rostoucímu seznamu společností, které v souladu s vědeckými poznatky snižují emise v celém svém hodnotovém řetězci, a přispívá tak k omezení oteplování na 1,5 °C.“

Další informace o cílech společnosti CEMEX naleznete na adrese www.cemex.com/sustainability/future-in-action.

Další informace o SBTi naleznete na adrese www.sciencebasedtargets.org.

Společnost CEMEX (NYSE: CX) je celosvětová společnost vyrábějící stavební materiály, která buduje lepší budoucnost pomocí udržitelných výrobků a řešení. Společnost CEMEX se zavázala k dosažení uhlíkové neutrality prostřednictvím neúnavných inovací a špičkového výzkumu a vývoje v oboru. Společnost CEMEX stojí v čele oběhového hospodářství v rámci stavebního hodnotového řetězce a je průkopníkem ve způsobech, jak ve svých provozech s využitím nových technologií zvýšit využívání odpadů a zbytků jako alternativních surovin a paliv. Společnost CEMEX nabízí cement, transportní beton, kamenivo a urbanizační řešení na rostoucích trzích po celém světě, a to díky mezinárodní pracovní síle zaměřené na poskytování špičkových služeb zákazníkům, které umožňují digitální technologie. Další informace naleznete na adrese: cemex.com.

Společnost CEMEX nepřebírá žádnou povinnost aktualizovat nebo opravovat informace obsažené v této tiskové zprávě. Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení ve smyslu amerických federálních zákonů o cenných papírech. Společnost CEMEX zamýšlí, že se na tato výhledová prohlášení budou vztahovat ustanovení „bezpečného přístavu“ pro výhledová prohlášení podle federálních zákonů o cenných papírech USA. Tato výhledová prohlášení odrážejí současná očekávání a prognózy společnosti CEMEX týkající se budoucích událostí, které vycházejí ze znalosti současných skutečností a okolností a předpokladů společnosti CEMEX o budoucích událostech, jakož i ze současných plánů společnosti CEMEX založených na těchto skutečnostech a okolnostech. Tato prohlášení nutně zahrnují rizika a nejistoty, které mohou způsobit, že se skutečné výsledky budou podstatně lišit od očekávání společnosti CEMEX. Obsah této tiskové zprávy má pouze informativní charakter a žádné takové informace ani jiné materiály byste neměli chápat jako právní, daňové, investiční, finanční nebo jiné poradenství. Společnost CEMEX neodpovídá za obsah jakýchkoli webových stránek třetích stran, na které odkazuje tato tisková zpráva nebo které jsou prostřednictvím ní přístupné.

Zobrazit zdrojovou verzi na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221110005461/en/

Kontakty

Vztahy s médii

Jorge Pérez

+52 (81) 8259-6666

[email protected]

Vztahy s analytiky a investory

Alfredo Garza / Fabián Orta

+1 (212) 317-6011

+52 (81) 8888-4327

[email protected]

Zdroj: CEMEX, S.A.B. de C.V.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

PROTEXT

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

EU poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur

Evropská unie poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur (25,2 miliardy Kč), oznámila dnes v Bejrútu šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. Peníze mají směřovat do několika oblastí, podpořit místní zdravotnictví, vzdělávací systém, ekonomiku, ale i bezpečnostní složky, zejména jejich boj s nelegální migrací.

Fed ponechal sazby beze změny, nemá důvěru v pokles inflace

Federální rezervní systém (Fed) ponechal podle očekávání úrokové sazby na stejné úrovni. Americká centrální banka se sice přiklání ke snižování sazeb, její šéf Jerome Powell nicméně uvedl, že to bude trvat déle, než se původně čekalo. Americká inflace je totiž pořád příliš vysoká.

Ruské oblasti hlásí nálety ukrajinských dronů na energetickou infrastrukturu

Útok ukrajinských dronů v noci na dnešek poškodil energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. O úderu bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání rozsáhlé ruské invazi, na energetické zařízení dnes informoval i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval. Ruské ministerstvo obrany podle serveru Meduza ohlásilo likvidaci 12 dronů nad ruskými regiony, o některých oblastech se nezmiňuje.

Počet obětí neštěstí v Číně, kde se po lijácích propadla dálnice, stoupl na 48

Nejméně 48 lidí zahynulo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila část dálnice. Dalších 30 lidí je zraněných. S odkazem na novou bilanci zveřejněnou místními médii o tom dnes informovala agentura AFP. Předchozí bilance hovořila o 36 mrtvých.

Moskva vystavuje západní vojenskou techniku ukořistěnou v bojích na Ukrajině

V Moskvě právě probíhá výstava západní vojenské techniky, kterou ukořistila ruská vojska během bojů na Ukrajině. Na výstavě je k vidění více než 30 kusů těžké techniky západní výroby, včetně tanku M1 Abrams a obrněného vozidla pěchoty Bradley. Rusko kritizuje dodávky zbraní na Ukrajinu jako zapojení NATO do konfliktu.

DOPORUČUJEME

Otevřený dopis UNODARu předsedovi Ústavního soudu JUDr. Baxovi

Praha 2. května 2024 (PROTEXT) - Porušování základních práv Ústavním soudemVážený pane předsedo Ústavního soudu České republiky,obracím se na Vás s přímočarou upřímností jako...

Binance oznámila rozšíření automatizovaných nástrojů pro obchodní strategie a spuštění Spot Copy Trading

Dubaj 2. května 2024 (PROTEXT) - Binance, přední blockchainový ekosystém a největší kryptoměnová směnárna dle objemu obchodování, oznámila spuštění nového nástroje pro obchodování strategií,...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

EU poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur

Evropská unie poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur (25,2 miliardy Kč), oznámila dnes v Bejrútu šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. Peníze mají směřovat do několika oblastí, podpořit místní zdravotnictví, vzdělávací systém, ekonomiku, ale i bezpečnostní složky, zejména jejich boj s nelegální migrací.

Fed ponechal sazby beze změny, nemá důvěru v pokles inflace

Federální rezervní systém (Fed) ponechal podle očekávání úrokové sazby na stejné úrovni. Americká centrální banka se sice přiklání ke snižování sazeb, její šéf Jerome Powell nicméně uvedl, že to bude trvat déle, než se původně čekalo. Americká inflace je totiž pořád příliš vysoká.

Ruské oblasti hlásí nálety ukrajinských dronů na energetickou infrastrukturu

Útok ukrajinských dronů v noci na dnešek poškodil energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. O úderu bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání rozsáhlé ruské invazi, na energetické zařízení dnes informoval i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval. Ruské ministerstvo obrany podle serveru Meduza ohlásilo likvidaci 12 dronů nad ruskými regiony, o některých oblastech se nezmiňuje.

Počet obětí neštěstí v Číně, kde se po lijácích propadla dálnice, stoupl na 48

Nejméně 48 lidí zahynulo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila část dálnice. Dalších 30 lidí je zraněných. S odkazem na novou bilanci zveřejněnou místními médii o tom dnes informovala agentura AFP. Předchozí bilance hovořila o 36 mrtvých.

Moskva vystavuje západní vojenskou techniku ukořistěnou v bojích na Ukrajině

V Moskvě právě probíhá výstava západní vojenské techniky, kterou ukořistila ruská vojska během bojů na Ukrajině. Na výstavě je k vidění více než 30 kusů těžké techniky západní výroby, včetně tanku M1 Abrams a obrněného vozidla pěchoty Bradley. Rusko kritizuje dodávky zbraní na Ukrajinu jako zapojení NATO do konfliktu.

Miliony lidí v Asii demonstrovaly na Svátek práce, v Istanbulu 210 zadržených

Miliony lidí napříč Asií se zúčastnily prvomájových manifestací za lepší pracovní podmínky. V Soulu tisíce lidí zpívaly a provolávaly slogany kritizující konzervativní vládu prezidenta Jun Sok-jola, protestovalo se rovněž na zhruba deseti dalších místech napříč Jižní Koreou, píše agentura Reuters. Úřady v Turecku opět zakázaly protesty na náměstí Taksim, největším v Istanbulu, což nezisková organizace Amnesty International označila za nezákonnou kriminalizaci pokojného protestu. Zadrženo tam bylo více než 200 lidí, informovala agentura AFP.

Ukrajina čelí intenzivní bitvě v Avdijivce: Bližší pohled na probíhající konflikt

Uprostřed probíhajícího konfliktu v ukrajinské Avdijivce analyzují situaci optimisté i pesimisté, aby si utvořili svůj pohled na věc. Klíčové poznatky nabízejí vhled do ruského postupu, ukrajinských strategií a dopadů na místě. S tím, jak se bitva zintenzivňuje, se do popředí dostávají obavy o ztráty vojáků a zásoby munice.

Slovenský parlament schválil novelu o nevládních organizacích podporovaných ze zahraničí

Slovenský parlament nedávno schválil první čtení novely, která požaduje, aby nevládní organizace financované ze zahraničí měly toto označení v jejich názvu. Tato kontroverzní legislativa vyvolala diskuse o demokracii a právním státě. Návrh zákona je vnímán jako pokus o omezení prostoru pro nevládní organizace a jejich kriminalizaci. Amnesty International ho označila za útok na občanskou společnost.