menu

16.2 C
Czech
Středa 22. května 2024

Ředitelka nemocnice: Po pětihodinové operaci je premiér Fico ve stabilizovaném, ale velmi vážném stavu

Slovenský premiér Robert Fico zůstává po středečním atentátu ve vážném, ale stabilizovaném stavu. Ředitelka nemocnice v Banské Bystrici ve čtvrtek ráno na tiskové konferenci rovněž informovala, že slovenský předseda vlády podstoupil pětihodinovou operaci a má mnohočetná střelná poranění. Ministr obrany Robert Kaliňák vyzval k respektování lékařského týmu a soukromí premiéra.

Bitcoin se vyšplhal nad 71 000 dolarů, očekává se schválení spotového ETF na ether

Bitcoin (BTC) v úterý brzy ráno vzrostl nad 71 000 dolarů, což je nejvyšší hodnota od začátku dubna. Ether se mezitím vyšplhal o více než 19 procent na 3 700 dolarů poté, co analytici agentury Bloomberg zvýšili pravděpodobnost, že spotový ETH fond obchodovaný na burze (ETF) bude v USA schválen, na 75 procent.

Trh s kryptoměnami prochází výrazným oživením, zástupci vedení společností Bybit a Wintermute vnímají pozitivně obchodování s opcemi

Sledujte nás na sítích

Dubaj (SAE) 28. prosince 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost Bybit u příležitosti pátého výročí založení dosáhla několika významných milníků, mezi něž patří překročení hranice 20 milionů uživatelů, spuštění stránek dle standardů Web3 a získání institucionální preference pro BTC a ETH. Navzdory rostoucímu počtu burz s kryptoměnami stále přetrvává nedostatek zkušených poskytovatelů likvidity. V současné době, po krachu společnosti FTX, je role předních společností na trhu, jako například Wintermute, ještě důležitější.

Reklama

Společnost Wintermute se nedávno v rámci strategických změn přesunula do Singapuru, čímž dále upevnila svou pozici jedné z největších společností v oblasti poskytování likvidity. Společnost Wintermute Asia také dokončila svůj první blokový obchod s opcemi na burze společnosti CME, čímž potvrdila své odhodlání podporovat inovace a růst.

Přestože se odvětví obchodu s kryptoměnami stále potýká s následky krachu společnosti FTX, představuje tato událost také zásadní motivaci pro zavedené hráče, aby se odlišili od konkurence a lépe se orientovali na slibném, ale nestabilním trhu. Poskytovatelé likvidity jsou hlavním faktorem životaschopnosti trhu s kryptoměnami, ale jejich činnost je z důvodu nedostupnosti jejich údajů mimo burzu často zahalena tajemstvím.

Nyní máme možnost získat informace přímo od Bena Zhoua, spoluzakladatele a generálního ředitele společnosti Bybit, Eugena Cheunga, vedoucího oddělení institucí ve společnosti Bybit, a Yoanna Turpina, spoluzakladatele společnosti Wintermute, kteří zhodnotili uplynulý rok a diskutovali o svých strategiích růstu zaměřených na budoucnost.

Klíčové poznatky:

Reklama

• Ben Zhou je přesvědčen, že profesionálnímu obchodování s opcemi se bude dařit.

• Yoann Turpin, který nyní oficiálně působí v Singapuru, předložil své zkušenosti bývalého obchodníka s opcemi na tradičních trzích a konstatoval, že budoucnost obchodování s kryptoopcemi vnímá velice optimisticky.

• Eugene Cheung prozradil, že společnost Bybit zahájila pilotní program obchodování s OTC.

Navzdory nedávnému nárůstu cen je k dispozici stále více důkazů o probíhajícím výrazném oživení trhu kryptoměn. Podle prosincového přehledu společnosti CCData vzrostl objem spotových transakcí na burzách CEX již druhý měsíc po sobě a dosáhl výše 965,8 miliardy dolarů, což představuje nárůst o 52,8 % a vůbec nejvyšší objem spotových obchodů od března 2023. Objem obchodů s deriváty na burze CME rovněž vzrostl o 18,4 % na úroveň 67,9 miliardy USD, což je nejvyšší hodnota dosažená od listopadu 2021.

Společnosti Bybit a Wintermute navázaly spolupráci v červenci 2021, kdy byla také spuštěna platforma společnosti Bybit pro spotové transakce. Tomuto partnerství se podařilo úspěšně přečkat vzestupy a pády trhu s kryptoměnami a obě společnosti nyní při orientaci v náročném a nestálém prostředí trhu s kryptoměnami spolupracují ještě intenzivněji.

Pro poskytovatele likvidity, jako je společnost Wintermute, je zásadní snaha zmírnit rizika spojená s výpadky burzy. Yoann zdůrazňuje, že společnost Wintermute si spolupráce se společností Bybit velmi váží a upřednostňuje kvalitu projektů, tokenů a reputace týmů před úsilím burz CEX o prodej a obchodní rozvoj. Společnost Wintermute považuje „pevnou a stabilní technologickou back-end platformu“ společnosti Bybit za velice působivou. Pro globální obchodníky bylo navíc zásadní, že společnost Bybit pro své zákazníky včas zavedla jednotný obchodní účet (UTA).

Co očekávat v nadcházejícím roce:

Cheung prozradil, že společnost Bybit zahájila pilotní program mimoburzovního obchodování. Jedná se o významný milník, který posiluje spolupráci mezi oběma společnostmi a dlouhodobě rozšiřuje možnosti celého ekosystému. Společnost Bybit spatřuje velký potenciál v derivátech a opcích pro mimoburzovní obchodování, počínaje mimoburzovními spotovými transakcemi.

Ve svém závěrečném komentáři Ben Zhou zdůraznil, že ačkoliv se v příštím roce očekává celkové snížení celkového pákového efektu, naroste mainstreamový význam kryptoopcí, a to díky rostoucímu počtu profesionálních obchodníků s opcemi, kteří do této oblasti vstupují. Trh s opcemi prošel od posledního bull-runu zásadními změnami. Hlavní burzy CEX a opční ekosystém jsou připraveny na rychlý růst. Nedávná expanze společnosti Bybit do oblasti Earn Product také předznamenává nástup nového období, které navazuje na proběhlé, vysoce nestabilní období.

V neposlední řadě je také důležité pečlivě sledovat regionální vývoj a přístup ke kryptoměnám a k digitálním aktivům. Regiony jako Singapur, Hongkong, Japonsko nebo Spojené arabské emiráty je nutné aktivně sledovat, protože míra přijetí kryptoměn stále více závisí na srozumitelnějším vedení. Firmy se s ohledem na argumenty, že místní legislativa by mohla zvýšit poptávku, zaměřují na rychle rostoucí asijský region. Podle databáze geografického rozložení tvůrců trhu společnosti Cointelegraph Research je v současnosti v čele Singapur, který následují USA, Hongkong a Velká Británie.

#Bybit / #TheCryptoArk

O společnosti Bybit

Bybit je jednou ze tří největších burz s kryptoměnami podle objemu transakcí s celkem 20 miliony uživatelů, která byla založena v roce 2018. Nabízí profesionální platformu pro kryptoinvestory a obchodníky s ultrarychlým párovacím systémem, nepřetržitým zákaznickým servisem a vícejazyčnou komunitní podporou. Společnost Bybit je hrdým partnerem týmu Oracle Red Bull Racing, úřadujících šampionů poháru konstruktérů i jezdců Formule 1.

Další podrobnosti o společnosti Bybit najdete na stránkách Bybit Press.

S dotazy médií se můžete obrátit na adresu [email protected]

Další informace najdete na adrese https://www.bybit.com

Aktuální informace můžete sledovat prostřednictvím: komunit a sociálních sítí společnosti Bybit

Discord | Facebook | Instagram | LinkedIn | Reddit | Telegram | TikTok | X (Twitter) | Youtube

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2308115/Crypto_Market_Makes_a_Strong_Comeback_Bybit_Wintermute_Leadership_Optimistic.jpg 

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2267288/Logo.jpg

 

Reklama
Reklama

Vybrali jsme pro vás

Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Státy EU potvrdily shodu na využití výnosů ze zmrazených ruských aktiv pro Kyjev

Státy EU potvrdily shodu na tom, že výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě budou využity k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Na sociální síti X o tom informovalo Stálé zastoupení ČR při EU. Roční výnosy mají činit až tři miliardy eur (zhruba 74 miliard Kč).

Bitcoin se vyšplhal nad 71 000 dolarů, očekává se schválení spotového ETF na ether

Bitcoin (BTC) v úterý brzy ráno vzrostl nad 71 000 dolarů, což je nejvyšší hodnota od začátku dubna. Ether se mezitím vyšplhal o více než 19 procent na 3 700 dolarů poté, co analytici agentury Bloomberg zvýšili pravděpodobnost, že spotový ETH fond obchodovaný na burze (ETF) bude v USA schválen, na 75 procent.

Okolí jihoitalské Neapole zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let

Národní ústav geofyziky a vulkanologie (INGV) zaznamenal v pondělí večer kolem jihoitalského města Neapol zemětřesení o síle 4,4 stupně. Jedná se o nejsilnější otřesy ve vulkanicky aktivní oblasti za posledních 40 let. Seismická aktivita mírně poškodila domy, oběti na životech ale nejsou.

Austrálie a Nový Zéland evakuují své občany z Nové Kaledonie

Austrálie a Nový Zéland dostaly od francouzských úřadů zelenou na leteckou evakuaci svých občanů z Nové Kaledonie. Na francouzském území se začátkem minulého týdne rozhořely násilné nepokoje a turisté tam zůstali uvězněni kvůli uzavřeným letištím. Situace na místě je už klidnější, policie však stále nemá situaci plně pod kontrolou.

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.
Reklama

DOPORUČUJEME

Škoda uvádí nejlevnější verzi Enyaqu

Tuzemské zastoupení automobilky Škoda začíná čtyři roky od představení svého dosud jediného elektromobilu Enyaq nabízet na českém trhu také verzi s nejmenší dostupnou verzí...

Huasun Energy zvítězila v tendru společnosti China Datang na nákup 1 GW HJT solárních modulů

Süan-čcheng (Čína) 21. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Huasun Energy úspěšně získala významnou zakázku od společnosti China Datang Corporation Ltd. (China Datang) na centralizovaný...

Společnost Hisense přivítá v kampani "BEYOND GLORY" pro UEFA EURO 2024™ brankářskou ikonu Ikera Casillase

Čching-tao (Čína) 21. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Díky globálnímu výrobci domácích spotřebičů Hisense se spojil bývalý španělský reprezentant a legendární madridský brankář Iker Casillas...
Reklama
Reklama

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Státy EU potvrdily shodu na využití výnosů ze zmrazených ruských aktiv pro Kyjev

Státy EU potvrdily shodu na tom, že výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě budou využity k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Na sociální síti X o tom informovalo Stálé zastoupení ČR při EU. Roční výnosy mají činit až tři miliardy eur (zhruba 74 miliard Kč).

Vědci našli mikroplasty už i v lidských varlatech

Drobné plastové úlomky se nacházejí prakticky všude a ve všem. Nyní na tento seznam můžeme přidat i mužská varlata. Vědci se obávají, že právě mikroplasty souvisejí s klesajícím množstvím spermií u mužů, a tedy i snižující se plodností. Výzkum poukazuje na to, jak málo toho o jejich dopadu na náš organismus vlastně víme.

Bitcoin se vyšplhal nad 71 000 dolarů, očekává se schválení spotového ETF na ether

Bitcoin (BTC) v úterý brzy ráno vzrostl nad 71 000 dolarů, což je nejvyšší hodnota od začátku dubna. Ether se mezitím vyšplhal o více než 19 procent na 3 700 dolarů poté, co analytici agentury Bloomberg zvýšili pravděpodobnost, že spotový ETH fond obchodovaný na burze (ETF) bude v USA schválen, na 75 procent.

Okolí jihoitalské Neapole zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let

Národní ústav geofyziky a vulkanologie (INGV) zaznamenal v pondělí večer kolem jihoitalského města Neapol zemětřesení o síle 4,4 stupně. Jedná se o nejsilnější otřesy ve vulkanicky aktivní oblasti za posledních 40 let. Seismická aktivita mírně poškodila domy, oběti na životech ale nejsou.

Austrálie a Nový Zéland evakuují své občany z Nové Kaledonie

Austrálie a Nový Zéland dostaly od francouzských úřadů zelenou na leteckou evakuaci svých občanů z Nové Kaledonie. Na francouzském území se začátkem minulého týdne rozhořely násilné nepokoje a turisté tam zůstali uvězněni kvůli uzavřeným letištím. Situace na místě je už klidnější, policie však stále nemá situaci plně pod kontrolou.

Irán truchlí nad smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího po tragické havárii horského vrtulníku

Ve středu se v Íránu uskuteční pohřební průvod za prezidenta Ebráhíma Raísího, který v neděli tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Havárie, při které zahynul také ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian, zasáhla celou zemi. Nejvyšší vůdce Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí vyhlásil pětidenní smutek a nařídil předčasné prezidentské volby.

Prezidentem Dominikánské republiky se znovu stal Luis Abinader

Prezident Dominikánské republiky Luis Abinader obhájil podle neúplných výsledků nedělních voleb svůj mandát. Se ziskem přes 57 procent hlasů už v prvním kole prezidentských voleb jasně předstihl druhého v pořadí, exprezidenta Leonela Fernándeze, který získal 29 procent hlasů, uvedl dnes odpoledne dominikánský volební úřad. Fernández i třetí v pořadí Abel Martínez už uznali svou porážku, informovala agentura AFP.

Slovenský premiér Robert Fico je podle lékařů stabilizovaný a komunikuje

Slovenský premiér Robert Fico je po pokusu o atentát z minulého týdne ve stabilizovaném stavu a podrobuje se léčbě, informovali představitelé nemocnice F.D. Roosevelt v Banské Bystřici. Vzhledem k tomu, že se země potýká s následky střelby, byla zavedena zvýšená bezpečnostní opatření. Incident výrazně zvýšil politické rozpory a přiměl vládu i opozici k výzvě ke klidu a zodpovědné diskusi při zajištění bezpečnosti veřejnosti.

Prokurátor ICC žádá o zatykač na Netanjahua, Galanta a tři lídry Hamásu

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan dnes oznámil, že soud požádal o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás a představitele Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua, v souvislosti s jejich činností za sedm měsíců trvající války. Proti prokurátorovu oznámení vystoupili zástupci Izraele i Hamásu. Český premiér Petr Fiala návrh vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás označil za zcela nepřijatelný.
Reklama
Reklama