menu

16.2 C
Czech
Středa 22. května 2024

Záplava červené, motýl nad ramenem. Král Karel III. má nový portrét

Britský král Karel v úterý odhalil svůj první oficiální portrét od své korunovace v květnu loňského roku. Obraz od Jonathana Yea zachycuje monarchu v uniformě na pozadí odstínů červené, s motýlem těsně nad ramenem.

Ukrajina ještě ovládá tři pětiny Vovčansku, uvedl vicegubernátor

Ukrajinské síly ještě ovládají tři pětiny pohraničního města Vovčansk v Charkovské oblasti na severovýchodě země, ruské útoky ale neustávají, uvedl dnes v ukrajinské televizi zástupce šéfa oblastní správy Roman Semenucha. Vovčansk ruská vojska okupovala po invazi na Ukrajinu, ale ukrajinská armáda jej osvobodila v září 2022 během své protiofenzivy.

KEEN je první obuvnická značka v České republice, která oficiálně podporuje cirkulární obchod

Sledujte nás na sítích

Praha 1. listopadu 2023 (PROTEXT) – Projekt nese název RE:KEEN, boty se vracejí do oběhu. Staré boty Keen je možné vyměnit v obchodě za slevu na boty nové. Staré boty-dle opotřebení a případných závad-očistí, opraví a znovu pošlou do prodeje, samozřejmě jako bazarové, nebo se zpracují na výrobu dalších drobných předmětů, případně se využívají i v umění pro umělecké instalace. Boty Keen jsou známé svojí odolností a proto je jejich další využití nasnadě. Projekt funguje v souladu s myšlenkami cirkulární ekonomiky, která si klade za cíl udržet hodnotu výrobků, materiálů a zdrojů tak dlouho v ekonomickém cyklu, jak je to jen možné, a vrátit je do výrobního cyklu na konci jejich životnosti, přičemž se minimalizuje tvorba odpadu. Oběhové hospodářství se stalo jedním z klíčových konceptů v oblasti řady politik Evropské unie.

Reklama

Boty Keen nekončí na skládkách

„Když v roce 2003 vznikla značka KEEN, řekli jsme si, že budeme dělat věci jinak. Budeme spojovat lidi a pečovat o životní prostředí. Za 20 let existence jsme přišli s celou řadou inovativních ekologických řešení od využívání zbytkových materiálů, eliminace věčných chemikálií PFAS z našeho výrobního řetězce nebo podpory lokálních dodavatelů a komunit. A nyní jako první na celém světě přicházíme s myšlenkou výkupu bot KEEN,“ říká Perry Laukens, obchodní ředitel distributorů KEEN EMEA. „Začali jsme si klást otázku, jak využít boty takovým způsobem, abychom neničili planetu. Proto jsme vymysleli projekt RE.KEEN. Značka obuvi KEEN je tak první obuví s řízeným cirkulárním obchodem. Díky tomu dokážeme být udržitelnější. Nabídnout fanouškům bot KEEN starší modely za nižší cenu,“ dodává Jan Štika, brand manažer KEEN cz/sk.

Projekt RE.KEEN je první obuvnický cirkulární obchod v České republice. Boty mají dlouhou životnost a zákazník je jen tak nezničí. Často nastane situace, v níž zákazník chce boty nové. Ty staré může přinést do prodejen KEEN Concept Store v Praze nebo Ostravě a okamžitě mu je poskytnuta výrazná sleva na nový pár. Boty jsou připraveny na následný druhý život a v pražské prodejně v OC Metropole Zličín jsou nabídnuty k prodeji a dalšímu využití.

Boty v perfektním či dobrém stavu se vrací do prodeje. Boty, které vykazují velké známky opotřebení jsou určeny k likvidaci, jsou také využity. Jsou poskytnuty studentům uměleckých škol a oborů, v rámci nichž je využijí k výrobě uměleckých instalací. Boty neskončí ve spalovně nebo na skládce, kde by generovaly další nežádoucí odpad.

Reklama

Více informací o projektu hledejte na https://www.keenfootwear.cz/re-keen/

S ohledem na životní prostředí: ekologická doprava, balení i eliminace PFAS

Objednávky nových bot jsou sdružovány a čeká se vždy na naplnění celé přepravní kapacity. Díky tomu je minimalizována uhlíková stopu i v této oblasti. Od roku 2013 používá KEEN z 90 % recyklované obalové materiály, které jsou pak zpětně recyklovatelné ze 100 %. Všechny produkty KEEN jsou z 97 % bez PFAS. „Bohužel nikdo nemůže zajistit, že tato hodnota bude 100 % bez PFAS. Tyto látky se nacházejí ve vodě, ve vzduchu i v mracích. Pravidelně však testujeme míru kontaminace materiálu těmito látkami a poté pracujeme na odstranění škodlivin. S identifikací a následným odstraňováním PFAS jsme začali v roce 2014. Během prvního roku jsme eliminovali 65 % takových látek. Následně nám trvalo další tři roky, než jsme vyladili proces odstraňování PFAS na současnou úroveň 97 %. Můžeme říci, že od roku 2018 jsme PFAS free,“ dodává Jan Štika.

Značka obuvi KEEN byla založena v roce 2003 v americkém městě Portland, kde také stále sídlí. Svůj úspěch vybudovala na obuvi typu „sandal“ se špičkou chránící prsty. Zakladatel Martin Keen původně vyvinul obuv pro potřeby kalifornských surfařů pro ochranu prstů. Tím byl položen základ obliby ikonické zvednuté špičky chránící prsty. Tento znak se stal symbolem a hlavním poznávacím znakem bot KEEN. Boty značky KEEN se staly rychle oblíbené po celém světě. Od vyznavačů městského lifestylu, přes příznivce vodních radovánek, po milovníky turistiky a dlouhých výšlapů. Značka KEEN působí na všech kontinentech a je jedním z největších výrobců obuvi na světě.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Státy EU potvrdily shodu na využití výnosů ze zmrazených ruských aktiv pro Kyjev

Státy EU potvrdily shodu na tom, že výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě budou využity k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Na sociální síti X o tom informovalo Stálé zastoupení ČR při EU. Roční výnosy mají činit až tři miliardy eur (zhruba 74 miliard Kč).

Bitcoin se vyšplhal nad 71 000 dolarů, očekává se schválení spotového ETF na ether

Bitcoin (BTC) v úterý brzy ráno vzrostl nad 71 000 dolarů, což je nejvyšší hodnota od začátku dubna. Ether se mezitím vyšplhal o více než 19 procent na 3 700 dolarů poté, co analytici agentury Bloomberg zvýšili pravděpodobnost, že spotový ETH fond obchodovaný na burze (ETF) bude v USA schválen, na 75 procent.

Okolí jihoitalské Neapole zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let

Národní ústav geofyziky a vulkanologie (INGV) zaznamenal v pondělí večer kolem jihoitalského města Neapol zemětřesení o síle 4,4 stupně. Jedná se o nejsilnější otřesy ve vulkanicky aktivní oblasti za posledních 40 let. Seismická aktivita mírně poškodila domy, oběti na životech ale nejsou.

Austrálie a Nový Zéland evakuují své občany z Nové Kaledonie

Austrálie a Nový Zéland dostaly od francouzských úřadů zelenou na leteckou evakuaci svých občanů z Nové Kaledonie. Na francouzském území se začátkem minulého týdne rozhořely násilné nepokoje a turisté tam zůstali uvězněni kvůli uzavřeným letištím. Situace na místě je už klidnější, policie však stále nemá situaci plně pod kontrolou.

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.
Reklama

DOPORUČUJEME

Škoda uvádí nejlevnější verzi Enyaqu

Tuzemské zastoupení automobilky Škoda začíná čtyři roky od představení svého dosud jediného elektromobilu Enyaq nabízet na českém trhu také verzi s nejmenší dostupnou verzí...

Huasun Energy zvítězila v tendru společnosti China Datang na nákup 1 GW HJT solárních modulů

Süan-čcheng (Čína) 21. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Huasun Energy úspěšně získala významnou zakázku od společnosti China Datang Corporation Ltd. (China Datang) na centralizovaný...

Společnost Hisense přivítá v kampani "BEYOND GLORY" pro UEFA EURO 2024™ brankářskou ikonu Ikera Casillase

Čching-tao (Čína) 21. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Díky globálnímu výrobci domácích spotřebičů Hisense se spojil bývalý španělský reprezentant a legendární madridský brankář Iker Casillas...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Státy EU potvrdily shodu na využití výnosů ze zmrazených ruských aktiv pro Kyjev

Státy EU potvrdily shodu na tom, že výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě budou využity k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Na sociální síti X o tom informovalo Stálé zastoupení ČR při EU. Roční výnosy mají činit až tři miliardy eur (zhruba 74 miliard Kč).

Vědci našli mikroplasty už i v lidských varlatech

Drobné plastové úlomky se nacházejí prakticky všude a ve všem. Nyní na tento seznam můžeme přidat i mužská varlata. Vědci se obávají, že právě mikroplasty souvisejí s klesajícím množstvím spermií u mužů, a tedy i snižující se plodností. Výzkum poukazuje na to, jak málo toho o jejich dopadu na náš organismus vlastně víme.

Bitcoin se vyšplhal nad 71 000 dolarů, očekává se schválení spotového ETF na ether

Bitcoin (BTC) v úterý brzy ráno vzrostl nad 71 000 dolarů, což je nejvyšší hodnota od začátku dubna. Ether se mezitím vyšplhal o více než 19 procent na 3 700 dolarů poté, co analytici agentury Bloomberg zvýšili pravděpodobnost, že spotový ETH fond obchodovaný na burze (ETF) bude v USA schválen, na 75 procent.

Okolí jihoitalské Neapole zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let

Národní ústav geofyziky a vulkanologie (INGV) zaznamenal v pondělí večer kolem jihoitalského města Neapol zemětřesení o síle 4,4 stupně. Jedná se o nejsilnější otřesy ve vulkanicky aktivní oblasti za posledních 40 let. Seismická aktivita mírně poškodila domy, oběti na životech ale nejsou.

Austrálie a Nový Zéland evakuují své občany z Nové Kaledonie

Austrálie a Nový Zéland dostaly od francouzských úřadů zelenou na leteckou evakuaci svých občanů z Nové Kaledonie. Na francouzském území se začátkem minulého týdne rozhořely násilné nepokoje a turisté tam zůstali uvězněni kvůli uzavřeným letištím. Situace na místě je už klidnější, policie však stále nemá situaci plně pod kontrolou.

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.

Slovenský premiér Robert Fico je podle lékařů stabilizovaný a komunikuje

Slovenský premiér Robert Fico je po pokusu o atentát z minulého týdne ve stabilizovaném stavu a podrobuje se léčbě, informovali představitelé nemocnice F.D. Roosevelt v Banské Bystřici. Vzhledem k tomu, že se země potýká s následky střelby, byla zavedena zvýšená bezpečnostní opatření. Incident výrazně zvýšil politické rozpory a přiměl vládu i opozici k výzvě ke klidu a zodpovědné diskusi při zajištění bezpečnosti veřejnosti.

Prokurátor ICC žádá o zatykač na Netanjahua, Galanta a tři lídry Hamásu

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan dnes oznámil, že soud požádal o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás a představitele Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua, v souvislosti s jejich činností za sedm měsíců trvající války. Proti prokurátorovu oznámení vystoupili zástupci Izraele i Hamásu. Český premiér Petr Fiala návrh vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás označil za zcela nepřijatelný.
Reklama
Reklama