menu

16.2 C
Czech
Středa 22. května 2024

Vladimir Putin posiluje přátelství se Si Ťin-pchingem na státní návštěvě Číny

Dnes se v Pekingu setkali ruský prezident Vladimir Putin a čínský vůdce Si Ťin-pching, kteří zdůraznili, že vztahy jejich zemí jsou stabilizující silou ve stále chaotičtějším světě. Toto setkání je Putinovou první zahraniční cestou od jeho březnového znovuzvolení a jeho druhou návštěvou Číny během necelého půl roku.

Zelenskyj: Ukrajina se připravuje na zesílenou ruskou ofenzivu, protože protivzdušná obrana selhává

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjádřil znepokojení nad stupňující se ruskou ofenzívou na severovýchodě země a varoval, že Kyjev je špatně vybaven a má pouze čtvrtinu protivzdušné obrany potřebné k udržení frontové linie. Nedávný překvapivý útok ruských sil v Charkovské oblasti, zahájený 10. května, vedl k jejich nejvýznamnějším územním ziskům za posledních 18 měsíců.

Ceny krypta na sestupu o 3,5 % – do jakých předprodejů investovat před další cenovou pumpou?

Zdroj:Inzerce

Sledujte nás na sítích

Cena bitcoinu (BTC) utrpěla nejstrmější pokles za téměř čtyři měsíce, když investoři začali vybírat zisky poté, co letos vzrostla o více než 150 procent. Největší kryptoměna na světě v jednu chvíli ztratila až 7,5 % a klesla na přibližně 40 600 dolarů. I když část svých ztrát už dohnala, stále jde o největší denní pokles od 18. srpna. Ostatní digitální aktiva, jako je ether nebo XRP, rovněž výrazně klesla a zatím se nebyla schopna stabilizovat. V době psaní článku se BTC obchodoval za 41 889 USD.

Reklama
Zdroj: Inzerce

Tento vývoj demonstruje volatilitu a nepředvídatelnost kryptotrhu. Mnozí obchodnící to však považují za příležitost koupit dip, přičemž někteří mohou nalézt alternativu v předprodejích Bitcoin Minetrix, Meme Kombat a Launchpad XYZ.

S prosincem přišlo ochlazení i na kryptoměnové trhy 

Náhlý pokles ceny kryptoměn vyvolává otázky, protože k němu došlo koncem víkendu, kdy obchodování obvykle vykazuje nižší likviditu. Je pozoruhodné, že pozitivní ekonomické zprávy z minulého týdne neměly téměř žádný dopad.

Pokles ceny bitcoinu mohl být ovlivněn mírou financování trvalých futures kontraktů. Tyto kurzy, shromažďované každých osm hodin, představují platby mezi dlouhými a krátkými pozicemi a ukazují, zda se futures obchodují s prémií na spotovém trhu. Míra financování klesla pod 0,1 %, což naznačuje přehřátý trh s pákovým efektem, možná kvůli dřívějším býčím obchodníkům upravujícím své pozice.

Zdroj: Inzerce

Mnozí připisují propad vybírání zisků poté, co ceny mnoha kryptoměn v posledních týdnech prudce vzrostly. Tak či onak, pokles se dal očekávat, protože vzhledem k vysokým cenám byla nutná konsolidace. Pokles trhu je tedy s největší pravděpodobností pouze dočasný a investoři tak získali prostor k rozšiřování portfolia, přičemž dobrou volbou může být investice do nových atraktivních kryptoměn.

Reklama

Bitcoin Minetrix – originální cloudové řešení pro těžbu mincí 

Inovativní projekt Bitcoin Minetrix zahájil svůj předprodej 26. září 2023 a k dnešnímu dni vybral již více než 5,2 milionů dolarů. Předprodejní token je k dispozici ke koupi prostřednictvím oficiálních webových stránek projektu a lze jej směnit za ETH, BNB, MATIC, USDT nebo prostřednictvím kreditní karty za cenu 0,0122 USD. Do konce předprodejní kampaně cena vzroste až na 0,0129 USD.

Od vynálezu ASIC (Integrovaný obvod pro specifické použití) v roce 2013 je odvětví těžby bitcoinů ovládáno bohatými korporacemi. Společnosti jako Riot Platforms nasazují tisíce ASIC minerů spolu se specializovanými elektrárnami, aby podpořily jejich rozsáhlé těžební operace.

Bitcoin Minetrix je projekt, který se zaměřuje na udržitelnou a decentralizovanou těžbu bitcoinů. Činí tak prostřednictvím konceptu, který tvůrci nazývají Stake-to-Mine. Majitelé tokenu BTCMTX budou moci své zakoupené tokeny stakovat a poté získávat odměny. Odměny přicházejí ve dvou formách, jako extra tokeny BTCMTX a nebo jako cloudové kredity. S těmito cloudovými kredity lze zakoupit hashovací sílu v rámci cloudové těžební platformy. Stakováním tohoto tokenu ERC-20 se tedy udržitelně podílíte na těžbě bitcoinů. 

K vybudování své platformy pro cloudovou těžbu Bitcoin Minetrix využívá blockchain Ethereum, díky čemuž jsou transakce bezpečné a transparentní. Potenciální investory jistě potěší, že pokud nyní investují do tokenu BTCMTX, mohou hned využít mechanismus stakingu s APY 116 %. Nakupte své tokeny BTCMTX ještě dnes!

Obrázek
Obrázek

Meme Kombat – souboje memů s možností sázek v jedinečné bitevní aréně 

Amsterodamský projekt Meme Kombat aktuálně pořádá úspěšný předprodej svého nativního tokenu MK, který již vynesl více než 2,8 milionu dolarů. Tento token lze nyní zakoupit na oficiálních stránkách projektu s ETH, BNB a USDT za cenu 0,0235 USD, ale do zvýšení na 0,0246 USD zbývají doslova hodiny. 

Meme Kombat vytváří Battle Arenu, kde budou proti sobě stát různé postavy znázorňující top meme coiny, aby jednou provždy ukončily bitvu o nejlepší meme coin. Vlastníci tokenu MK budou moci své tokeny stakovat a poté je vsadit na výsledky soubojů. Souboje budou generovány AI, aby byla zajištěna nepředvídatelnost a náhodnost. Mechanismus stakingu je předprodejním investorům již otevřen, přičemž nabízí APY 295 %.

Zdroj: Inzerce

Blockchainový projekt běžící na Ethereu zvolil prokomunitní přístup. Během předprodeje bude prodáno 50 % celkové nabídky tokenů, 30 % bude rozděleno jako odměny stakerům a hráčům na platformě. Kromě toho bude 10 % alokováno na decentralizovanou burzu (DEX) pro zajištění likvidity a zbývajících 10 % bude distribuováno komunitě, která podporuje tento projekt.

Dalším masivně býčím faktorem je bezpečnost projektu. Tým je doxovaný, přičemž podrobnosti o jeho zakladateli jsou k dispozici na webových stránkách. Společnost Coinsult, která se zabývá zabezpečením blockchainu, navíc nedávno provedla audit smart kontraktů s výbornými výsledky.

Obrázek
Obrázek

Launchpad XYZ – pokročilá analytická platforma pro svět Webu3 

Projekt Launchpad XYZ vytváří Web3 platformu, která umožní začínajícím i zkušeným  uživatelům kryptoměn zažít příjemný zážitek z decentralizovaného webu budoucnosti. Středobodem ekosystému je nativní token LPX, který je aktuálně v předprodeji. Projekt již od dychtivých investorů získal více než 2,2 miliony USD. Tokeny LPX lze zakoupit s ETH, BNB, USDT a kreditní kartou na oficiálním webu projektu za cenu 0,0445 USD.

Platforma Launchpadu XYZ nabídne užitečné nástroje novým uživatelům i ostříleným nadšencům do kryptoměn. Naleznete zde například AI asistenta Apollo, který pomáhá při rozhodování o vaší další investici nebo při opuštění pozice. Tým také aktivně pracuje na  decentralizované burze (DEX) a Web3 peněžence. Navíc obchody bude možné provádět rychlým tempem prostřednictvím obchodního terminálu projektu.

Zdroj: Inzerce

Ale to není vše, díky platformě Launchpad XYZ bude snadné získat přehled o nejnovějším vývoji na krypto trhu. Prostřednictvím zpravodaje Inside Edge a skupiny Alfa Signals Telegram dostávají investoři a obchodníci týdenní aktualizace o novinkách a možném zvýšení nebo snížení cen. Tým však chce přijít také s úplnými novinkami jako NFT DEX a tržiště s frakcionovanými aktivy.

Svou nabídku doplní ještě o P2E hub, metaverse knihovnu, předprodeje kryptoměn a mnoho dalšího. S tokenem LPX získáte přístup ke všem avizovaným funkcím platformy a další výhody jako přednostní přístup k předprodejům nových kryptoměn a NFT, beta verzím P2E her a odměnám za staking.

Obrázek
Obrázek

Závěr

Přestože v posledních 24 hodinách došlo k poměrně masivnímu propadu trhu, na stole je mnoho indikátorů dalšího růstu. Mezi ně patří mnohými očekávané schválení spotových bitcoinových ETF a možná změna politiky Fedu. Nesmíme také zapomínat na nadcházející halving bitcoinu v roce 2024, po kterém vždy následoval bull run. Ve světle těchto skutečností se mnozí investoři rozhodli diverzifikovat své portfolio a ti s tolerancí vůči riziku mohou najít příležitost ve výše uvedených alternativách.

Obrázek
Obrázek

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Státy EU potvrdily shodu na využití výnosů ze zmrazených ruských aktiv pro Kyjev

Státy EU potvrdily shodu na tom, že výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě budou využity k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Na sociální síti X o tom informovalo Stálé zastoupení ČR při EU. Roční výnosy mají činit až tři miliardy eur (zhruba 74 miliard Kč).

Bitcoin se vyšplhal nad 71 000 dolarů, očekává se schválení spotového ETF na ether

Bitcoin (BTC) v úterý brzy ráno vzrostl nad 71 000 dolarů, což je nejvyšší hodnota od začátku dubna. Ether se mezitím vyšplhal o více než 19 procent na 3 700 dolarů poté, co analytici agentury Bloomberg zvýšili pravděpodobnost, že spotový ETH fond obchodovaný na burze (ETF) bude v USA schválen, na 75 procent.

Okolí jihoitalské Neapole zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let

Národní ústav geofyziky a vulkanologie (INGV) zaznamenal v pondělí večer kolem jihoitalského města Neapol zemětřesení o síle 4,4 stupně. Jedná se o nejsilnější otřesy ve vulkanicky aktivní oblasti za posledních 40 let. Seismická aktivita mírně poškodila domy, oběti na životech ale nejsou.

Austrálie a Nový Zéland evakuují své občany z Nové Kaledonie

Austrálie a Nový Zéland dostaly od francouzských úřadů zelenou na leteckou evakuaci svých občanů z Nové Kaledonie. Na francouzském území se začátkem minulého týdne rozhořely násilné nepokoje a turisté tam zůstali uvězněni kvůli uzavřeným letištím. Situace na místě je už klidnější, policie však stále nemá situaci plně pod kontrolou.

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.
Reklama

DOPORUČUJEME

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou

Cestování autobusem mezi Brnem a Prahou je jedním z nejoblíbenějších způsobů přepravy mezi těmito dvěma městy. Tato trasa je frekventovaná a nabízí mnoho možností...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Státy EU potvrdily shodu na využití výnosů ze zmrazených ruských aktiv pro Kyjev

Státy EU potvrdily shodu na tom, že výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě budou využity k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Na sociální síti X o tom informovalo Stálé zastoupení ČR při EU. Roční výnosy mají činit až tři miliardy eur (zhruba 74 miliard Kč).

Vědci našli mikroplasty už i v lidských varlatech

Drobné plastové úlomky se nacházejí prakticky všude a ve všem. Nyní na tento seznam můžeme přidat i mužská varlata. Vědci se obávají, že právě mikroplasty souvisejí s klesajícím množstvím spermií u mužů, a tedy i snižující se plodností. Výzkum poukazuje na to, jak málo toho o jejich dopadu na náš organismus vlastně víme.

Bitcoin se vyšplhal nad 71 000 dolarů, očekává se schválení spotového ETF na ether

Bitcoin (BTC) v úterý brzy ráno vzrostl nad 71 000 dolarů, což je nejvyšší hodnota od začátku dubna. Ether se mezitím vyšplhal o více než 19 procent na 3 700 dolarů poté, co analytici agentury Bloomberg zvýšili pravděpodobnost, že spotový ETH fond obchodovaný na burze (ETF) bude v USA schválen, na 75 procent.

Okolí jihoitalské Neapole zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let

Národní ústav geofyziky a vulkanologie (INGV) zaznamenal v pondělí večer kolem jihoitalského města Neapol zemětřesení o síle 4,4 stupně. Jedná se o nejsilnější otřesy ve vulkanicky aktivní oblasti za posledních 40 let. Seismická aktivita mírně poškodila domy, oběti na životech ale nejsou.

Austrálie a Nový Zéland evakuují své občany z Nové Kaledonie

Austrálie a Nový Zéland dostaly od francouzských úřadů zelenou na leteckou evakuaci svých občanů z Nové Kaledonie. Na francouzském území se začátkem minulého týdne rozhořely násilné nepokoje a turisté tam zůstali uvězněni kvůli uzavřeným letištím. Situace na místě je už klidnější, policie však stále nemá situaci plně pod kontrolou.

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.

Slovenský premiér Robert Fico je podle lékařů stabilizovaný a komunikuje

Slovenský premiér Robert Fico je po pokusu o atentát z minulého týdne ve stabilizovaném stavu a podrobuje se léčbě, informovali představitelé nemocnice F.D. Roosevelt v Banské Bystřici. Vzhledem k tomu, že se země potýká s následky střelby, byla zavedena zvýšená bezpečnostní opatření. Incident výrazně zvýšil politické rozpory a přiměl vládu i opozici k výzvě ke klidu a zodpovědné diskusi při zajištění bezpečnosti veřejnosti.

Prokurátor ICC žádá o zatykač na Netanjahua, Galanta a tři lídry Hamásu

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan dnes oznámil, že soud požádal o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás a představitele Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua, v souvislosti s jejich činností za sedm měsíců trvající války. Proti prokurátorovu oznámení vystoupili zástupci Izraele i Hamásu. Český premiér Petr Fiala návrh vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás označil za zcela nepřijatelný.
Reklama
Reklama