menu

15.2 C
Czech
Neděle 28. dubna 2024

Europoslanci schválili reformu rozpočtových a dluhových pravidel EU

Europoslanci dnes schválili reformu rozpočtových a dluhových pravidel evropského bloku. Podle nových fiskálních pravidel by členské státy měly provádět národní reformy, pracovat na snižování dluhu a být vstřícnější k investicím. Veřejné finance zemí EU by se rovněž měly po období pandemie covidu-19 vrátit na udržitelnou úroveň.

Moskva oznámila, že ruské síly v noci sestřelily 68 ukrajinských dronů

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila nad Krasnodarským krajem 66 ukrajinských dronů a další dva zničila nad anektovaným Krymem. Podle agentury Interfax to uvedlo ruské ministerstvo obrany. Gubernátor Krasnodarského kraje Veniamin Kondraťjev dříve informoval o zničení deseti dronů, které podle něj mířily na ropné rafinerie a různá zařízení infrastruktury.

Discovery Life Sciences spouští špičkovou divizi proteomických služeb s podporou předních technologických partnerů

Sledujte nás na sítích

Huntsville (Ala.) 14. prosince 2022 (PROTEXT/PRNewswire) – Vytváří jediný zdroj pro rozsáhlé populační studie, charakterizaci biobanky a multiomickou analýzu biomarkerů za účelem podpory diagnostiky a vývoje léků

Společnost Discovery Life Sciences™ (Discovery) dnes oznámila zahájení činnosti své nové divize proteomických služeb a nyní přijímá vzorky od farmaceutických a biotechnologických společností, vládních institucí i neziskových a akademických výzkumných center. Tato inovativní nabídka zahrnuje jak průzkumnou, tak cílenou proteomiku s využitím sady produktů Seer Proteograph™, systémů SCIEX LC-MS/MS, Olink® Proximity Extension Assay (PEA) a platformy Luminex xMAP®.

Laboratoře proteomických služeb společnosti Discovery jsou nyní integrovány s jejími předními laboratořemi služeb krátkého a dlouhého genomického čtení a rozsáhlým globálním komerčním biorepositářem hyperanotovaných® biospecií.

„Jsme velmi rádi, že můžeme otevřít dveře výzkumným pracovníkům a vědcům z celého světa a poskytnout jim přístup k vysoce rozšířeným multiomickým službám společnosti Discovery, které jim umožní pokročit v objevování biomarkerů, klinickém vývoji a rozsáhlých výzkumných programech,“ řekl Michael Pisano, výkonný viceprezident společnosti Discovery pro proteomiku. „Naši odborníci na proteomiku pečlivě navrhli, vytvořili a optimalizovali komplexní, platformově agnostickou sadu špičkových proteomických a proteogenomických technologií, které podporují všechny strategie biomarkerů, rozsáhlé populační studie a projekty charakterizace biobank.“

V rámci své strategie rozšiřování služeb v oblasti biomarkerů podepsala společnost Discovery v lednu víceletou smlouvu se společností Seer, Inc. (NASDAQ: SEER), což je společnost zabývající se vědou o živé přírodě, která prodává novou převratnou platformu pro proteomiku, a se společností SCIEX, světovou jedničkou v oblasti analytických technologií pro vědy o živé přírodě, s cílem vytvořit první proteogenomické konsorcium svého druhu (PGC) pro rozsáhlé proteomické studie plazmy. PGC kombinuje patentované technologie a odborné znalosti všech tří společností a nabízí objektivní proteogenomické služby s vysokým rozlišením, které pomáhají odhalit nové biomarkery, jež lze přiřadit k základním genetickým odchylkám.

„Proteogenomické konsorcium strategicky spojuje tyto vysoce pokročilé plazmatické proteomické technologie s našimi předními světovými odbornými znalostmi v oblasti genomiky s krátkým a dlouhým čtením, aby bylo možné snadněji přidávat podrobná a nezkreslená proteomická data do výzkumných, translačních a klinických studií, jakož i do rozsáhlých populačních výzkumných programů,“ řekl Glenn Bilawsky, generální ředitel společnosti Discovery. „Kromě toho PGC umožňuje také vytvoření nových diagnostických nástrojů pro nádorová, neurodegenerativní, zánětlivá a infekční onemocnění a další terapeutické oblasti.“

V září pak společnost Discovery oznámila, že je největším certifikovaným komerčním poskytovatelem služeb pro platformu Olink® PEA na americkém kontinentu. PEA společnosti Olink je jedinečná technologie imuno-PCR, která řeší problém dynamického rozsahu, jenž bránil proteomice plazmy po celá desetiletí, a umožňuje detekci a kvantifikaci málo hojných proteinů v plazmě ve velkém měřítku. Společnost Discovery rovněž zavede doplňkové platformy pro multiplexní imunoanalýzy, včetně technologie xMAP® od společnosti Luminex, která umožňuje přizpůsobitelné multiplexní testy na bázi proteinů a nukleových kyselin.

Discovery nabízí širokou škálu služeb, včetně genomiky, proteomiky, patologie a buněčné biologie. Discovery má vedle svého rozsáhlého portfolia služeb také největší komerční biorepozitář na světě, který partnerům nabízí jednotný řetězec úschovy pro urychlení klinického výzkumu a vývoje. Integrovaný multiomický pracovní postup společnosti Discovery umožňuje klientům získat hlubší poznatky a zároveň šetřit cenné vzorky.

O společnosti Discovery Life Sciences

Společnost Discovery Life Sciences je specialistou na vzorky biologických materiálů, biomarkery a proteogenomii a představuje spojení největší komerční zásoby vzorků biologických materiálů na světě a sítě pro jejich získávání s předními laboratořemi, které poskytují služby v oblasti biomarkerů včetně genomických, tkáňových, proteomických a buněčných s cílem urychlení nových léčebných programů s podporou biomarkerů i doprovodných diagnostických programů pro onkologii, infekční onemocnění a další vzácné zdravotní problémy.

Prostřednictvím naší divize pro buněčnou a genovou terapii AllCells® udržujeme největší fond opakovaných dárců a dodáváme čerstvé a kryokonzervované lidské buněčné materiály klinické kvality pro výzkumné účely (RUO) a pro podporu programů buněčné a genové terapie v jakékoli fázi vývoje a v jakémkoli rozsahu.

Díky špičkovým odborným znalostem a inovativnímu využití současných technologií tým společnosti Discovery úzce spolupracuje se zákazníky s cílem překonávat překážky a získávat výsledky pro rozhodování o zásadních otázkách výzkumu a vývoje nejrychleji na trhu. Představujeme vědu ve vašich službách, Science at your Service™! Další informace najdete na stránkách dls.com.

O společnosti Olink

Olink Holding AB (publ) (Nasdaq: OLK) je společnost, která se ve spolupráci s vědeckou komunitou věnuje akceleraci proteomiky v různých oblastech medicíny s cílem umožnit nové objevy a zlepšit životy pacientů. Společnost Olink nabízí platformu produktů a služeb, které jsou využívány ve významných farmaceutických společnostech a předních klinických a akademických institucích pro hlubší poznání lidské biologie v reálném čase a podporu zdravotní péče 21. století prostřednictvím praktických a přínosných vědeckých poznatků. Společnost vznikla v roce 2016 a je dobře zavedená v Evropě, Severní Americe i Asii. Sídlí ve švédské Uppsale.

O společnosti SCIEX

Společnost SCIEX dodává řešení pro přesnou detekci a kvantifikaci molekul, která našim zákazníkům umožňuje chránit a zlepšovat zdraví a bezpečnost všech. Již 50 let stojíme v čele oboru hmotnostní spektrometrie. Od uvedení vůbec prvního komerčně úspěšného trojitého kvadrupólu v roce 1981 jsme vyvinuli převratné technologie a řešení, jež ovlivňují výzkum a výsledky, které mění život.

Dnes nadále zůstáváme průkopníky robustních řešení v oblasti hmotnostní spektrometrie a kapilární elektroforézy. Naši zákazníci jsou schopni rychle reagovat na nebezpečí v oblasti životního prostředí, lépe porozumět biomarkerům souvisejícím s nemocemi, zlepšit péči o pacienty na klinikách, rychleji uvádět na trh relevantní léky a udržovat potraviny zdravější a bezpečnější.

Proto si tisíce odborníků z oblasti přírodních věd po celém světě vybírají společnost SCIEX, aby získali odpovědi, kterým mohou důvěřovat, a mohli tak lépe přijímat zásadní rozhodnutí, jež pozitivně ovlivňují životy.

Další informace najdete na adrese www.mrrex.com.

O společnosti Seer

Seer™ je společnost zabývající se přírodními vědami, která vyvíjí transformační produkty, jež otevírají novou bránu k proteomu. Sada produktů Proteograph™ společnosti Seer je integrované řešení, které zahrnuje patentované nanočástice, spotřební materiál, automatizační přístroje a software pro provádění nestranné, hloubkové a rychlé proteomické analýzy ve velkém měřítku během několika hodin. Společnost Seer navrhla pracovní postup řešení Proteograph tak, aby byl efektivní a snadno použitelný a využíval široce rozšířenou laboratorní instrumentaci k poskytnutí decentralizovaného řešení, které se dá začlenit téměř do každé laboratoře. Sada produktů Proteograph společnosti Seer je určena pouze pro výzkumné účely a není určena pro diagnostické postupy. Další informace najdete na adrese www.seer.bio.

Logo –
https://mma.prnewswire.com/media/1022478/Discovery_LS_Logo.jpg

KONTAKT: Brian Bennett, [email protected]; [email protected]

Vybrali jsme pro vás

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

DOPORUČUJEME

Arménský politický vězeň Ruben Vardanyan dostal povolení promluvit s rodinou, která jej žádá o ukončení hladovky

Jerevan (Arménie) 27. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po dvaceti dnech izolace a zhoršujícího se zdravotního stavu umožnili Ázerbájdžánci humanitárnímu a obchodnímu vůdci díky obrovské...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Velitel ukrajinské armády Syrskyj připustil, že Rusku se místy daří postupovat

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes zopakoval, že situace na frontě se pro ukrajinské obránce zhoršuje. V podrobném shrnutí frontové situace na sociálních sítích přiznal Rusku "taktické úspěchy" v nejméně třech sektorech.

Izrael a USA se snaží zabránit vydání zatykače na Netanjahua

Izrael a Spojené státy se podle několika izraelských médií snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Napsal o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Mezinárodní trestní soud se sídlem v Haagu je první stálá instituce svého druhu s celosvětovou působností, která stíhá jednotlivce za zločiny proti lidskosti, genocidu a válečné zločiny.

V Rusku uvěznili dva novináře údajně spolupracující s týmem Navalného

Ruské soudy o víkendu uvalily vazbu na dva novináře, kteří podle nich spolupracovali s týmem opozičního politika Alexeje Navalného při výrobě videí publikovaných na YouTube a odhalujících korupci ve špičkách ruské politiky. Oba novináři, kteří také spolupracovali se západními tiskovými agenturami, jsou obvinění z účasti v extremistické organizaci. Jak Konstantin Gabov, tak Sergej Karelin obvinění odmítli, ve vazbě ale zůstanou přinejmenším dva měsíce a v případě odsouzení jim hrozí až pět let ve vězení, uvedla AP.

Fiala obhajuje nižší výběr mimořádné daně od bank vyššími úroky vyplacenými střadatelům

Premiér Petr Fiala vysvětlil důvody nižšího výběru mimořádné daně od bank, který se dramaticky lišil od původních odhadů. Vyšší úroky vyplacené střadatelům byly hlavním faktorem, který ovlivnil výsledný číselný údaj.

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.

Pozdní vítězný gól Chelsea byl po kontroverzním rozhodnutí zamítnut, naděje Spurs na Ligu mistrů ožila

Manažer Chelsea Mauricio Pochettino a jeho tým zůstali frustrovaní poté, co rozhodnutí videoasistenta rozhodčího (VAR) vyloučilo pozdní gól Axela Disasiho v zápase proti Aston Ville 28. dubna. Gól nebyl uznán kvůli údajnému strčení Benoita Badiashileho do Diega Carlose.

O. J. Simpson zemřel na metastázu rakoviny prostaty

Vykonavatel pozůstalosti zveřejnil příčinu smrti zesnulé hvězdy NFL O. J. Simpsona. Malcolm LaVergne, Simpsonův zástupce od roku 2009, v pátek časopisu People potvrdil, že Simpson zemřel 10. dubna po boji s metastatickou rakovinou prostaty.