menu

11.3 C
Czech
Pondělí 6. května 2024

Česká herečka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let

Česká herečka a dabérka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let. Zprávu o jejím úmrtí potvrdil deník Blesk a Nadační fond Dvojka Srdcem, jehož byla Postlerová patronkou. Zemřela ve svém bytě na pražských Vinohradech.

Jamie Vardy dovedl Leicester City k mistrovskému titulu, Maresca doufá v jeho setrvání

Leicester City v čele s Jamiem Vardym si v pondělí večer zajistil titul v Championship díky rozhodujícímu vítězství 3:0 nad Prestonem North End. Vardy, bývalý anglický útočník, prokázal svou nezdolnost, když vstřelil dva ze tří gólů, čímž zvýšil svůj celkový počet gólů v této sezóně na osmnáct.

Společnost Huawei představuje komplexní řešení na základě scénářů pro datová centra a inteligentní kampusy, která urychlují digitální transformaci průmyslu a rozvoj podnikání ohleduplného vůči životnímu prostředí

Sledujte nás na sítích

Barcelona 7. března 2022 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost Huawei uspořádala v rámci veletrhu Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2022 ve Španělsku summit o digitální transformaci v průmyslu. Společnost Huawei na tomto summitu představila zcela nová řešení pro datová centra a inteligentní kampusy. Kampusy mají vysoké požadavky na úložiště datových center, výpočetní výkon a energetickou účinnost a při správě svých rozsáhlých aktiv se potýkají se zásadními výzvami. Společnost Huawei diskutovala se zákazníky z oboru, názorovými lídry a globálními partnery o průmyslových trendech, představila nejnovější postupy v oblasti digitální transformace a podělila se o vizi inovativní budoucnosti, ve které dochází ke spojení digitálních technologií, obchodních hodnot a ekologického rozvoje.

Prezident společnosti Huawei pro západoevropský region Li Peng během svého úvodního projevu zdůraznil, že digitální transformace a ochrana životního prostředí jsou klíčovými tématy budoucnosti. Společnost Huawei nabízí inovativní informační a komunikační technologie (ICT) a kompletní portfolio produktů, které pomáhají globálním zákazníkům budovat robustní ICT infrastrukturu a umožňují digitální transformaci průmyslu. V posledních několika desetiletích se společnost Huawei ostatně zaměřuje na snižování spotřeby energií a uhlíkových emisí průběžnými inovacemi svých produktů a řešení.

Společnost Huawei představuje dvě řešení založená na scénářích a propojuje tak technologie s obchodními inovacemi

Viceprezident (VP) Huawei Enterprise Business Group Chen Banghua na summitu přednesl klíčový projev s názvem Dive into Digital with Innovative Digital Infrastructure (Pronikněte do digitálního světa prostřednictvím inovativní digitální infrastruktury) a oznámil nová komplexní řešení pro datová centra a inteligentní kampusy. Představil také nejnovější postupy digitální transformace v oblasti energetiky, finančnictví, dopravy a dalších.

Komplexní řešení datových center společnosti Huawei se nachází na špičce trendů intenzivního a ekologického rozvoje založeného na cloudu, zatímco řešení inteligentního kampusu společnosti Huawei umožňuje plně bezdrátový přístup, obnovu síťové architektury a hyperkonvergenci IT infrastruktury. Jak uvedl Chen ve svém projevu, díky neustálým inovacím v oblasti informačních a komunikačních technologií a digitální infrastruktury položila společnost Huawei pevné základy pro rozvoj inteligentního světa.

Komplexní řešení datového centra: Společnost Huawei nabízí celou řadu produktů, od infrastruktury datových center až po zařízení ICT a cloudové platformy, které umožňují konvergenci softwaru a hardwaru, spolupráci mezi jednotlivými oblastmi výroby a další inovace. S cílem budovat agilní, efektivní, spolehlivá a ekologicky šetrná datová centra nabízí řešení, která inovují následující čtyři oblasti:

• Obnova výpočetní techniky a úložišť: Inteligentní platforma pro správu cloudu umožňuje agilní poskytování nejrůznějších výpočetních zdrojů. Inovativní technologie DPU procesoru umožňuje soustředit se na zpracování služeb, dosáhnout plného potenciálu výpočetního výkonu a zvýšit kapacitu virtuálního stroje (VM) o 30 %. Modul úložiště také spolupracuje se sítí NoF+, čímž dosahuje dvojnásobného výkonu úložiště.

• Obnova sítě: Inovační synergie DCI–DCN umožňuje centralizovanou správu sítě a poskytování služeb na jednom místě během několika málo minut, což dovoluje budování sítí datových center s maximální agilitou a efektivitou.

• Obnova spolehlivosti: Kompletní řešení pro zotavení po havárii (DR) nabízí komplexní zálohování, které pokrývá zálohy od jednoho kusu hardwaru až po celou cloudovou platformu. Řešení se pružně vyrovnává s různými potřebami služeb a umožňuje nepřetržitý provoz online služeb po celý den. Synergie úložiště a optiky zkracuje dobu přepnutí služby aktivního spoje na 5 ms. To umožňuje obnovení služeb úložiště během jediné sekundy, což je pro uživatele zcela nepostřehnutelné.

• Obnova pro ekologii: Konvergované řešení chlazení s inovativní konstrukcí s velmi vysokou hustotou maximalizuje indikátor energetické efektivity (PUE) a snižuje roční spotřebu energie o více než 14 %. Prefabrikovaná modulární místnost s vybavením zkracuje dodací lhůtu o více než 70 % a nevytváří na místě žádný stavební odpad, takže životnímu prostředí škodí jen minimálně.

Inteligentní řešení kampusu nové generace: Společnost Huawei obnovila a modernizovala kancelářský systém, síťovou architekturu a místnost s IT vybavením – tedy tři hlavní moduly infrastruktury ICT kampusu. Tím urychluje inteligentní modernizaci a digitální transformaci kampusů a nabízí efektivnější, ekologičtější a pohodlnější služby.

• Modernizace inteligentního kancelářského systému: Technologie AirEngine Wi-Fi 6 a IdeaHub, vyvinuté společností Huawei, vzájemně spolupracují na základě jedinečných inteligentních algoritmů multimediálního vysílání, které umožňují přístup ke schůzkám jediným kliknutím, bezdrátovou projekci na obrazovku a videokonference s videem v rozlišení 4K, Hi-Fi zvukem a s nulovým množstvím pozastavených snímků videa.

• Obnova síťové architektury kampusu: Řešení společnosti Huawei je založeno na revoluční technologii smíšeného přenosu na dlouhé vzdálenosti (bezdrátový přenos, měděný kabel a optický přenos) a zajišťuje vysokorychlostní komunikaci a napájení vzdálených zařízení. Toto řešení představuje naprostou revoluci v oblasti zjednodušené architektury pro kampusové sítě nové generace, neboť zjednodušuje síťovou architekturu ze tří vrstev na dvě. Kromě toho snižuje spotřebu energie v místnosti s agregačním zařízením i v celé síti a snižuje celkové náklady na vlastnictví (TCO) o 38 %.

• Konvergence místností s IT zařízením v kampusu: Tradiční místnosti s IT vybavením se potýkají s problémy jako nahodilý nákup hardwaru a vysoká spotřeba energie. Řešení společnosti Huawei, založené na předkonfigurovaném návrhu s modelem „vše v jednom“, integruje všechny moduly ICT kampusu (výpočetní technika, úložiště, síť, napájení atd.), čímž vzniká hyperkonvergovaná místnost s IT vybavením. Jediná rozvodná skříň tak může sloužit jako nezávislé datové centrum. Přístup „vše v jednom“ zkracuje dobu dodání systému o 88 % a celkovou spotřebu energie o 58 %.

Společnost Huawei se zaměřuje na tyto dva hlavní scénáře a při vývoji mnoha nejmodernějších produktů s průmyslovým využitím v oblastech jako energetika, doprava a finance integruje ve velké míře informační a komunikační technologie s průmyslovými trendy a obchodními požadavky zákazníků. Díky inovativním technologiím Huawei podporuje úspěch zákazníků v oblasti digitální transformace a modernizace.

• V ropném a plynárenském průmyslu byla správa ropovodů a plynovodů vždy náročná, od složité bezpečnostní ochrany a vysokých nákladů na údržbu až po nízkou účinnost inspekcí a místa, která nebylo možné monitorováním pokrýt. Řešení společnosti Huawei pro plně optické snímání využívá produkty, algoritmy a enginy pro optické snímání a pomáhá společnosti Shandong Jihua Gas realizovat inteligentní kontrolu potrubí. Toto řešení zvyšuje přesnost detekce rizik na 97 %, zatímco druhé nejlepší řešení v tomto oboru dosahuje úrovně 83 %. Díky tomuto řešení společnost Jihua zlepšila zabezpečení a správu vedení, snížila náklady na jejich provoz a údržbu a dosáhla významného pokroku na cestě k digitální transformaci.

• V dopravním průmyslu trpí tradiční komunikační systémy městských železnic malou šířkou pásma, častými ztrátami balíčků při přenosu dat v reálném čase a neefektivním nasazením systému. V důsledku toho nebyla v minulosti nasazena celá řada systémů náročných na šířku pásma, například informační systémy pro cestující (PIS). Komunikační řešení Wi-Fi 6 společnosti Huawei pro spojení vlaku se zemí, které využívá řadu špičkových technologií, poskytuje pro vlaky pohybující se rychlostí 160 km/h maximální šířku pásma 1,4 Gbit/s. Řešení navíc podporuje rychlé měkké předání v intervalu do 30 ms, čímž zajišťuje bezpečný a stabilní provoz městské železnice. Šasi modelu „vše v jednom“ se snadno nasazuje a konfiguruje, což zkracuje dobu zavedení služeb o 67 %.

• Ve finančním odvětví se banky potýkají s problémy v oblasti provozu, služeb a dat, které s sebou přináší rychlá modernizace a změny finančních služeb. Jejich starší datová centra postavená na bez využití cloudové architektury mají jen omezenou kapacitu služeb. Vzhledem ke vzájemnému těsnému navázání interních modulů nejsou tato datová centra schopna efektivně podporovat rychlé zavádění inovativních služeb a rychlý nárůst jejich provozu. Aby se s těmito výzvami banky vypořádaly, migruje mnoho z nich své hlavní systémy z tradiční centralizované architektury na pokročilou distribuovanou architekturu. Na podporu svých zákazníků z finančního odvětví poskytuje společnost Huawei tradičním bankám solidní cloudovou základnu pro realizaci digitální transformace a digitálním bankám pomáhá budovat vlastní vysoce spolehlivé platformy, které umožňují rozsáhlé inovace s různými scénáři uplatnění v celém tomto odvětví.

Zpřístupnění obchodního potenciálu využitím ekologických digitálních technologií: Utváření budoucnosti prostřednictvím inovací

Jakmile se světová ekonomika a širší společnost začnou zotavovat z následků pandemie, stane se průmyslová digitální transformace nepochybně novým motorem, který bude svět pohánět kupředu. Digitální technologie totiž neustále posouvají hranice možností a v dnešním globálním ekonomickém rozvoji hrají stále důležitější roli.

Na závěr summitu společnost Huawei navrhla vytvoření iniciativy, jejímž cílem je umožnit ekologický rozvoj prostřednictvím ekologických informačních a komunikačních technologií. Plánem je využít inovativní technologie úspory energií k neustálému zlepšování energetické účinnosti produktů ICT a k podpoře nízkouhlíkového rozvoje. Iniciativa zahrnuje tři hlavní postupy: urychlení rozvoje obnovitelných zdrojů energií, digitalizaci řízení tradiční energetiky a zpřístupnění ekologického rozvoje podnikání prostřednictvím digitálních technologií a digitální transformace. Konečným cílem iniciativy je zlepšit život, zvýšit inteligenci podniků, zlepšit míru začleňování ve společnosti a zajistit vznik ekologičtějšího světa, a to využitím inovativních digitálních technologií.

Společnost Huawei bude i v budoucnu pokračovat ve vývoji inovativních řešení pro průmyslové využití, budování zjednodušené, ekologické a inteligentní ICT infrastruktury, praktickém uplatňování udržitelného rozvoje prostřednictvím ICT a budování systémů Digital Twin. Bude také nadále poskytovat optimální služby, zvyšovat efektivitu výroby, urychlovat digitální a ekologickou transformaci průmyslových odvětví a společně se zákazníky a partnery vytvářet nové hodnoty.

Mobilní veletrh MWC Barcelona 2022 probíhá od 28. února do 3. března ve španělské Barceloně. Společnost Huawei Enterprise najdete ve stánku 1H50 v hale 1 Fira Gran Via. Během celé akce bude společnost Huawei pokračovat v rozsáhlé diskusi o oborových trendech, obchodních hodnotách a ekologickém rozvoji se zákazníky z oblasti státní správy i s podnikovými zákazníky, průmyslovými elitami, názorovými lídry a globálními partnery.

Foto –
https://mma.prnewswire.com/media/1757723/Mr_Li_Peng_President_Huawei_West_European_Region_delivered_opening.jpg

Foto
https://mma.prnewswire.com/media/1757724/Mr_Chen_Banghua_Vice_President__VP__Huawei_Enterprise_Business_Group.jpg

KONTAKT: [email protected]

Vybrali jsme pro vás

Hisense, oficiální partner UEFA EURO 2024™, představuje kampaň „BEYOND GLORY" pro jedinečné zážitky ze zápasů

Čching-tao (Čína) 4. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Jako oficiální partner soutěže UEFA EURO 2024™ chce společnost Hisense poskytnout fanouškům špičkový zážitek ze sledování zápasů....

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Česká herečka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let

Česká herečka a dabérka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let. Zprávu o jejím úmrtí potvrdil deník Blesk a Nadační fond Dvojka Srdcem, jehož byla Postlerová patronkou. Zemřela ve svém bytě na pražských Vinohradech.

Po raketovém útoku, k němuž se hlásí Hamás, Izrael uzavřel přechod Kerem Šalom

Izraelská armáda dnes oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený pro humanitární pomoc z Izraele do Pásma Gazy. K raketovému útoku se přihlásilo radikální palestinské hnutí Hamás, se kterým Izrael již sedm měsíců válčí. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na místní média, podle kterých nejméně deset Izraelců utrpělo zranění; předchozí zprávy o mrtvých se nepotvrdily.

Jednání o příměří v Gaze nepokročila, Netanjahu odsoudil podmínky Hamásu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes ostře odsoudil požadavky Hamásu na ukončení války výměnou za propuštění rukojmích, protože by to palestinskou skupinu udrželo u moci a představovalo hrozbu pro Izrael, napsala agentura Reuters. Vůdce palestinského hnutí Hamás Ismaíl Haníja v prohlášení uvedl, že hnutí má zájem na dosažení komplexního příměří, které ukončí "izraelskou agresi", zaručí stažení Izraele z Pásma Gazy a zajistí výměnu rukojmích.

Izraelská vláda schválila ukončení činnosti televize Al-Džazíra v zemi

Izraelská vláda jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Zatím není jasné, kdy zákaz vstoupí v platnost a zda je trvalý nebo dočasný.

Lionel Messi zazářil na zaplněném stadionu proti New York Red Bulls

Lionel Messi si ve svém novém angažmá v MLS užívá neuvěřitelný start do sezony. Hvězdný argentinský fotbalista stihl během 11 zápasů dosáhnout 12 branek a 11 asistencí, přičemž výrazný podíl na tom měl i ve vzájemném zápase s týmem New York Red Bulls. Messiho rekordní výkon ve druhém poločase zaujal fanoušky i bývalé spoluhráče.

Mladík se policii v Drážďanech přiznal k útoku na politika SPD

Policii v Drážďanech se v noci na dnešek přihlásil 17letý mladík, který tvrdí, že v pátek zbil europoslance sociální demokracie (SPD) Matthiase Eckeho. Informovala o tom agentura DPA. Čtyři útočníci Eckeho napadli, když vyvěšoval plakáty v rámci kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

Apple hlásí více než 10% pokles poptávky v prvním čtvrtletí letošního roku

Společnost Apple uvedla, že poptávka po jejích chytrých telefonech klesla v prvních třech měsících letošního roku o více než 10 %, přičemž celkový prodej se snížil ve všech zeměpisných oblastech s výjimkou Evropy.

DOPORUČUJEME

Hisense, oficiální partner UEFA EURO 2024™, představuje kampaň „BEYOND GLORY" pro jedinečné zážitky ze zápasů

Čching-tao (Čína) 4. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Jako oficiální partner soutěže UEFA EURO 2024™ chce společnost Hisense poskytnout fanouškům špičkový zážitek ze sledování zápasů....

Bechtěrevova choroba: Život nemocí nekončí

Praha 4. května 2024 (PROTEXT) - U příležitosti dnešního Světového dne ankylozující spondylitidy (World AS Day) - Bechtěrevovy choroby (letos připadá na 4. května)...

Rozbor pitné vody ze studny

Hradec Králové 3. května 2024 (PROTEXT) - Voda ve studních obsahuje velmi často rizikové látky a bakterie, které mohou přinášet zdravotní rizika. Legislativa, pro...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Česká herečka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let

Česká herečka a dabérka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let. Zprávu o jejím úmrtí potvrdil deník Blesk a Nadační fond Dvojka Srdcem, jehož byla Postlerová patronkou. Zemřela ve svém bytě na pražských Vinohradech.

Po raketovém útoku, k němuž se hlásí Hamás, Izrael uzavřel přechod Kerem Šalom

Izraelská armáda dnes oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený pro humanitární pomoc z Izraele do Pásma Gazy. K raketovému útoku se přihlásilo radikální palestinské hnutí Hamás, se kterým Izrael již sedm měsíců válčí. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na místní média, podle kterých nejméně deset Izraelců utrpělo zranění; předchozí zprávy o mrtvých se nepotvrdily.

Jednání o příměří v Gaze nepokročila, Netanjahu odsoudil podmínky Hamásu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes ostře odsoudil požadavky Hamásu na ukončení války výměnou za propuštění rukojmích, protože by to palestinskou skupinu udrželo u moci a představovalo hrozbu pro Izrael, napsala agentura Reuters. Vůdce palestinského hnutí Hamás Ismaíl Haníja v prohlášení uvedl, že hnutí má zájem na dosažení komplexního příměří, které ukončí "izraelskou agresi", zaručí stažení Izraele z Pásma Gazy a zajistí výměnu rukojmích.

Izraelská vláda schválila ukončení činnosti televize Al-Džazíra v zemi

Izraelská vláda jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Zatím není jasné, kdy zákaz vstoupí v platnost a zda je trvalý nebo dočasný.

Lionel Messi zazářil na zaplněném stadionu proti New York Red Bulls

Lionel Messi si ve svém novém angažmá v MLS užívá neuvěřitelný start do sezony. Hvězdný argentinský fotbalista stihl během 11 zápasů dosáhnout 12 branek a 11 asistencí, přičemž výrazný podíl na tom měl i ve vzájemném zápase s týmem New York Red Bulls. Messiho rekordní výkon ve druhém poločase zaujal fanoušky i bývalé spoluhráče.

Mladík se policii v Drážďanech přiznal k útoku na politika SPD

Policii v Drážďanech se v noci na dnešek přihlásil 17letý mladík, který tvrdí, že v pátek zbil europoslance sociální demokracie (SPD) Matthiase Eckeho. Informovala o tom agentura DPA. Čtyři útočníci Eckeho napadli, když vyvěšoval plakáty v rámci kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

Apple hlásí více než 10% pokles poptávky v prvním čtvrtletí letošního roku

Společnost Apple uvedla, že poptávka po jejích chytrých telefonech klesla v prvních třech měsících letošního roku o více než 10 %, přičemž celkový prodej se snížil ve všech zeměpisných oblastech s výjimkou Evropy.

Po ruském dronovém útoku na Charkov je pět zraněných

Při ruském dronovém útoku na východoukrajinský Charkov v noci na dnešek utrpělo zranění pět lidí, mezi nimi jedno dítě. Podle ukrajinských médií o tom informovala Státní služba pro mimořádné události (DSNS).

Austrálie: Teenager útočil nožem, policie ho během zásahu zastřelila

Australská policie v Perthu smrtelně postřelila šestnáctiletého chlapce, který pobodal muže při útoku, který podle úřadů souvisel s terorismem. Teenager ozbrojený kuchyňským nožem vykazoval známky radikalizace na internetu. Před incidentem upozornili úřady znepokojení členové muslimské komunity. Přestože útok vykazoval „znaky“ terorismu, nebyl tak dosud oficiálně označen.