menu

11.7 C
Czech
Pátek 3. května 2024

Biden se při rozhovorech s Netanjahuem jasně vyslovil proti invazi do Rafáhu

Americký prezident Joe Biden se v nedávném rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem jednoznačně vyslovil proti případné invazi do Rafáhu v Gaze. Stalo se tak v době, kdy se zvyšuje mezinárodní tlak na Izrael a Hamás, aby vyjednaly dohodu, která by zajistila propuštění izraelských rukojmích a nastolila příměří v probíhajícím sedmiměsíčním konfliktu v Gaze.

USA dodají Ukrajině další rakety Patriot, oznámil ministr obrany Lloyd Austin

Podle ministra obrany USA Lloyda Austina poskytnou Spojené státy Ukrajině další rakety Patriot, které posílí její systémy protivzdušné obrany, a to v rámci významného balíčku pomoci ve výši 6 miliard dolarů. Střely budou sloužit k doplnění dříve dodaných systémů protivzdušné obrany Patriot.

Iniciativy Tech For Refugees a Flexport.org rozšiřují své partnerství na pomoc uprchlíkům na Ukrajině, v Pákistánu a na východoafrickém poloostrově

Sledujte nás na sítích

San Francisco (USA) 22. října 2022 (PROTEXT/PRNewswire) – Další finanční prostředky ve výši 8 milionů dolarů od nadace Breakthrough Prize Foundation podpoří iniciativu Flexport.org v jejím úsilí při zajišťování dodávek potravin a zásob pro uprchlíky na Ukrajině, v Pákistánu a v oblasti východoafrického poloostrova

Organizace Tech for Refugees Initiative a Flexport.org dnes oznámily rozšíření svého humanitárního úsilí na pomoc uprchlíkům. Kromě získání nových finančních prostředků na nouzové situace v Pákistánu a na východoafrickém poloostrově zvyšují také své stávající úsilí na podporu uprchlíků před válkou na Ukrajině.

Iniciativa Tech for Refugees, která byla zahájena v dubnu letošního roku a na niž přispěla částkou 100 milionů dolarů nadace Breakthrough Prize Foundation, založená Julií a Jurijem Milnerovými, podporuje technologické organizace v jejich úsilí při poskytování pomoci uprchlíkům z Ukrajiny a ze zemí po celém světě. Mezi organizace, které v současné době s touto iniciativou spolupracují, patří Flexport.org , Airbnb.org , Spotify a další.

Organizace Flexport.org je akční odnoží digitální spediční společnosti Flexport. Využívá logistickou platformu této společnosti a partnerství s důvěryhodnými mezinárodními humanitárními organizacemi k dodávkám zdravotnického vybavení a další důležité pomoci. V uplynulých šesti měsících organizace Flexport.org doručila humanitární pomoc, která pomohla zlepšit životní podmínky více než 6 milionům Ukrajinců: koordinovala doručení 409 zásilek do 6 zemí, které přijaly ukrajinské uprchlíky, obsahující pomoc v hodnotě milionů liber, včetně sanitek, nemocničních lůžek, hygienických souprav a dalších nouzových potřeb.

Ačkoliv se program v současné době zaměřuje především na Ukrajinu (odkud uprchlo více než 7,5 milionu lidí), kde bude nově financován částkou 5 milionů dolarů, bude pomoc zaměřena také na uprchlické krize v Pákistánu a v oblasti východoafrického poloostrova. Částka celkem 2 milionů dolarů podpoří činnosti organizace Flexport.org v oblasti východoafrického poloostrova, a bude tedy určena mimo jiné do Čadu, Eritreje, Etiopie, Keni a Somálska, kde se podle odhadů aktuálně nachází 4,6 milionu uprchlíků a žadatelů o azyl, což je téměř šestina celkového počtu uprchlíků na světě. Program bude dodávat potraviny lidem vysídleným v důsledku hladomoru – jak pro zajištění přímé pomoci uprchlíkům, tak i těm, kterým hrozí, že by se jimi stát mohli. Částka 1 milionu dolarů bude investována také na pomoc lidem prchajícím před nedávnými katastrofálními záplavami v Pákistánu, které ještě zhoršily stávající nouzovou situaci více než milionu lidí, prchajících do této země z Afghánistánu.

Nové finanční prostředky budou poskytnuty prostřednictvím globální grantové organizace CAF America.

„Uprchlická krize na Ukrajině, ale i na celém světě, například v Pákistánu a ve východní Africe, ovlivňuje životy milionů lidí,“ konstatoval Yuri Milner, zakladatel organizace Tech for Refugees. „I nadále budeme podporovat obdivuhodné úsilí organizace Flexport.org a našich dalších partnerů, abychom reálným způsobem změnili jejich životy.“

„Principy organizace Tech for Refugees jsou v souladu s principy organizace Flexport.org a rozšíření naší spolupráce je významnou událostí v úsilí obou organizací pomáhat lidem v nouzi,“ řekla Susy Schönebergová, zakladatelka a vedoucí organizace Flexport.org. „Odhodlání, které Jurij se svým týmem prokázal při pomoci lidem postiženým konfliktem na Ukrajině a dalšími humanitárními krizemi, je zářným příkladem toho, co mohou jednotlivci a organizace udělat, aby jejich úsilí mělo reálný pozitivní vliv na životy lidí.“

O organizaci Flexport.org

Organizace Flexport.org – akční odnož společnosti Flexport – byla vytvořena s cílem optimalizovat logistiku pro zajištění sociálního a environmentálního dopadu, spolupracovat s důvěryhodnými mezinárodními humanitárními agenturami a neziskovými organizacemi na dodávkách humanitární pomoci tam, kde jsou potřeba, a pomáhat organizacím plnit jejich cíle udržitelnosti snáze a s nižšími náklady. Od roku 2016 organizace Flexport.org doručila pomoc v hodnotě více než 46 milionů liber do více než 60 zemí, zásilkami financovanými z fondu Flexport.org podpořila více než 106 milionů lidí a pomohla více než 4000 společnostem kompenzovat uhlíkové emise z dopravy.

O nadaci Breakthrough Prize Foundation

Nadace Breakthrough Prize Foundation je charitativní nadace založená filantropem a technologickým investorem Jurijem Milnerem a jeho ženou Julií, která se věnuje rozvoji klíčových znalostí, oslavě vědeckých úspěchů a využití vědeckých a technologických inovací ke zlepšování života lidí a inspirování budoucích generací.

Mezi aktivity nadace patří udílení ceny Breakthrough Prize, která oceňuje nejlepší světové vědce v oblasti přírodních věd, základní fyziky a matematiky, Breakthrough Junior Challenge, každoroční celosvětová videosoutěž pro studenty, která se snaží podporovat kreativní vědecké myšlení, a Breakthrough Initiatives, soubor vědeckých programů zkoumajících základní otázky života ve vesmíru.

Mezi další filantropické aktivity Jurije a Julie Milnerových patří v poslední době také humanitární činnost v souvislosti s pandemií onemocnění COVID-19 a ukrajinskou uprchlickou krizí.

KONTAKT: Dotazy médií ohledně iniciativy Tech For Refugees adresujte na: Rubenstein Communications, Inc., New York, New York; Janet Woottenová, [email protected] / +1-212 -843-8024; Kristen Bothwellová, [email protected] / +1-212-843-9227

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Bern potvrdil, že zatím nepozval Rusko na červnový mírový summit o Ukrajině

Švýcarská vláda dnes potvrdila, že zatím nepozvala Rusko na mírový summit o Ukrajině, který se v této alpské zemi uskuteční v červnu. Zároveň uvedla, že Rusko musí být součástí mírového procesu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociální síti X napsal, že na summit byly pozvány země, které se staví za principy Charty OSN a mezinárodního práva. Podle agentury DPA Švýcarsko oficiálně pozvalo více než 160 delegací.

Turecký internetový prodejce Trendyol vstupuje na český trh prostřednictvím influencer marketingu

Turecký internetový obchod Trendyol, který je součástí čínské Alibaby, postupně vstupuje na český trh prostřednictvím spolupráce s influencery. Spoléhá především na marketing prostřednictvím sociálních sítí, jako je Instagram, čímž se odlišuje od konkurenčních tržišť. Trendyol se zaměřuje především na oděvy a kromě České republiky plánuje expandovat do Maďarska, Rumunska a Řecka.

Policie začala vyklízet propalestinský tábor na univerzitě v Los Angeles

Část areálu Kalifornské univerzity v Los Angeles (UCLA) v noci na dnešek připomínala bojovou zónu, když zde policie po několikahodinové konfrontaci začala odstraňovat barikády kolem propalestinského tábora a zatýkat demonstranty. Jde o nejnovější z desítek policejních zásahů proti studentským protestům v USA spojeným s válkou v Pásmu Gazy. Vedení školy tábor zakázalo poté, co jej v noci na středu napadli proizraelští demonstranti.

Cher (77) prozradila, proč chodí s mladšími muži a proč kdysi odmítla Elvise Presleyho

Americká popová ikona Cher se svěřila se svými preferencemi ohledně randění a prozradila, co ji přitahuje na mladších mužích. Během rozhovoru v pořadu Jennifer Hudson umělkyně také hovořila o své plachosti mimo pódium a o tom, jak ovlivňuje její milostný život.

EU poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur

Evropská unie poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur (25,2 miliardy Kč), oznámila dnes v Bejrútu šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. Peníze mají směřovat do několika oblastí, podpořit místní zdravotnictví, vzdělávací systém, ekonomiku, ale i bezpečnostní složky, zejména jejich boj s nelegální migrací.

Fed ponechal sazby beze změny, nemá důvěru v pokles inflace

Federální rezervní systém (Fed) ponechal podle očekávání úrokové sazby na stejné úrovni. Americká centrální banka se sice přiklání ke snižování sazeb, její šéf Jerome Powell nicméně uvedl, že to bude trvat déle, než se původně čekalo. Americká inflace je totiž pořád příliš vysoká.

DOPORUČUJEME

Otevřený dopis UNODARu předsedovi Ústavního soudu JUDr. Baxovi

Praha 2. května 2024 (PROTEXT) - Porušování základních práv Ústavním soudemVážený pane předsedo Ústavního soudu České republiky,obracím se na Vás s přímočarou upřímností jako...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Žádná změna klimatu, ale jev El Niño způsobil vysychání Panamského průplavu

Vysychání Panamského průplavu minulý rok vedlo k omezení lodní dopravy a poznamenalo tak světový obchod. Nikoli klimatická změna, ale meteorologický jev El Niňo způsobil nedostatek srážek v oblasti, určili klimatičtí vědci na základě své analýzy.

Bern potvrdil, že zatím nepozval Rusko na červnový mírový summit o Ukrajině

Švýcarská vláda dnes potvrdila, že zatím nepozvala Rusko na mírový summit o Ukrajině, který se v této alpské zemi uskuteční v červnu. Zároveň uvedla, že Rusko musí být součástí mírového procesu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociální síti X napsal, že na summit byly pozvány země, které se staví za principy Charty OSN a mezinárodního práva. Podle agentury DPA Švýcarsko oficiálně pozvalo více než 160 delegací.

Turecký internetový prodejce Trendyol vstupuje na český trh prostřednictvím influencer marketingu

Turecký internetový obchod Trendyol, který je součástí čínské Alibaby, postupně vstupuje na český trh prostřednictvím spolupráce s influencery. Spoléhá především na marketing prostřednictvím sociálních sítí, jako je Instagram, čímž se odlišuje od konkurenčních tržišť. Trendyol se zaměřuje především na oděvy a kromě České republiky plánuje expandovat do Maďarska, Rumunska a Řecka.

Policie začala vyklízet propalestinský tábor na univerzitě v Los Angeles

Část areálu Kalifornské univerzity v Los Angeles (UCLA) v noci na dnešek připomínala bojovou zónu, když zde policie po několikahodinové konfrontaci začala odstraňovat barikády kolem propalestinského tábora a zatýkat demonstranty. Jde o nejnovější z desítek policejních zásahů proti studentským protestům v USA spojeným s válkou v Pásmu Gazy. Vedení školy tábor zakázalo poté, co jej v noci na středu napadli proizraelští demonstranti.

Cher (77) prozradila, proč chodí s mladšími muži a proč kdysi odmítla Elvise Presleyho

Americká popová ikona Cher se svěřila se svými preferencemi ohledně randění a prozradila, co ji přitahuje na mladších mužích. Během rozhovoru v pořadu Jennifer Hudson umělkyně také hovořila o své plachosti mimo pódium a o tom, jak ovlivňuje její milostný život.

EU poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur

Evropská unie poskytne Libanonu finanční pomoc v hodnotě jedné miliardy eur (25,2 miliardy Kč), oznámila dnes v Bejrútu šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. Peníze mají směřovat do několika oblastí, podpořit místní zdravotnictví, vzdělávací systém, ekonomiku, ale i bezpečnostní složky, zejména jejich boj s nelegální migrací.

Fed ponechal sazby beze změny, nemá důvěru v pokles inflace

Federální rezervní systém (Fed) ponechal podle očekávání úrokové sazby na stejné úrovni. Americká centrální banka se sice přiklání ke snižování sazeb, její šéf Jerome Powell nicméně uvedl, že to bude trvat déle, než se původně čekalo. Americká inflace je totiž pořád příliš vysoká.

Ruské oblasti hlásí nálety ukrajinských dronů na energetickou infrastrukturu

Útok ukrajinských dronů v noci na dnešek poškodil energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. O úderu bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání rozsáhlé ruské invazi, na energetické zařízení dnes informoval i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval. Ruské ministerstvo obrany podle serveru Meduza ohlásilo likvidaci 12 dronů nad ruskými regiony, o některých oblastech se nezmiňuje.

Počet obětí neštěstí v Číně, kde se po lijácích propadla dálnice, stoupl na 48

Nejméně 48 lidí zahynulo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila část dálnice. Dalších 30 lidí je zraněných. S odkazem na novou bilanci zveřejněnou místními médii o tom dnes informovala agentura AFP. Předchozí bilance hovořila o 36 mrtvých.