menu

9.7 C
Czech
Neděle 28. dubna 2024

První lety s migranty vyrazí do Rwandy do 12 týdnů, řekl Sunak

První letadla s migranty odletí z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů a od léta budou tyto lety pravidelné. Prohlásil to dnes britský premiér Rishi Sunak, podle něhož žádný zahraniční soud nezastaví vládu ve snaze omezit tímto způsobem rostoucí počet přistěhovalců v Británii. Britská Dolní sněmovna by dnes měla hlasovat o definitivní podobě zákona, kterým Sunakův kabinet reaguje na nesouhlas britské justice s předchozí podobou plánu.

Ukrajinské námořnictvo oznámilo zásah přes 100 let staré ruské lodi

Sevastopolským zálivem, který se nachází u Ruskem okupovaného ukrajinského poloostrova Krym, otřásly dnes výbuchy. Ruské úřady podle agentury TASS uvedly, že ruské síly dnes brzy ráno v přístavu Sevastopol na Krymu odrazily raketový útok proti jedné ze svých lodí. Podle mluvčího ukrajinského námořnictva Dmytra Pletenčuka začala hořet ruská loď Kommuna, záchranná loď ponorek z roku 1915, která je nejstarší v ruském námořnictvu a vůbec nejstarší vojenskou lodí ve službě na světě, píše server Ukrajinska Pravda.

MWC Barcelona 2023: Huawei hlásá rychlejší cestu k inteligentnímu světu

Sledujte nás na sítích

Barcelona (Španělsko) 1. března 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Prezident Huawei Carrier BG Li Peng v úterý na fóru Huawei MWC Barcelona 2023 Day 0 promluvil o tom, jak technologie 5G otevírá dveře k inteligentnímu světu a jak se klíčovým milníkem na této cestě stane technologický posun k 5.5G. Li zdůraznil, že posun k ultraširokopásmovému, ekologickému a inteligentnímu světu vyžaduje spolupráci celého odvětví a že základy tohoto důležitého úspěchu může pomoci vybudovat také obchodní plán GUIDE společnosti Huawei.

Prezident Huawei Carrier BG Li Peng přednáší hlavní projev

Se stále patrnějšími dopady digitální a inteligentní transformace na pracovištích, v domácnostech i v osobním životě se fyzický a digitální svět zdají být propojenější než kdy dříve. Na rostoucí poptávku po kvalitnějších službách a vyšší produktivitě v těchto oblastech zareagovalo mnoho operátorů, kteří tak posouvají odvětví informačních a komunikačních technologií vpřed.

Connectivity+ jako klíč k úspěšnému rozvoji 5G

Do konce roku 2022 bylo komerčně nasazeno více než 230 sítí 5G, které podporovaly více než miliardu uživatelů 5G a množství zařízení 5G. Technologie 5G se stala motorem rychlého rozvoje odvětví informačních a komunikačních technologií (IKT). Také na spotřebitelský trh přinášejí operátoři inovace pro rozšíření strategie Connectivity+. Možnosti technologie 5G se stále rozšiřují a přední operátoři v Evropě, Asii a Tichomoří a na Blízkém východě se předhánějí ve vývoji různých druhů digitálních služeb. Někteří operátoři propojili konektivitu s místními službami OTT, což jim umožňuje dosáhnout společných úspěchů. Tento typ nabídek, který kombinuje konektivitu a digitální služby, jako jsou například sociální sítě, jim umožňuje rozvinout se v komplexní poskytovatele digitálních služeb.

Rovněž domácí trh se stal oblastí, kde lze díky rostoucí penetraci 5G a optických vláken vytvářet větší hodnotu. Operátoři tedy rozšiřují „Connectivity+“ pro lepší zážitky, kvalitnější služby a efektivnější provoz a údržbu. Prémiové širokopásmové služby pro domácnosti, jako je 5G FWA a 10G PON, se rozšířily nad očekávání rychle a pomohly operátorům v řadě regionů včetně Evropy a Blízkého východu zvýšit ARPU o 30 až 60 %.

Univerzální technologie, jako je 5G, umělá inteligence a cloud computing, podporují digitalizaci průmyslu a přinášejí nové strategické příležitosti. Podnikoví zákazníci poptávají více portfolií nabídek a operátoři tak musí posílit „Connectivity+“. Jeden z čínských operátorů dokázal díky kombinaci konektivity, cloudu, AI, bezpečnosti a platformových služeb expandovat na nové trhy a zvýšit své příjmy v oblasti průmyslové digitalizace v roce 2022 o více než 20 %.

Také v budoucnu hodlají operátoři dále zlepšovat své síťové kapacity, aby tak dokázali poskytovat více garantovaných služeb. Díky operátorům se tak „Connectivity+“ stává otevřenější. Společnost Huawei se rovněž připojila k projektu CAMARA pod vedením GSMA. Prostřednictvím tohoto projektu chce pomoci operátorům transformovat sítě na platformy pro poskytování služeb a zpeněžit kvalitnější zákaznickou zkušenost.

Rychlejší cesta k ultraširokopásmovému, ekologickému a inteligentnímu světu

Inteligentní svět bude v budoucnu hluboce integrován s fyzickým světem. Vše – včetně osobní zábavy, práce a průmyslové výroby – bude inteligentně propojeno. Sítě se tudíž budou muset vyvinout z celoplošných Gb/s na celoplošné 10Gb/s, bude nutné integrovat konektivitu a snímání a odvětví IKT se bude muset z energetické spotřeby přeorientovat na energetickou úspornost.

Pro splnění těchto vzrůstajících požadavků bude klíčový vývoj z 5G na 5.5G.

Společnost Huawei je připravena spolupracovat se svými průmyslovými partnery na poskytování univerzálního 10Gb/s připojení pomocí svých inovativních bezdrátových, optických a IP technologií, zkoumat aplikační scénáře, jako je například spolupráce mezi vozidly a silnicemi či monitorování životního prostředí pro integraci senzoriky a komunikace, a rovněž vybudovat jednotný systém ukazatelů energetické účinnosti, který podpoří rozvoj ekologického průmyslu.

Sektor pro standardizaci telekomunikace Mezinárodní telekomunikační unie (ITU-T) v roce 2022 oficiálně představil ukazatel NCIe (Network Carbon Intensity energy) jako úřední standard pro měření intenzity emisí uhlíku v síti. Nové vícerozměrné ukazatele energetické účinnosti již na svých živých sítích ověřili přední operátoři v Číně a Evropě a zlepšili svou energetickou účinnost o 20 až 50 %.

Na závěr svého projevu Li vyzval celé odvětví k následování obchodního plánu GUIDE s cílem akcelerovat prosperitu technologie 5G a společně se rázně posunout směrem k ultraširokopásmovému, zelenému a inteligentnímu světu.

Mobilní veletrh MWC Barcelona 2023 se bude konat od 27. února do 2. března ve španělské Barceloně. Společnost Huawei představí své produkty a řešení na stánku 1H50 v hale Fira Gran Via 1. Společně s globálními operátory, odborníky z oboru a názorovými vůdci se budeme věnovat tématům, jako je obchodní úspěch 5G, příležitosti technologie 5.5G, ekologický rozvoj, digitální transformace a naše vize využití obchodního plánu GUIDE k vybudování základů pro 5.5G a navázání na úspěch 5G pro ještě vyšší prosperitu. Další informace najdete na adrese: https://carrier.huawei.com/en/events/mwc2023.

Foto –
https://mma.prnewswire.com/media/2009894/Li_Peng_President_Carrier_BG_Huawei_delivers_a_keynote_speech.jpg

KONTAKT: Tao Ling, 020-18520121896, [email protected]

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

O. J. Simpson zemřel na metastázu rakoviny prostaty

Vykonavatel pozůstalosti zveřejnil příčinu smrti zesnulé hvězdy NFL O. J. Simpsona. Malcolm LaVergne, Simpsonův zástupce od roku 2009, v pátek časopisu People potvrdil, že Simpson zemřel 10. dubna po boji s metastatickou rakovinou prostaty.

USA dodají Ukrajině další rakety Patriot, oznámil ministr obrany Lloyd Austin

Podle ministra obrany USA Lloyda Austina poskytnou Spojené státy Ukrajině další rakety Patriot, které posílí její systémy protivzdušné obrany, a to v rámci významného balíčku pomoci ve výši 6 miliard dolarů. Střely budou sloužit k doplnění dříve dodaných systémů protivzdušné obrany Patriot.

ANALÝZA: Americká ani evropská pomoc neumožní Ukrajině převzít na bojišti iniciativu

Zástupci členských států Severoatlantické aliance (NATO), Evropy, ale především Ukrajiny oslavují americký balíček vojenské pomoci. Kyjev se navíc může těšit na munici v rámci iniciativ Česka a Estonska. Experti však neočekávají větší úspěchy obránců, než je stabilizace dramatické situace na bojišti.

Moskva oznámila, že ruské síly v noci sestřelily 68 ukrajinských dronů

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila nad Krasnodarským krajem 66 ukrajinských dronů a další dva zničila nad anektovaným Krymem. Podle agentury Interfax to uvedlo ruské ministerstvo obrany. Gubernátor Krasnodarského kraje Veniamin Kondraťjev dříve informoval o zničení deseti dronů, které podle něj mířily na ropné rafinerie a různá zařízení infrastruktury.

Rusové v noci zaútočili na energetiku a na město Charkov, hlásí ukrajinské úřady

Rusové v noci na dnešek zaútočili na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, poškodili zařízení a přinejmenším jeden pracovník byl zraněn. Podle médií to dnes oznámil ministr energetiky Herman Haluščenko. Terčem ruských raket se znovu stal Charkov, kde zaznělo několik výbuchů, uvedl starosta tohoto druhého největšího města na Ukrajině Ihor Terechov. Ukrajinské síly sestřelily 21 z 34 ruských raket a střel s plochou dráhou letu, odpálených ze země, ze vzduchu a z moře, tvrdí Kyjev.

DOPORUČUJEME

Arménský politický vězeň Ruben Vardanyan dostal povolení promluvit s rodinou, která jej žádá o ukončení hladovky

Jerevan (Arménie) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po dvaceti dnech izolace a zhoršujícího se zdravotního stavu umožnili Ázerbájdžánci humanitárnímu a obchodnímu vůdci díky obrovské...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

O. J. Simpson zemřel na metastázu rakoviny prostaty

Vykonavatel pozůstalosti zveřejnil příčinu smrti zesnulé hvězdy NFL O. J. Simpsona. Malcolm LaVergne, Simpsonův zástupce od roku 2009, v pátek časopisu People potvrdil, že Simpson zemřel 10. dubna po boji s metastatickou rakovinou prostaty.

USA dodají Ukrajině další rakety Patriot, oznámil ministr obrany Lloyd Austin

Podle ministra obrany USA Lloyda Austina poskytnou Spojené státy Ukrajině další rakety Patriot, které posílí její systémy protivzdušné obrany, a to v rámci významného balíčku pomoci ve výši 6 miliard dolarů. Střely budou sloužit k doplnění dříve dodaných systémů protivzdušné obrany Patriot.

ANALÝZA: Americká ani evropská pomoc neumožní Ukrajině převzít na bojišti iniciativu

Zástupci členských států Severoatlantické aliance (NATO), Evropy, ale především Ukrajiny oslavují americký balíček vojenské pomoci. Kyjev se navíc může těšit na munici v rámci iniciativ Česka a Estonska. Experti však neočekávají větší úspěchy obránců, než je stabilizace dramatické situace na bojišti.

Moskva oznámila, že ruské síly v noci sestřelily 68 ukrajinských dronů

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila nad Krasnodarským krajem 66 ukrajinských dronů a další dva zničila nad anektovaným Krymem. Podle agentury Interfax to uvedlo ruské ministerstvo obrany. Gubernátor Krasnodarského kraje Veniamin Kondraťjev dříve informoval o zničení deseti dronů, které podle něj mířily na ropné rafinerie a různá zařízení infrastruktury.

Rusové v noci zaútočili na energetiku a na město Charkov, hlásí ukrajinské úřady

Rusové v noci na dnešek zaútočili na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, poškodili zařízení a přinejmenším jeden pracovník byl zraněn. Podle médií to dnes oznámil ministr energetiky Herman Haluščenko. Terčem ruských raket se znovu stal Charkov, kde zaznělo několik výbuchů, uvedl starosta tohoto druhého největšího města na Ukrajině Ihor Terechov. Ukrajinské síly sestřelily 21 z 34 ruských raket a střel s plochou dráhou letu, odpálených ze země, ze vzduchu a z moře, tvrdí Kyjev.

V areálu pařížské univerzity se setkaly propalestinské a proizraelské skupiny

Jednu z budov univerzity Sciences Po v noci na dnešek zablokovala skupina propalestinských studentů, čímž na prestižní pařížské škole pokračovaly protesty připomínající současné manifestace proti Izraeli na řadě kampusů ve Spojených státech. Podle agentury AFP odpoledne napětí zesílilo, když na místo dorazily desítky proizraelských demonstrantů. Vedení školy zavedlo distanční výuku.

Kyjev oznámil evakuaci dvou nemocnic kvůli obavám z ruských útoků

Kyjevská správa informovala o urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských vzdušných úderů na tato zdravotnická zařízení. Upozornila na to dnes ukrajinská média. Jedno ze zařízení je dětská nemocnice, uvedl úřad. Podle agentury Reuters Kyjev evakuací reagoval na prohlášení šéfa běloruské tajné služby KGB, že jsou v těchto nemocnicích vojáci.

Ellen DeGeneres se vyjádřila ke kontroverznímu konci svého pořadu

Ellen DeGeneres veřejně reagovala na kontroverze ohledně ukončení své populární talk show, které bylo vyvoláno obviněními z toxického pracovního prostředí. Bývalá moderátorka se během čtvrtečního zahajovacího večera svého nového turné Ellen's Last Stand … Up v losangeleském klubu Largo zavtipkovala o tom, že byla "vyhozena ze showbyznysu" za to, že byla "zlá".