menu

20.9 C
Czech
Neděle 5. května 2024

Slovenský parlament schválil novelu o nevládních organizacích podporovaných ze zahraničí

Slovenský parlament nedávno schválil první čtení novely, která požaduje, aby nevládní organizace financované ze zahraničí měly toto označení v jejich názvu. Tato kontroverzní legislativa vyvolala diskuse o demokracii a právním státě. Návrh zákona je vnímán jako pokus o omezení prostoru pro nevládní organizace a jejich kriminalizaci. Amnesty International ho označila za útok na občanskou společnost.

Ruské úřady tvrdí, že za uplynulý den sestřelily šest raket ATACMS

Ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily šest raket ATACMS americké výroby, oznámilo dnes ruské ministerstvo obrany. Na ruské území je podle něj za uplynulý den odpálila Ukrajina, informuje agentura TASS. Před nevybuchlou municí na Ruskem anektovaném Krymském poloostrově předtím varoval Sergej Aksjonov, který je šéfem tamní okupační správy.

Společnost Quectel představuje nový chytrý modul SC680A LTE pro digitální transformaci a aplikace strojového vidění s umělou inteligencí

Sledujte nás na sítích

Las Vegas 28.září 2022 (PROTEXT/BusinessWire) – Společnost Quectel Wireless Solutions, globální dodavatel řešení pro internet věcí, dnes oznámila, že uvedla na trh nový chytrý modul SC680A, který nabízí široké možnosti připojení včetně LTE Cat 6, Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 5.0 s výkonným systémem a bohatými multimediálními funkcemi. Chytrý modul SC680A je určen pro zařízení internetu věcí střední úrovně, včetně pokladních a platebních terminálů, průmyslových kapesních počítačů pro logistiku a skladování, řešení infotainmentu ve vozidlech a palubních kamer, jakož i pro aplikace mikromobility a malé elektromobily.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20220928005031/en/

„Jsme rádi, že můžeme představit další vysoce integrovaný inteligentní modul, který globálním zákazníkům poskytuje větší flexibilitu při navrhování zařízení IoT,“ řekl Norbert Muhrer, prezident a CSO společnosti Quectel. „Díky vysoké rychlosti přenosu dat a výkonným kamerovým funkcím umožňuje použití v různých průmyslových a spotřebitelských vertikálách IoT. SC680A má také dlouhý životní cyklus až do roku 2028, takže může uspokojit potřebu prodloužené dostupnosti hardwaru a pomoci odvětví IoT vytvářet řešení IoT odolná do budoucnosti.“

Modul SC680A společnosti Quectel využívá platformu Qualcomm QCM4290 a používá upravený 64bitový osmijádrový aplikační procesor Kryo 260 kompatibilní s ARM v8.0, který zajišťuje vyšší rychlost a robustní výkon v zařízení.

Modul SC680A podporuje vícerežimové mobilní sítě LTE Cat 6 s technologiemi bezdrátové komunikace na krátkou vzdálenost, jako je Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 802.11ac, a možností upgradu na Wi-Fi 6. Zabudován je také dvoupásmový multikonstelační přijímač L1+L5 a vysoce přesný přijímač GNSS (GPS/ GLONASS/ BDS/ Galileo/ NavIC/ QZSS) pro optimalizované služby určování polohy.

Quectel SC680A obsahuje vestavěný operační systém Android 12, který umožňuje budoucí opakované aktualizace na Android 13 nebo 14 a je vhodný pro certifikaci Google GMS. Modul je vybaven výkonným grafickým procesorem Adreno 610 a podporuje maximálně čtyři kamery a až 25 MP duální kamery, které mohou pracovat současně.

Aby bylo možné vyhovět různým potřebám různých regionů na celém světě, nabízí se řada SC680A v několika variantách:

• SC680A-NA pro Severní Ameriku. Vzorky modulu SC680A-NA budou k dispozici koncem října 2022.

• Modul SC680A-WF (pouze Wi-Fi a Bluetooth) pro globální trhy bude k dispozici koncem října 2022.

• SC680A-EM pro region EMEA, Koreu, jižní Asii, Indii, Latinskou Ameriku, Austrálii, Nový Zéland a Jihoafrickou republiku, přičemž dostupnost vzorků se očekává koncem září 2022.

• Další varianta SC680A-JP se plánuje pro japonský trh.

Řada SC680A je navržena s kompatibilitou pin na pin s předchozí generací chytrých modulů Quectel, jako je řada SC600Y/ SC600T/ SC606T/SC686A, a může tak vývojářům IoT pomoci snadno upgradovat jejich chytré terminály a urychlit uvedení zařízení na trh.

Společnost Quectel má jedinečnou pozici, aby pomohla budovat chytřejší svět díky širokému portfoliu řešení IoT a komplexním službám. Kromě chytrých modulů pokrývajících všechny segmenty trhu od základní úrovně až po prémiovou úroveň nabízí společnost Quectel také komplexní řadu vysoce výkonných antén. Zejména řada antén Quectel Combo, které integrují více technologií, jako je 4G, Wi-Fi a GNSS, nabízí vysoce flexibilní a spolehlivé anténní řešení pro venkovní aplikace.

Modul SC680A bude vystaven na veletrhu MWC v Las Vegas na stánku č. W1.520 ve dnech 28.-30. září 2022 a v průběhu října bude k dispozici pro širokou veřejnost.

O společnosti Quectel

Vášeň společnosti Quectel pro chytřejší svět nás vede k urychlování inovací v oblasti internetu věcí. Jsme organizace vysoce orientovaná na zákazníka a jsme globální poskytovatel řešení IoT, který se opírá o vynikající podporu a služby. Náš rostoucí globální tým více než 4 000 odborníků udává tempo inovací v oblasti mobilních modulů, GNSS, Wi-Fi a Bluetooth® modulů, antén a konektivity IoT. Díky regionálním pobočkám a podpoře po celém světě se naše mezinárodní vedení věnuje rozvoji internetu věcí a pomáhá budovat chytřejší svět.

Pro více informací kontaktujte: www.quectel.com, LinkedIn, Facebook a Twitter.

Podívejte se na původní verzi zprávy na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220928005031/en/

Kontakt:

Ashley Liu, [email protected]

Zdroj: Quectel

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Vybrali jsme pro vás

Hisense, oficiální partner UEFA EURO 2024™, představuje kampaň „BEYOND GLORY" pro jedinečné zážitky ze zápasů

Čching-tao (Čína) 4. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Jako oficiální partner soutěže UEFA EURO 2024™ chce společnost Hisense poskytnout fanouškům špičkový zážitek ze sledování zápasů....

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Česká herečka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let

Česká herečka a dabérka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let. Zprávu o jejím úmrtí potvrdil deník Blesk a Nadační fond Dvojka Srdcem, jehož byla Postlerová patronkou. Zemřela ve svém bytě na pražských Vinohradech.

Po raketovém útoku, k němuž se hlásí Hamás, Izrael uzavřel přechod Kerem Šalom

Izraelská armáda dnes oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený pro humanitární pomoc z Izraele do Pásma Gazy. K raketovému útoku se přihlásilo radikální palestinské hnutí Hamás, se kterým Izrael již sedm měsíců válčí. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na místní média, podle kterých nejméně deset Izraelců utrpělo zranění; předchozí zprávy o mrtvých se nepotvrdily.

Jednání o příměří v Gaze nepokročila, Netanjahu odsoudil podmínky Hamásu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes ostře odsoudil požadavky Hamásu na ukončení války výměnou za propuštění rukojmích, protože by to palestinskou skupinu udrželo u moci a představovalo hrozbu pro Izrael, napsala agentura Reuters. Vůdce palestinského hnutí Hamás Ismaíl Haníja v prohlášení uvedl, že hnutí má zájem na dosažení komplexního příměří, které ukončí "izraelskou agresi", zaručí stažení Izraele z Pásma Gazy a zajistí výměnu rukojmích.

Izraelská vláda schválila ukončení činnosti televize Al-Džazíra v zemi

Izraelská vláda jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Zatím není jasné, kdy zákaz vstoupí v platnost a zda je trvalý nebo dočasný.

Lionel Messi zazářil na zaplněném stadionu proti New York Red Bulls

Lionel Messi si ve svém novém angažmá v MLS užívá neuvěřitelný start do sezony. Hvězdný argentinský fotbalista stihl během 11 zápasů dosáhnout 12 branek a 11 asistencí, přičemž výrazný podíl na tom měl i ve vzájemném zápase s týmem New York Red Bulls. Messiho rekordní výkon ve druhém poločase zaujal fanoušky i bývalé spoluhráče.

Mladík se policii v Drážďanech přiznal k útoku na politika SPD

Policii v Drážďanech se v noci na dnešek přihlásil 17letý mladík, který tvrdí, že v pátek zbil europoslance sociální demokracie (SPD) Matthiase Eckeho. Informovala o tom agentura DPA. Čtyři útočníci Eckeho napadli, když vyvěšoval plakáty v rámci kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

Apple hlásí více než 10% pokles poptávky v prvním čtvrtletí letošního roku

Společnost Apple uvedla, že poptávka po jejích chytrých telefonech klesla v prvních třech měsících letošního roku o více než 10 %, přičemž celkový prodej se snížil ve všech zeměpisných oblastech s výjimkou Evropy.

DOPORUČUJEME

Hisense, oficiální partner UEFA EURO 2024™, představuje kampaň „BEYOND GLORY" pro jedinečné zážitky ze zápasů

Čching-tao (Čína) 4. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Jako oficiální partner soutěže UEFA EURO 2024™ chce společnost Hisense poskytnout fanouškům špičkový zážitek ze sledování zápasů....

Bechtěrevova choroba: Život nemocí nekončí

Praha 4. května 2024 (PROTEXT) - U příležitosti dnešního Světového dne ankylozující spondylitidy (World AS Day) - Bechtěrevovy choroby (letos připadá na 4. května)...

Rozbor pitné vody ze studny

Hradec Králové 3. května 2024 (PROTEXT) - Voda ve studních obsahuje velmi často rizikové látky a bakterie, které mohou přinášet zdravotní rizika. Legislativa, pro...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Česká herečka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let

Česká herečka a dabérka Simona Postlerová zemřela ve věku 59 let. Zprávu o jejím úmrtí potvrdil deník Blesk a Nadační fond Dvojka Srdcem, jehož byla Postlerová patronkou. Zemřela ve svém bytě na pražských Vinohradech.

Po raketovém útoku, k němuž se hlásí Hamás, Izrael uzavřel přechod Kerem Šalom

Izraelská armáda dnes oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený pro humanitární pomoc z Izraele do Pásma Gazy. K raketovému útoku se přihlásilo radikální palestinské hnutí Hamás, se kterým Izrael již sedm měsíců válčí. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na místní média, podle kterých nejméně deset Izraelců utrpělo zranění; předchozí zprávy o mrtvých se nepotvrdily.

Jednání o příměří v Gaze nepokročila, Netanjahu odsoudil podmínky Hamásu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes ostře odsoudil požadavky Hamásu na ukončení války výměnou za propuštění rukojmích, protože by to palestinskou skupinu udrželo u moci a představovalo hrozbu pro Izrael, napsala agentura Reuters. Vůdce palestinského hnutí Hamás Ismaíl Haníja v prohlášení uvedl, že hnutí má zájem na dosažení komplexního příměří, které ukončí "izraelskou agresi", zaručí stažení Izraele z Pásma Gazy a zajistí výměnu rukojmích.

Izraelská vláda schválila ukončení činnosti televize Al-Džazíra v zemi

Izraelská vláda jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Zatím není jasné, kdy zákaz vstoupí v platnost a zda je trvalý nebo dočasný.

Lionel Messi zazářil na zaplněném stadionu proti New York Red Bulls

Lionel Messi si ve svém novém angažmá v MLS užívá neuvěřitelný start do sezony. Hvězdný argentinský fotbalista stihl během 11 zápasů dosáhnout 12 branek a 11 asistencí, přičemž výrazný podíl na tom měl i ve vzájemném zápase s týmem New York Red Bulls. Messiho rekordní výkon ve druhém poločase zaujal fanoušky i bývalé spoluhráče.

Mladík se policii v Drážďanech přiznal k útoku na politika SPD

Policii v Drážďanech se v noci na dnešek přihlásil 17letý mladík, který tvrdí, že v pátek zbil europoslance sociální demokracie (SPD) Matthiase Eckeho. Informovala o tom agentura DPA. Čtyři útočníci Eckeho napadli, když vyvěšoval plakáty v rámci kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

Apple hlásí více než 10% pokles poptávky v prvním čtvrtletí letošního roku

Společnost Apple uvedla, že poptávka po jejích chytrých telefonech klesla v prvních třech měsících letošního roku o více než 10 %, přičemž celkový prodej se snížil ve všech zeměpisných oblastech s výjimkou Evropy.

Po ruském dronovém útoku na Charkov je pět zraněných

Při ruském dronovém útoku na východoukrajinský Charkov v noci na dnešek utrpělo zranění pět lidí, mezi nimi jedno dítě. Podle ukrajinských médií o tom informovala Státní služba pro mimořádné události (DSNS).

Austrálie: Teenager útočil nožem, policie ho během zásahu zastřelila

Australská policie v Perthu smrtelně postřelila šestnáctiletého chlapce, který pobodal muže při útoku, který podle úřadů souvisel s terorismem. Teenager ozbrojený kuchyňským nožem vykazoval známky radikalizace na internetu. Před incidentem upozornili úřady znepokojení členové muslimské komunity. Přestože útok vykazoval „znaky“ terorismu, nebyl tak dosud oficiálně označen.