menu

10.8 C
Czech
Pondělí 29. dubna 2024

ANALÝZA: Americká ani evropská pomoc neumožní Ukrajině převzít na bojišti iniciativu

Zástupci členských států Severoatlantické aliance (NATO), Evropy, ale především Ukrajiny oslavují americký balíček vojenské pomoci. Kyjev se navíc může těšit na munici v rámci iniciativ Česka a Estonska. Experti však neočekávají větší úspěchy obránců, než je stabilizace dramatické situace na bojišti.

Společnost Huawei uvádí na trh tři řešení pro F5.5G a všeobecný přechod na přenosové rychlosti 10Gb/s

Sledujte nás na sítích

Barcelona (Španělsko) 1. března 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost Huawei uvedla na veletrhu MWC 2023 na trh tři nová řešení – Huawei FTTR OptiXstar F30, první komerční 50G PON v oboru, a Huawei OptiX Alps-WDM. Jedná se o řešení určená pro oblast plně optických domácích sítí, ultraširokopásmového přístupu a plně optických metropolitních sítí. Tato řešení pomáhají operátorům budovat ekologické, plně optické sítě E2E, které podporují kvalitní rozvoj všech služeb a současně napomáhají efektivnímu rozvoji za účelem nasazení sítí F5.5G a všeobecnému přechodu na přenosové rychlosti 10Gb/s.

• V oblasti plně optických sítí je Huawei FTTR OptiXstar F30 prvním plně optickým síťovým produktem, který pracuje na architektuře C-WAN a dosahuje šesti zásadních vylepšení:

– Estetika: Čtyři barevné varianty a tři instalační režimy umožňují dokonalé sladění s designem moderní domácnosti.

– Rychlost: Hardwarová akcelerace a optimalizace algoritmů zajišťují připojení o rychlosti 2000 Mb/s v celém domě.

– Pokrytí: Inteligentní antény s technologií multi-beam zlepšují pokrytí přibližně o 30 %.

– Roaming: Inovativní algoritmy koordinovaných sítí s automatickým roamingem (SRCN) společnosti Huawei zajišťuje roaming po celém domě, který ani nezaregistrujete.

– Souběžnost: Spolupráce více zařízení minimalizuje rušení sítí Wi-Fi a umožňuje současné připojení až 128 zařízení.

– Služby: Prémiové služby 5A[1] sdružené do jednoho bodu umožňují provozovatelům poskytovat prémiové služby instalace, údržby i provozu. Zařízení Huawei FTTR OptiXstar F30 umožňuje uživatelům vychutnávat si výhod digitálního života a pomáhá operátorům zvýšit konkurenceschopnost širokopásmových připojení. Otevřel se zde tak trh s potenciálem bilionů dolarů.

• V oblasti ultraširokopásmového přístupu je Huawei 50G PON prvním komerčním řešením v oboru, které implementuje následující funkce:

– Poskytuje symetrickou 50G PON s vysokou hustotou, která splňuje rostoucí požadavky na šířku pásma v budoucím nasazení v kampusech, průmyslových propojeních, podnicích a domácnostech.

– Využívá inovativní zesilovač s tapered konstrukcí a reflexní strukturu se supermřížkou, která zvyšuje rozsah optického výkonu přibližně o 25 % a umožňuje nasazení ODN v živé síti bez nutnosti přepojování kabelů.

– Integruje GPON, 10G PON a 50G PON do jednoho portu, což umožňuje upgrade služeb na vyžádání a minimalizuje investiční náklady operátorů.

Jakožto technologie PON nové generace definovaná standardy ITU-T podporuje 50G PON efektivní všeobecné využití přenosových rychlostí 10Gb/s. Inovativní řešení 50G PON společnosti Huawei poskytuje operátorům cestu k modernizaci jejich sítí na technologie 10G, která je efektivní z hlediska nákladů na vlastnictví.

• Řešení Huawei OptiX Alps-WDM nabízí v oblasti plně optických metropolitních sítí čtyři výhody:

– Agilita: Tato funkce rozšiřuje OXC až na okraj sítě a umožňuje optické připojení v rámci jednoho okruhu a flexibilní grooming v celé síti, což zlepšuje výkonnost síťového připojení a zkracuje dobu zajištění služeb z měsíců na minuty.

– Dlouhodobost: Inovativní koherentní modul 100G orientovaný na metropolitní sítě pomáhá přenést 100G OTN do sítě CO, čímž navyšuje šířku pásma až desetkrát a výrazně snižuje náklady.

– Sdružování: Díky technologii WSS (wavelength selective switch) pro integraci devíti tradičních subracků do jednoho modulu umožňuje tato architektura devíti přístupovým kruhům sdílet celkem 96 vlnových délek, což výrazně zvyšuje jejich efektivitu a snižuje požadavky na prostory, ve kterých je technické vybavení umístěno.

– Jednoduchost: Tato výhoda umožňuje k vlnovým délkám připojit digitální optické štítky a využívá centralizovanou řídicí a kontrolní jednotku pro automatické plánování, výstavbu a provoz a údržbu, čímž snižuje provozní náklady.

Řešení OptiX Alps-WDM od společnosti Huawei s těmito čtyřmi výhodami zjednodušuje celkovou architekturu a poskytuje dokonalý zážitek. Pomáhá definovat nové standardy ekologických, plně optických sítí a splňuje požadavky operátorů na rozvoj služeb B2C, B2H a B2B. Podpoří vývoj služeb v průběhu nadcházejících deseti let.

Richard Jin, prezident divize optických produktů společnosti Huawei, řekl: „Ať už je řeč o F5G nebo F5.5G, snažíme se budoucnost nejen plánovat, ale aktivně ji vytvářet. Gigabitová připojení jsou dnes po celém světě stále populárnější. Do roku 2025 budou diverzifikované síťové požadavky vyžadovat všeobecně přístupná desetigigabitová připojení. Zástupci všech odvětví musí navázat spolupráci pro všeobecné přijetí technologií F5.5G a přechod na přenosové rychlosti 10Gb/s. Společnost Huawei spojí své síly s globálními operátory, aby s jejich pomocí urychlila modernizaci sítí a aplikaci nových technologií. Pomůže tak operátorům neustále rozšiřovat možnosti jejich obchodní činnosti a využívat příležitostí s dokonalým uživatelským zážitkem, aby se stali budoucími lídry.“

Mobilní veletrh MWC 2023 probíhá od 27. února do 2. března ve španělské Barceloně. Společnost Huawei své produkty a řešení představuje na stánku 1H50 v hale Fira Gran Via 1. Společně s globálními operátory, odborníky z oboru a názorovými vůdci se budeme věnovat tématům, jako je obchodní úspěch technologií 5G, příležitosti technologií 5.5G, ekologický rozvoj, digitální transformace a naše vize využití obchodního plánu GUIDE, abychom tak navázali na úspěch technologií 5G pro zajištění ještě vyšší prosperity technologií 5.5G. Další informace najdete na adrese https://carrier.huawei.com/cn/events/mwc2023

[1] 5A: Accurate Planning, Agile Installation, All-in Acceptance, Active Assurance, and Attentive Care

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2011026/Image1.jpg

Kontakt: Peng Qiuyu, [email protected]

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

DOPORUČUJEME

Arménský politický vězeň Ruben Vardanyan dostal povolení promluvit s rodinou, která jej žádá o ukončení hladovky

Jerevan (Arménie) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po dvaceti dnech izolace a zhoršujícího se zdravotního stavu umožnili Ázerbájdžánci humanitárnímu a obchodnímu vůdci díky obrovské...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

O. J. Simpson zemřel na metastázu rakoviny prostaty

Vykonavatel pozůstalosti zveřejnil příčinu smrti zesnulé hvězdy NFL O. J. Simpsona. Malcolm LaVergne, Simpsonův zástupce od roku 2009, v pátek časopisu People potvrdil, že Simpson zemřel 10. dubna po boji s metastatickou rakovinou prostaty.