menu

12.4 C
Czech
Pondělí 29. dubna 2024

Zákon umožňující zákaz tiktoku v USA pravděpodobně zbrzdí soudní spory

Americký Kongres společně s masivním balíkem zahraniční pomoci v noci na dnešek definitivně schválil opatření, jehož výsledkem by mohl být zákaz sociální sítě TikTok ve Spojených státech, a to už na začátku příštího roku. V praxi ale populární platforma zřejmě zůstane dostupná déle, uvádějí americká média. Vymáhání zákona pravděpodobně alespoň zbrzdí soudní spory.

Španělsko ani Řecko nedodají Ukrajině patrioty, Madrid pošle rakety

Španělsko ani Řecko nedodají Ukrajině systémy protivzdušné obrany, které Kyjev žádá k obraně před stupňujícími se ruskými útoky. Madrid však pošle baterii raket do systému Patriot. Informoval o tom dnes deník El País a agentura Reuters. Obě jihoevropské země byly v posledních dnech pod tlakem partnerů z Evropské unie, aby systémy Ukrajině poskytly.

Skupina RAJA má novou ředitelku pro CSR a udržitelný rozvoj. Stala se jí Brigitte Thieck

Sledujte nás na sítích

Praha 19. ledna 2023 (PROTEXT) – Skupina RAJA, evropský lídr v distribuci obalů, kancelářských potřeb a průmyslového vybavení, vytvořila nové oddělení pro CSR a udržitelný rozvoj. Oddělení bylo svěřeno Brigitte Tieck, která se tak připojila do řídícího výboru skupiny. Tyto kroky odráží CSR závazky a ambice skupiny RAJA.

„CSR aktivity jsou pro skupinu RAJA prioritou,“ vysvětluje generální ředitelka RAJA Group Daniele Kapel-Marcovici. „S růstem skupiny se objevila potřeba mít specializované oddělení, které dokáže řídit a zavádět evropskou CSR politiku. Chceme našim týmům nabídnout tu nejlepší kvalitu pracovního života, posílit naše úsilí o rovnost žen a mužů, minimalizovat naši ekologickou stopu a pomoci našim klientům dosáhnout jejich vlastních cílů udržitelnosti. Jmenování Brigitte odráží naši ambici být v našem sektoru příkladem.“

Brigitte Thieck bude zodpovědná za rozvoj a řízení CSR strategie skupiny v jejích 26 pobočkách a 19 zemích, kde RAJA působí. Brigitte Thieck se jako ředitelka zaměří na rozvoj CSR aktivit a udržitelného rozvoje – zejména na snižování emisí CO2, nákupní politiku a rozvoj udržitelného produktového portfolia, včetně 100% recyklovaných a recyklovatelných obalů vyrobených v Evropě.

Za tímto účelem bude Brigitte Thieck spolupracovat s různými odděleními společnosti a jejich stakeholdery, včetně zákazníků, dodavatelů, finančních partnerů a asociací, s ambicí učinit z RAJA Group evropského lídra ve svém sektoru v oblasti CSR.

Brigitte Thieck svou kariéru zasvětila ekologickému směřování firem – prvních deset let své kariéry strávila ve společnostech Suez a Veolia, kde pomáhala řadě mezinárodních společností ve Francii i v zahraničí zavádět ekologické služby (recyklace odpadů, úprava vody, energetika atd.) V roce také 2003 spoluzaložila průkopnickou CSR poradenskou firmu EcoEthic, kterou řídila po dobu 15 let. Mezi lety 2008 a 2020 působila Brigitte Thieck jako docentka na Národní konzervatoři umění a řemesel, kde byla zodpovědná za magisterský titul EHS a CSR Risk Management. Do roku 2017 byla také poradkyní v Hospodářské, sociální a environmentální radě regionu Île-de-France.

Ekologie a zodpovědnost je pro RAJA prioritou i v České republice

„Ekologie je pro nás důležitá, a proto všechny týmy skupiny RAJA usilovně pracují na zlepšení ekologických aspektu ve všech oblastech našeho podnikání,“ uvádí Gabriela Fabianová country manažerka pro Českou republiku a Slovensko. „Kromě toho, že Raja je sama aktivní v environmentálních tématech, zároveň aktivně ovlivňuje i své dodavatele a odběratele. Od našich dodavatelů vyžadujeme, aby se připojili k naší Chartě zodpovědného nákupu a udržitelného rozvoje. V současné době se k ní přidali už všichni dodavatelé, se kterými spolupracujeme,“ dodává.

Aby RAJA naplnila své environmentální závazky, podniká řadu kroků. Do nabídky jsou neustále přidávána ekologická řešení, kterými lze jednoduše nahradit běžné obaly, ty lze jednoduše rozpoznat podle zeleného symbolu. Také udržitelnost logistických operací vylepší program, který má za cíl v roce 2023 zajistit, že 40 % dopravy bude provozováno dopravními prostředky se sníženým ekologickým dopadem. V posledních letech RAJA také snižovala spotřebu tištěných materiálů. Od 2015 se snížil objem tisku katalogů o 53 %, pro tisk fyzických katalogů je navíc používán pouze papír z udržitelných zdrojů (PEFC, FSC).

Mezi další aktivity společnosti RAJA v České republice patří také vzdělávání a zvyšování informovanosti odběratelů a koncových zákazníků. „Pravidelně se snažíme naše zákazníky seznamovat s novinkami na trhu ekologického balení, poskytujeme jim poradenství a připravili jsme pro ně 5 zásad, které jim pomohou k ekologičtějšímu balení. Jsou to Redukce, Opakované použití, Náhrada, Obnova a Recyklace,“ vysvětluje Gabriela Fabianová.

O skupině RAJA

RAJA je evropská jednička na trhu obalů. Jako mezinárodní společnost francouzského původu je zastoupena v 19 evropských zemích prostřednictvím svých 26 poboček. Svým zákazníkům nabízí více než 65 let zkušeností a rozsáhlý výběr obalových řešení. Díky stálé inovativní strategii ve spojení s vysokou kompetencí v produktové oblasti skupina RAJA nabízí nejširší sortiment produktů, trhem osvědčených technik balení a prvotřídní zákaznický servis.

Skupina RAJA obsluhuje více než 2 miliony zákazníků v Evropě, od start-upů po nadnárodní společnosti, v řadě různých odvětví: distribuce, průmysl, elektronický obchod, služby a veřejný sektor.

RAJA je nezávislá rodinná francouzská firma založena v roce 1954. Vyznačuje se se především vysokou kvalitou svých produktů a úzkými vztahy se svými zákazníky.

Skupina RAJA se sídlem v Paříži má celkem 4500 zaměstnanců a v roce 2021 dosáhla obratu ve výši 1,2 miliardy eur. Nadace RAJA-Daniele Marcovici Foundation byla založena v roce 2006 a poskytuje finanční podporu projektům, které podporují sociální a ekonomickou autonomii ženy a dívky ve Francii a po celém světě. Za posledních 16 let nadace podpořila 600 projektů realizovaných 312 nevládními organizacemi s celkovým rozpočtem více než 12 milionů eur.

Webové stránky: www.rajapack.cz

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

DOPORUČUJEME

Arménský politický vězeň Ruben Vardanyan dostal povolení promluvit s rodinou, která jej žádá o ukončení hladovky

Jerevan (Arménie) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po dvaceti dnech izolace a zhoršujícího se zdravotního stavu umožnili Ázerbájdžánci humanitárnímu a obchodnímu vůdci díky obrovské...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

O. J. Simpson zemřel na metastázu rakoviny prostaty

Vykonavatel pozůstalosti zveřejnil příčinu smrti zesnulé hvězdy NFL O. J. Simpsona. Malcolm LaVergne, Simpsonův zástupce od roku 2009, v pátek časopisu People potvrdil, že Simpson zemřel 10. dubna po boji s metastatickou rakovinou prostaty.