menu

21.3 C
Czech
Pondělí 20. května 2024

Bidenova administrativa chce v Kongresu prosadit další vojenskou pomoc Izraeli

Administrativa amerického prezidenta Joe Bidena chce poslat Izraeli vojenskou pomoc v hodnotě jedné miliardy dolarů. Agentuře AFP to sdělily anonymní zdroje obeznámené se situací. Bílý dům o svém rozhodnutí informoval Kongres, v němž proběhne hlasování.

Slovensko porazilo na mistrovství světa USA 5:4 v prodloužení a zajistilo si tak druhé vítězství

Slovenští hokejisté si v napínavém utkání na mistrovství světa skupiny B v Ostravě zajistili druhý triumf, když porazili USA 5:4 v prodloužení. Přestože Slováci vedli 4:1, museli se prosadit, protože Američané třemi góly ve třetí třetině poslali zápas do prodloužení. Rozhodující branku vstřelil v prodloužení Miloš Kelemen a zajistil Slovensku vítězství. Napínavý zápas držel fanoušky v napětí, protože oba týmy tvrdě bojovaly až do konce. Slovensko se díky tomuto vítězství dostalo do silné pozice na turnaji a v tabulce drží pět bodů.

HONOR a Guinness World Records společně zaznamenaly nový sportovní rekord pomocí telefonu HONOR Magic5 Pro

Sledujte nás na sítích

Barcelona (Španělsko) 1. března 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Nový počin pro GUINNESS WORLD RECORDS™ (Guinnessovy světové rekordy) – nejvyšší basketbalovou smeč s prohozením mezi nohama – zachytil HONOR Magic5 Pro automaticky díky zcela nové technologii detekce pohybu AI Motion Sensing Technology

Reklama

Globální technologická společnost HONOR oznámila na veletrhu Mobile World Congress 2023 spolupráci s encyklopedií rekordů GUINNESS WORLD RECORDS™ na zachycení oficiálního pokusu o světový rekord. Při příležitosti uvedení řady telefonů HONOR Magic5 tyto dvě značky spojily své síly a vyzvaly polského basketbalistu Piotra Grabowského, dvojnásobného mistra světa FIBA 3×3 a profesionálního smečaře, k pokusu o dosažení nového světového rekordu GUINNESS WORLD RECORDS™ v kategorii nejvyšší basketbalová smeč s prohozením mezi nohama.

Slam-dunking čili smečování je populární sport vycházející z basketbalu, při němž hráč z výskoku zasadí míč do koše s jednou nebo oběma rukama nad obroučkou, a také velkolepá přehlídka dovedností a kreativity sportovců. Při pokusu o rekord, který se konal v Londýně, Piotr vstřelil smeč z ohromující výšky 3,2 metru a zasloužil si tak nový zápis do encyklopedie GUINNESS WORLD RECORDS™. Jeho působivý výkon byl automaticky zachycen pomocí nové technologie AI Motion Sensing, použité v telefonech HONOR Magic5 Pro. Ta dokáže díky strojovému učení umělé inteligence automaticky rozpoznat vrcholný okamžik skoku a zvěčnit jej s ultra vysokým rozlišením a zřetelností.

„Sport rozvíjí lidského ducha. Jsme rádi, že jsme tento fascinující okamžik mohli zachytit pomocí naší revoluční fotografické technologie,“ řekl marketingový ředitel společnosti HONOR Device Co, Ltd. Ray Guo. „Vývojem produktů nabízejících kreativní nástroje chceme naše zákazníky povzbudit, aby v sobě probudili kouzlo a vydali se za výjimečnými věcmi.“

„Basketbal je součástí mé DNA. Pokaždé, když vyskočím, abych dal smeč, bojuji s gravitací i s hranicemi svých možností. A když překonávám rekordy,je to jako kouzlo. Doufám, že v tom lidé z celého světa najdou inspiraci k rozvíjení svého vlastního kouzla,“ říká Piotr Grabowski.

Reklama

„V životě každého z nás přichází okamžiky, které stojí za oslavu. Při útoku na rekord vše závisí na správném načasování a přesnosti. Na nás pak je, abychom tyto mimořádné výkony po zásluze ocenili a zvěčnili nejlépe, jak dokážeme,“ řekla Karen Gilchristová, viceprezidentka Guinness World Records pro televizní a digitální obsah. „K zachycení tohoto rekordního okamžiku v maximální rychlosti a ostrosti jsme zvolili HONOR Magic5 Pro – a výsledky opravdu stojí za to.“

Technologie pro detekci pohybu AI Motion Sensing [1] využívá neuronovou síť vytrénovanou na více než 270.000 snímcích, která fotoaparátu umožňuje přesně rozpoznávat různé scénáře a inteligentně určit vhodný okamžik pro automatické pořízení nejlepšího záběru. Základem funkce je zcela nová fotografická platforma HONOR Image Engine s vylepšenou inteligentní technologií rozpoznávání objektů pomocí umělé inteligence.

Tato intuitivní funkce, která je ideální pro fotografování živých vystoupení a sportovních událostí, po zapnutí automaticky rozpoznává výrazy obličeje, jako třeba úsměv, a také pohyby, například skoky. Ať už tedy fotíte někoho, kdo skáče radostí, nebo dynamické sportovní utkání, vždy získáte dokonale ostré akční záběry, které vám umožní stát se lepším tvůrcem kdykoli a kdekoli.

Společnost HONOR v duchu svého závazku přinášet fascinující možnosti pro fotografii významně investovala do rozvoje algoritmů umělé inteligence, které pozvedají fotografování se zařízením HONOR Magic5 Pro na zcela novou úroveň. HONOR Magic5 Pro se také umístil na prvním místě v žebříčku fotoaparátů chytrých telefonů DXOMARK.

Telefony HONOR Magic5 Pro se objeví na světových trzích včetně Velké Británie, Francie, Německa, Itálie, Španělska, Malajsie a Mexika. Podrobnosti o dodávkách na jednotlivé trhy budou brzy zveřejněny.

O společnosti HONOR

Společnost HONOR je předním světovým dodavatelem chytrých zařízení. Jejím cílem je stát se ikonickou globální technologickou značkou a prostřednictvím svých výkonných produktů a služeb vytvořit nový inteligentní svět pro každého. S neochvějným zaměřením na výzkum a vývoj vytváří technologie, které lidem po celém světě umožňují překonávat hranice a přináší jim svobodu dosáhnout a vykonat více. Společnost HONOR nabízí řadu vysoce kvalitních chytrých telefonů, tabletů, notebooků a nositelných zařízení vyhovující každému rozpočtu. Její inovativní a spolehlivé prémiové produkty uživatelům pomáhají stát se dokonalejší verzí sebe sama.

O encyklopedii Guinness World Records

Který evropský lovný pták je nejrychlejší? Právě tato otázka stála v roce 1954 u zrodu encyklopedie Guinness World Records (Guinnessovy světové rekordy). Ta se následně z jednoho knižního svazku vydávaného v jediné místnosti nad tělocvičnou rozrostla v globální multimediální značku s kancelářemi v Londýně, New Yorku, Pekingu, Tokiu a Dubaji.

Dnes poskytujeme prvotřídní obsah nejen prostřednictvím knih, ale i televizních pořadů, sociálních médií a živých akcí. Naše interní poradenská společnost úzce spolupracuje se značkami a firmami po celém světě, kterým pomáhá využít potenciál překonávání rekordů a vytvořit oceňované kampaně a obchodní řešení. Prostřednictvím naší vlastní produkční sekce, GWR Studios, vytváříme výjimečný obsah pro vysílací společnosti, partnerské značky a digitální platformy. Ať už tvoříme pro jakékoli médium, naším hlavním cílem je přispět k tomu, aby byl svět o něco zajímavějším, zábavnějším a pozitivnějším místem. K naší rekordmanské komunitě se můžete připojit i vy – stačí navštívit stránku guinnessworldrecords.com.

Další informace získáte na webových stránkách společnosti HONOR www.hihonor.com nebo prostřednictvím e-mailu na adrese [email protected].

https://community.hihonor.com/

https://www.facebook.com/honorglobal/

https://twitter.com/Honorglobal

https://www.instagram.com/honorglobal/

https://www.youtube.com/c/HonorOfficial

[1] Technologie AI Motion Sensing Capture využívá inteligentní vysokorychlostní závěrku, která bleskově zachytí nejen nejkrásnější okamžiky úsměvu, výskoku apod. u fotografovaných lidí, ale i domácí mazlíčky v pohybu. Skutečný výsledek se může lišit v závislosti na podmínkách. Tuto funkci podporuje i standardní verze.

Foto –
https://mma.prnewswire.com/media/2010242/image_5003200_25309649.jpg

Foto –
https://mma.prnewswire.com/media/2010243/image_5003200_25309759.jpg

KONTAKT: Yuteng Li, +86-18688393549

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Rodri z City vysvětluje, proč Arsenalu chybí mentalita potřebná k vítězství v Premier League

Manchester City získal čtvrtý titul v Premier League v řadě díky velkolepému vítězství nad West Hamem a upevnil si tak pozici jednoho z fotbalových velikánů pod vedením Pepa Guardioly. Záložník City Rodri přičítá tento historický úspěch jedinečné mentalitě a hladu po úspěchu, což jsou vlastnosti, které tým odlišují od jeho konkurentů, zejména Arsenalu. Navzdory silné sezóně Arsenalu Rodri poukázal na jeho mentalitu jako na důvod, proč neuspěl, a ukázal tak, jak zásadní roli hraje psychická odolnost při dosahování úspěchů v nejvyšší soutěži.

Lavrov a Putin označili zemřelého prezidenta Íránu za skutečného přítele Ruska

Ruský prezident Vladimir Putin a ministr zahraničí Sergej Lavrov dnes kondolovali Íránu k úmrtí jeho prezidenta a ministra zahraničí. Prezident Ebrahím Raísí a šéf diplomacie Hosejn Amírabdolláhján byli podle Lavrova opravdovými, spolehlivými přáteli Ruska. Putin v kondolenčním telegramu napsal, že Raísího osobní přínos pro vztahy mezi Moskvou a Teheránem je neocenitelný.

Čína uvalila sankce na americké zbrojovky kvůli vojenské pomoci Tchaj-wanu

Čínské ministerstvo obchodu uvalilo sankce na obrannou divizi společnosti Boeing a další dva klíčové americké zbrojní dodavatele. Důvodem je výroba zbraní pro Tchaj-wan, samozvaný demokratický ostrov. Oznámení přišlo v den slavnostní přísahy nového tchajwanského prezidenta Laj Čching-tea, který slíbil, že bude stát chránit před čínskými hrozbami.

Nový tchajwanský prezident Lai Ching-te vyzývá k míru uprostřed rostoucího napětí s Čínou

Nově inaugurovaný tchajwanský prezident Lai Ching-te ve svém prvním projevu od nástupu do funkce v pondělí 20. května vyzval k míru a dobré vůli vůči Pekingu. Prezidentova výzva přichází v době, kdy Čína nadále zvyšuje vojenský a politický tlak na samosprávný ostrov.

Íránský prezident a ministr zahraničí zemřeli, nepřežili nehodu vrtulníku

Íránský prezident Ebráhím Raísí zemřel při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán, potvrdila íránská státní média. Na palubě se nacházel i ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján. S pátráním po havarovaném stroji pomáhali záchranáři z Ruska i Turecka.

Jessica Biel boří tabu: Svou knihou pro děti se snaží normalizovat konverzaci o menstruaci

Jessica Biel se vydává do světa dětské literatury s cílem změnit způsob, jakým se mluví o menstruaci. Její nová kniha A Kids Book About Periods se pokouší prolomit tabu a kulturní stigma spojené s periodou a podpořit otevřené a pozitivní rozhovory mezi dětmi a dospělými.

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší média po oznámení o zničení minolovky

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší dnes ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o "další špatný den Černomořské flotily". Ruská strana se nevyjádřila, což však v podobných případech bývá obvyklé.
Reklama

DOPORUČUJEME

Enterprise Investors podpoří dynamický růst společnosti Sescom

Praha/Varšava 20. května 2024 (PROTEXT) - Fond Enterprise Investors Fund IX (EIF IX) podepsal dohodu o odkoupení většinového podílu ve společnosti Sescom, která poskytuje...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Rodri z City vysvětluje, proč Arsenalu chybí mentalita potřebná k vítězství v Premier League

Manchester City získal čtvrtý titul v Premier League v řadě díky velkolepému vítězství nad West Hamem a upevnil si tak pozici jednoho z fotbalových velikánů pod vedením Pepa Guardioly. Záložník City Rodri přičítá tento historický úspěch jedinečné mentalitě a hladu po úspěchu, což jsou vlastnosti, které tým odlišují od jeho konkurentů, zejména Arsenalu. Navzdory silné sezóně Arsenalu Rodri poukázal na jeho mentalitu jako na důvod, proč neuspěl, a ukázal tak, jak zásadní roli hraje psychická odolnost při dosahování úspěchů v nejvyšší soutěži.

Lavrov a Putin označili zemřelého prezidenta Íránu za skutečného přítele Ruska

Ruský prezident Vladimir Putin a ministr zahraničí Sergej Lavrov dnes kondolovali Íránu k úmrtí jeho prezidenta a ministra zahraničí. Prezident Ebrahím Raísí a šéf diplomacie Hosejn Amírabdolláhján byli podle Lavrova opravdovými, spolehlivými přáteli Ruska. Putin v kondolenčním telegramu napsal, že Raísího osobní přínos pro vztahy mezi Moskvou a Teheránem je neocenitelný.

Čína uvalila sankce na americké zbrojovky kvůli vojenské pomoci Tchaj-wanu

Čínské ministerstvo obchodu uvalilo sankce na obrannou divizi společnosti Boeing a další dva klíčové americké zbrojní dodavatele. Důvodem je výroba zbraní pro Tchaj-wan, samozvaný demokratický ostrov. Oznámení přišlo v den slavnostní přísahy nového tchajwanského prezidenta Laj Čching-tea, který slíbil, že bude stát chránit před čínskými hrozbami.

Nový tchajwanský prezident Lai Ching-te vyzývá k míru uprostřed rostoucího napětí s Čínou

Nově inaugurovaný tchajwanský prezident Lai Ching-te ve svém prvním projevu od nástupu do funkce v pondělí 20. května vyzval k míru a dobré vůli vůči Pekingu. Prezidentova výzva přichází v době, kdy Čína nadále zvyšuje vojenský a politický tlak na samosprávný ostrov.

Íránský prezident a ministr zahraničí zemřeli, nepřežili nehodu vrtulníku

Íránský prezident Ebráhím Raísí zemřel při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán, potvrdila íránská státní média. Na palubě se nacházel i ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján. S pátráním po havarovaném stroji pomáhali záchranáři z Ruska i Turecka.

Jessica Biel boří tabu: Svou knihou pro děti se snaží normalizovat konverzaci o menstruaci

Jessica Biel se vydává do světa dětské literatury s cílem změnit způsob, jakým se mluví o menstruaci. Její nová kniha A Kids Book About Periods se pokouší prolomit tabu a kulturní stigma spojené s periodou a podpořit otevřené a pozitivní rozhovory mezi dětmi a dospělými.

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší média po oznámení o zničení minolovky

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší dnes ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o "další špatný den Černomořské flotily". Ruská strana se nevyjádřila, což však v podobných případech bývá obvyklé.

Manchester City se čtvrtým titulem v Premier League v řadě zapsal do historie

Manchester City se zapsal do historie jako první tým, který získal titul v Premier League čtyřikrát za sebou. Tým si v neděli vítězstvím 3:1 nad West Hamem zajistil titul pro sezónu 2023/24 a podruhé za sebou tak zmařil naděje Arsenalu.

Jednou z verzí vyšetřování atentátu na Fica je, že útočník nebyl sám

Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica také s verzí, že střelec nejednal zcela sám. Vyplývá to z dnešního vyjádření slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka a náměstka civilní tajné služby SIS Pavola Gašpara. Dříve právě ministr vnitra hovořil o podezřelém jako o útočníkovi, který neměl při činu komplice. Gašpar na tiskové konferenci také řekl, že na Slovensku byl zadržen podezřelý, jenž v zemi chystal podobný útok, jakým byla loňská střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Hudební magnát Diddy se omlouvá za „neomluvitelné“ chování při napadení v roce 2016

Hudební magnát Sean „Diddy“ Combs se veřejně omluvil za své „neomluvitelné“ chování poté, co se objevil záznam z bezpečnostních kamer z roku 2016, na kterém údajně napadl svou bývalou přítelkyni Cassie Ventura. Incident se údajně odehrál v dnes již uzavřeném hotelu InterContinental v Los Angeles, jak vyplývá ze žaloby, kterou Ventura dříve podala.
Reklama
Reklama