menu

14.5 C
Czech
Sobota 18. května 2024

Francie: Dva dozorci byli zabiti při přepadení vězeňské dodávky a vysoce nebezpečný zločinec běhá na svobodě

Při dnešním šokujícím incidentu v Normandii byli maskovanými ozbrojenci přepadeni dva vězeňští dozorci. Útočníci vyzbrojení samopaly přepadli ve středu kolem 11. hodiny dopoledne vozidlo převážející vězně. Děsivý útok byl zachycen na videu, který ukazuje, jak útočníci obklíčili vozidlo u mýtné brány a později z místa činu utekli.

Ukrajinský prezident Zelenskyj promluvil o probíhajících bojích a obranných operacích

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém večerním projevu 11. května hovořil o probíhajících obranných operacích v severních pohraničních osadách v Charkovské oblasti. Ruská armáda se údajně pokusila o průlom obranné linie Ukrajiny, což vedlo k pokračujícím bojům v regionu. Prezident vyzdvihl boje probíhající v několika osadách a zdůraznil snahu ukrajinských jednotek chránit území země.

Tyto 3 kryptoměny pod jeden dolar mají 40x potenciál v roce 2024

Zdroj:Inzerce

Sledujte nás na sítích

Sentiment na trhu zlepšuje, neboť cena bitcoinu (BTC) v posledních týdnech vzrostla a drží se kolem úrovně 42 000 USD a s sebou také vzala většinu altcoinů. Datové weby jako Coinmarketcap ukazují, že v top 1000 nejsou téměř žádné coiny, které si v posledních několika týdnech nepřipsaly vysoké zisky. Naprostá většina odborníků se shoduje, že v příštích dvou letech nastane masivní bull run. Očekává se, že díky nadcházejícímu halvingu bitcoinu a spotovým bitcoinovým ETF v USA dosáhne většina coinů nových maxim. 

Reklama

Zatímco někteří sázejí na lídra trhu a doufají ve 200 000 dolarů nebo více, jiní hledají další kryptoměny, které mohou rychle 40x nebo více vzrůst. V tomto rozmanitém prostředí lze nalézt kryptoměny pod jeden dolar velmi jednoduše. Některé projekty v předprodeji jako Bitcoin ETF, Meme Kombat a yPredict, by mohly být připraveny k růstu a nabídnout investorům dobré výnosy.

Výhled pro kryptoměny na rok 2024

V nové prognóze z minulého týdne komentovali analytici VanEck trh s digitálními měnami a jejich výhled na rok 2024. Existuje celá řada změn, které by mohly zásadně cenově ovlivnit trh. Ale pozor, předpovědi vždy podléhají nejistotě, očekávání odborníků však mohou být inspirací.

Podle údajů Coingecko dosáhl bitcoin v listopadu 2021 historického maxima 69 044,77 USD. Následoval tvrdý medvědí trh, který v neposlední řadě způsobila zpřísňující politika centrálních bank. Analytici společnosti VanEck předpovídají silný výkon bitcoinu v roce 2024, zejména ve čtvrtém čtvrtletí, ovlivněný globálními politickými změnami, nacházejícím hlavingem bitcoinu a schválením spotových bitcoinových ETF.

Především poslední bod je středem zájmu investorů již od chvíle, kdy společnost Blackrock podala svou žádost u SEC. Dosud mohou tradiční investoři získat expozici vůči kryptoměnám pouze prostřednictvím ETF, které obchodují s futures na kryptoměny. Spotový bitcoinový ETF by jim umožnil získat přístup k bitcoinům, aniž by museli držet svou investici v bitcoinové peněžence. Analytici očekávají, že do spotových bitcoinových ETF potečou velké peníze, pokud SEC dá svůj souhlas, a právě tento optimismus pomohl zvýšit cenu bitcoinu a trhu celkově.

Reklama

Analytici zároveň očekávají, že vítězství Donalda Trumpa v prezidentských volbách by mohlo vést k optimističtějšímu klimatu, zejména s ohledem na regulační postoj SEC vůči kryptoměnám. To by mohlo pomoci ceně bitcoinu dosáhnout nových maxim. 

Zdroj: Inzerce

Tato předpověď se odráží v historických vzorcích, podobně jako průlom v listopadu 2020, ke kterému také došlo přesně tři roky po vrcholu BTC v listopadu 2017. Rok 2024 by tedy mohl být pro bitcoin býčí.

Bitcoin ETF – Deflační, spekulativní token s možností stakingu reagující na vývoj spotových bitcoinových ETF

Bitcoin ETF je projekt, který se aktuálně nachází ve fázi předprodeje. Přitahuje pozornost investorů jako cenný prvek budoucnosti trhu s ohledem na spuštění spotových bitcoinových ETF. Je to zajímavá nabídka pro ty, kteří hledají alternativní možnosti investování.

Kombinuje moderní trh s kryptoměnami s tradičními finančními produkty. Kladné rozhodnutí SEC ohledně bitcoinových ETF výrazně ovlivní hodnotu jak samotného bitcoinu, tak tokenu BTCETF. Pokud se chcete do projektu zapojit již nyní, můžete se zúčastnit předprodeje tokenů BTCETF za cenu 0,0068 USD na stránkách projektu. Podporované platební metody jsou BNB, ETH, USDT nebo debetní karty.

Zdroj: Inzerce

Projekt nabízí investorům dva hlavní způsoby generování zisků. Za prvé, po skončení předprodeje bude BTCETF zalistován na decentralizovaných burzách, což umožní spekulace na kolísání cen. Zadruhé představuje mechanismus spalování tokenů, jehož cílem je stimulovat poptávku a zvýšit hodnotu tokenu.

Tým si stanovil 5 důležitých milníků spojených s vývojem spotových bitcoinových ETF a bitcoinu. Při dosažení každého z nich spálí 5 % celkové nabídky. Navíc vám BTCETF umožňuje vytvářet zisky prostřednictvím stakingu. Stakeři jsou odměňováni dalšími tokeny a aktuální roční míra návratnosti (APY) je nyní 62 %. BTCETF tedy nejen otevírá cestu ke krátkodobým spekulacím, ale také nabízí vyhlídky dlouhodobého zisku.

Obrázek
Obrázek

Meme Kombat – Projekt, který kombinuje prvky GableFi, AI a viralitu memecoinů s brutalitou soubojů v Battle Areně 

Na první pohled Meme Kombat vypadá jako další meme coin, ale tak to není. Projekt je vytvořen na blockchainu Ethereum, kde spojil nakažlivou popularitu meme coinů se vzrušujícími souboji ve virtuálních bojových arénách. Srdcem projektu je nativní token MK, který je nejen jedinou měnou, ale především hnací silou celé platformy.

V současné době probíhá předprodej tohoto projektu na oficiálním webu. To je nejen rozhodující moment pro projekt, ale také základ, na kterém bude stavět svůj budoucí úspěch. Projekt si stanovil hard cap 10 milionů USD a k dnešnímu dni dosáhl již 3,7 milionu USD. Aktuální cena tokenu MK je 0,246 USD. Ale to není všechno! Předprodej se vyznačuje funkcí automatického stakingu. To znamená, že každým nákupem získáte odměny v podobě atraktivní roční míry návratnosti (APY) 239 %.

Zdroj: Inzerce

Jedná se o silný magnet, který nejen povzbuzuje zapojení uživatelů, ale také podporuje dlouhodobou strategii MK, protože podněcuje k držení tokenů. Staking je základním kamenem ekosystému Meme Kombat. To je ilustrováno skutečností, že tvůrci alokovali 30 % z celkové zásoby tokenů na odměny za staking a souboje, což uživatele neustále motivuje, aby byli na platformě aktivní.

Staking MK navíc otevírá možnost sázet na souboje v aréně, kde se utkají postavy z nejpopulárnějších meme coinů. To přináší další rozměr interakce a zapojení do hry. Abychom to shrnuli, Meme Kombat nabízí řadu inovativních funkcí a pobídek, které řadí projekt mezi nejslibnější kryptoměny pod jeden dolar. Kombinace pokročilé technologie blockchain se souboji generovanými umělou inteligencí vytváří ekosystém s velkým potenciálem, který přitáhne pozornost investorů i hráčů.

Obrázek
Obrázek

yPredict – Projekt, který využívá sílu AI, a pomáhá obchodníkům optimalizovat jejich rozhodnutí prostřednictvím prediktivních modelů

yPredict spojuje svět kryptoměn a umělé inteligence (AI) a zavádí na trh inovace. Jeho cílem není pouze poskytovat živé obchodní signály, ale také poskytnout uživatelům přístup k hluboké analýze sentimentu trhu a technické analýze. Díky spolupráci s předními odborníky v oblasti AI, kteří patří do elitní skupiny 1 % nejlepších specialistů, vytváří yPredict něco jedinečného.

Umělá inteligence, která je základem technologie projektu, byla pečlivě vyškolena, aby dokázala rozpoznat efektivní tržní ukazatele pro různá aktiva. S pomocí umělé inteligence platforma analyzuje více než 25 vzorů grafů a poskytuje uživatelům pokročilá data, aby mohli činit informovanější rozhodnutí. Kromě toho yPredict hodlá překročit hranice trhu s kryptoměnami a najít své místo v jiných sektorech, jako tvorba obsahu. Vývojáři již spustili několik produktů pro toto odvětví, včetně Backling Estimator a editoru obsahu WriteMingle.

Zdroj: Inzerce

Kromě toho existují plány na vytvoření tržiště, kde budou moci vývojáři AI/ML prodávat své prediktivní modely jako předplatitelskou službu. To otevře nové možnosti výdělku pro vývojáře a dále zvýší atraktivitu platformy pro uživatele se zájmem o pokročilé modely AI.

Token YPRED, který je srdcem ekosystému, je aktuálně v poslední fázi předprodeje, během které si ho můžete koupit za 0,11 USD. Jeho cena se však dále zvýší, protože cena pro zalistování je stanovena na 0,12 USD. Stojí za zmínku, že token YPRED bude po předprodeji uveden burze BitMart.

Další pobídkou pro investory je staking, který může přinést až 45% APY za čtvrtletí.

Držitelé tokenů navíc získají další výhody, jako jsou slevy a přístup k prognózám a analýzám, což podporuje dlouhodobý zájem a zapojení komunity. Jak vidíte, yPredict se neomezuje na vytvoření běžné platformy pro obchodní analýzu. Projekt využívá potenciál umělé inteligence k nabídce široké škály služeb a produktů, které mohou přilákat jak nadšence do kryptoměn, tak specialisty z jiných odvětví.

Obrázek
Obrázek

Závěr

Nadšenci do kryptoměn neustále hledají další potenciální klenot v oblasti digitálních aktiv a očekávaným bull runem bitcoinu se toto úsilí zvyšuje. Pokud hledáte potenciálně nejlepší kryptoměny pod jeden dolar, do centra pozornosti se dostávají Bitcoin ETF, yPredict a Meme Kombat. každý z nich přichází s inovativními případy použití a mají potenciál etablovat se jako významní hráči na trhu kryptoměn.

Obrázek
Obrázek

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Ukrajina kvůli ruské ofenzivě evakuovala z Charkovské oblasti už 10.000 lidí

Od zahájení ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti z minulého týdne bylo evakuováno už téměř 10.000 lidí. Uvedl to dnes šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. Situace na frontě se podle něj stabilizovala. Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že ruská vojska dobyla - ruskou terminologií "osvobodila" - další vesnici u Vovčanska v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny, zatímco ukrajinské velení naopak ujišťuje, že ruské útoky v regionu byly bezvýsledné. Podobná tvrzení znepřátelených stran nelze ve válečných podmínkách bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů.

Záplavy v Afghánistánu kvůli nezvykle silným dešťům stály život nejméně 68 lidí

Záplavy v Afghánistánu vyvolané novou vlnou přívalových dešťů si za poslední dva dny vyžádaly dalších nejméně 68 obětí. Informovaly o tom dnes tiskové agentury s odvoláním na úřady řízené hnutím Tálibán, které upozornily, že bilance mrtvých se zakládá na předběžných informacích a může ještě vzrůst. Záplavy způsobené nezvykle silnými sezonními dešti už koncem minulého týdne připravily o život stovky Afghánců.

Verstappen získal pole position v Imole, Norris a Piastri z McLarenu byli těsně za ním

Lando Norris a Oscar Piastri z McLarenu se ve vzrušující kvalifikaci v Imole umístili těsně za úřadujícím mistrem světa Maxem Verstappenem. Zatímco Verstappen si zajistil pole position, Piastri byl jen o 0,074 sekundy pomalejší a obsadil druhé místo. Norris, který nedávno zvítězil v Miami, začne závod z třetí pozice, což zdůrazňuje skvělou formu McLarenu, který se výrazně přiblížil vedoucí pozici.

Polsko vynaloží miliardy na obranu hranice s Ruskem a Běloruskem, řekl Tusk

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení bezpečnosti své hranice s Ruskem a Běloruskem, včetně výstavby opevnění, ohlásil premiér Donald Tusk. Šéf vlády podle médií dnes představil plán zlepšení obrany asi 400 kilometrů dlouhého úseku polské hranice. Projekt nazvaný Východní štít má současně odstrašit potenciálního agresora.

Premiér Fico je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu, uvedla ministryně

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu. Uvedla to při dnešním vyjádření pro média ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Páteční operace podle ní přispěla ke zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády. Vicepremiér Robert Kaliňák uvedl, že pozitivní prognóza Ficova zdravotního stavu je blízko, ale jeho převoz do Bratislavy zatím možný není. Premiér je při vědomí. Kaliňák později televizi TA3 řekl, že Ficova zranění jsou "extrémně bolestivá".

Ruské síly postupují v ukrajinské Charkovské oblasti, kde dochází k civilním ztrátám a nedostatku personálu

Ruské síly pod velením prezidenta Vladimira Putina pokračují v ofenzivě v severovýchodní Charkovské oblasti na Ukrajině a podle Kremlu za poslední týden obsadily 12 osad. Zintenzivněný vojenský tlak, který začal 10. května, vedl ke značným škodám na civilní a energetické infrastruktuře.
Reklama

DOPORUČUJEME

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou je jedním z nejoblíbenějších způsobů přepravy mezi těmito dvěma městy. Tato trasa je frekventovaná a nabízí mnoho možností...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Ukrajina kvůli ruské ofenzivě evakuovala z Charkovské oblasti už 10.000 lidí

Od zahájení ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti z minulého týdne bylo evakuováno už téměř 10.000 lidí. Uvedl to dnes šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. Situace na frontě se podle něj stabilizovala. Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že ruská vojska dobyla - ruskou terminologií "osvobodila" - další vesnici u Vovčanska v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny, zatímco ukrajinské velení naopak ujišťuje, že ruské útoky v regionu byly bezvýsledné. Podobná tvrzení znepřátelených stran nelze ve válečných podmínkách bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů.

Záplavy v Afghánistánu kvůli nezvykle silným dešťům stály život nejméně 68 lidí

Záplavy v Afghánistánu vyvolané novou vlnou přívalových dešťů si za poslední dva dny vyžádaly dalších nejméně 68 obětí. Informovaly o tom dnes tiskové agentury s odvoláním na úřady řízené hnutím Tálibán, které upozornily, že bilance mrtvých se zakládá na předběžných informacích a může ještě vzrůst. Záplavy způsobené nezvykle silnými sezonními dešti už koncem minulého týdne připravily o život stovky Afghánců.

Verstappen získal pole position v Imole, Norris a Piastri z McLarenu byli těsně za ním

Lando Norris a Oscar Piastri z McLarenu se ve vzrušující kvalifikaci v Imole umístili těsně za úřadujícím mistrem světa Maxem Verstappenem. Zatímco Verstappen si zajistil pole position, Piastri byl jen o 0,074 sekundy pomalejší a obsadil druhé místo. Norris, který nedávno zvítězil v Miami, začne závod z třetí pozice, což zdůrazňuje skvělou formu McLarenu, který se výrazně přiblížil vedoucí pozici.

Polsko vynaloží miliardy na obranu hranice s Ruskem a Běloruskem, řekl Tusk

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení bezpečnosti své hranice s Ruskem a Běloruskem, včetně výstavby opevnění, ohlásil premiér Donald Tusk. Šéf vlády podle médií dnes představil plán zlepšení obrany asi 400 kilometrů dlouhého úseku polské hranice. Projekt nazvaný Východní štít má současně odstrašit potenciálního agresora.

Premiér Fico je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu, uvedla ministryně

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu. Uvedla to při dnešním vyjádření pro média ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Páteční operace podle ní přispěla ke zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády. Vicepremiér Robert Kaliňák uvedl, že pozitivní prognóza Ficova zdravotního stavu je blízko, ale jeho převoz do Bratislavy zatím možný není. Premiér je při vědomí. Kaliňák později televizi TA3 řekl, že Ficova zranění jsou "extrémně bolestivá".

Ruské síly postupují v ukrajinské Charkovské oblasti, kde dochází k civilním ztrátám a nedostatku personálu

Ruské síly pod velením prezidenta Vladimira Putina pokračují v ofenzivě v severovýchodní Charkovské oblasti na Ukrajině a podle Kremlu za poslední týden obsadily 12 osad. Zintenzivněný vojenský tlak, který začal 10. května, vedl ke značným škodám na civilní a energetické infrastruktuře.

Saúdská Arábie uspořádala první módní přehlídku plavek

Saúdská Arábie v pátek uspořádala první módní přehlídku plavek. Podle agentury AFP šlo o nevídanou událost v zemi, kde ještě před méně než deseti lety ženy musely nosit islámský oděv abája zakrývající celé tělo.

Slovenský soud rozhodne o vazbě pro atentátníka, eskorta ho dovezla k soudci

Soud na Slovensku rozhodne o návrhu na vazební stíhání muže obviněného ze středečního atentátu na premiéra Roberta Fica. Dopoledne policejní eskorta dovezla obviněného k Specializovanému trestnímu soudu (STS) ve městě Pezinok.

Zelenskyj: Ukrajina se připravuje na zesílenou ruskou ofenzivu, protože protivzdušná obrana selhává

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjádřil znepokojení nad stupňující se ruskou ofenzívou na severovýchodě země a varoval, že Kyjev je špatně vybaven a má pouze čtvrtinu protivzdušné obrany potřebné k udržení frontové linie. Nedávný překvapivý útok ruských sil v Charkovské oblasti, zahájený 10. května, vedl k jejich nejvýznamnějším územním ziskům za posledních 18 měsíců.
Reklama
Reklama