Produkovaly odlišné chutě kávy Nespresso. Farmáři praktikovali přísný proces výběru a selekce, při výběru pouze nejčervenějších, nejzralejších kávových třešní. Farmáři trávili delší hodiny sušením fermentace kávy. Dělali tak po dobu 21 hodin, o 3-5 hodin více než typických 16-18 hodin.
Při sušení kávových zrn používali pouze teplou sluneční energii a nic jiného, ale s těmito identifikovanými komponenty byli AAA agronomové schopni vytvořit standardní postup, jak vytvořit dokonalý recept Nespresso. Všichni farmáři z Aguadas jsou povinni dodržovat tyto protokoly, aby zajistili kvalitní produkci.
Odborník na kávu Shirin Moayyad sdílí své myšlenky na proces, říkající: „Je to dlouhá fermentace, která způsobuje zvláštní, vinnou chuť, kterou Nespresso opravdu má rádo. Arabica kávové třešně jsou sklizeny, když jsou zralé, jsou oloupané, aby se odstranila kůže třešní, a poté fermentované, aby se uvolnila dužina.